Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• joci9

tag

válasz moseras #5669 üzenetére

Szia!

Köszönöm a részletes választ!

Itt nálam egy berendezés lesz, több tengellyel amelyeknek tudni kell szinkronba menni változtatható csoportokban, meg ide már teszek egy központi PLC-t.
    A tengelyekre van a hajtásba tehető PLC kártya, ide egy programot töltök, a régi fejlesztőjében úgy volt:, hogy lehetett klónozni, és utána pl. mind a 6-ra egyszerre letölteni, össze vissza monitorozni.
    Mind az x hajtásnak más címe volt egy hálózaton, és sorban amelyikre akartam csoportosan lehetett töltögetni.
    Volt táblázatos izé, de azt már láttam, hogy ide is megírták. Amúgy codesys 3 az alapja.
    Ethernet az alap, szükségem van 4ms alatti szinkron kommunikációra is :-)
    A hajtásban is alapból lesz ethernet, plc kártyán is van, és még lehet tenni másik két kártyát is. Csak ez új fejlesztés, alíg két éves és félek tőle. De van menekülőutam, mivel ugyanebbe a hajtásba be tudom tenni a régi rendszerrel kompatibilis új kártyát, azt meg ismerem.
    Még egyszer köszönöm, valsz veszek vagy kérek kölcsön eszközt, kora nyárig eldöntöm mi lesz. Majd még lehet kérdezek :-)
    Ja még egy: programozásilag és fejlesztőkörnyezet ügyileg lehet olyan hatékonyan fejleszteni benne mint pl az Omron CX-Porgrammerrel?
    Volt szerencsém Twidohoz (tudom az más kategória) de az egy katasztrófa az említetthez képest.

üdv
    J

Új hozzászólás Aktív témák