-
LOGOUT.hu
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
válasz gypiero #1672 üzenetére
Nekem is ilyen rádió van. Nekem driver gond volt. Ja az jó, akkor pofon egyszerű Chirp-el. Ha nem bírsz vele, akkor valószínű belenyúltál valami maszat kábelbe. Én itthon vettem kábelt hozzá kézi mikivel együtt. Ha érdekel a forrás esetleg, írj rám.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
Köszi a válaszokat!
A rádió tetején van egy narancssárga S.O.S. gomb. Ezt lehet és/vagy kell programozni valamire (ha igen hogyan)? Magyarországon van ezzel a rádióval valami általánosan elérhető vészhívó frekvencia, mint pl a 112 telefonról, amit vagy a gombra, vagy simán csak memóba betehet az ember? Nem lenne rossz ha minden kötél szakad, pl bekrepál a telefon. Sokat járok terepre az isten háta mögé pár kilóméterre terepjáróval, motorral, lóval stb. Plusz egy biztosítéknak jó lenne.A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
válasz gypiero #1639 üzenetére
Ahha... Tehát ha egyszer elmentek egy frekit, akkor a beállításait (rádió oldalon) úgy tudom csak módosítani, hogy kitörlöm pl a 17es memó helyet, újra beálogatok mindent és elmentem újra a 17-re a frekit minden beállításával együtt?
Ha adatkábellel dolgozom, akkor nyilván engedi buzerálni a memóriába mentett csatornák beállításait is...?
A CTCSS értéke ádás és vételi oldalon általában ugyan az? Vagy van hogy eltérő?A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Próbálgatom a Chirp-el programozgatni a rádió frekijeit. Volna egy olyan gondom, hogy a 17es helyen lévő 4x4 nevű csatornának a rádióban beállítottam T-CTCS és R-CTCS 218.1HZ-re. Amikor beolvasom a rádió adatait, akkor jelzi is, hogy CTCSS 218.1.
Viszont ha a CHIRP-ben állítom be pl a 16os csatornán lévő PMR 16 sávhoz a CTCSS-t, akkor csak a T-CTCS lesz beállítva a rádióban. az R-CTCS nem állítódik be. Így a hanggal kódolt zajzárvezérlés csak adáskor van beállítva, vételkor nincs.
Mit rontok el, hogy tudnám beállítani CHIRP-ben hogy vételkor is legyen zajzárvezérlés?
Az normális dolog hogy channel módban a rádót menüjében beírt zajzár értékeket nem menti el a rádió? Csak akkor menti, ha frekvency módban vagyok.A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
válasz Kicsirics77 #1628 üzenetére
-
vilmaboy
őstag
válasz Intruder2k5 #1624 üzenetére
Köszi Megvárom akkor amíg ő állást foglal.
Ezzel kapcsolatban még annyit kérdeznék, hogy CHIRP-ben be tudom e állítani az R-CST és a T-CTS-t? Illetve lehetséges e, beállítani értéket, csak egyes memória programhelyekhez. Pl a CH5 használja a 218.1-et, a CH9 meg a 222.2-t...
-
vilmaboy
őstag
válasz Intruder2k5 #1619 üzenetére
Profilic driver kellett neki. Nem is értem miért nem tette fel magának... Na most kezdhetem nyomkodni
Ha beírok a rádióba egy nevet. Pl PMR 1... feltöltöm a rádióra. Miért nem jelenik meg a név a kijelzőn? Lehet állítani hogy a freki vagy a név jelenjen meg?
A felső és az alsó sorban található frekik közt mi is a különbség?
Az R-CST-be és a C-Cst-be ha beállítok értéket, akkor csak az hallja amit adok, és azét hallom, akinek ugyanaz van beállítva? Az érték szabadon választott? Csak ebben van szerepe?A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Megjött az usb kábel az UV-9r plus-hoz. Letöltöttem a CHIRP-et, de nem jutok előte. Error reading data from radio: not the amount of data we want minden esetben ez a hiba jön elő. Mit nem töltöttem le, vagy mit rontok el?
-
vilmaboy
őstag
válasz Kicsirics77 #1572 üzenetére
Azokból az akciókból rendeltünk mi is 3 párat, ami természetesen nekünk sem ért soha ide, de a pénz visszajött.
-
vilmaboy
őstag
-
vilmaboy
őstag
válasz Intruder2k5 #1563 üzenetére
Igen. Ebben igazad van, de nyilván ha Case-t csinálsz, akkor azzal kezded hogy mivel a tévesztés az ő hibája, így a futárt is lesz szíves rendezni.
-
vilmaboy
őstag
1. Google nekem is cimbim. Ne sértselek meg, de nem azért kérdeztem hogy kioktass a net használatáról. Az a klubb elérhetetlen, azért kérdeztem hogy ti ismertek e errefelé klubbot vagy rádiós valakit.
2. Tisztában vagyok vele, hogy csak hallgatni tudok engedély nélkül, meg azzal is, hogy ez a rádiósok közül hánynak nincs meg, de mint írtam hallgatni szeretném. Érdekel ennyi...A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
válasz Intruder2k5 #1561 üzenetére
Valahogy a case-nél jobban semmitől nem zizegnek Az mindig be szokott jönni.
-
vilmaboy
őstag
- A Baofeng rádiókat meg lehet valahogy okosítani, hogy fogják a rep sávokat is? Nagy használt venném, ha nem kellene külön rádiót használnom oda.
- Hol találok egy táblázatot vagy akármit, hogy milyen sávokat tudok hallgatni? Pl általános csevegő sáv stb.. Valamint ezekhez átjátszókat stb.-is be kell állogatnom a rádión? Helyileg Kaposvár közelében használom leginkább.
- Ismertek errefelé rádiósokat és/vagy klubbot?A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
válasz Kicsirics77 #1519 üzenetére
Köszönöm
Bocsi az amatőr kérdésekért. Ismerkedem a rádiózással. Eddig csak a légi forgalmazásban használtam komolyabb rádiót. A Baofeng is hobby célra lett véve, de mint írtam érdekel a hobby rádiózás. Valószínű keresek helyi klubbot és megtanulom az alapokat.
-
vilmaboy
őstag
A Baofeng Uv-9r plusz rádióról nem tálalok semmit a gyártó oldalán. Még a típust sem. Ennek mi lehet az oka? Ennyire régi es/vagy megszűnt típus?
-
vilmaboy
őstag
válasz Kicsirics77 #1514 üzenetére
Gondnak nem gond, csak gondoltam ti jártasabb szakik vagytok. Hátha tudtok valami közelebbi beszerzési helyet. Köszi szépen...
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Baofeng UV 9r Plusz rádióhoz szeretnék venni audio adaptert (sok tűs a rádió és 2 Jack-es a kézi beszélő hozzá), illetve programozáshoz kábelt. Hozzájutok ehhez magyarországon, vagy marad gugli barát?A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest