Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erikkonen
csendes tag
válasz
giouli123456 #88 üzenetére
Tavaly (2016-ban) vettünk egy ilyen Piteba olaprést a http://www.ketezeregy.hu/bolt/piteba-kézi-olajprés linkről. Vegyesek vele a tapasztalataink. Alapvetően egy primitív eszköz, ami abból a szemszögből jó, hogy nem romlik el. Pontosabban, nem romlana el, ha elég jó anyagból lenne. Lehet használni, de néhány dolog eléggé rosszul van megoldva.
1. Mechanikusan gyenge - Amíg meg nem erősítettem, egyszerűen hajladozott ide-oda, hiába a fél centis alapanyag. Miután egy dupla vastagságú 2x19 mm bútorlapra lecsavaroztam és a függőleges részét több derékszögű lemezzel megerősítettem, már atom stabillá vált. A dupla bútorlap alá azért kell, mert az alsó vastagsága "elnyeli" a csavarfejeket, amelyek rögzítik a prést a felső bútorlaphoz. Ilyen alapra szerelve már két asztalos gyors rögzítővel bármilyen asztalra, konyhapultra le tudjuk rögzíteni. Ez ugyanis egyszerűen nincs megoldva.
2. A melegítés petróleumolajjal - Úgy hülyeség, ahogy van. Egyrészt, a kanóc ne lógjon ki egyáltalán a kis üvegcse tetejéből, mert csak így nem túl nagy a lángja. Másrészt, tiszta korom lesz az égéstől az egész cucc. És hát nem is túl megnyugtató a tudat, hogy mikor borul ki véletlenül a kis üvegben égő olaj, ha éppen ég a kanóc és okoz nagyobb tüzet. Ezt majd igyekszem valahogy elektromos fűtőszállal megoldani a jövőben.
3. Az orsó anyaga gyenge - 4-5 használatot követően nem tudtuk a helyére csúsztatni, mert egy perem vagy sorja képződött rajta, ami ezt akadályozta. Ezt reszelővel leszedtük gyorsan, de nem megnyugtató, hogy előfordult.
4. a nem konstans hevítés miatt beleszáradt használat közben a már préselt massza. Néhány percnyi sajtolás után egy roppant keménnyé vált massza maradt a hengerben, ami már akadályozta a működést. Ez valószínű, hogy a túlzott felhevülés miatt is van, hiszen ezt az "alágyújtós" megoldást gyakorlatilag nemigen lehet szabályozni, idővel egyszerűen túl forró lesz a henger, az eszköz. Ezt a masszát kitakarítani sem egyszerű belőle.Összességében ennyi pénzért szerintünk egy kissé félkész termék, ami igényel még némi barkácsolást otthon. Használható, de ezt sokkal jobban meg lehetett volna konstruálni. Ennyi pénzért sokkal precízebb és minőségibb kivitelezés lenne elfogadható. Viszont nincs más hasonló termék, ezért ez vagy semmi. Használni lehet, de közben folyton bosszant, hogy ennél jobbat vártunk.
-
giouli123456
újonc
Sziasztok. Presgep az engem is erdekelne, es meghozza hideg preseleshez valo, de nekem ennel
http://www.ketezeregy.hu/bolt/piteba-k%C3%A9zi-olajpr%C3%A9s
nagyobbra lenne szuksegem, mivel kb 50 liter olajnak megfelelo magom van.
Ma egesz nap a netet bongesztem, de meg nem talaltam megfelelot.
Tudna valaki segiteni, hogy hol es merre kaphatok ?
Koszi minden jo valaszt -
gPoint
tag
üdv, régóta nincs hozzászólás de hátha.... valakinek valamilyen tapasztalata a préssel kapcsolatban? 35 ezerért lehet rendelni, gondolkozom rajta.
-
brainshare
csendes tag
Üdv fórumozók, én pedig olyan prést keresek, ami növényekből, növényi levelekből képes kipréselni a nedvet. Ránézésre ez is jó lehet, de valóban egy kicsit drága, de a piac maga ilye :-(. Szóval a régiek tapasztalatára lennék én is kíváncsi...
