- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaliGa
aktív tag
válasz
N.Zola89 #197 üzenetére
Ugyanebben a cipőben jártam. Karácsonyi ajándéknak lett egy ilyen betervezve, amely esemény ugye vészesen közeledik, de mindenhol lekéstem a rendelést, én meg nem ülhetek a fa alá, hogy drága gyermekem, ha majd a boltba lesz, aki ide is jön a jézuska.
Úgyhogy ma szépen beslattyogtam az Euronicsbe és vettem egy ATAB9,7 IPS-t. 55e pénz, dual-core proci, quad-core gpu, otg van, bluetooth van, ips panelja jó, 10pontos multitáccs, érzékenység oké, akku elég nagy, a 8GB belső tárhely meg le van ejtve, ahogy a support is (mert utóbbi gyakorlatilag zéró). -
N.Zola89
csendes tag
http://www.edigital.hu/Tablet/MyAudio_Series_7_708AG_tablet_8GB_+_3G_(Android)_+_30GB_Ingyenes_felho_szolgaltatas_2_even_keresztul-p343010.html?backurl=clear http://www.edigital.hu/Tablet/ConCorde_Tab_PLAY_16GB_tablet_(Android)-p342467.html?backurl=clear a kettő közül melyiket vennétek,a teljesítmény egyforma,a simkártya 3g nem nagyon érdekel,a kijelzőméret annál inkább...a 4:3as concorde-ot vagy a 16:9es myaudio-t ajánljátok?szóval a kérdés az hogy a 4:3as képernyő játékok/filmek terén mennyire számít rossznak vagy jónak?mert én valahogy ódzkodom a 4:3as mérettől...
-
N.Zola89
csendes tag
ilyen nincs hogy ennyire limitált lenne minden Prestigio tablet,tököm tele van már elegem van,már bocsánat...több mint 2 hete rendeltem meg a "7"-es Pro Duo-t,és egyszerűen képtelenek beszerezni és kiszállítani...többször váltottam már üzletet a 2-3 hét alatt,rendeltem-töröltem-rendeltem-telefonáltam ideoda...próbáltam már az Edigitalt,Notebookzone-t,Laptopszalon-t,FocusCamera-t,Elektoszalon-t,Digitcam-et,és mindenhol azt a választ kaptam hogy sajnáljuk de volt-nincs.se a "7"collos,se a "8" collos se a Prime Duo,helyettük ilyen 20ezres vackokat akartak rám sózni hogy jó lesz az nekem,az van dögivel...
most per pill a Focuscameránál vagyok,pénteken rendeltem,azt mondták hogy hétfőre megjön,hétfőn azt mondták hogy csütörtökre megjön,ma csütörtökön meg azt hogy nincs és lehet nem is lesz,majd értesítenek még a nap folyamán,és én csak várok és várok és telefonálgatok...és ahogy közeledünk karácsony felé egyre jobban fogy el minden,pedig még időben novemberben végén rendeltem...a 35-50ezres 2 magos kategóriában minden elfogyott,mindegy milyen márka... srácok ötletet kérek,van egyáltalán 2 magos Prestigio Magyarországon valahol,vagy hagyjam az egészet?
-
SShadow
aktív tag
válasz
korcsillio #195 üzenetére
Fehérvár környékén nem tudsz helyet az közel van hozzám?
-
thomson33
csendes tag
Ugye ez csak vicc az edigitálnál. délelőtt még várható érkezés idejének dec.17. volt feltüntetve, délutánra meg már nem is forgalmazzák? A hétvégén szerettem volna megrendelni..
-
Destr4ct
aktív tag
Talán:
http://www.laptopszalon.hu/tablet_tabla_pc/prestigio_tablet/Prestigio_MultiPad_7-0_Pro_Duo_7438.html
http://www.focuscamera.hu/prestigio_multipad_70_pro_duo_8gb_fekete-86575.html
http://www.digitcam.hu/Tabla-PC/Prestigio-MultiPad-7-0-Pro-Duo-2EV-bortok-PMP5570CDUO-Tablet-PC-24133-p24133.html -
fordjee
aktív tag
Fülessel teljesen halk max. hangerőn. Másnál esetleg?
-
SShadow
aktív tag
Nem tudja valaki hogy most lesz az edigital-nál vagy sem mert azt írják hogy már nem forgalmazzák
Vagy esetleg egy helyet ahol lehet még kapni ilyet??
-
Oriza T
csendes tag
akkor marha gyorsan vidd vissza, hogy időben kapjál másikat.
most nézem az edigital azt írja, hogy raktáron van nekik, de az üzletekben 2 nap az átvétel.más.
mondtam már hogy új nekem ez az android dolog.
az ígért 5 GB ingyenes felhőszolgáltatást hogyan, melyik programmal tudom igénybe venni? meg amúgy aki használja, a mindennapi életbe mire használjátok?letöltöttem az "Ingyen könyv" alkalmazást és bizony sok-sok olyan képregény van ott, ami megdobogtatja a szívem. viszont nem jeleníti meg a tab. mit töltsek le hogy tudja olvasni, ill. látni?
-
dwiki
senior tag
Megjött az enyém is, de sajnos úgy tűnik én is kikaptam egy hibás példányt
...
Nálam az érintőkijelzővel van a gond, elkezdi "nyomogatni magát" a képernyő alján (vízszintes helyzetben , ahol a fő érintőgombok vannak) Bekapcsoltam az érintés visszajelzést, és így szépen látszik. Van amikor egy darabig jó, de kb 5 perc után tuti összehallja magát...
Kerestem hátha van vmi érintőképernyő kalibrálás benne, de nem találtam ilyet, és erős a gyanúm, hogy ez nem szoftveres hiba...
Pedig amúgy nagyon tetszene...
-
Üdv. Lehet még valahol kapni ezt vagy a 8"-os fajtát? Nem vettem észre időben, és lemaradtam.
-
Akira1987
csendes tag
Nagyon szemezek vele.
Van ettől olcsóbb ips kijelzős tablet? -
[w]
őstag
válasz
cincinatus #181 üzenetére
root-olásnak egyébként sincs semmi hátránya, de mondom nekem eleve ezzel a verzióval jött és nincs vele gondom!
-
Mezcal
addikt
focuscamerába csütörtökön érkeznek meg a gépek az előrendelőknek. Szóval pénteken már meg is kaphatom.
-
dwiki
senior tag
A készlethiányhoz hozzászólva, én még 12-e előtt megrendeltem (jóval) , és megkaptam az értesítést , hogy megjött (edigital). Magyarul ez azt jelenti, hogy előrendeléssel elfogyott az összes 12-re érkező, ezért van, hogy most 17-e a határidő...
-
xewyor
csendes tag
válasz
korcsillio #176 üzenetére
Sajnos csak egy hdmi bemenet van, elég régi a tv.
A másik fórumon írták, hogy valószínű a szabványokkal lesz a gond. -
[w]
őstag
válasz
cincinatus #175 üzenetére
felraktam, szedd le a frissebbet! [link]
-
[w]
őstag
válasz
cincinatus #171 üzenetére
nem frissítettem, azzal használom, amivel adták a gépet. eddig hibátlan!
te miért frissítenél?
-
Oriza T
csendes tag
No, most este sikerült lefagyasztanom a gépet. Valószínűleg túl hamar tettem rá a pendrive-ot és nyitottam meg a Total Commandert, mert úgy maradt. Semmire nem reagál.
Próbáltam resetelni egy gémkapoccsal, de nem reagált, gyakorlatilag nem éreztem hogy benyomnék bármilyen gombot is abba a lyukba.
max az jutott eszembe, hogy várom míg lemerült. szerintetek? -
SShadow
aktív tag
válasz
christophe #160 üzenetére
Ja és tuti nem lesz belőle elég
(
-
-
b0bcat
addikt
válasz
cincinatus #154 üzenetére
Ha annyit bír kb., mint a Pro Duo, az nem rossz. És érthető is, hiszen kisebb ugyan az akku, de nem IPS a kijelző. A betekintési szögek milyenek?
-
cincinatus
tag
Egyszer használtam folyamatosan netezésre és filmezésre és kb. 4 órát bírt. Ez mondjuk tényleg nem sok, de nekem elég (4 óránál több szabadidőm egyben ritkán van). A kijelző nagyon szép, akadást sehol nem tapasztaltam, a wi-fi is kiválóan működik, a kivitelezés nagyon igényes, egyáltalán nincs olcsó kínai kinézete
Egy dolog, ami nem tetszik: a memória kártya behelyezése. Le kell pattintani felül egy műanyagot és úgy betenni, ez nem túl praktikus megoldás...
-
b0bcat
addikt
válasz
cincinatus #152 üzenetére
És neked mennyit bír ez a kisebb akksi?
-
cincinatus
tag
Ha valakit nem zavar hogy nincs Hdmi, meg kisebb az aksi, akkor nyugodtan bevállalhatja a
Prime-ot. Én már 2 napja nyúzom és semmi rosszat nem tudok mondani róla -
Mankó
veterán
Ahogy elnézem, annyi lesz a jelentkező 12.-re, hogy már most is necces a rendelés.
-
joci9
tag
Tudom nem tőlem kérdezted (-:
Az első nem kapcsolt be, töltöttem de hideg maradt.
Visszavittem egy óra múlva, azonnal adtak volna egy másikat ha lett volna, így kértem egy prime változatot.
Kifizettem leszámlázták, ezt már a boltban (edigital) kapcsoltuk be, aztán észrevettem nincs rajta HDMI.
Vissza. Másik boltjukban volt, hazafelé beugrottam, átvettem működik. Minősége jó. Bőrtok faja.
Tévére kötni szerintem jobb a wayteq, ahhoz lehet kapni távit, meg külön van a töltője. Emezt nem tudom hogy lehet tölteni, amikor OTG kábel van beledugva. -
hbala
aktív tag
Iponban még volt délelőtt 16gb-os 40 párszázért, most már ott sincs.
-
bon.bence
csendes tag
Hááth igen örülhetsz hogy még most sikerült hozzá jutnod én tegnap rendeltem be a Extrémnél de csak 12után jön elvileg az országba. Remélem nem fogok ki egy hibást terméket és boldogan el élek vele
-
Oriza T
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
megnéztem a legutóbbi lemerülés előtt én is a merülési grafikonomat. nálam is tapasztalható volt kb felénél egy hirtelen esés. de amúgy a 4-5 óra közötti használat továbbra is áll, attól függően mire használjuk.
ahogy így olvasom a hozzászólásokat, áldom az eszemet, hogy időben megvettük!
-
i8910user
csendes tag
http://marketing.prestigio.com/$Customer_Support/Service_Files/Tablet_PC/Compatibility/PMP5570_and_PMP7100_Supported_3G_dongles.pdf
-
fordjee
aktív tag
válasz
paramedic #135 üzenetére
Bocs, tegnap csak ennyi időm volt írni. Dec. 1-jén délelőtt néztem, 4 vidéki városban volt még, ami vihető volt. Székesfehérváron lefoglaltam, hogy érte megyek majd, de aztán nem tudtam, így fölkértem Pestre, ami 3 nap volt. Szerdán megérkezett, tegnap megvettem.
1-jén kb. 16 órakor néztem és már nem volt sehol sem vihető állapotban. Mindenhonnan elvitték. Mákom volt, hogy délelőtt lefoglaltam. Nem az Edigital hibája volt, 2-án már valóban nem volt náluk. -
Destr4ct
aktív tag
A legegyszerűbb megoldás lehet valami Play-ben fellelhető alternatív IM kliens használata, ami tud Gtalk-ot is. Nem vagyok tájékozott, hogy mostanában milyenek vannak, illetve melyek jók. A hang és videóbeszélgetést valószínűsítem, hogy egyik sem támogatja, meg az a tippem, hogy több akksit/rendszererőforrást használnának mint a rendes Gtalk.
A legjobb megoldás mindenféleképpen az eredeti Google-s kliens használata lenne.
Nekem nincs ilyen tabletem, se Gtalk nélküli ICS készülékem így nem tudom kipróbálni/garantálni az alábbi módszer sikerességét. Mindenesetre elrontani nem lehet a dolgokat, egy próbát megér.
Gtalk installálása:
A fájlok system partícióra másolásához root jogosultság szükséges, root fájlkezelőnek a Solid Explorert ajánlom (Play-ben fellelhető, ingyenes)Feltöltöttem kétféle gtalkot is, az egyik Jelly Bean a másik ICS verzió. A JB-s lehet, hogy nem fog működni ICS alatt, de meg lehet próbálni.
Mind2 zipben van talk.apk, és két darab .so fájl.
Az apk fájlt a /system/app könyvtárba kell másolni, az .so fájlokat pedig a /system/lib könyvtárba.
Solid Explorerrel a gyökérkönyvtár elérése: Ugrás -> Eszköz -> Rendszer.
Ellenőrizd az átmásolt fájlok attribútumait, ugyanolyannak kellene lennie mint a többi eredetileg ottlévő fájlnak. Ha nem, akkor változtasd meg. (Fájlon hosszan nyomvatartani -> tulajdonságok, attribútumok, és -rw-r--r--) -
Destr4ct
aktív tag
Hmm. Ez lehet, hogy nehéz dolog lesz. Amúgy olyan nincs, hogy "gtalk ami ehhez való", mmint minden fajta készülékre ugyanaz a gtalk jó.
Meg lehet próbálkozni a gtalk.apk rendes telepítésével, de ahogy szétnéztem a neten, általában ez nem jár sikerrel. (Mindjárt feltöltök valahova egyet, amit kipróbálhatsz.)
Valószínűleg más rendszerfájlok is szükségesek az apk-n kívül, amiknek a bemásolásához root jogosultság kell.
Vagy rootolva?Szerk: talk.apk
-
JoeYi
őstag
tudtok mondani egy linket ahonnét ehhez való gtalk-ot lelehet tölteni?
-
JoeYi
őstag
kiadott a gyártó egy listát a támogatott 3G modemekről: [link]
-
fordjee
aktív tag
Nah, elhoztam az utolsó pro duot az Extreme-ből. Most már csak meg kell ismerkednem vele
-
xewyor
csendes tag
válasz
korcsillio #125 üzenetére
Köszönöm, utánajárok.
-
bon.bence
csendes tag
Nem is attól félek nem kezeli csak hogy nem egyidejűleg. Vagy talán nem add le annyi áramot,meg szerintem nem mindegy hogy milyen elosztót rakok be mellé vagy mindegy?
Ja linkeld már a te elosztod légyszi. -
bon.bence
csendes tag
Szerintetek ha a microUSB-nél rádugok egy elosztot kezelni fog egy billentyűt+egeret egyszerre? vagy hogyan tudnám megoldani hogy egyszerre kezelje mind a kettőt vagy akár a 3G modemet is?
Köszkösz -
Tenager18
senior tag
Komolyabb játékokkal tesztelte valaki?(Most Wanted,Dead Trigger,Shadowgun,Max Payne,GTA3,Gangstar rio,stb....)
-
Mezcal
addikt
Most akarok venni, de sehol nincs MO-on. Mindet elvitték.
-
[w]
őstag
kijelzővédő fóliát honnan, milyet lenne érdemes venni, ami passzol rá?
szerintetek van/lesz rá esély, hogy BT támogatás kerüljön az új rom(ok)ba?
-
JoeYi
őstag
kérdésem is van: esetleg tud valaki arra megoldást hogy a wifi ébrenmaradjon kikapcsolt kijelző mellett? Próbáltam pár app-ot, de egyik se váltotta be a reményeimet (esetleg root mellett vmi megoldás?)
Azért volna rá szükségem, hogy frissüljön a gmail sleep alatt is, és a hangjelzés révén észrevenném az új mailt. az még jobb lenne, ha mondjuk olyat lehetne, hogy 5 percenként kapcsoljon be mondjuk 30mp-re
-
JoeYi
őstag
idei is leírom a tapasztalataimat (egyébként ezeket a tabletes és az edigital-os fóromba is leírtam már)
töltő kérdés: mini USB van rajta, nem micro. Laptopról tudtam tölteni, de volt olyan 230-voltos töltőm ami elhasalt (a gyári természetesen tökéletesen megy). Ez abból fakad hogy 5V 2A kella töltéséhez, amivel próbáltam a pedig csak 1A--ert tud, és túlterhelődött/túlemelegedett.
hátlap: anyagában puha felület, tehát nem olyan felfestett rétegnek tűnik mint amit a logitech egerek oldalára kennek (és lekopik idővel)
kijelző: nagyon szép a képe, tökéletes betekintési szögekkel. Fektetve és állítva is ugyanolyan élvezetes. Sajnos nincs külső fényérzékelő, így manuálisan kell szabályozni a fényerőt, mert este sötétben még a legkisebb is bőven sok, nappal pedig szükséges a maximum
melegedés: melegszik átlagos használat mellett is. Nem éget, de azért nem is kellemes. Viszont azért nem zavaró, mert a kereténél fogva fel sem tűnik
akksi: kb 4 órát bír netezéssel. Most volt egy időszak amikor 2 nap 10 órán keresztül nem volt töltőn, igaz csak 2-3 órát olvasgattam rajta, a többi stand by volt, bekapcsolt wifivel. És itt jegyezném meg, hogy tök mindegy bekapcsolt-e a wifi vagy sem, miután lelövi a kijelzőt pár percre rá a wifi-t is kikapcsolja.
akksimérő: eleinte összevissza jelzett, mostanra mintha pontosabb lenne. A gép 1%-ig meríthető, tehát nincs vészlekapcoslás 10%-nál mint egyes HTC-knél
sebesség: gyors. Minimális 3D gamét toltam rajta az is jó volt, de maga a felhasználói felület tökéletesen gördülékeny. Sehol nincs várakozás, akadás
érintőképernyő: 5 pontos. Ha hatodik ujjal is hozzáérsz elveszti az összes többi pontot is. Persze ez nem nagy korlát, elég ritka eset hogy valaki 2 nél több ponton simizi. Szerencsére jó az összeszerelési minőség, minden résézn jól érzékel és nem veszti el a jelet (sok olyan volt a kezemben ami élvezhetetlen volt csak emiatt)
wifi: n-es. Persze nem feszegeti az n határait, de 3-4 MB/seces átviteli sebesség elérhető.
