Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• djyuri
    őstag

Aha értem, a lapra, ez van ráírva, kb. ''...a panelon lehetőség van +/-24V levételére, IC1, IC2-vel +/-15V levételére, kisebb Ut, vagy nagyobb áramigény esetén, az ellenálások értékét csökkenteni kell, R3, és R4 teljesítményét esetleg meg kell növelni!...'' na kb ez volt benne! Zénerdióda, hmm ez nem rossz ötlet, de qrva drága, most kiszámoltam:

A diódákból, egyenként(polaritásonként) 14 dióda kéne, sorosan, kb számoljunk 15 diódával, ezt beszorzom 2vel, és ezt a harmincat, beszorzom 100al, és kijön, h. kb 3k-ból megvan, de mlyen diódát vek, mondj vmit please!! azt se tom, h. mennyi egy dióda!! Ezeknek csinálok egy nyákot, és sorosan bekötöm a 15*2 db-ot(a két polús miatt)

Ok, a tekercseket olyanra csináld amilyenre kell! Azt gondolom tod, h. 2uH-ra kell! Nem?

Na most már berakom egy hsz-be a választ,mert kimoderálnak lassan:DDD

Meg kéne kérdezni,hogy milyen amper erősség mellett tudja és milyen stabilan tudja azt a 24v-ot kiadni az R3 és R4 kicserélésével....

A zéner dióda az külön értendő a sima diódáktól...
    A zéner dióda arra van,hogy az csak pl 40v-tól vezet (vagy amilyet veszel) és ezt kötöd a tápra és ha eléri ezt a feszt,akkor a felesleg azon folyik át,de ez rettenetes hőt disszipál és a trafód is fog jócskán melegedni,főleg ha vagy 10v-t is le kell vezetnie...

A sima didák meg olyanok,hogy már a legkissebb áramtól is vezetnek és esik rajtuk 0.7V vagy más fesz ,mert ot is van több típus...
    Ezek kb 100V 10-12A-esek legyenek... Kb 20-40Ft-ba fognak kerülni asszem...

A tekercset bízd rám. vacillálntunk és számításra is kijött,hogy jó az én régi quad-om tekercse is,vagyis pont olyat kéne amúgyis csinálnom. Az meg szépen is néz ki,szal lehet,hogy azt adom inkább oda... Főleg,hogy hétvégén s idáig dolgozok,szal azt megcsinálni szépre eléggé LOL...:DDD

A savat öntsed ki egy lapos tálkába,amibe belefér elfektetve a paneled...
    Abba belehelyezed és mintha festegetnél víz alat,it is úgy csinálsz. Célszerű azzal a felével kezdeni,ahonnan mindent le akarsza marni,aztán a áramkörös felét (persze ezt arra értem,ha kétoldalas panelt vetteél....)

Új hozzászólás Aktív témák