-
capri.1
újonc
Sziasztok, pár év eltelt a fórum megnyitása és az utolsó hozzászólás közt, de remélem még van aki követi ezt a témát. Szeretném megkérdezni a tapasztalatokat, napraforgó olaj préselése érdekelne. Mennyire alkalmas ez a szerkezet erre a célra mennyire megbízható. x kiló napraforgó esetén mennyi a kinyerhető olajmennyiség? Remélem sikerül választ kapnom. Sajna ez a téma valahogy nem igazán van jelen az internetes oldalakon.
-
EMartika
újonc
Sziasztok, én is nézegettem egy Piteba olajprést, de látom, vennék is egyet, de mi a véleményetek róla, mármint aki használta .Köszönöm
-
ligeti judit
újonc
Ha lehetséges, kérnék véleményt a Piteba olajpréssel kapc solatban. Én vettem de nekem nem sikerül. Ha valakinek működik, megnézném személyesen, hogy mit nem csinálok jól? Kérnék válaszokat. Köszönettel.
-
ligeti judit
újonc
Szép napot! Szeretnék választ, hogyha valaki már dolgozik a Piteba olajpréssel, mi a tapasztalata? Én vettem de nekem nem sikerül. Hol tudnám személyesen megnézni, hogy mit nem csinálok jól? Üdv.
-
dani231982
újonc
kovacsdaniel1982@citromail.hu
Szeretnék én is olajprést venni.
Ha beszállhatok kérek e-mailt a fenti címre. -
dani231982
újonc
Kaphatnék magyar leírást piteba olajprésről?
-
válasz
Winner_hun #74 üzenetére
Jó kérdés.... fogalmam sincs, de nekem úgy rémlik. De az előtte szólónak nincs mail címe. Egy próbát megér.
-
marina77
újonc
Bocs, megint én vagyok, jól láttam, hogy megvan a négy ember? szelenid, hatosanya, gab6699, én volnék a negyedik... Mik a további teendők?
-
marina77
újonc
Sziasztok,
új vagyok a fórumon, de én is olajprést keresek. A férjemnek március 15-én lesz a szülinapja, addig van esély lerendezni? Hányan vagyunk függőben? -
hatosanya
csendes tag
válasz
#47053824 #67 üzenetére
Szoval Anyumtol hallottam hogy gyerekkorukba sokszor szedtek bukmakkot es megpiritottak a kalyhan es hogy az milyen finom, es egyszer szedtunk is kozosen, megpiritottuk es tenyleng paratlan az ize es en arra gondoltam hogy lehetne olajat is csinalni belole.Erdekes haromszog alaku es hajason kell megpiritani.Probalkozzatok
En biztos csinalok csak egyszer legyen presem! na meg makk.
-
törölt tag
Megjott nekunk is a pres par nap alatt. Bar nem irta, de makolaj keszitese volt a fo indok es sikerult vele! 1kg-bol 3dl lett.
Viszont a csigara rahuzhato alatet az olajozas ellenere is elegge kopik, ezt kicsereltuk axiáris csapágyra, igy jobb. -
hatosanya
csendes tag
ha nem keso en is tarsulnek egy olajpres vasarlasaba
-
poleep
újonc
Én valószínű a jövő héten rendelek. Győri vagyok ha valakit érdekel és társulna szóljon.
-
ildiso
újonc
Sziasztok!
Én is nagyon szeretnék vásárolni egy olajprést! Szívesen csatlakoznék! -
Zalan1
csendes tag
válasz
benedekco #59 üzenetére
Én ilyen hidegen sajtolt étolajakkal foglalkozom. A hidegen sajtolt napraforgó és egyéb olajak tökéletesen alkalmasak sütésre. Sokkal több részlet itt:http://pannon-info.hu/egeszseg/14-egeszseg/135-a-hidegen-sajtolt-etolaj-a-joev-olaja
Üdv mindenkinek, ha kérdés van, csak nyugodtan -
törölt tag
Megtudna mondani valaki, aki mar hasznalta, hogy napraforgo magbol kb. mennyi olaj jon ki?
Pl: fel kilobol? Es mondjuk sutesnel mi a tapasztalat vele?
En is gondolkodom a vetelen... -
Ezen az oldalon kell megrendelni a dolgot: http://www.piteba.com/eng/index_eng.htm
Ha egyszerre többet rendel az ember akkor olcsóbb. -
tsong1
csendes tag
válasz
ibolyahajdu #51 üzenetére
Hello!