kamera: "nice to have" ahogy egnlishül mondanák. Bővebben kifejtve gyenge. A hátlapi kamera többnyire elmosódott, életlen, "ködös" képeket csinál (se autó fókusz, se képstabilizátor) az előlapinak pedig összevissza változik a fehéregyensúlya. Néha olyan piroskás a képe mint a mesékben a nagyondühös figura feje. Persze skypehoz bőven elég (mikorofon is van az eszközben!). A prestigio heléyben kihagytam volna a hátlapi kamerát, és még 1-2 ezressel olcsóbban lehetne dobálni.
tömeg: könnyűnek mondanám. Persze nem olyan konnyű mint a Nook touch, tehát érzed hogy a kezedben van, de még nem is fárasztó
bővíthetőség: egér és billentyűzet is köthető rá, valamint a rádugott pendrive-val sem volt gondja
összességében:
pro: gyors, szép kép, olcsó, hosszú garancia idő, jó minőségérzet
kontra: viszonylag rövid akksiidő, nincs bluetooth, miniUSB, melegedésre hajlamos, wifi kikapcsol ha a kijelző nem aktív, nincs fényérzékelő -
Gabor12
tag
válasz
cincinatus #106 üzenetére
Én már egy hete várok rá. Annyit mondtak ezen a héten valószínű, megérkezik. Három van berendelve. Komoly hiánycikké kezd válni, úgy látszik túl jó, vagy túl kevés jut a magyar piacra (lehet, hogy jól eladható máshol). Ár/érték viszonyban eléggé kiemelkedik az eddigi ismereteim alapján. A Samsungot (60 eFt) magasan veri (Kindle Fire-t is). A Nexus 7 jobb de annak ára nagyon magas egyelőre.
-
joci9
tag
válasz
korcsillio #98 üzenetére
Amelyiket belinkelted. A készüléken meg a netről tölthető legújabb van. Lehet megpróbálom még1x, távirányíthatóság kék nekem, meg elrejteni a gombokat.
-
Destr4ct
aktív tag
Leválasztáshoz a rendszer beállítások / tárhely menüben nézz körbe. Azt hiszem SD kártyát is ott lehet kiadatni.
De igazából az is lehet, hogy Androidnál is úgy van mint Windowson, hogy már nem feltétlenül szükséges ezzel foglalkozni. (tehát, hogy alapértelmezetten nincs késleltetett lemezre írás bekapcsolva, szóval ha épp nem másolás közben vagy, akkor nyugodtan kihúzhatod a pendriveot akármikor. Ez Windowsnál igaz, Androidon nem biztos.)A galéria ízelítő alatt gondolom valamelyik kezdőképernyős widgetet érted. Hosszan nyomva kell tartani, akkor lehet áthelyezni, méretezni, törölni.
-
[w]
őstag
válasz
korcsillio #98 üzenetére
hogy-hogy melyiket? amelyik marketből letölthető...
-
Oriza T
csendes tag
Sziasztok!
én is az extrémnél vettem karácsonyra, de azóta is nyúlik a tesztidőszak...
4-5 órát bír nálunk az akksi vegyes használattal (azaz wifi, játék -nem 3D-, képregény)
a mi igényeinknek egyenlőre ez tökéletesen megfelel, de mivel még ismerkedünk, így nem teljes a kép.nekem új dolog ez az android, most ismerkedem vele.
a pendirve-ot hogyan lehet szabályosan leválasztani?
a főoldalról hogyan tudom eltüntetni a galéria "izelítőt"? mert marhára idegesít hogy bedobja oda a feltett képregényeket is és nem feltétlenül akarom hogy bekapcsolás után a gyerekem azt nézze hogy a Megtorló éppen fejbe lő valakit... -
xewyor
csendes tag
válasz
korcsillio #93 üzenetére
A root-ot vissza lehet csinálni, ha beüt a gebasz és szervizbe kell vinni?
-
gepesz21
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan boltról webshopról ahol van készleten a 7" PRO DUO változatból jelenleg? Mindenhol csak a PRIME DUO változatot találom
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S7 Plus 6/128GB Megkímét,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra (SM-X910) 12GB / 512GB
- Eladó Karcmentes Lenovo Tablet P11 - Játékhoz és Filmhez, Strapabíró Fémház!
- Apple iPad 10,2 -8 gen. - 32GB, Wifi+Cellular - silver, szép állapotú készülék, garanciával (169)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P53s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest