- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algieba
őstag
"gigantikus rém" "sátor méretű háló" kifejezések jó kedvre hangoltak.
A keresztespókok céltudatos és praktikus rovarvadászok. Butaság az irtásuk.Nekem egyszer kertészkedés közben pottyant a kezemre egy darázspók, pont belenyúltam a hálószövetébe, ő meg a kézfejemen landolt. Óvatosan visszatereltem a bokorra és sem neki, sem nekem nem lett baja.
A hazai pókfajok ártalmatlanok az emberre.
-
Eagl3
veterán
Én is irtózom a pókoktól, persze csak a nagyobbaktól, miket te is említesz. A kisebbekkel semmi bajom.
Viszont van egy olyan érzésem, hogy nem sok mindent tudsz jelen esetben. Mivel a leírtak alapján nem egy betondzsungel közepén élsz, ezért valószínűleg jelentős rovar állomány vesz körül, ami tömegesen vonzza a pókokat is. Hidd el, ha ezek jól érzik ott magukat, vehetsz te bármilyen "csoda" kütyüt, úgyis ott lesznek. Említetted, hogy le szoktad söpörni a hálót. Hiába söpröd le a hálót, ha a pókot otthagyod a sötét lyukban... ahogy besötétedik pikk-pakk újraszövi. Mivel a pók többnyire éjszaka aktív, ezért azt javaslom gy lámpával járt végig (vagy ha nagyon nem bírod kérj meg valakit) a kritikus helyeket és mikor ott csücsül, a hálója közepén a fehérjedús falat, akkor a hálójával együtt söpörd le és távolítsd el valahogy a háztól.Így azért távol tarthatóak valamelyeset, persze előbb utóbb úgyis új fog a helyére költözni. A másik, ha jól tudom, az összes pókfaj védett, de mégis azt mondanám, ha látod ezeket az apró, frissen kikelt kis pókokat, tolj rájuk egy kis kemotoxot vagy valami rovarölőt, ezzel jelentősen csökkented majd őket idővel.
A másik, hogy a kisgyerek előtt meg próbálj nem sikítozni ha pókot látsz, és neveld úgy, hogy a pók nem bánt, még ha nehéz is, mivel ő alapjában nem fél tőlük, de ha ezt látja, akkor bizony ő is fog. -
DeFranco
nagyúr
Kicsit utánaolvastam a neten (google 1. és 2. találat
) és a következőkre jutottam:
0: (saját tapasztalat): a pici piros vagy sárga pókok szeretik a napfényt, ezért szeretnek az ablakpárkányon tanyázni. Innen széles ragasztószalaggal összeszedhetőek.
1: a pókok szeretik a nyugalmas sötét helyeket. Takaríts, szellőztess, napoztass sokat, elszoknak.
2: lehet kapni pókriasztót, ami ultrahanggal üzemel. Vagy bejön, vagy nem.
3: teljesen ne irtsd ki őket, csak ritkítsd, mert akkor meg a legyekkel, molyokkal lesz bajod, meg esetleg költözik a helyére valóban mérges pók.
4: mivel kisgyereked van, kémiai irtókat (raid) ne használj.
-
qdak
addikt
egyedül a kaszáspoktol nem parázok, multkor felmászott a lábamon 1 nagy fekete dög
akkor nem lett elkapva lelépett, de utána fen volt az ágyam melet a falon, pár honapig ott hagytam szétkenvele7 hatásos, amuyg aza durva h teljesen átraktam a szobám még a hidegebb időben, mindnet szétszedtem ablakon se enm jö7ett be, erre pár nap után találkozok pokal a szobában ?
-
Apollyon
Korrektor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest