Új hozzászólás Aktív témák

• Andie

őstag

Köszönöm a sok tanácsot és hozzászólást! :)
    Mégegyszer kihangsúlyozom, hogy nem házon belül vannak, túlnyomó részt, hanem kint az udvaron, teraszon, garázsfeljárón. Olyan helyeken, ahol nap mint nap beléjük akadunk. Ha hátul, a fészer ereszcsatornája mögött bújnának meg, nem érdekelne, mert soha az életben nem kereszteznénk egymás útját. Van ott egy nagy darázsfészek is, de nem zavar, mert felfedezni is csak véletlen sikerült a múltkor.
    Viszont az, hogy ma reggel, mikor kiléptem a bejárati ajtón (jelen szituban kijárati ajtó), és rögtön éreztem a fejemen, hajamon húzódó pókhálót, amit nyilván éjszaka szőttek, az már igen zavaró.
    És valóban lehet, hogy nem marnak halálra, meg nem egy fekete özveggyel van dolgunk, de basszus egy 5 forintos nagyságú potrohhal rendelkező pókot nem szivesen látnék az arcomon, vagy a kisfiam karján, mikor hátraszalad a paradicsomtermést megnézni.

Nézegetem ezeket az elektromos, ultahangos kütyüket. Némelyik 20-50 kHz-et ir, a másik 7-14 kHz-et, ez utóbbi azért érdekes, mert ebbe kb mi is beleőrülnénk. A lényeg, hogy sokan dicsérik, tán 30 nm-t fednek le, és elriasztják a rovarokat, pókokat, kis rágcsálókat. Kérdés, hogy a macskám mit szól hozzá? Mármint a magasfrekis hanghoz?

De nekem jó lenne valami kémiai cucc is, de egyelőre nem találtam ilyet boltokban. Hangyára, atkára, csótányra, minden szarra van, de pókra nincs. Lefújnám a kritikus területeket, pár napig nem engednénk oda a gyerkőcöt, aztán kész. De a lépcsö alá, meg az ablakpárkány alá amúgy sem szokott nyúlkálni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés