- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
válasz
pmonitor #15891 üzenetére
"Mondjuk amit itt valaki írt, hogy 3 fővel fél év, azt azért túlzásnak tartom."
Ebbol is latszik, hogy soha nem dolgoztal a szakmaban foallasu programozokent. 3 fovel fel ev erre lehet meg optimista is volt. Persze ha tokeletesen le van specifikalva, akkor nem, de az mar ennyibol is latszott, hogy annyira nem igaz ez, hogy valoszinu meg ket ev mulva is lenne olyan, ami kiderul, hogy meg az is kene/azt mashogy kene ("de nyugi, nem nagy valtoztatas, nektek biztos gyorsan megvan" - csak a teljes db felepiteset kell modositani/nullarol ujragondolni). -
martonx
veterán
válasz
Hohó, eszembe jutott, hogy van egy projektemhez kapcsolódó kicsi kódrész, ami publikus.
NuGet Gallery | SimplePaymentSDK 1.0.9No persze még ennek a kicsi kódnak is külön története van, hogy miért lett publikus.
A Simple Payment-et gondolom nem kell bemutatni. OTP cégcsoport, mégis csak és kizárólag PHP-hoz van SDK-juk.
Az egyik nagyobb országos utazási irodának fejlesztett Asp.net rendszerembe kellett beintegrálni a bankkártyás fizetést. Mondtam az ügyfélnek, hogy tudom, hogy nem szokás publikussá tenni kódokat amiért fizetnek, de ez az egy kódrész pont olyan, amit mindenféle rizikó, retorzió, versenytorzítás nélkül lehetne publikussá tenni.
Gyakorlatilag vitatkoztunk, és meg kellett győznöm, hogy mi is mennyi nuget package-et használunk (mint npm csak épp C#-hoz), és itt van ez a több, mint 2 emberéves projekt, aminek ezt a pár hetes részét igazán megnyithatnánk a közösség előtt.
Így lett ez az elkészült SDK publikus, ugyanakkor ha belenéztek látszódik, hogy abba a részébe sosem tettünk energiát, hogy pl. Readme.md-t készítsünk
Ennek ellenére napi 5 letöltésnél jár (ami számok persze mindig csalókák, mert egy ember többször is letölthet egy csomagot).
Szóval szerintem hasznos kis package lett, de hangsúlyozom ne az alapján ítéld meg a programozói munkásságomat, hogy fel tudok egy ilyen kis nyúlfarknyi publikus kódot mutatni (ráadásul ezt is 2 nekem dolgozó kollégával közösen írtuk).
Inkább csak példának szánom, hogy mennyire nem ezen múlik, hogy egy "nick programozónak mondja-e magát".Webfejlesztőként vannak referenciának mondható publikus webes rendszereim, de már máskor is tűntek el hsz-eim, mert reklámnak minősülne, ha belinkelném őket. Ha nagyon érdekel PM-ben elküldhetem őket.
-
Silεncε
őstag
válasz
Nekem kb minden egyetemi projektem fent van GitLabon/GitHubon (kivéve azokat, amiknél kötelező volt az egyetem privát git trackerjét használni, illetve van néhány, ami még a legelején elveszett). Az, hogy ezek nagy része privát, leginkább annak köszönhető, hogy az egyetemen néha divat volt ugyanazokat a feladatokat kiadni egymás utáni években, én meg érthető okokból nem szeretném ennyire senki dolgát megkönnyíteni.
-
Drizzt
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest