- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezsi82
tag
válasz
Kopri 62 #4562 üzenetére
Szia!
Anélkül, hogy részletesebben ismerném a Schneider szoftvereket (eddig egyszer programoztam), én a következőket mondanám:
-nyilván van a Schneidernek SCADA szoftvere, azzal biztos megoldható. Ajánlottak is annak idején nekünk ilyen szoftvert, tud SQLt is, de amennyire emlékszem, jó ára van. Persze ha ez rendelkezésre áll, akkor nem kérdés
-léteznek kimondottan naplózó szoftverek (én a PLC analyzer Pro-t ismerem), ezzel csak beállítod a paramétereket és megy is. De ez is fizetős. És csak fájlba tud menteni, és megjeleníteni
-írsz saját magad egy naplózó szoftvert, persze ehhez kell ismeret, meg szoftver. De gondolom ez a CPU is ismeri a Modbus TCP-t, és egy egyszerű socket kommunikációval lekérhetőek az adatok, majd fájlba írhatók, SQLbe küldhetők, megjeleníthetők.
Ezek akkor működnek, ha nem kell túl gyorsan naplózni. Kommunikációs processzortól függően max kb. tízszer lehet másodpercenként így adatot menteni. Ha ennél gyorsabb kell, akkor a PLCnek kell pufferelni, majd a PCnek küldeni. Vagy olyan ipari kommunikációt kell használni, amire mind a PC, mind a PLC képes. -
moseras
tag
válasz
Kopri 62 #4562 üzenetére
Üdv!
néhány paramétert megjeleníteni és tárolni
Mit értesz az alatt, hogy tárolni ? Mert a paramétereket a PLC szokta tárolni nem felejtő memóriában, a SCADA pedig ezeket megjeleníteni szokta, illetve lehetővé teszi a módosításukat. Szerintem inkább naplózásra gondolsz (adott időközönként vagy változás esetén) SQL-be vagy valamilyen file-ba.
Imi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Háztartási gépek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Windows 10
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest