Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
válasz
zolee1988 #4444 üzenetére
Olyat esetleg lehet, hogy beállítok 5-10 csatornát/frekvenciát amin tippem szerint jön a jel, és csak azokat pásztázza folyamatosan amíg nincs valamelyiken adás?
Egzumer FW-nek találtam módosított változatát is, ez még érdekesebbnek tűnik.:
uv-k5-firmware-custom-feat-F4HWN
Videó. Nouveau firmware EGZUMER modifié v1.7 -
baly81
aktív tag
válasz
Anaconda #4442 üzenetére
Én személy szerint leginkább azért vettem walkie-talkie készüléket, mert pl. túrázáskor, nyaraláskor jól jöhet (Mondjuk eddig nem éreztem hiányát, de nem hátrány ha van!)
Meg az sem árt egy ilyenháborúsbizonytalan helyzetben, hogy az embernek van valamihez nyúlnia... Lást pl. a pár napja kitört lázadások után egy afrikai országban lekapcsolták az internetet egy gombnyomással... Aki volt katona, az tudja, hogy mi a sorrend egy támadás idején... De! Isten óvjon meg ettől mindenkit!
Azért vettem kicsit komolyabb készüléket (már, ha lehet ez annak nevezni egyáltalán), -ami nem csak a 16 sávra van korlátozva-, hogy bele tudjak ízlelni ebbe a "rádiós világba". Tudom, hogy ez a technika még köszönő viszonyban sincs egy amatőr rádiós cuccától, de valahol csak el kell kezdeni... Nekem még sokat kell tanulnom, mert amit Ti mondatok, nekem néha olyan mint, ha egy atomrészeg vietnámi kezdené magyarázni a relativitás elméletet! No, de idővel csak rám ragadnak a dolgok, és amit most még sötét homály fed, az egyszer csak-csak kitisztul! :-) Nem mondom, hogy amatőr rádiós leszek, (bár, ki tudja!?)de mindenképp több fogalmam van a "világotoktól" már most 1-2 héttel azután is, hogy szikrát kapott az agyamban a PMR rádió...
-
baly81
aktív tag
válasz
Red product #4439 üzenetére
Intruder2k5 #4438
Nem szoktam! :-)
Közben van fejlemény a taktikai antennával is!
Ráírtam az eladóra, akitől a két készüléket vettem! Nagyon rendes volt. Képzeld!
+2 dolcsiért beletesz a csomagba két darab 78cm-es taktikai antennát! Szerinted éltem vele?
Rögtön ment a plusz lóvé. Kíváncsi leszek milyen minőség lesz a végén, de ez a store csak rádiókkal foglalkozik, így szerintem nem lesz gond vele... Legalábbis bízok benne, hogy nem az ipari hulladékot rakja bele!Red product #4439
Az aliról vettem, innen
Elvileg ízt írják róla több helyen is, hogy jól illeszkedik, és jól működik. -
Anaconda
tag
Bízom benne radióztok is ilyen sokan, ne csak hallgatózzon mindenki, mert az amatőrsávon már nincs is mit hallgatni 70 centin és 2m-en. PMR-en lehet vizsga nélkül is forgalmazni, aki kedvet akap nyugodtan vizsgázzon le, tanulni kell de nem vész. Ha valaki van észak Magyarországról, egy összeköttetéssel próbálkozhatunk.
-
zolee1988
tag
-
w.miki
veterán
Quansheng UV-K5(8) rádión egzumer FW esetén hogyan működik a keresés?
Van egy rádió frekvencia 400-600 között, amit szeretnék megkeresni, úgy, hogy nem tudom a pontos értéket. Hogyan tudnám megkeresni? -
-
baly81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4436 üzenetére
Az szép!
Remélem gond nélkül megkapod! Én a két, dobozos UV-R6 készüléken kívül; PTT gombos kézi mikrofont; Retevis 771 dual band antennát; vállpántos övtáskát (kimondottan ehhez a típushoz); Kenwood csatlakozós Baofeng adatkábelt; és olyan akkuhelyettesítőt vettem, aminek akkumulátor alakja van és egy vezeték jön ki szivargyújtó csatlakozóval a végén (ezzel direktbe lehet kötni 12-24V-os "tápra", ugyanis az üres akkutokba egy DC modul stabil 8,4V-ra szabályoz). Persze a kiegészítőket is mind párban vettem, hogy mind a két készülékhez legyen minden. Az általad említett, összehajtogatható taktikai antennákat is néztem, de azt nem találtam értelmes áron (a 72-108-128 cm-es 5-6k+), megvárom, hátha kapok rá egyedi ajánlatot! Diamond rangom van (~6000 pont), had küzdjenek a kínaiak kegyeimért!
-
Én bevásároltam még a holdújév előtt, már úton vannak a cuccaim. Két rádió már eljött Kínából, 2 darab ABBREE 771-es antenna, és két programozó kábel szintén. Ezen kívül az indulási transportban van még egy 771-es Diamond, és egy másik, elvileg 400-450MHz tartományban működő 771-es antenna is.
-
baly81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4429 üzenetére
Köszönöm neked és mindenkinek a segítséget!
Eldöntöttem a készülék típusát. A Quansheng UV-K6 mellett tettem le a voksomat.
Ez végül is ugyan az, mint az UV-K5(8).
Árban -a dobozos verzió-, asztali töltővel és headset-tel 25k / 2db, standard shipping-el, normális eladótól.
(Nálam ez sokat számít, és inkább valamivel többet is hajlandó vagyok fizetni emiatt.)Az antennás teszted nagyon jól jött! Így utólag is köszi a belefektetett időt!
Pont most van choice-os akcióban a Retevis 771 (991Ft), így rendeltem belőle kettőt.Most már csak a két hét várakozás van hátra...
Bár, ha ezeknek kiesik az ünnep miatt a kezükből a szerszám lehet több lesz! -
válasz
gilfoyle #4432 üzenetére
Kell, hogy tudd fogni. 118.100 MHz a Ferihegy torony, ha azt nem is, de az ahhoz beszélő gépeket tuti, hogy hallanod kell, én olykor Vác mellett is hallom. 119.350 az észak infó, 133.000 a kelet tájékoztató, ezeket is érdemes megpróbálni, és ezeken sok a magyar nyelvű adás is. De van több magaslégtéri freki is, amiket 100%, hogy hallasz szinte bárhol az országban, legalábbis a repülő oldalt mindenképp.
-
doberman
senior tag
válasz
gilfoyle #4432 üzenetére
szia, nekem is ilyen rádióm van. elég széles a "légi sáv" főleg ha nincs frekid. talán az a legjobb ha több csatornát programozol bele, utána csak szkennelned kell..
javasolnám egy külső/tető antenna akár ablakban való használatát...
igen kellene hallanod a forgalmazást... sztem a metart, közelkörzetet is venned kellene + leszálló gépek..
(az én m-5r -emben gyárilag nagyon magas zajzár küszöb volt beállítva, asszem most 2-es érték van)ui:
chirp már támogatja... 5rx-et kell választani -
gilfoyle
őstag
Hogy is van akkor ez a légi frekvencia vételes dolog? Van egy M-5R, a lentebb is linkelt ABBREE 771-es antennával.
Akkor ezzel ne is reménykedjek pl a ferihegyi 122.975-ös frekvencia fogásán akkor sem, ha kb. a 31-es irány alatt lakom, légvonalban kb. 25km-re a reptéről, itt olyan 1500-3000m közti magasságban mennek leszálló gépek - ezek adását elvileg kéne tudnom fogni, nem? -
válasz
zolee1988 #4430 üzenetére
Igen, sajnos a budai hegyek délnyugati árnyékos oldala, ilyen szempontból kedvezőtlen helyen van. A 468.805MHz nem hallható arrafelé? Én most épp Pesten üldögélek az autóban vagy két órája, és azt hallgatom. Nem mondom, hogy nagyon nagy az aktivitás de azért van valami, és ezen olykor szoktak beszélni Tatabánya környékéről is. A pesti taxisokat sajnos tényleg nem valószínű, hogy ott lehetne fogni.
-
zolee1988
tag
válasz
Intruder2k5 #4427 üzenetére
én eqzumer fw-rel használom [link] a gyári antennával. alapesetben csak pmr-re használom, illetve a repsávot figyelgetem.
van egy Albrecht AE Handscan teleszkópos szkenner antenna (dnd.hu) és egy Midland Mini mágnestalp BNC 35mm (dnd.hu) talpam hozzá, így elvileg 25-1300MHz között tudnék venni. Sajnos az ablakba kitéve kb semmit nem fogok, ahhoz meg még hideg van, hogy az udvarra kiüljek. az antennát amúgy sdr-hez vettem. -
Az alap UV25 ára készülékenként ~20k, az L-es (upgraded) olyan 26K körül. Kiegészítőkkel 35k / készülék
.Na, annyit már biztosan nem adnék egy Baofeng rádióért, illetve nem is gondolom, hogy megér ennyit.
Univerzális antenna sajnos nem létezik. Ami viszonylag nagyobb tartományban működik, és még fizikai méretét tekintve is jól használható, az valamilyen 771-es antenna lesz. Pár nappal ezelőtt teszteltem néhány kínait, az eredmények itt vannak a topikban. Illetve vannak még ezek a kihajtható taktikai antennák, de ezek már akár egy méter hosszúak, szóval mobilisnak nem mondanám egyiket sem.
-
baly81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4424 üzenetére
Intruder2k5 #4424 / 4425
Az alap UV25 ára készülékenként ~20k, az L-es (upgraded) olyan 26K körül. Kiegészítőkkel 35k / készülék.
Ehhez viszonyítva, az ára még a Yaesu FT4X -é sem lenne vészes.
Feltettem a sima UV25 és az L-es változat közötti eltérések kérdését a hivatalos forgalmazónak, de nem érkezett még válasz. Értesítés szerint feb. 04-19-ig ünnepelnek, pontosabban vedelik a pajcsiu-t!Nem a mérete fogott meg az UV-25-nek, sőt inkább elrettentett. Egyből azt gondoltam, hogy " no portable verzsön"!
A speckóit néztem, és lehet abból is kiindultam, hogy a nagyobb testbe több minden elfér(hetne). Azóta ezt már rendbe raktuk, tőletek tudom, hogy nagyjából egyforma a tudásuk a készülékeknek. Ezért is vetettem fel az UV-5K típust, hiszen ugyan azt tudja, mármint érdemi különbség nincs köztük.Kicsirics77 #4423
Köszi a tippet, így a látóképembe került ez a készülék is. Zolee1988 által ajánlott Quasheng készülékkel együtt versenyben van, még nem tudom melyiket vásároljam meg...zolee1988 #4426
Köszi a tippet! Megnéztem ezt a készüléket és sokkal egyszerűbbnek és kezelhetőbbnek tűnik nekem, mint amiket én eddig láttam. Sőt, ahogy látom a firmware mod egy tök egyszerű dolog ennél a készüléknél.
Alakra és méretre is bejön. Az ára pedig sokkal kedvezőbb mint az eddigiek.Milyen antennát ajánlatok a készülékhez, ami a szóban forgó Quansheng UV-K5(8) készülékkel kompatibilis, és a sávok feloldását (FW mod) követően a plusz frekiken is képes üzemelni?
Egyébként van egy magyar tuber, HA8CSY, aki foglalkozott ezzel a készülékkel.
Endre, innen is köszi a videókat!Köszönöm mindenkinek a segítő hozzáállást!
-
válasz
zolee1988 #4426 üzenetére
moddolt firmware-rel 18MHz-1300MHz között tud venni,
Még jobb! Ezt nem tudtam.
Bár ez is olyan ugye, hogy 27MHz-en ott lenne a CB sáv, csak hát nem tudom van-e SSB/USB/LSB támogatás hozzá, és ha van is, milyen a valóságban. Olyan mint az AM? Mert akkor az nem sokat ér. Szerintem... De ez megint csak az én véleményem. Eddig akárhány kínai rádióban hallottam AM repsáv vételt, mind gagyi volt.
-
zolee1988
tag
válasz
Intruder2k5 #4425 üzenetére
Quansheng UV-K5(8) van nekem, moddolt firmware-rel 18MHz-1300MHz között tud venni, bár ehhez már másik antenna is kell.
a repsáv miatt vettem, van kettő másik Baofeng itthon (UV-16 és UV-10, utóbbi a Temuról 1800Ft-ért). Főleg a Quansheng-et hordom magammal, de pl hétvégi boltbajárós az UV-10. -
Ahogy mindketten írtuk, tucattermékek minimális eltérésekkel, majdnem mindegy, hogy melyiket veszed. Szubjektív véleményem szerint én nem vennék UV-25-öt, mert nekem külsőre nagyon nem tetszik. Nekem most bejön ez az UV-17, UV-20, és UV-21 dizájn, de hát ízlések és ficamok, mindenkinek más. Amúgy ezek sem kicsik.
De ha az lenne a lényeg, hogy minél nagyobb frekvenciatartományt átfogjon, akkor ott a Quansheng UV-K5 vagy mi, az valami 50 és 600MHz között megy, meg van rá moddolt firmware, stb. Csak ez egy "apróság" az említett Baofeng-ek mellett, kb. UV-5R méret.
-
válasz
Kicsirics77 #4423 üzenetére
Na igen, az másik liga, csak azért két rádiónál már nagyon nem mindegy, hogy ~20k, vagy 60k az ára. Főleg, ha csak "bohóckodni" kell.
-
-
baly81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4419 üzenetére
Bocs a dupla hozzászólásért!
Már, ha a Baofeng készülékpalettájánál tartunk...
Úgy látom van egy típus, az UV-5R, aminek elég sok változata jött ki.
Ez nagyjából ugyan azt tudja, mint az UV-25.
Az UV-5R -t lehet unlock-olni. Ez mit jelentene? Mit lehet benne feloldani?
Mármint az látom, hogy több frekvenciát, csak azt nem tudom, hogy hazánkban van ennek érdemi jelentősége? -
baly81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4419 üzenetére
Köszönöm mindkettőtök válaszát!
Elvileg lehet programozni. Több youtube videót találtam már erre a típusra.
Például ezt is.Egyébként ti mit ajánlanátok? Mi az ami ár/érték arányában és funkcionalitását tekintve best buy-nak számít?
-
Ha végignézed a palettát, több tucatnyi Baofeng modell van forgalomban, de én úgy látom, hogy lényegi különbség nincs köztük. Az alap 136-174 és 400-480MHz tartomány mindegyikben megvan. Ezen kívül van amelyikben van repsáv vétel, de az AM demoduláció mindegyikben hagy némi kívánnivalót maga után. Aztán van amelyikben van FM műsorszóró sáv vétel is, azzal nincs gond, lehet van aki használja, de az nem én vagyok, erre ott az autórádió. Az ezeken kívüli - szintén opcionális, pl. 200-400MHz - tartományokban meg nincs is semmi amit hallgathatnál, szóval az meg olyan van, de minek? Az alap VHF és UHF tartományokban általában jók, összességében ár érték arányban megfelelőek.
Ez az UV-25 elég ritkának tűnik nekem, nem tudom milyen a szoftveres támogatottsága pl., lehet-e CHIRP-el (vagy mással) programozni, vagy mindent manuálisan kell csinálni..
-
Kicsirics77
Topikgazda
Az ilyen kínai cuccok mind egy kaptafára készülnek, simán lehet,hogy a nappalos műszak elején minden alkatrész hozza a gyári értéket,de lehet a műszak végére meg valamelyik elko vagy tranzisztor már silányabb,így a készülék paraméterei is másak lesznek.Egyébként meg nem olyan gyakori,hogy hibás lenne. Így lehet baofeng vagy retevis vagy akármi a neve, a belseje 90-95% ugyanaz mindnek.
-
baly81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4416 üzenetére
Köszönöm a gyors és mindenre kiterjedő választ!
Annyira nem tartok tőle, csak számomra ez ismeretlen, ingoványos terület még jelenleg.
Legutoljára valamikor gyerekkoromban használtam ilyen készüléket. Bár a kezemben vagy két éve volt a Baofeng-től két alap készülék, amikor anyósomék készülékeit tisztítottam ki a begyűlt kosztól. :-)Ha még lehet, akkor a gyártók megbízhatóságában kérnék némi infót.
Az aliexpress-en árult legtöbb készüléket a Baofeng gyártja. Megbízhatóságban mit lehet tudni róluk?
Én konkrétan kinéztem egy féltéglát belőle, ez az UV-25 széria. Elég komolynak tűnik a paraméterek alapján.
Sajnos eddig nem találtam meg a használati útmutatóját a neten. Sok esetben ezt előre letöltöm, és átolvasom, mert sok olyan infó van benne ami alapján kiderülnek a valós készülék infók és értékek. Mivel erre most a user manual hiányában nincs lehetőségem, Te/Ti mit gondoltok erről a készülékről.Úgy látom (a Baofenghez híven), ennek is van egy UV-25L-es upgraded verziója is.
Tudom! Nagy, nehéz... a többi paraméteréhez mit szóltok? -
Szia!
1. Minden további nélkül megveheted. Nekem is van most úton, kettő is.
2. Hivatalosan nem, de gyakorlatilag senki sem foglakozik ezzel.
a.) Ilyen szerintem még nem fordult elő. Vannak akik 50-100Watt-al nyomják el a PMR sávot, és velük se csinálnak semmit.
b.) Nem.
c.) Gyakorlatban ezzel nem foglalkoznak.De ha mégis nagyon tartasz a következményektől, akkor átállítod Low üzemmódba a Baofeng-et, ott ha jól tudom 1W a kimenő teljesítménye, ami már "majdnem" megfelel a szabványos értéknek.
-
baly81
aktív tag
Sziasztok!
Kacérkorom egy pár walkie-talkie vásárlásának gondolatával, ezért egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni. Az Alin szembe jönnek -az én naív kis hiszékenységem szerint- a jobbnál-jobb készülékek, amiket azért kétkedve olvasok, de egyik nagyobb tudású sem felel meg az előírásoknak.
Már viszonylag „sokat” olvasgattam a támában, pár dologgal tisztában is lettem, de pár jogszabály vonatkozásában azért van némi űr a fejemben. Ezekben a kérdésekben mennék sorra…1. Vásárlás.
Tegyük fel, aliról vásárolnék olyan készüléket, amely a hatályos szabályoknak nem felel meg több dolog miatt sem, (pl. nem fix antenna; 0,5W-nál nagyobb teljesítmény; a szoftverben nincs korlátozva a PMR466-os sávokra, így más freki is elérhető). Ezt én magánszemélyként, úgy, hogy nincs amatőr rádiós vizsgám, megvásárolhatom? Az én fejemben az van, hogy jogilag a tulajdonjog nem egyenlő a használattal, így én azt gond nélkül megvásárolhatom és birtokolhatom. Ergo az országba érkezésnél, a Vám-ellenőrzés során sem lehet fennakadás, gond nélkül átjön a csomag. Itt nem a VÁM/ÁFA fizetési kötelezettség a kérdés (azzal tisztában vagyok), hanem hogy ilyen készüléket magánszemélyként vásárolhatok e, és megkapom-e a vásárolt terméket!??2. Használat:
Ez a készülék, amely az 1. pontban leírtak miatt nem felel meg a előírásoknak, használhatom e vizsga nélkül, kizárólagosan a PMR466-os frekvenciákon?
a.) Lehet e ennek valami ejnyebejnye / jogi / bünti következménye?
b.) Az elméletileg nagyobb teljesítmény miatt (tegyük fel 3 W) okozok/okozhatok e másnak kellemetlenséget, anyagi kárt?
c.) Az illetékes hatóság egy walkie-talkie esetében be tudja mérni a készüléked teljesítményét, vagy ezzel ilyen szinten, a PMR466 -on nem foglalkoznak?Ha megfordult volna benned az a kérdés, hogy miért nem veszek csak egy alap (korlátozott) PMR466-os készüléket: Kínából a hazai árak töredékéért vásárolhatok sokkal nagyobb teljesítményű, komolyabb tudású készüléket. Még ha a funkciókat nem is használom / használhatom ki, akkor is jobban járnék. Ez olyan mint, ha bemennék egy autószalonba és ugyanazon az áron adnának egy Suzukit és egy Mustang-ot. A sebességkorlátozás mindkettőre vonatkozik...
Bocs a hosszú leírás miatt és a sok láma kérdésért, de vásárlás előtt szeretném kicsit ezt tisztába tenni magamban. És a netet hiába bújtam, ezekre a kérdéseimre nem kaptam választ!
Köszi előre is! -
Anaconda
tag
válasz
Intruder2k5 #4413 üzenetére
Nekem a kétsávos nagoya csinálta ezt.
-
-
válasz
Anaconda #4410 üzenetére
Igen, a teljesítményt minden esetben műterheléssel mértem, kivéve az elsőt, ami rögtön kicsomagolás után volt egy gyors próba. Bár ott nem is említettem semmi eredményt, csak betettem a két képet.
-
Anaconda
tag
válasz
Intruder2k5 #4407 üzenetére
A 19.9-es SWR érték azt jelenti, hogy addig mért a műszer. A valós SWR afelett van valahol. Nekem is volt ilyen antennám...
-
Anaconda
tag
válasz
Intruder2k5 #4405 üzenetére
Végülis leírtad, amire kíváncsi voltam. Az uv21-el egy kaptafa.
Ha teljesítményt mérsz akkor jobb a műterhelésével mérni. Bírja a 25W-ot is rövid időre ha kell. -
-
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #4407 üzenetére
A random 771 klón meglepően jó. Lehet, rendelek is a hosszabb fajtából. Melyiket mérted? A rövidebbet, vagy a hosszabbat?
-
válasz
Intruder2k5 #4398 üzenetére
Surecom SW-33PLUS
tesztpróba, kínai antennákkal. Ehhez most a Baofeng UV-17M-et használtam, ugyancsak jól feltöltött akkuval.Retevis 771 VHF UHF Dual Band antenna
144MHz: 1.89
430MHz: 2.10
446MHz: 1.91Itt az első mérésnél rögtön meglepett, hogy 1.89 lett az eredmény, miközben tegnap 140MHz-en 2.54-et mértem. Gyorsan tehát mértem most is egyet 140MHz-en, és egy tized híján sikerült is reprodukálni a tegnapi eredményt, többször is, szóval nem a kütyü tévedett ekkorát, hanem tényleg ilyen eltérést mutat 140 és 144MHz-en az antenna.
Gyári Baofeng UV-5R antenna, ez a kicsit merevebb fajta, 16.3cm hosszú
144MHz: 3.05
430MHz: 3.05
446MHz: 3.07Milyen stabil a kicsike.
Nagoya NA-771 klón, általam levágva NA-701 méretűre.
144MHz: 3.80
430MHz: 3.84
446MHz: 3.77Nem is rontott rajta olyan sokat a vágás.
Nagoya NA-701 (eredeti vagy klón) Linkem már nincs hozzá, a régi halott, anno még eBay-en rendeltem egy németországi forgalmazó cégtől.
144MHz: 1.82
430MHz: 2.22
446MHz: 2.30Nem is olyan rossz értékek, legalább kicsit megnyugtatom magam, hogy talán eredeti, ha már nem volt olcsó.
Bár mostanában nem használom már, csak áll a fiókban.
Egy random AM-771 antenna, állítólag repsávra hangolt, a hossza 47cm
144MHz: 1.71
430MHz: 2.42
446MHz: 2.25De mivel ez elvileg repsávos, mértem egyet a legalsó frekin is, amin a Baofeng adásra képes, és a legközelebb van a repsávhoz. Ez ugye a 136MHz, ott 1.95 lett a WSWR. Noname létére egész jók a számok, a mérete is termetes, lehet érdemes lenne kipróbálni mit tud élesben.
144MHz: 4.09
430MHz: 19.9
446MHz: 19.9Hát, egy kétsávos antennától ezek a 19.9-es értékek elég gyászosak lennének, de mivel ezt egy csak repsávos antennának vettem, így ezt is megmértem 136MHz-en, és a meglepő, 1.42 értéket hozta. Mondjuk írták is, hogy 108-136MHz között a WSWR értéke 1.5 alatt van, de nem gondoltam volna, hogy ez igaz is, pedig úgy néz ki, hogy akár igaz is lehet.
Így hirtelen ennyi volt, mert ennyi antennát tudtam biztosra beazonosítani.
-
Red product
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #4401 üzenetére
Köszi irtam is neki. Már hallottam nagyon sokan használják ezt az antennát.
-
válasz
Anaconda #4404 üzenetére
Nem tudom mit értesz az alatt, hogy hasonlít? Külsőre gondoltad?
Nekem a black változat van, és nagyrészt elégedett vagyok vele. A repsáv része amiben itt is csalódni kellett, akárcsak az M5-R esetében, de hát ez van, tudomásul kell venni, hogy ennyi pénzért ez nem lesz jobb, az AM demoduláció probléma sajnos ebben is megvan. Viszont minden más tekintetben jó, UHF-en és VHF-en is jó hangja van, szerintem kellően érzékeny, és nem tapasztaltam vele zajzár nyitogatási problémát se. Engem a mérete sem zavar, sőt kimondottan tetszik, hogy van fogása, nem ilyen miniatűr "bizbasz" az egész. Viszont pont a méretőből adódóan elég bika az akkuja is, így jóval tovább is bírja, mint a Yaesu-k, és most már azt is tudjuk, hogy az RF teljesítménye is nagyon jó. Programozásra én a T6UV Series EN CPS progit találtam, azzal elégedett voltam, már nem rémlik, hogy a CHIRP-el egyáltalán próbáltam-e összehozni. Összességében a kertbe kihordani biztosan jó lesz, hogy ne unatkozzak majd munka közben, elvégre főleg azért vettem, mert a Yaesu-t oda sajnálom.
-
Anaconda
tag
válasz
Intruder2k5 #4403 üzenetére
Ez az UV17 hasonlít az UV21 pro v2-m höz, az lehet?
Nekem az a tapasztalatom vele, hogy a Baofeng hivatalos honlapján nem találtam a típust. Chirppel programozni nem lehet csak az uv17-et kiválasztva. Az egész olyan Baofengre nem.jellemző dolgokat tartalmaz, nagy, ormótlan, a töltőjébe nem szépen csúszik bele, a doboza teljesen más mint az uv5-rnek. Szerintem ez az uv21pro v2 egy koppintás lehet. Ja igen, viszont a kimenője kb ugyan ez, én is meglepődtem rajta.
Neked mik a tapasztalataid az uv17-el? -
-
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #4398 üzenetére
Meglepő a Baofeng kimenője. Kíváncsi vagyok a kínai antennák SW-jére is.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Red product #4399 üzenetére
Szia. Ha találsz 2 sávos aszódit azt nyugodtan megveheted, de előtte nézd meg nem-e törött volt, vagy a hg7wbr.hu oldalon közvetlen tudsz rendelni a gyártótol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest