Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
yvsmad
őstag
A Pio egyébként valamikor 2009-2010 magasságában teljesen leállt a DVD írókkal, de még az asztali DVD felvevőkkel is (pedig abból is nagyon jó gépeket gyártott) és teljesen átállt a Blu-Ray-re úgy íróban, mint felvevőben. Azóta nem nagyon követem az új készülékeiket, csak azt tudom, hogy bérmunkában készülnek valahol és csak rárakják az emblémát. Hasonló sorsra jutott a Plextor is, az új íróknak már csak a neve idézi a régi dicsőséget, a tartalom egy olcsó vacak.
-
yvsmad
őstag
Plextor íróm is van a gépben, egy PX-716A, de inkább csak audio CD írásra és PlexTools-szal a lemezeim tesztelésére használom. DVD-re jobb a Pio 215. A NEC is egy jó példa és biztos van még néhány jól eltalált írója az LG-nek is.
Csak azt nem értem, hogy mit vár az az ember, aki legolcsóbb íróval és vödrös szemét lemezzel akarja az anyagait hosszú évekre archiválni, utána meg csodálkozik, hogy valami nem stimmel. Xarból nem lehet várat építeni, de még archívumot sem. Csak az az érdekes, hogy több tucat elhajigált lemez után sem jött le neki, hogy xart vett és inkább a DVD technikát szidja, nem a saját nem eléggé körültekintő választását. -
egy ideje qsi belsős a pioneer.
a dvr-215d jó író, talán az egyik legjobb pioneer, pláne dvr-215l firmware verzióval.
nem védem a samsungot, sem pedig más gyártót, csak a tényt írtam le, hogy vannak jó dvd írói is.
legalább annyi negatív tapasztalat olvasható más gyártók optikai meghajtóival kapcsolatban is, már ahol ténylegesen adott eszköz volt a hiba forrása.
néhány régebbi plextor volt drága - a többihez képest -, de azokból bizonyos típusok minősége ki is emelkedett az átlagból.
a sony-nec-optiarc, később sony-optiarc írók aránylag olcsók voltak, de bizonyos típusok jobban írtak, mint akkoriban bármelyik pioneer.
előkotrom majd a necíróval 10 éve megírt dvd korongokat, még a nem is annyira minőségi lemezeket is szépen visszaolvassa minden.
a pioneer esetén is volt hullámzás korábban is minőségben, ha alapos teszteket végzett az ember, akkor látható volt a különbség.
ja, és a samsung korábban (is) elég sok gyártónak - asus...stb - szállított belsőt, és azok között is bőven volt ajánlott típus. -
yvsmad
őstag
Valóban, a mai Pio írók már máshol készülnek, asszem a DVR-116/216 volt a utolsó igazi Pio széria.
A visszaolvasás egy más tészta, a legelső Mercury íróm, amit anno 2004-ben vettem Sulinetre, már egy fél év múlva nem tudott rendesen DVD lemezt megírni, de beolvasásban a mai napig lealázza bármelyiket, legyen a Pio, LG, Samu vagy akármi. Ezt a részét valahogy nagyon jól eltalálták, éppen ezért nem is dobtam ki, itt van a gépemben a mai napig.
Utána már nem vettem vakon legolcsóbb írót, hanem hozzáértők javaslatára Pioneer-t választottam, először egy DVR-108-ast, amit azzal a konfiggal együtt adtam el és az új gépembe vettem egy DVR-112-t. Ez is a géppel együtt ment, egyébként semmi baja nem volt. Azóta egy DVR-215 van a gépemben, egyébként mindhárom író tudta a beépített stratégiákat és a lemezek bemérése alapján az öntanulást is. A DVR-108-cal írt első lemezeim is megvannak még vagy nálam, vagy a sógoromnál és hibátlanul olvashatók egytől-egyig.
Sokan azt hiszik, hogy a Pio író méregdrága volt, ők ennyit nem áldoznak rá. A DVR-112 és 215 árára emlékszem, kb. 500-1000 Ft-tal volt drágább az LG-nél és 1000-1500 Ft-tal a legolcsóbb Lite-On-nál. Vajon a gagyi írókkal elrontott lemezek ára hányszorosa ennek a különbségnek, nem is beszélve a megfizethetetlen bosszúságról, ami az egész DVD technika megbízhatatlanságának gondolatához vezetett már sok ezer felhasználónál? Csak egy kicsit kellett volna jobban utánajárni a dolgoknak. A Piot azért hoztam fel példának, mert mint látható, hosszú éveken át (amíg valóban ők gyártották) abszolút megbízható volt minden évjárat minden típusa, nyugodtan lehetett az aktuális évjáratot választani, nem úgy, mint a Samsungnál, ami totál lutri, de inkább rossz, mint jó. De hiába is véded a Samsungot, csak itt, a fórumon is több hozzászólónak van keserves negatív tapasztalata az íróival legyen az régebbi vagy újabb típus.. -
itt nem átlagos szintről beszélünk, csak te általánosítottál egy gyártóra, ezt pedig sosem szabad!
a pioneer, és minden más gyártónak is vannak kevésbé javasolt típusai, arról nem is beszélve, hogy a pioneer egy ideje nem is pioneer, legalábbis belsőben.
olvass bele a dvd írós témába, vagy keress rá szakmai tesztekben, hogy pont a samsung esetén képes több meghajtó is olyan olvasási hibajavításra, ami által olyan problémás lemezeket is visszaolvas, amit a legtöbb pioneer...stb már nem.
nem véletlenül keresik a régebbi pioneer írókat, és kerülik az utolsó szériákat.
az a tanulékonyság nem az igazi, pláne a pioneer esetén.
leírtad egy ismerősöd tapasztalatát, amiről nem ismerni minden részletet, így nem is nagyon lehet konkrét alapnak venni...
itt olvasni különböző témákban pioneer...stb írók hibájáról, ezzel az erővel mindet leírhatná az, aki kicsit is elfogultan nézi, és nem ért hozzá, vagy nem akar foglalkozni vele. -
yvsmad
őstag
A Samsung írókkal az a nagy helyzet, hogy lehetséges, hogy 1-2 típus megközelíti pl. az LG írók minőségét, de vajon melyek azok és hol lehet kapni azokat? Mondjuk az átlag felhasználó olvas egy tesztet, amiben egy zsír új Samsung író valamit jól megírt, ennek alapján az átlag júzer bemegy a boltba és levesz a polcról egy másik Samsung írót, amit éppen kapni lehetett. Megbízhat-e vajon vakon a Samsung DVD írókban egy teszt alapján? Vagy inkább menjen biztosra és vegyen megbízható márkájú írót?
Amit írsz az írási stratégiákról, azt a Pioneer már bő 10 éve kitalálta és árulja, sőt tanulóképesek is az írói, saját adatbázist építenek fel a gyári firmben nem szereplő lemeztípusokról.
Amit meg a Samsung íróról írtam, az tapasztalat, volt kollégám járt úgy a Samu íróval, hogy amit megírt, azt kb 60-70%-ban tudta csak visszaolvasni. le is cserélte pár hét múlva. -
válasz
Piftuka
üzenetére
az aprón is hirdetnek; link, de sok helyen megtalálható/rendelhető; link, link, link
yvsmad; jobb esetben persze, hogy minden lemez megír egy korrekt író, csak az nem mindegy, hogy milyen minőségban, mert nem mindegy, hogy az írón lévő firmware verzióban van párosítva megfelelő írási stratégia adott lemez mid értékéhez, vagy annak hiányában csak egy általános stratégiát használ az író, amivel már kérdésesebb az eredmény...
akkor ismét; több jó samsung író típus is van, amikkel pont úgy lehet jól dolgozni a legtöbb lemezre, amit azzal kapcsolatban írtál, hogy reménytelen lenne, meg a saját írását sem képes visszaolvasni, az bizony butaság!Jarod1; a nero discspeed is kiírja például a gyártó, mid...stb értékét.
-
Jarod1
veterán
van olyan progi ami megmondja milyen gyártójú lemez van a dvd íróban?
-
yvsmad
őstag
Arról nem is beszélve, hogy a Pio íróval már 2007. óta kétrétegű DVD+R DL lemezeket írok, volt már közte Memorex, Maxell, TDK, Sony, Verba, Fuji, mind 100% jók lettek. Most is Maxellek vannak itthon, soha nem kellett kidobnom egyet sem. Samsunggal ez tökéletesen reménytelen vállakozás lenne, a saját írását sem képes visszaolvasni egyrétegű DVD-ről sem.
-
yvsmad
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
A Verbatim összes AZO védőréteggel ellátott lemeze archiválónak nevezhető. Ezen kívül van méregdrága Verbatim Medidisc lemez is, orvosi állományok több évtizedes tárolására. Amerikai oldalakon megjelent már a Verbatim UltraLife Gold lemez, az talán még jobb. Archiváló lemeze a Kodaknak is van, a Professional Gold és a Preservation Gold akár 300 év adatrögzítést is ígér.
Én Nero Burning ROM-ot használok, az ingyenes szoftverek csak az árukhoz képest jók, abszolút értékben azonban gyengébbek.
Nálam a Pio írónak még egyetlen lemezzel sem volt gondja, nincs olyan, hogy a Verbát megírja, a TDK-t vagy a Maxellt nem. Egy jó írónál ilyen fel sem merülhet. Akinek ilyen gondja van, azonnal cserélje le az írót, mert az elrontott lemezek többe kerülnek, mint a pár ezer Ft-os író, a bosszúságról és a kiábrándultságról nem is beszélve. -
Piftuka
veterán
"Ez kell az adatbiztonsághoz: jó író, jó lemez, jó szoftver."
Ezzel én is egyetértek. Nem gondolom úgy, hogy a DVD technológia felett már eljárt az idő.
Más kérdés, hogy évek óta szeretnék VERBATIM archiváló DVD-t vásárolni, de eddig nem sikerült. Ismersz olyan boltot, ahol kapni lehet ilyen lemezeket?
Egyébként te melyik írószoftvert használod?
-
és dragonfx; pedig van több samsung dvd író típus is, ami javasolt (volt), nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy mindegyik rossz!
tudni kell csupán, hogy melyik íróhoz milyen lemez a javasolt, persze adott firmware verzió alapján, és úgy a problémák jelentős hányada elkerülhető.
a lemez milyensége is nagy hibaforrás, a verbatim...stb sem a régi már, nagyon muszáj ellenőrizni, hogy milyen a mid, mert nem mindegy...
a problémák jelentős részénél úgy szitkozódik a felhasználó, rossznak elmondva az írót vagy lemezt, hogy közben mind a kettő jó, csak épp nem a megfelelő párosítást választotta ki!
nem véletlenül szerepelt néhány samsung típus is a sokszor javasoltak között a dvd író választós témában, ahol azért hozzáértő(bbe)k is sokszor hozzszóltak, véleményeztek. -
yvsmad
őstag
válasz
dragonfx
üzenetére
A Samsung sohasem tudott normális írót gyártani. Az asztali DVD-felvevői is mind xarok voltak. A Sony felvevőknek is volt egy évjárata, amit a Samsung rakott össze, az is legendásan xar volt.
Ez nem a DVD technika hibája. Nekem Pio DVD íróm van már sok év óta, normális lemezt még sohasem rontott el, szemetet meg nem rakok bele. Ez kell az adatbiztonsághoz: jó író, jó lemez, jó szoftver. A 3-ból bármelyik feltétel nem teljesül, az a DVD-technikában csalódott felhasználókhoz vezet. Ne gagyizzatok, csak jó minőségű hardverrel és szoftverrel dolgozzatok. A spórolás mindig viszaüt! -
interstate76
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Kiegészítő infók: ubuntuval gond nélkül olvas mindent, win7-tel meg továbbra is csak az audio cd-ket. Van valakinek tippje, mit tehetnék?
-
dragonfx
veterán
samsungot ne...
egy rakás xar...10/5 dvd.t elbax...
mindig beleköt valami..iso, udf, tulirás, vagy a kezdés befejezést elbaxxa egy fos..3. van nálam...
mér nem nyugdijazzák már a dvd gyártást? egy rakás nulla. adatbiztonság=0 -
eniko476
csendes tag
Nekem LEPTOPOM van, Windows7 Ultimate: Betettem egy üres CD-ét be is másoltam a zenéket a DVD-RW-meghajtóba (E
, de ezután nem tudok CD írás gombra kattintani, mert nem jelenik meg, mit tegyek. CD-írás varázsló nem jelenik meg szerintem emiatt! 
-
degu
senior tag
Egy Toshiba lapi DVD irója símán olvassa a DVD-lemezeket,de a CD lemezeket nem hajlandó!

Létezik ez? Hogy visszafelé nem kompatibiis?
/Mert az asztali gépben simás olvasta a DVD-lejátzó a CD-lemezt is,/ -
yvsmad
őstag
válasz
interstate76
üzenetére
Nem karcos vagy koszos az olvashatatlan CD?
-
Jarod1
veterán
válasz
interstate76
üzenetére
firmware frissítésnél csak a dvd író tipusára kell figyelni..
-
yvsmad
őstag
válasz
interstate76
üzenetére
A nem kezelés mit jelent nálad? Nem olvassa be, vagy nem tudod lemásolni?
-
interstate76
addikt
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Fujitsu Amilo Pi3560-as laptopot, aminek az optikai meghajtója (TSST corp CDDVDW TS-L633C) az audió lemezeket kezeli (írtakat és gyáriakat egyaránt), de pl. a játékokat nem (sem a CD-ket, sem a DVD-ket).
Ez szerintetek szoftveres vagy hardveres probléma? Win 7 Ultimate van a gépemen.
Ha firmware-t kell frissítenem, akkor csak a DVD-író típusára és az oprendszerre kell figyelnem, vagy a hardverkörnyezetre is? Nem értek hozzá, szóval inkább butaságot kérdezek, semmint hogy azt csináljak.
Előre is köszönöm!

-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok.
Adott az alábbi slim sata-s dvd író:
Samsung SN-208DB/BEBET Slim SATA DVD író
Abba a hibába ütköztem,hogy nem néztem utána a dolgoknak rendesen és nem sima sata táp csatlakozós,hanem slim sata kell hozzá!
Ezek közül melyik lenne jó?
[link]Nagyon fontos lenne a válasz!
Előre is köszi!
-
tench
tag
Sziasztok!
Lehet tudtok segíteni.
Szeretném a laptopomról kiírni a képeket, videókat DVD RAM-okra, amíg újra telepítem a gépet.
Sajnos odáig nem jutok el, hogy a lemezt az író megformázza, se a windowsban, se a nero incd-ben.
Asus KJ 52 R a laptopom, és Matshita uj890as az író, Win 7 az oprendszer.
Az íróhoz nincs fent újabb firmware. Beolvasni tudok mindent, de írni nem.
Próbáltam üres DVD-R-t is írni, azt se sikerült. Van vkinek evvel kapcsolatban tapasztalata?
Köszi szépen.
. -
Hofeher
aktív tag
Olyankor mit lehet kezdeni a dvd íróval hogy az ajtó nem akkor kinyílni csak tűvel tudom nyitni érdekes módon ha kész a dvd-é akkor kinyílik amúgy működik csak ritkán van használva.
-
vasszarvas
tag
Szerintem még egy írót szerezz valahonnan, valamelyik cimbitől, mert 2 az igazság, és tisztábban látsz. Persze csak olyat, amit jól működik. Ha akkor is hibázik, akkor lehet alaplap, vagy a csatlakozók? Akkor már nem az író a hiba, hanem hardver, vagy nálad is valami program avatkozik be.
-
vasszarvas
tag
Van vírusírtó fent, Avira, de közben megtaláltam a megoldást, szerintem minden jól volt megírva,és az a hitvány médialejátszó nem tudta kezelni a trackeket, vagyis ezeket a sima cd zenei fájlokat, és mindíg ugyanazt az egyet játszotta le. Halálos, így még nem jártam komolyan mondom, elrontottam vagy öt cd-t és pepecseltem vele vagy 3 órát. Nevetséges. Köszönöm a segítséget.
-
horseflatus
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy PC amiben volt egy Samsung író, ami egy idő után minden lemezt elrontott írásnál, olvasni tud. Gondoltuk kicseréljük egy másik íróra. Betettük, az Intéző bal oldali oszlopában meg sem jelenik, de ha a számítógépre kattintok, akkor ott megjelenik. Azonban semmilyen lemezt nem értelmez, pedig elkezdi tekerni, de aztán kiírja, hogy tegyünk be lemezt (tálcát kilöki).
Eszközkezelőben minden ok. Driver elvileg legfrissebb.
A SIW-ben sem látok semmi különöset.
Van valami ötletetek? -
yvsmad
őstag
válasz
vasszarvas
üzenetére
Nero Burning ROM-ot használj, a többi nem ér semmit.
Ja, és ne csak áthúzd a fájlokat az intézőből, hanem a Burning ROM jobb oldalán a saját böngészőjét használd.
Én pl. Outlookkal jártam úgy, hogy több képet kijelölve együtt áthúztam az intézőből a levelem mellékletébe, a fájlnevek stimmeltek is, de bármelyiket nyitottam meg, az első kép jelent meg. Azóta kerülöm az intézőből áthúzást és minden program saját böngészőjét használom. -
Jarod1
veterán
válasz
vasszarvas
üzenetére
víruskereső fut a gépen? audio cd-t írsz?
-
vasszarvas
tag
Üdv hozzáértők!
Külső és belső íróval is ugyanaz a probléma. Cd-t szeretnék írni, trackeket, gyorsan átdobáltam az mp3-kat és megírtam, kb 6 darab számot. Megírta a cd-t, de az első számot írta meg hatszor. Próbáltam újraírható cd-t, ott is ugyanez a helyzet. Íróprogramot váltottam, ashampoo, most burnaware, és volt nero portable is, ugyanez a helyzet. Most már ott tartok, hogy akármit akarok írni, mindig azt az egy számot írja mindenhova. Nem is értem ezt az egészet. Pedig még a listában is, amikor közvetlenül írás előtt vagyok lejátszom a zenéket és írás után már csak az az 1 szám van fenn a megírt cd-n, és semmi több. De ugyan ezt csinálja ha nem hagyományos cd-t írok, hanem mp3-at akarok, akár hány számot húzok át, mindig csak ezt az egyet írja, az összes többi helyett. Egyszerűen nem értem. -
Jarod1
veterán
Sziasztok! GSA-T20N laptop írót próbálnám frissíteni,
ezt a upgrade s progit indítom de azt írja nem találja a frissíteni való drive-ot.
[link] -
Piftuka
veterán
"Az eltűnés Win7 (prof) alatt van, de utána rebootnál sincs bent a listában."
Tudom. Ez Windows7 bug. Ilyenkor a SATA kábel kihúzása a meghajtóból, majd az eszköz ismételt csatlakoztatása segít.
Amennyiben nem, úgy érdemes Win7 alatt az "Eszközkezelőből" eltávolítani azt a SATA port-ot, amelyiken a meghajtó van, majd nyomni egy "új hardver varázslót"... Ilyenkor jellemzően meg szokta találni.
Ha és amennyiben mégsem, akkor reboot, és rögtön a BIOS-ba belépni... ott már ilyenkor tényleg látni szokta az ODD-t.
-
Piftuka
veterán
"Amit még észrevettem, hogy ha sokáig van bekapcsolva a gépem, akkor egy idő után eltűnik a meghajtó az eszközkezelőből, továbbá volt olyan is, hogy bootoláskor eltűnt a listából (amikor az ahci résznél felsorolja az SSDt a HDDt). Az alaplap se mai csirke, egy asrock A770DE.
Szerintetek mi lehet a hiba? Pakolászva, költöztetve nem volt a gép, csak időközönként kitakarítva."
Az első kérdésedre nem tudom a választ, csak tippelek (a hasonló problémára éppen pár hozzászólással fentebb nekem adott információk alapján
), hogy a DVD íród diódája haldoklik.A rendszerből eltűnés nem Win7 alatt történik véletlenül? Csak mert az Win7 issue, nem a hardver hibája.
Én is ezzel "küzdök" 3 éve, amióta ezt a számítógépet megvettem, és feltelepítettem rá a Win7 x64 Home változatát. -
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Van a gépemben egy DVD író (W7 szerint Optiarc AD-7240S). Olyan problémám lenne vele, hogy az utóbbi időben egyre több lemezt ront el (sima DVDket). Illetve az utolsó 3 már nem is sikerült, a legutolsónál egy általam készített filmet akartam kiírni, ami a gépen tökéletesen megy. Az írás végigment, de hallottam, hogy a vége felé hullámzott a lemez sebessége (majd egy centi hiányzik is a lemezből, pedig közel tele kéne lennie). A lemezt visszaolvassa, viszont a film végére kattintva lefagy a lejátszó.
Amit még észrevettem, hogy ha sokáig van bekapcsolva a gépem, akkor egy idő után eltűnik a meghajtó az eszközkezelőből, továbbá volt olyan is, hogy bootoláskor eltűnt a listából (amikor az ahci résznél felsorolja az SSDt a HDDt). Az alaplap se mai csirke, egy asrock A770DE.
Szerintetek mi lehet a hiba? Pakolászva, költöztetve nem volt a gép, csak időközönként kitakarítva.
-
yvsmad
őstag
válasz
zolee0307
üzenetére
Az író fedlapján belül van egy tárcsa, ami forog és egy kicsit oldalra is kotyog. A régebbi drive-ok tetején ennek a helye kívülről is látszik, vagy a ráragasztott címe alatt kitapintható, az újabbaknál csak belülről látható.
A lemezt a tálcáról kiemelő és forgó dob ennek nyomódik neki, így szorítja meg a lemezt a közepénél fogva.
A lenti kép jobb oldalán a fehér műanyag tárcsa az, de más típusoknál másképp nézhet ki. Ez kotyog egy kicsit a fedlapból kialakított foglalatában. -
zolee0307
őstag
Sziasztok. Vettem egy Lg dvd írót, de még nem szereltem be. Ha mozgatom ide oda lehet hallani, mintha gurulna benne valami ide oda, fémes hangja, mintha csavar lenne.
Gondolom ez nem normális. Találkozott valaki már ilyennel? Használható így?
-
aviator
tag
Semmi olyan adathordozót nem lehet a géphez csatlakoztatni ami nem titkosított, vagy írásvédett, illetve nincs a cég által jóváhagyva. Próbálkoztam hordozható winchesterrel 2 perc után jött az üzenet, hogy én épp céges adatokat másolok rá fel (miközben zenét hallgattam), és hogy ő ezt akkor most loggolja.
-
yvsmad
őstag
válasz
aviator
üzenetére
Az 52x CD/DVD írók közel 30 ezres fordulaton pörgetik a berakott lemezt. Sok probléma volt már abból is, hogy a kiegyensúlyozatlan lemezek szétrobbantak a meghajtóban.
Ha nem tudsz telepíteni a munkahelyen, akkor egyszerűen másold fel a benti gép HDD-jére a zenéket és onnan játszd le. Azt a pár perc másolási időt meg kibírod szerintem magasabb zajjal. -
aviator
tag
Sziasztok!
Igazából nem probléma, csak egy kérdés. Kiírtam DVD-re zenéket, számítógépről szeretném lejátszani. Minden nagyon jól működik, az egyetlen probléma az, hogy függetlenül az írási sebességtől, a DVD olvasó (több gépben kipróbálva) lejátszás közben maximális fordulatszámon pörgeti a DVD-t, ez egyrészt elég hangos, másrészt egy óra után szünetet kell tartani mert átmelegszik a DVD és ez nem biztos, hogy jó neki.
Utánaolvastam, hogy a Nero-nak van egy DriveSpeed nevű alkalmazása amivel lehet csökkenteni a fordulatszámot, csak bent a munkahelyen ezt nem lehet telepíteni. A kérdés az, hogy ez a jelenség mennyire normális, miért van, illetve mit lehet tenni ellene?Köszi a válaszokat!
-
Valaki válaszoljon erre kérem!
Köszönöm! -
nagyjasek
csendes tag
sziasztok,
Telepítettem a gépemre a Win 8 rendszert de a DVD lemezeket nem játsza le a meghajtó (LG MULTI SUPER) satás. magát a meghajtót felismeri az eszközkezelőben, azt írja hogy az eszköz megfelelően működik
Berakok egy lemezt de még csak fel sem pörgeti. ha rámegyek a lemez kiadása gombra azt is végrehajtja, tehát a lejátszó jó, mert régen is ezt használtam.Kérlek benneteket, ha valaki tud segítsen
-
Zedz
addikt
Üdv,
Van egy Philips dvd lejátszóm. Miután behelyeztem a lemezt, úgy hallatszik mintha felpörgetné de aztán leáll, és a kis kijelzőn kiír egy H betűt. Találkozott már valaki efféle problémával?
-
-
Pandaboy
tag
Sziasztok!
Nem látja a Windows a DVD írómat. A Bios látja. Secondary Slave-en van a dvd író, Secondary Masteren winyó van. Cserélgettem a Jumpert a dvd-n, Master, Slave, Cable, de nem látható.

-
Piftuka
veterán
"Lehetséges, hogy már fárad a dióda."
Ezek szerint létezik a "fokozatokban történő meghibásodás" fogalma? Ha így van, akkor gondolom előbb-utóbb eljut arra a pontra, amikor már egyáltalán nem olvas, nem ír egyetlen DVD lemezt sem, ugye?
"A 16x DVD lemez érzékenyebb írható réteggel bír, mint a régebbi 4x."
Ezzel arra utalsz, hogy az "érzékenyebb" réteggel rendelkező lemezt a gyengébb, "betegeskedő" diódával rendelkező írók is képesek megírni?
"Az újraírható más tészta, bár azt még annyira sem szokták szeretni a problémás írók, mint az egyszer írhatókat. Majd próbáld ki újra a 4x lemezekkel is."
Hiszen éppen azt mondom, hogy kipróbáltam. :-) A 16x írható után, "kontrollként" visszatettem a 4x Verbatim újraírhatót is, és akkor sikerrel jártam.
Igaz, azóta nem teszteltem újabb lemezekkel... kipróbálom hamarosan megint, és majd beszámolok az eredményekről.

-
yvsmad
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
Lehetséges, hogy már fárad a dióda.
A 16x DVD lemez érzékenyebb írható réteggel bír, mint a régebbi 4x.
Az újraírható más tészta, bár azt még annyira sem szokták szeretni a problémás írók, mint az egyszer írhatókat. Majd próbáld ki újra a 4x lemezekkel is.
A por megtalál mindent, a nem légmentesen zárt dobozok belsejét is, csak lassabban. A nagy sebességgel forgó lemez mag a gyorsan ide-oda mozgó fej felverhet egy kis száraz port, ami még nem ragadt le. -
Piftuka
veterán
"Ha a Verbát megírta és vissza is olvasta, akkor nem ment tönkre a lézerdióda."
Ez biztos? Olyan nem lehet, hogy "haldoklik" a dióda, és olyan állapotban van, hogy néha még képes pozicionálni, de néha már nem?
Szóval biztos, hogy a dióda úgy romlik el, hogy vagy működik, vagy meghibásodik, és akkor már soha többé nem ír meg egy lemezt sem? Nincsen "átmenet" a meghibásodási folyamatban?
"Milyen lemezekkel nem bírkózott meg a Sony?"
Tény, hogy már hosszabb ideje nem írtam vele semmit. Ekkor egy régi, (még az előző íróval sokat használt) TDK 4x CD-RW lemezt teljestörléssel "formáztam", majd megírtam.
Ezt követően jött a 4x Verbatim DVD-RW lemez (a "kék-világoskék" színű tokos), amit teljes törléssel még letörölt. Megírni már nem volt hajlandó.
Ekkor kerestem rá "Google"-ben a Nero féle hibaüzenetre, és a legtöbb tanács a firmware frissítés volt, így letöltöttem a Sony oldaláról a hivatalos updatert, és 1.02-ről, 1.03-ra frissítettem. Nem segített.
Ekkor telepítettem a fent említett másik 3 író szoftvert, de akkor sem változott a helyzet.
Próbáltam a 4x Verbatim DVD+RW lemezt ("sárga-kék" tokos), de azt sem írta.
Próbáltam másik 4x Verbatim DVD-RW-t, de ekkor már sem gyors törléssel, sem teljessel nem volt hajlandó a törlésre sem; mindig a "lézer beállítási hibára" hivatkozott.
(Megjegyzem, ezeket a lemezeket már többször írta korábban. Tehát abban biztos voltam, hogy ismeri a meghajtó őket. Persze emiatt tulajdonképpen a firmware update is "felesleges" volt, hiszen azt akkor érdemes eszközölni, ha az újabb lemezeket nem ismeri fel a meghajtó. Mindegy, végül is az update nem ártott, most legalább a legújabb firmware-rel működik az Optiarc.)
Aztán eltelt pár óra (közben feltettem itt a kérdésemet, és még fórumokon, interneten olvasgattam a témáról), majd egy javaslat miatt kipróbáltam normál lemezzel is.
Ez volt az említett Verbatim 16x DVD-R (a "narancssárga-kék" tokos) lemez. Ezt felírta.Rögtön utána pedig a fent említett 4x DVD-RW-re is simán írt.
Így történt.
Egyébként nem úgy van, hogy éppen a sokat használt (a nyitogatás hatása, plusz a nyilván nem laboratóriumi tisztaságú lemezfelületek miatt) olvasófejek szoktak elporosodni?
Az esetemben még az a furcsa, hogy ha tényleg a koszosodás okozta, akkor mitől javult meg hirtelen?
-
yvsmad
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
Ha a Verbát megírta és vissza is olvasta, akkor nem ment tönkre a lézerdióda.
Pedig ez a hibaüzenet arra utal, hogy nem tudja sem írni, sem olvasni a DVD lemezt.
Milyen lemezekkel nem bírkózott meg a Sony?
Ha sokáig nem volt használva, akkor porosodhatott is az olvasófej, talán a CD még nem volt annyira érzékeny a kis koszolódásra, mint a DVD. -
Piftuka
veterán
Köszi a választ!
Ebben tényleg az a szomorú, hogy nem túloztam, ami az optikai meghajtó használatát illeti. A 20 megírt lemez nagyon maximum, és szerintem összesen 50 óránál többet nem forgott benne lemez, amióta megvan.
Tehát a 3 éves kora ellenére szinte vadonat új. Az "állásban" elromlott a feje? Akkor ez egy vacak gyártmány!
És hogy még érdekesebb legyen a történet...
Kipróbáltam egy sima írható (16x Verbatim DVD-R) lemezzel is, és arra pedig felírta a szükséges adatot!
