Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghummmy
csendes tag
Még valami.

Mivel karbantartó vagyok én is így belülről látom a dolgokat. 8 éve mikor idekerültem akkor a közvetlen (már nyugdíjasként itt lévő) főnököm mindig csak azokat az alkatrészeket cseréltette ami tényleg behalt. Pl egy tengely végén csak az egyik csapágy ment szét akkor azt...
Gondolom tisztában vagy vele, hogy ezeknek mi volt a következménye. Én nagyon utáltam hetente javítgatni ugyanazokat a gépeket egy 1000-5000 forintos alkatrész miatt.
Azóta sikerült azt elérnem, hogy amiket az ifjabb kollégákkal javítunk gépeket, ott értelmesen cseréljük az alkatrészeket (a nyugdíj előtt állók még mindig csak akkor teszik meg ha ott vagyunk velük és nem engedjük a linkeskedést). Tudom, hogy ez nem egy frankó rendszer, de már azt sikerült elérni vele, hogy nincs minden napra egy komolyabb gépjavítás és így akad már olyan nap is amit kibírnak a gépek végig.
Remélem erről a szintről sikerül továbblépni majd a tényleges TMK változatra is.Az, hogy a vezetőség műszaki analfabéta, néha kedvez nekem is, mert bizonyos dolgokat elhisznek idővel, ha ügyesen van előadva.
Másrészt a saját hülyeségeikbe lehet belekergetni és belezavarodnak.
Jó látni mikor kiül az értetlenség a fejükre. 
-
Ghummmy
csendes tag
Hogy ne nyúljon hosszúra ez a levél, így csak sorba számozom a válaszokat.

1.
Ezzel tisztában vagyok.
Rengeteg olyan dolog van amit hagyunk pihenni, és talán megfeledkeznek róla, vagy csak szándékosan megvalósíthatatlannak állítunk be. (így a legegyszerűbb)2.
Ez is pont így működik.
Ezért próbálok valahogy egy kis szemlélet látást összehozni.3.
Általában a közvetlen vezetőjük ha megtudja akkor küldi őket (vagy megy velük). Viszont mivel nem mindig ül ott, így lehet pont akkor mikor szólnak nekik ő nem értesül róla és az emberei nem is mondják meg neki.
Elvileg ugyebár a helyi vezetők irányítják a melóst közvetlenül, és ha csak ez az illető férhet hozzá a hibák törléséhez (pl: kóddal), akkor gyorsíthatók lennének a folyamatok. Persze ez még nem hatna arra, hogy a vezetőség engedélyezze a 10 perces leállást.
Azzal tisztában vagyok, hogy közel van a szélmalom harchoz ez a dolog, de a gyakorlás kedvéért nem lenne rossz.
Nagy esélyt arra sem látok, hogy komoly pénzeket tudok ebből zsebre tenni, de ha másra nem is lesz jó arra igen, hogy mire esetleg olyan melót találok ahol komolyabb célokra is lehet használni az ilyesmit addigra kicsit tapasztaltabbnak mondhatom magam a PLC-k és programozásuk terén.Azért bízom abban, hogy egyszer csak a vezetőség is rájön, hogy a befektetésekből van a nagyobb hasznuk. Igaz ennek az esélye a kisebb.

Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Kompakt Munka / Gamer PC - 3700x + 2070 Super + 32 Gb
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Másrészt a saját hülyeségeikbe lehet belekergetni és belezavarodnak.