- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
ProdyG
üzenetére
Engem is nagyon idegesített a floating black, irigylem azokat akik megúszták vagy nem érzékenyek rá.
Ha minden jól megy a héten jön a csere új 50G30-am, ott THX módban elvileg nem lesz se floating black se brightness shifting meg egyéb csoda. Más módot nem is fogok használni.

-
DM-Fan
nagyúr
válasz
ProdyG
üzenetére
G30-ra teljesen fölösleges lecserélned, nem észlelnél érdemi különbséget, viszont nagy eséllyel csak ráfizetéssel úsznád meg a dolgot. A korábbi évek tapasztalatai szerint szerintem lesz az még 3 év is, mire eljut oda a plazmatechnológia, hogy érdemes legyen váltani.
Nekem határozottan megszűnni látszik a floating black a Faroudja következtében, pedig féltem tőle, hogy milyen képminőséget fog produkálni rajta keresztül a TV. Egy próbát nálad is megér szerintem. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
ProdyG
üzenetére
Képminőséget tekintve nincs igazán előrelépés, sőt, a floating black helyett bejött a brightness shifting, ami szerintem sokkal idegesítőbb, mint az alig észrevehető floating black. Továbbmegyek: mióta a Harman/Kardon AVR 255-ös erősítőt használom és annak Faroudja DCDi chipjén megy keresztül a kép, azóta gyakorlatilag nem is láttam floating black-et a G20-on. Nem tudom, hogy miben szól bele a képbe (mert minőségbeli különbséget egyáltalán nem látok), de a floating black kvázi észlelhetetlenné vált.
Ráadásul a G30 ventillátor is került a teljesen passzív G20-hoz képest, ami megintcsak nem vonzó. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
ProdyG
üzenetére
Ha az adatlapod alatt látható VGA-ról van szó, akkor az már valóban nem mai darab, de ha nincs gondod a grafikai teljesítményével/nincs szükséged jobbra, akkor szerintem a HDMI miatt nem érdemes lecserélned, ugyanolyan minőséget fogsz kapni DVI -> HDMI átalakítóval is. Digitális interfész az is, szóval ez nem gond.
-
adamsz82
tag
válasz
ProdyG
üzenetére
Nincs difi.. digitálisan megy. Sőt. a DVI pl kinyomja a hangot is ugyanúgy
(persze ne a foghíjjas -jó pár lábacska hiányzik a dvi csati részen, DVI-HDMI csati vagy kábel legyen, mert azok levannak butítva csak kép átvitelre)
Persze, a vidkarinak kell támogatnia de a mai kártyák már főleg, ha csak DVI-os jó eséllyel viszik a hangot is. -
vhunor
őstag
válasz
ProdyG
üzenetére
Nekem 3 hónap után elkezdett zúgni-ciripelni a Samsung PS50C430-am. Néhány hétig tűrtem (közrejátszott az is, hogy látástól mikulásig dolgoztam és nem nagyon kapcsoltam be a TV-t), de néhány napja este leültem egy kicsit játszani az Assassin's Creed II-vel és 10 perc után abbahagytam, annyira zavart a zúgás. Másnap reggel felhívtam a Samsung ügyfélszolgálatát, bediktáltam néhány adatot, nemsokára hívott egy szervizes, feltett néhány kérdést a hibajelenséggel kapcsolatban, megrendelték az alkatrészt, néhány nap múlva jönnek javítani, ha nem sikerül, elviszik és kapok egy újat. Egészen Európában éreztem magam.
-
Integra
titán
válasz
ProdyG
üzenetére
ha lesz gyerekem megoldom karika nélkül is. velünk se volt gond, velük se lesz, nem félek. túldramatizált és túlvizionálit marhaság az egész, mert pár politikus meg "társadalomvédő" kereszteslovagnak nincsen jobb dolga az én adómból alibi munkát végezni.. és ilyen torz dolgok születnek belőle.
távol áll tőlem a kötekedés, főleg nem akarok egy gyakorló apunak megmondani mit és hogy csináljon, mindössze csak meglepődöm, mikor ilyeneket olvasok, hogy egy karika, hogy "oldja" meg a problémát. nem old meg semmit, csak egy hatalmas önámítás, semmi más. persze mindenki a saját realitásában érzi magát biztonságban. -
szp1
addikt
válasz
ProdyG
üzenetére
Azért szürke, mert az mind a három szubpikszelt kb egyformán terheli, értsd RGB.
Most meg nem mondom pontosan, de azt hiszem ez az additív színkeverés. És ezért nem hagy nyomot. Egyébként szerintem nagyon kis mértékben, de a TV állítgatja a szürke sáv fényerejét is - bár lehet ezt csak képzelem. -
-
-
Lacika_
aktív tag
válasz
ProdyG
üzenetére
Floating Black a jelenség neve, [link]
panasonic tud róla, szerintük ez nem hiba hanem feature
fogyasztáscsökkentés és az extra sötét jelenetek miatt kapcsolgatják a cellák energiaszintjét,
ezzel csak az a baj, hogy 1 lépcsőben világosodik ki a fekete és 1 másodperc késleltetéssel.Ha egy sötétebb jelenet után jön egy olyan ami több világos részt is tartalmaz (eléri azt a köszöböt az egész kép fényereje ahol kapcsolni fog), - de továbbra is fekete a kép egy része - akkor 1 mp mulva hirtelen látni a feketeszint megugrását a jelenet fekete részein, vagy ha szélesvásznú a film akkor a fekete csíkokon látványos.
nem is lenne zavaró, ha a küszöb elérésekor(ami általában kameraváltásoknál van) egyből változtatná a fekete szintet, de 1 másodperc után teszi, ezért jól látható
pedig ez javítható lenne firmwarébenvan még egy trükk, a fényérzékelőt be kell csapni, lámpával megvilágítva(elég egy LED is) megemeli a feketeszintet így nem tud ugrálni, de így folyton világosabb lesz (de talán még sötétebb mint egy LCD)
a fényérzékelő kikapcsolt ECO módnál is megemeli a fekete szintet, ha fényt kap
éppen ezért csak sötét szobában van floating black jelenségAmig nem tudtam a dologról azt hittem a gép hülyült meg, vagy a kmplayer, de pendriveról lejátszva egy tipikus jelenetet a tv médiaplayerével is előjött a jelenség.
LCD-n lejátszva pedig nem.Plazma: floating black, foszfor lag, villogás(pixel dithering)
LCD: világos fekete, utánhuzás, kis kontrasztde én a plazma mellett vagyok p42g20-am volt, csak a magas inputlag miatt adtam el (30-40 ms)
ha megint lesz 5 év gar. ezek a jelöltek:
p50g20 standard: 47ms gamemode: 17ms (állítólag)
p42v20 standard: 23ms gamemode: 20ms (több tesztoldalon is 20ms körül)
p42x20 standard: 17ms gamemode: 20ms (állítólag)
p42gt20 17-30msg10-es lenne az igazi 10ms laggal, de már nem kapni (bár annak meg a foszforlagja durva)
-
BBéci
legenda
válasz
ProdyG
üzenetére
Még mindig nem érted.
A digitális átállás kizárólag a földi sugárzást érinti, amit antennával lehet fogni, a kábelest nem, az változatlan marad.
Az RTL Klub és a TV2 jó ideje fogható ingyenesen, digitális (DVB-T) formában, bár csak SD felbontásban. A képminőséggel semmi bajom, pedig 63 colos tévén nézem.
Az X-Faktort felvehetném a tévéről digitálisban, de inkább analógban rögzítem merevlemezes DVD felvevőre, mert annak is jó a minősége, viszont egyszerűbben kezelhető és szerkeszthető. Nagyon örülnék, ha HD-ban láthatnám! -
BaLee
addikt
válasz
ProdyG
üzenetére
Át fognak állni. Csak ők jövőre az alap szolgáltatásért (nem HD felbontás) is pénzt fognak kérni a szolgáltatóktól (a szolgáltatók meg tőled) a HD felbontású műsorokért meg extra pénzt akarnak majd lehúzni rólad, hogy HDben nézhesd a reklámokkal megszakított 3-4 éves filmeket.
-
BaLee
addikt
válasz
ProdyG
üzenetére
Számtalanszor ki lett tárgyalva, hogy az első 200 (de inkább 500) órában kell erre figyelni.
Ebban az időszakban nem szabad a kontrasztot nagyon felnyomni, ajánlottak a gyári beállítások és lehetőleg teljes képernyős tartalom menjen rajta.Ez a fajta technológia kifejezetten nem ajánlott arra a fajta tv-zési módra, hogy benyomod valamelyik csatornát és megy egész nap, esetleg a gyerekek nézik.
Viszont a legideálisabb házimozira és filmekhez.Vannak korlátai, cserébe kárpótol a képminősége és az ára. Valamit valamiért.
-
iolaus1980
csendes tag
válasz
ProdyG
üzenetére
Akkor mindkettőtöknek válaszolok. Sajnos én használtan vettem a készüléket, tehát csak azt tudom leírni, hogy mit kellett volna tennie az előző tulajnak. Csak teljesen sötét környezetben és alig észrevehetően lehet látni, hogy a képernyő szélein picit világosabb a fekete, mint a közepén. Ezen az elektronika sem tud segíteni. Nem egyformán öregszik a foszfor. Az első (bejáratós) időben, kerülni kell a szélesvásznú tartalmakat, ha van rá mód, akkor teljes képernyőre kell kitenni. Kontrasztot, fényerőt visszavenni. (Ha az emlékeim nem csalnak, akkor ezt már a témához sokkal jobban értők leírták.)
-
iolaus1980
csendes tag
válasz
ProdyG
üzenetére
Most közhelyeket fogok írni: természetesebbek a színei, a képe élethűbb, részletgazdagabb. A tv műsornál(UPC direct) sokkal szebb a képe. A feketével a local dimminges Samunál sem volt gond, sőt... De a sötétebb részletek eltűntek. A csatorna logokkal semmi gond nincs. Viszont a szélesvásznú filmekkel vigyázni kell, főleg az első időszakban.
-
Tragger
tag
válasz
ProdyG
üzenetére
Én pl. 2-3 hete néztem az egyik Panasonic boltban egy G20-ast, és én is láttam vibrálást. Viszont kb. egy órával utána a Saturnban is megnézegettem a tv-ket,és ott már nem vettem észre vibrálást a G20-on (máson sem).Igaz a Saturnban ha jól emlékszem valami demo ment, a panában meg rendes film. Szóval vagy ilyen hamar megszoktam
, vagy csak beállítás kérdése. -
Iceapo
csendes tag
válasz
ProdyG
üzenetére
Én is nagyon érzékeny vagyok a képvibrálásra, ha valahol meglátok egy sz*rul beállított monitort kényszeresen be kell állítanom!
Nekem plazmám van /volt és lesz/, de nem látnám hogy villogna, pedig csak egy 100Hz-es Samsung! Lehet hogy /talán/ csak megszokás kérdése lenne nálad, valami plazmával rendelkező ismerősödnél kellene egy filmet végignézni, esetleg többször is
, hogy hátha elmúlik ez az érzés! Csak egy ötlet volt! 
-
redhunter
senior tag
válasz
ProdyG
üzenetére
Hát azért ugy berendelni hogy nem nézted meg előtte igencsak nagy merészségre vall. Itt a fórumon mindig azt tanácsolják elsődlegesen mindenkinek hogyha lehetősége van nézze meg saját szemével a készülékeket és a látottak alapján érdemes dönteni , mert te fogod otthon nézni nem más.
-
szp1
addikt
válasz
ProdyG
üzenetére
Csak halkan kérdezem: nem lehet, hogy a G20-as amit láttál 50Hz-re volt állítva véletlenül?
Mert ilyesmivel már találkoztam boltban.
Ha vibrál is, engem nem zavar, igaz én 100Hz-es CRT-ről váltottam.Iceapo: az X25 is 1024-es. A divx ekkora méretben már elég gyengén néz ki, de FHD-n még sz@rabbul.
-
BaLee
addikt
válasz
ProdyG
üzenetére
Féláron átveszem 3 nap után.

Viccet félretéve én nem nagyon tapasztaltam ilyen vibrálást amikor nézegettem őket.
Viszont pár készüléknél láttam olyasmit, hogy mikor fehér volt a képernyőn, mintha kicsit vibrált volna. Esetleg erre gondoltál?
Mert ez ha jól emlékszem nekem is feltűnt többek közt a G20-on is, bár inkább csak közelről. -
szp1
addikt
válasz
ProdyG
üzenetére
A digi kábel az jó, ellentétben a tányérossal. A G20-as értékelni fogja. Saját DVB-C tunerjével tökéletes képet kapsz, mindenféle külső doboz nélkül.
DM-Fan: ha valakinek nincs sok 24p-s anyaga, viszont sok DVD-t néz, annak a 600 Hz nagyobb előny lehet. Az eredeti kérdés 720-as anyagokra vonatkozott, ott esetleg hasznosabb az emelt SFD. De ez tényleg egyénfüggő.
-
Dorian
félisten
válasz
ProdyG
üzenetére
A nem kevés igazából nem is olyan sok.
A NG HD és a NG Wild HD ad majdnem mindig HD-ben, a többi (Digisport, M1, M2, Duna) adón a HD adások esetlegesek. Bár azokon az SD adások is szebbek, mint a többin. Ebből is látszik, hogy SD-ből is ki lehetne hozni az átlag adásminőségnél sokkal jobbat (talán ha nem tömörítenék még azokat is őket szarrá, vagy nem tudom, mi ok lehet még), csak egyszerűen a Tv társaságoknak ez nem érdeke. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
ProdyG
üzenetére
Alapvetően minden plazma 100 Hz-en megy, a 600 Hz alatt csak alképpontfrissítést kell érteni. Töbek közt pont ez az egyik olyan eljárás, amelytől folyamatosabbnak (és legfőképpen kevésbé mosottnak) látod a képet, a mozgáskompenzációban jelentős szerepe van, de az általad keresett funkció a Pana-nál az IFC (Intelligent Frame Creation). Ezek már régen létező funkciók, ezek hiányától manapság már nem nagyon kell tartanod.
Egyértelműen a G20 a legjobb ezek közül és igen, megéri a többletet. Ha engedi a keret, akkor egyértelműen az a nyerő. Nem jársz rosszul az S20-szal, illetve a C6500-zal sem, mindegyik korrekt TV, de a G20 magasan a legjobb.
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mazda topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65Q700T )165CM 8K QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Star Wars Mandalori & Grogu vezeték nèlküli limitált kiadású Astro A30 lighstpeed gamer füles!
- ddHIFI RC30B RCA-RCA összekötő 120cm
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- új bontatlan Apple AirPods Max USB-C Midnight Éjfekete 1 év Apple garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(persze ne a foghíjjas -jó pár lábacska hiányzik a dvi csati részen, DVI-HDMI csati vagy kábel legyen, mert azok levannak butítva csak kép átvitelre)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
..lehet, hogy valami új beszállító nyomatja nekik a tápokat újabban 10 centtel olcsóbban? Netán ugyanaz aki a Samunak is szállít....