De ez még nem minden, mert utána "kontroll" jelleggel a fentebb említett DVD-RW lemezzel is kipróbáltam, és ezúttal gond nélkül megírta azt is.Na ilyenkor mit mondhatnék? Ha gondol egyet, akkor működik, ha úgy akarja, akkor pedig nem?

-
acidflux
csendes tag
-
yvsmad
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
Az íróban 2 lézerdióda van, 1 a CD-knek és 1 a DVD-knek. A DVD-khez való megdöglött. Én az elmúlt 2 hónapban 3 írót dobtam ki ugyanilyen betegséggel, mert az egyik lézerdiódája bekrepált.
(Piftuka és Acidflux kérdésére is ugyanez a válasz. Gondolom Acidfluxnál használt írót építettek be a gépbe.)) -
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Segítségre van szükségem! Van egy 3 éves SONY Optiarc AD-7260S típusú DVD íróm, és valamiért most képtelen DVD képfájlt felírni.
Egy képfájlt próbálok felírni, de a Nero "Lézer beállítási hiba" üzenettel megállítja az írást rögtön az elején. Frissítettem a FirmWare-t (1,02-ről 1.03) a hivatalos updater szoftverrel. Ez sikeres volt, de a lényegen nem változtatott.
- Próbáltam az ImgBurn, a FreeAnyBurn és a CDBurnerXP szoftverekkel is, de ugyanaz a helyzet. Ugyanannál a pontnál, gyakorlatilag ugyanarra a hibára utaló üzenettel leáll az írás mindegyik író szoftverben.
- Próbáltam Verbatim 4x DVD-RW és Vebatim 4x DVD+RW lemezekkel is, de az sem hozott eredményt. (Ezekre a lemezekre korábban, még a régebbi firmware-rel is írtam már.)
Furcsa mindez, mert CD-RW lemezt előtte simán törölt és megírt, a fent említett DVD-RW lemezeket is tudtam törölni vele (mind gyors, mind teljes módban). Látja is az üres DVD lemezt, csak éppen írni nem hajlandó rá.
Szerk: Sajnos közben már a DVD lemez törlése esetén is azt írja ki, hogy "Lézer beállítás hiba"! Nem hajtja végre a törlést.

A fent említett író a 3 év alatt maximum 20 CD & DVD lemezt írt meg, és akkor lehet, hogy még sokat is mondtam. Ráadásul olvasásra is keveset használtam. Tehát a "szinte új" állapotban van a kora ellenére.
Ugye nem hibásodott meg?
Van tippetek arra, hogy mi okozza most a problémát, és mi a megoldás rá?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv: Piftuka
-
acidflux
csendes tag
Üdv.
Segítségre szorulok, segítsetek. Adott egy ASUS K52F-EX647D típusú laptop. Az optikai meghajtó bedöglött, mert se CD -t, se DVD -t nem olvasott. Gondolván van ez így,h évek alatt az alkatrészek tönkre mehetnek. Lett bele másik véve de az csak CD -t hajlandó olvasni. Se gyári, se írt DVD -t nem hajlandó olvasni. Eszközkezelőben próbálkoztam az eltávolítással ill. meghajtó betűjelet is próbáltam már módosítani, hátha de az eredmény ugyan az.
A fej tiszta, a lemezek jók, de nem jövök rá mi lehet a gond. Tud -e valaki esetleg ilyen rejtett dologról vagy hasonlóról? Köszönöm a mihamarabbi válaszokat! 
-
nebulo
tag
Mindjárt bekapcsolás után jelentkezik a probléma.
Ezek indulnak a rendszerrel és ezek futnak bekapcsolás után.
(bocsi, hogy nem kattintható, de telefonról tudok írni csak)
http://www.kepfeltoltes.hu/131226/indul_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://www.kepfeltoltes.hu/131226/indul2_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
nebulo
tag
Teljesen világos, hogy ez egy őskövület, de a helyzet az, hogy változatlanul kétlem, hogy az erőforrás hiány okozza a gép lassulását. Egyrészt azért mert az XP elég jól megvan azzal a 3000+-os Athlonnal és az 1 giga RAM-mal, másrészt mert a probléma egyszer csak elő jön. Teljesen rendben másol, megfelelő sebeséggel, a gép használható másolás alatt, aztán két napra rá, hopsz, ép itt a probléma. Ha újra telepítem, megszünik a gond, aztán megint valami eszébe jut és rákezd. Amúgy is DVD-ről történő adatmásolás miért okozna néha 100%-os processzorhasználatot egy üres füllel megnyitott Chrome-nál vagy megálított lejátszású foobar-nál?
Teljesen világos, hogy valamilyen szoftveres mifene okozza ezt a dolgot. Régebben olyan is volt, hogy bekapcsolás után fél óráig minden rendben ment aztán jött rá a hiszti.
Csak azt nem tudom, hogy milyen folyamat okozza ezt a lassulást, mert a dolog eléggé rendellenes így és semmilyen mintát nem vélek felfedezni benne.
-
jeni
félisten
-
nebulo
tag
Régi vas. Athlon 3000+/1 giga RAM, alaplapot nem is tudom. De nemhogy írni, olvasni is alig tud. És nem hiszem, hogy hardveres a baj, mert próbaképpen indítottam egy Ubuntu-t pendriveról az imént és gyönyörűen másolja a DVD-t a merevlemezre Ubuntu alatt (éppen 12,3 MB/sec).
Mi lehet az XP-ben (vagy alatta) amitől azonnal megfekszik a gép ha optikai meghajtót használom (írás/olvasás)?
(azt is észrevettem pl., hogy az uT komoly lemeztúlterheltséget jelez optikai meghajtó használat közben) (???)
-
nebulo
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy van egy XP-s (XP Pro SP3) gép (tudom-tudom, de anyumék megszokták) aminél elég furcsa probléma üti fel a fejét.
Egész pontosan az, hogy ha DVD-ről másolok adatot fel, akkor irgalmatlanul belassul. A proci terhelése azonnal 100%-ra ugrik, (WFWIZ/explorer/system/svchost meg ami éppen fut, pl. chrome/foobar, össze-vissza, 90% fölött használja a procit felváltva) az olvasó búg mint az állat, a maximális sebesség pedig ~2800 kbyte/sec-nél nem megy feljebb, a zenelejátszás is megáll ilyenkor, a másolás ablakát is alíg lehet arrébb húzni egérrel, teljesen behal a gép. Ahogy megállítom a másolást, azonnal rendbejön minden. Merevlemezről-merevlemezre másolásnál nics ilyen. Régebben is csinált már ilyet, de aztán újratelepítettem (mert merevlemezről merevlemezre másolásnál is ez volt korábban) és megszünt a probléma, DVD-t is rendesen lehetett felmásolni egy darabig, aztán megint elöjött ez a dolog. Nem akarom megint újratelepíteni, úgy is megint jelentkezik ez. Rettenetesen idegesítő a dolog, egy DVD-nyi anyag felmasolására ~50 percet jósol, ezelött ~8 alatt fenn volt a gépen. Mi lehet a baj?
-
jeni
félisten
Szia
Pontosabban QSI DVR-221L
Nem a Pioneer gyártja hanem csak a név az,de belsőleg már az QSI termék.
Ez amolyan driver hiba,vagy az op.rendszeren belül ütközik valamivel
Tegyél be egy másik sata ODD-t és ha annál nincs ilyen gond akkor a Pioneer akarom írni a QSI író a hibás.
Ez estben cseréltessed ki egy másik íróra,legyen az a Samsung 224 vagy más gyártó termékére legyen az a Liteon vagy az Asus,a Plextor drága. -
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Van egy PIONEER DVD-RW DVR-221L íróm (vadonat új) és a következő a bajom vele:
Beteszek egy üres CD/DVD-t elindítom a Nero 12-t, végez az írással, kiírja hogy CD/DVD írás kész, majd "szétcsúszik" a kép, és semmit nem tudok csinálni csak Reset. (a CD/DVD-t kiírta, mert ki is adta, utána történik ez a jelenség, kb minden második írásnál.) Reset után belerakom a CD/DVD-t és van amit elindít róla van amit nem, és csak krepeg a meghajtó.( Ha eközben kiveszem a CD/DVD-t akkor kidob az asztalra, és eltűnnek az ikonok megminden, egér mozog de semmire nem reagál, nem marad más csak a Reset) Hallottam hogy ezek az új Pioneer-ek nem érnek sz@rt sem, de mégis mi lehet a baj?? Nem értem hogy írás után miért hal be a gép.Ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném!
-
Patrick
addikt
Üdv!
Van egy asus laptop. A benne lévő dvd olvasót/írót, csak telepítéskor és pár film kiírásakor használtam. Ma meg akartam nézni egy lemezt, amin mp3 van, de kiírta nekem, hogy helyezzek be egy lemezt. Próbáltam a nyomtató driver lemezét, de azt sem olvasta, semmit sem olvas.
Az eszközkezelőben eltávolítottam a meghajtót, restart, felismerte, újratette a drivert, de így sem jó. Bios látja, felismeri, lemezkezelőben is ott van. De semmilyen lemezt nem hajlandó olvasni. Mi lehet a probléma?
-
datomi
tag
Van 1 pc-m, amiben van 1 db sata ssd, 1db sata 250 gb vinyó, 1 db ide 160 gb vinyó valamint 1 optiarc 7xxx dvd író.
Az ide vinyó és az író egy ide kábelen van, a vinyó a master az író a slave.
Most új gépet építek, amibe át akarom menteni az ssd vinyót ezért a régi gépet ssd nélkül újratelepítettem.
Dvd-ről telepítettem win 8.1-et, ami problémamentesen lezajlott.
Ezután elkezdtem telepíteni a szokásos programokat, ekkor vettem észre, hogy a win nem látja a dvd írót.
Bios látja, bootolni is tudok róla, a win eszközkezelőben csak akkor látszik, ha bekapcsolom a rejtett eszközöket, itt azt írja, hogy az eszköz nincs csatlakoztatva a géphez ezért nem működik.
Bármelyik vinyóra teszem a wint, mindig ez a probléma.
Van esetleg ötletetek, hogy ez mitől lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
- Eladó Redmi Note 12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de ezután nem tudok CD írás gombra kattintani, mert nem jelenik meg, mit tegyek. CD-írás varázsló nem jelenik meg szerintem emiatt!