Hirdetés

2021. január 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#6119) Piftuka


Piftuka
veterán

Sziasztok!

Segítségre van szükségem! Van egy 3 éves SONY Optiarc AD-7260S típusú DVD íróm, és valamiért most képtelen DVD képfájlt felírni.

Egy képfájlt próbálok felírni, de a Nero "Lézer beállítási hiba" üzenettel megállítja az írást rögtön az elején. Frissítettem a FirmWare-t (1,02-ről 1.03) a hivatalos updater szoftverrel. Ez sikeres volt, de a lényegen nem változtatott.

- Próbáltam az ImgBurn, a FreeAnyBurn és a CDBurnerXP szoftverekkel is, de ugyanaz a helyzet. Ugyanannál a pontnál, gyakorlatilag ugyanarra a hibára utaló üzenettel leáll az írás mindegyik író szoftverben.

- Próbáltam Verbatim 4x DVD-RW és Vebatim 4x DVD+RW lemezekkel is, de az sem hozott eredményt. (Ezekre a lemezekre korábban, még a régebbi firmware-rel is írtam már.)

Furcsa mindez, mert CD-RW lemezt előtte simán törölt és megírt, a fent említett DVD-RW lemezeket is tudtam törölni vele (mind gyors, mind teljes módban). Látja is az üres DVD lemezt, csak éppen írni nem hajlandó rá.

Szerk: Sajnos közben már a DVD lemez törlése esetén is azt írja ki, hogy "Lézer beállítás hiba"! Nem hajtja végre a törlést. :(

A fent említett író a 3 év alatt maximum 20 CD & DVD lemezt írt meg, és akkor lehet, hogy még sokat is mondtam. Ráadásul olvasásra is keveset használtam. Tehát a "szinte új" állapotban van a kora ellenére.

Ugye nem hibásodott meg?

Van tippetek arra, hogy mi okozza most a problémát, és mi a megoldás rá?

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv: Piftuka

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.