- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
veterán
válasz
Tuomas
üzenetére
Itt nem csak erről van szó. Van a dolgoknak egy menete, amiben kb az egy normális alapelv, hogy nem ceszünk ki a másikkal, mert ez továbbfolyik mint a sz.rlavina. És akkor ezt most lefordítom emberi nyelvre: a normális konzolbotok, akiktől itt mindeki 185 ill 150-ért vette a konzolt, embereket alkalmaznak, megélhetést biztosítanak nekik, pénzt fektetnek be, üzletet tartanak fent, stb. Hogy aztán eladják azokat egy normálisnak mondható haszonért, amiből a folyamat fenntartható. Majd jön a két okos, akik ebbe rendesen belepiszkítanak. Az egyik kiállítja magáról a csóróvagyok bizit, a másik meg kiállítja magáról a hülyevagyok bizit. Ezzel nincs is semmi baj, csak itt megjelenik olyan pénz is, aminek nem nagyon kéne. Merthát mondhatná azt is az összes konzolbolt, hogy majd hülye lennék én 180-ért meg 150-ért adni a konzolt, ha a csóró meg a hülye ilyen kiválóan megtalálják egymást, akkor ez nekem is menne. És lehetne boltban is 300 meg 400e a konzol. Merthát miért is ne. És akkor mi menne itt, édesistenem. És lehet, hogy ezt is kellene csinálni, mert még mindig sok ezer csóró és hülye országa vagyunk. Nem kell itt boltot fenntartani meg semmit. Ki kell rohangálni megint bécsbe, trabi tetején behozni a PS5-öt, és eladni négyszázért. Legyen újra 88-92, jó volt az magyarnak. Visszasírja minden nap. Igaz az egy másik generáció volt, de akik ebben nőttek fel, azok ezt is viszik tovább. PS5 szőkítők előre, hajrá!
-
.LnB
titán
válasz
Tuomas
üzenetére
Ahhoz képest álszentnek neveztél.
Nézzétek, ezt én sem gondoltam komolyan. Beszéltem ismerősökkel, haverokkal, és arra jutottam, hogy miért ne? Tesztelem a piacot. Feltettem dupla áron, mert egyáltalán nem az volt a célom, hogy eladjam. Az már az az ár, ami a hülyének is megéri. Aztán 5 perc után ért a sokk, amikor az első jelentkező 350-ért azonnal vitte volna. Konkrétan nem hittem a szememnek. Írtam, hogy nem, annyiért nem adom el. Aztán rá 45 percre jött a második érdeklődő szintén 350ezres ajánlattal. Annak is írtam, hogy nem. Össze voltam zavarodva. Konkrétan nem tudok mit kezdeni a helyzettel. Én ezt nem gondoltam komolyan.
És teljes mértékben megértem azokat, akik nem jutottak konzolhoz, és egy büdös köcsögnek tartanak. A helyükben én is ezt gondolnám.
De még mindig nem tudom mi lenne, ha rám írna valaki, hogy utalja a 370-et,és viszi. Legyek bármekkora köcsög is, de srácok, gondoljatok már bele. Ez a vétel ár duplája! Gondoljatok amit akartok, várható volt, hogy ez lesz a topik reakciója, és sokatoktól jogos is.. Nem vagyok rászoruló, nem vagyok burzsuj, de ez az ár már elgondolkodtató. -
Moby
veterán
válasz
Tuomas
üzenetére
Talán Rich mondja a videóban, hogy kicsit tart a "túlhasználatától". Van benne valami. Anno amikor bejött a DD5.1, meg a DTS, születtek egészen borzalmas filmek, amikben rettenetesen túltolták a dolgokat. Emlékszem, a Notting Hill dvd volt olyan, hogy nézhetetlen(hallgathatatlan) volt házimozin

-
.LnB
titán
válasz
Tuomas
üzenetére
Nem vagyok szociálpszichológus. Nem tudnám szerintem úgy megfogalmazni, hogy ne tudjatok belekötni. De akkor is így gondolom.
#23919 Deck
28 nap már csak, bírd ki, nem sok az.
Nemhogy örülnél, máshol ezeket a tanácsokat nem ingyen osztogatják ám (bár azok legalább szakértők jó esetben) . Zene tetszett?
-
Tomtailor85
senior tag
válasz
Tuomas
üzenetére
Bár közhely, mégis fontos kiindulási alap, hogy az ember egy társas lény. Az evolúciós megközelítés egyszerű magyarázatot ad rá, hogy miért: a túlélés miatt. Elsősorban a faj túlélése, másodsorban az utódé, harmadsorban pedig az egyéné határozza meg a társas kapcsolatok alakulását evolúciós szemszögből. Végül a modern kutatások bebizonyították, hogy igenis az egyén túlélését is kedvezően befolyásolja a párválasztás, és itt nem pusztán arról van szó, hogy két ember jobb gazdasági pozíciót tud magának biztosítani, mint egy, hanem egészségügyi nyereségekről is szó van. Egy harmonikus házasság megnöveli az élettartamot, ellenállóbbá tesz a pszichés és szomatikus megbetegedésekkel szemben, és nem utolsó sorban magasabb szociális státuszt is eredményez, ami tovább növeli a túlélés esélyeit.
-
NyMRooD
addikt
válasz
Tuomas
üzenetére
De éppen azt mondom, hogy a third-party kiadóknál nem ő szabja meg az árat és azok szerintem máshol is emelni fognak (de mivel 0 kommunikáció van, csak egy feltételezés a részemről és nem lep meg, hogy te a fordítottját gondolod), a saját játékaiért meg nem véletlen, hogy többet kérnek el, miért is ne tennék, ha a 0 tartalmas cod és fifa is többe fog kerülni.
-
NyMRooD
addikt
válasz
Tuomas
üzenetére
Attól, hogy a Sony a saját játékai árát megemeli még a ps+-ét nem biztos, hogy fogja, ráadásul a több kiadó is emel, még az Uborka is, pedig ők korábban azt nyilatkozták, hogy nem fognak, ráadásul én abban is biztos vagyok, hogy nem csak ps-en fognak emelkedni az árak, szóval ez van, ha day1 akarsz AAA nyúlj a zsebedbe, ha meg nincs rá kereted vagy drágának tartod akkor fogad el, hogy ez már nem rád van szabva és csak 1-2 évvel megjelenés után vedd meg őket (én speciel drágának tartom és éppen ezért nem fogok ps5-öt sem venni amíg nem lesz pár elfogadható áru ex cím) vagy vegyél PSNow-t/GP-t és fogad el, hogy nem te döntöd el, hogy mivel játszol (pontosabban te, csak egy kisebb listáról, azt az 1-2 évet amíg nem veszek ps5-öt ezzel fogom tölteni).
-
Moby
veterán
válasz
Tuomas
üzenetére
Egyelőre úgy tűnik, hogy az idejárók inkább eleve azt akarnak

-
Televan74
nagyúr
válasz
Tuomas
üzenetére
Elképzelt szitu:
- Apa mondtam neked hogy PS5 -t kérek karácsonyra!
- Fiam elnézést de már csak XBOX SX volt a boltba.
- De az összes haveromnak PS5 van! Ezt a szégyent nem élem túl!
- Sajnálom fiam, nem tudtam hogy már tavasszal elő kellett volna rendelni.
- Nam baj apa, ezt szépen vissza viszed a boltba és tavaszra veszel nekem egy PS5 -t!
-
Moby
veterán
válasz
Tuomas
üzenetére
Akkor mondom olyan formán, ahogy egyszerű lesz: a PS4-ből az első negyedévben 4.5M ment el, és a legjobb negyedévében ('16Q3) sem ment el több, mint 9.7M.
Ebből azt lehozni, logisztikai problémákkal, felfokoztt várakozással, BÁRMIVEL,hogy a PS5 nyitásra 15M kellene, nem vetít előre túl sok józanságot
-
.LnB
titán
válasz
Tuomas
üzenetére
Globálisan nézve, mint cég, úgy gondolom, hogy a Sony-t nem fogja megváltoztatni az MS esetleges "eltűnése".
A Sony-nak eddig is voltak sikerei MS nélkül is, nem is kicsik. És még se lettek azok, amit itt páran elképzelnek. Ezek csak spekulációk. És baromi unalmas már. Persze egészséges a verseny, de semmi sem támasztja alá ezeket a feltételezéseket.(#10773) ProEvoFan
Nem erre akartam utalni ezzel a kommentemmel. Hanem, hogy volt élet az MS előtt is, és lesz utána is ha úgy alakul. A PS1 éra vélhetően nagyon jó volt a PS felhasználóknak, aztán követtem a PS2, ami szintén. És akkor még MS nem volt sehol.. -
VTom
veterán
válasz
Tuomas
üzenetére
Én használtam Platinum headsetet, az volt az első dolog, amit cseréltem.
Az RS175-ön sokkal jobban szóltak a játékok, és a mostani WH-L600-on is, mint a platinum a játékokhoz igazított hangprofillal. Persze nem egy árkategória, de ettől függetlenül a Platinum headset nagyon túlárazott cucc.
Az új 3D mittudomén audion headsetnek is adok egy esélyt de már eléggé szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Meg persze az árától is függ majd. -
hombre[EU]
nagyúr
c|net: The disc version will also obviously offer backwards compatibility with those old discs too.
JimRyan: We said that the PS5 has been designed to play PS4 games. We're going through the process with the publishers and developers testing that rather exhaustive library of over 4,000 games. We're happy with the progress that's been made.
Igen, de majd lesz "nagy bejelentés" amikor a géprōl lesz szó
-
_drk
addikt
Minimum 2tb-os SSD kell. Meg a szűkebb rétegnek lesz csak jó.
De ott eddig se foglalkozott vele senki, hogy jó lesz e vagy nem.
Brute Force és oldja meg mindenki magának.PS5-ön meg játszanak majd az SSD-vel. De lehet ezzel se fog történni semmi, csak kicsit gyorsabb lesz pár dolog.
-
_drk
addikt
Az 1tb-os HDD után ,hogy jutottunk el oda, hogy kevés 1 tb-os SSD? Meg hogy drága, mikor pont hogy most ment le az áruk...
Főleg PC-n, ahol egy közepes vidkariért elkérnek 100k-t, ami jó ha 2 évig kiszolgál egy adott minőségben.
Ha SSD kell a normális futtathatósághoz, akkor ugyan úgy beírják az ajánlott konfigba mint most az 1660-as vidkarit, vagy 5700-as AMD-t.
Szerintem ma már simán elvárható az SSD a játékokhoz, multis játékokhoz mát most is az az ajánlott! -
Szabi®
veterán
Persze-persze én tudom,csak azt próbáltam vázolni hogy ezeknek a szavaknak ebben a formában amihez kapcsolodik (konzolok) nem lenne szabad hogy súlyuk legyen.Hanem metaforaként használatosak,részemről legalábbis.

Haverok is aképpen használják,és tudjuk miről van szó,nem esünk egymásnak hogy "de az vallási eredetű" lózungokkal.
-
l.skywalker
titán
Elmondták, hogy ez logisztikai gond. A fejlesztés jól áll, de az új helyzetre való tekintettel tolták el. Gondolom több részleg több részleten dolgozik a véglegesítésen, akik akár országokon vagy kontinenseken át most otthon rekedtek és ennek az összeszervezése több időt vesz igénybe. Én ebben most mindenképp joviális maradok. Sorban fogják eltolni a játékokat a kiadók, ők csak az elsők voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Tőzsde és gazdaság
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED monitor topic
- Napelem
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Tényleg nagyon gáz!

En általában eggyel, meg van fent mellette meg sok mas sallang jatek is, de azok kozel sem foglalnak annyi helyet.
Kendek
RangerFox