én is beszállnék az olajprés üzletbe,azaz rendelnék ,ha van még rá lehetőség.ez a masina elbir a répafélékkel is?
kivel vegyem fel a kapcsolatot?
köszönettel -
ibolyahajdu
újonc
Kerestem a neten, hogy hogyan lehet olajpréshez jutni, vagy készíteni, és így jutottam el erre a web oldalra. Engem érdekelne,(még teljes áron is) kérem hogy írjátok meg hogy hogyan lehet hozzájutni. Én tanyán élek, jövőre tervezem hogy olaj tököt is vetek a kertbe, ezért lenne szükségem az olajprésre.
-
emuk
újonc
Sziasztok!
Engem is érdekel ez az olajprés, kérek valakit küldjön egy magyar leírást.
Előre is köszönöm!
Emuk
-
tepetu
újonc
Sziasztok!
Engem is szintén érdekel ez az olajprés, kérek valakit küldjön egy magyar leírást. Láttam a
youtube-on egy bemutatót az érdekes volt, bár a prés felfogatása kissé problémás. A tapasztalataitok viszont engem is érdekelnek, vagy ha valaki tud esetleg más típusú olajprést
az szintén érdekel.Hali.
-
tepetu
újonc
Sziasztok!
Engem is szintén érdekel ez az olajprés, kérek valakit küldjön egy magyar leírást. Láttam a
youtube-on egy bemutatót az érdekes volt, bár a prés felfogatása kissé problémás. A tapasztalataitok viszont engem is érdekelnek, vagy ha valaki tud esetleg más típusú olajprést
az szintén érdekel.Hali.
-
geminie
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Most jött meg a prés, a jövőhéten mindenképp kipróbálom.
Majd írok a tapasztalatokról.geminie
-
dienesj
újonc
Sziasztok!
Engem is érdekel az olajprés] és keresek még embereket, hogy meglegyünk négyen az árkedvezmény miatt.
Van valakinek már ilyen gépe? Mik a tapasztalatok? Bevált?
Várom a mihamarabbi jelentkezőket!!!
Üdv.,
dj
-
Tschabby
újonc
Hello ! Van e valaki, aki le tudná irni a tapasztalatait a Piteba olajpréssel kapcsolatban ?
-
denes75
újonc
üdv! engem is érdekelne a prés a leírással.
-
geminie
csendes tag
Még mindig várom a jelentkezőket, itt vagy privátban.
geminie
-
geminie
csendes tag
Még mindig várom a jelentkezőket, itt vagy privátban.
geminie
-
geminie
csendes tag
A megrendelés módosul, mert pont most mennek piteba-ék nyaralni.
Így 07.25-ig várom a jelentkezőket!
Addig 1-2 naponta UP-olok majd.geminie
-
-
koper
csendes tag
Ha összejönne 4 jelentkező velem együtt akkor 80€/db ért meg lehet rendelni itt http://www.piteba.com/eng/index_eng.htm
-
robes2005
újonc
Sziasztok!
Én is keresek olajprést, tehát lehet hogy beszállnék egy közös beszerzésbe.
Szerintetek alkalmas gyógynövények préselésére is?
Üdv. Robes -
Antikva
újonc
Éppen tegnap rendeltem az olajprést, sajnos az ebay-ről Amerikából. Nem elég, hoyg nagyon drága volt a szállítás, még vámot is kellett fizetnem. Kérhetem a magyar nyelvű leírást?
a.erenyi@gmail.com -
Megvan a magyar leírás is. Ha valakit érdekel, szóljon és elküldöm e-mailben.
-
Na kipróbáltuk a cumót. Kell neki egy jó stabil asztal. Máskülönben három ember préselheti a szajrét.
Jobb híján, lévén nem volt itthon semmi értelmes mag, mogyoróvajat próbáltunk préselni a mogyi féle sótlan mogyoróból. Marhaság volt! Túl száraz a mag, érdemes előtte áztatni egy cseppet. Írja is a leírás, ha túl száraz akkor 40ml vízbe érdemes, zacskóba vagy műanyag dobozba zárva, áztatni a magvakat. Na majd még teszteljük. Ha lesz valami eredmény akkor még írok.
Talán még fotókat is készítek majd, most nem volt hangulatom. -
Crystalheart
őstag
válasz
benedekco #17 üzenetére
A mi kecsketejünk íze nem marad el a tehéntejtől. Legalábbis általában nem, pl. a joghurtunk íze szinte megegyezik a Danone natur ízével, ami pedig tehén.
A lényeg, hogy mit eszik a kecske, nagyon sokat számít. Az akáctól és ostorfától lesz a legjobb, az átlag réti széna még hagy némi mellékízt...
Ha lehet remélni, akkor a tönköly ára nem megy drasztikusan föl, hiszen azzal nem mahináltak a kereskedők, teljesen más piac, mint a sima búza. Mi a közelben a Galgafarmban (Galgahévíz) 250 Ft/kilóért tudunk, meg valahol Érden 200 Ft/kilóért, ebből a Galgafarm garantáltan jó minőségű, a másikat még nem próbáltuk. Ha bevásárolnánk pár száz kilót, azzal a következő kaszálásig bőven kihúznánk, érdekelne is, hogyan változik az ár... De hogy hol lehetne olcsón csicseriborsót vagy sárgaborsót venni, azt én sem tudom. Ha rájössz, posztold ide is, mert érdekelne.
Pécsváradra azért szeretnék menni, mert az országban arrafelé a legkevesebb a jégeső a jégeső-elhárító rendszer miatt, az ottani déli domboldalakon pedig fagytűrőbb déligyümölcsöket és földimogyorót is lehet gond nélkül termeszteni, valamint a barackféléket sem károsítja annyira a fagy. Egyszerűen ideális. A környékben csak az nehéz, hogyan kerüljük el a nemkívánatos kisebbségek szomszédságát, de Pécsvárad jellemzően német város.
-
válasz
Crystalheart #16 üzenetére
Igen, így 8-10 ezret spórolhattál volna, nomeg mi is még egy picit
Amúgy köszi a tippet az NLCafe-ra, majd a legközelebbi akciónál tudom hova érdemes írni.Igen az a kézi nem arra való. Per pill mi nem igazán tudjuk, hogy honnan lehet jó lisztnek való búzát venni. Illetve legfőképpen különleges liszteket szeretnénk csinálni, amikből elég pár kilónyi is. Pl csicseri/sárgaborsó, vagy amaránt liszt, mustárnak való mustárliszt... de bármilyen más különleges lisztet, amiből nem kell sok mert csak állomány javítónak használja az ember. Illetve a mostani liszteket is tudjuk, hogy jó helyről szerezzük. Eddig jó áron tudtuk, de most megy fel az egekbe a búza ára. Teljes kiőrlésű tönköllyel dolgozunk. Nagyon klassz minőség.
Annak idején nekünk is volt kecskének, de személy szerint Én nem igazán viselem a kecske tejet. Mármint az ízét nem szeressem. Ellenben a közelben van tehenészet (egykori TSZ), ahonnan jó tejecskét lehet szervantani. Igazából gomolya termékeket és túrót kéne csinálnunk itthonra. Esetleg ghít.
Szép lista főleg az a telekÉn inkább az őrségre szavaznék.. konkrét okai nincsenek.
Kívánom, hogy sikerüljön a teljes listát kipipálnod! -
Crystalheart
őstag
válasz
benedekco #15 üzenetére
Hát igazság szerint ha nem rendeltétek volna még meg, akkor komolyan megfontoltam volna, hogy előre hozom a prioritási sorban és beszállok én is, de kicsit lekéstem.
Na mindegy, NLCafén szerintem seperc alatt lehet erre hölgyeket találni.
Mindenesetre felkerült a gazdasági kívánságlistámra.
Nálam a pelyhesítés másodlagos, talán egyszer veszünk egy kézit is, de egy sütésre való lisztet (5 kiló) a fene sem fog kézzel megőrölni. Ezért a Widu 2-t néztük ki, ami 80 ezer.
A vajköpülőhöz kell tejszín és vajkultúra is, hogy tudj vele mit kezdeni.
Nekünk vannak kecskéink, úgyhogy én a fűből gyártanám közvetetten. Előbb azonban restaurálni kell valahogy a tejszeparátort is.
-
válasz
Crystalheart #14 üzenetére
Házi malom itt is tervben van, elvileg jövőhéten meg rendeljük azt is, de olyat nem találta fater ami ilyesmi akcióval lenne. Mi kézi néztünk ki, mert azzal lehet pelyhesíteni, gépiben nem találtunk ilyen funkcióval bíró kütyüt.
Vajköpülő... nem rossz, nem rossz! Na majd annak is utánajárunkAmúgy már megrendeltem a motyót. Végül hárman lettünk rá. Elég sokat spóroltunk így ezzel az akcióval.
-
Crystalheart
őstag
Kösz, hogy fölhívtad rá a figyelmemet. Lehet, én is gyűjtök majd pár embert (ilyenekre egyébként inkább NLCaféban érdemes társakat toborozni...
), de most hirtelen más önellátósdi gépek jobban kellenek, pl. házi malom és vajköpülő.
-
válasz
hoffmann48 #12 üzenetére
Privát ment!!!!!
-
Ma este de legkésőbb holnap megrendelem a szajrét. Eddig ketten vagyunk a dologra. Ha esetleg valaki még be akarna csatlakozni akkor az még megteheti a dolgot.
-
Péntek van. Még egyszer és utoljára UP-olok egyet. Remélem még valaki rákap erre a témára mert hétvégén rendeljük a motyót. A weboldal szerint jövőhéten már meg is jön a szajré.
-
Egy utolsó előtti, nagy csütörtöki UP-ocska!
Várom továbbra is a jelentkezőket! -
Hétvégén rendelem meg a motyót, addig minden nap UP!-olok egyet. Hátha valaki nem látta eddig. Reménykedem, hogy lesz még társ rendelőnk. Aztán meg írhatok tapasztalatokat ebbe a témába. Remélem idővel más is irkál majd ide, nem csak Én!
-
Várom a mai napon megjelenő társ rendelőket!
-
Na már ketten vagyunk akiknek biztosan kellene ilyen prés.
Azaz ha a hétvégéig jelentkezik még valaki akkor legrosszabb esetben is megkaphatja saccra olyan 23500Ft körül (3 darab vásárlása esetén darabja € 85,56*az aktuális árfolyammal). De ha még jön valaki akkor még olcsóbban ugye.
Szóval várom még a jelentkezőket, szerintem ennyit teljesen megér a dolog. Főleg a növekvő élelmiszer árak mellett... jóval olcsóbb lesz otthoni termelésű napraforgóból és olajjal csinálni a salátát mint a boltival. -
-
ch003067
addikt
Jó dolog lehet
De gondolom nem olcsó. -
Re: (#16580) macko20
Úgy vagyok vele, hogy lehet most drágának tűnik (persze ha négy ember összejönne, akkor az már elég sokat dobna az áron), de ha az ember megnézi mennyibe kerülnek ezek a spéci olajok. Mint pl a tökmag vagy szezám olajok, akkor az ember haja az égnek áll. Ráadásul a mogyoró vaj is bazi drága. Meg ahogy elnézem a megmaradó törmeléket is lehet még hasznosítani, ha héj nélkül darálunk, akkor még halva-t is lehet vele kreálni, ha héjasról van szó, akkor meg komposztálni is jó, a szobanövényeink alá. Illetve a mogyoróvaj... szal ezek a dolgok sem két fillérbe kerülnek, igaz maga a mag is eléggé drágácska, de talán megéri, ha az ember nekiáll és sajtol fél literrel. -
Ez a szerkezet egy otthoni használatra tervezett, kézi hajtású olaj prés. Mindenféle magvakból étkezési célokra készíthetünk olajat, vajat (mogyoróvaj) az eszközzel. Egyszerű szerkezete van, bárki tudja használni. Egészséges életmódhoz és ízletes, különleges ételek készítéséhez alkalmas.
Angol nyelvű hivatalos weboldal: itt
Példák (youtube videók):
kókusz olaj
kakaó vaj
napraforgó olaj
mogyoró vaj
de rengeteg más olajat lehet vele készíteni.Keresek társ vevőt. A weboldalon található egy árlista ami kedvezményt tartalmaz több darab vásárlása esetén.
-Ha már négy darabot rendelünk, akkor darabonként negyed rész (25%) a kedvezmény. Így négy vásárló esetén kb* 21.720 Ft-ra jön ki egy darab prés.
-Ha csak két darabot rendelünk, akkor kb* 24.520 Ft-ra jön ki egy darab prés.*az adott árfolyamtól függ az ár, a szállítási költség benne van az árban
Várom a jelentkezőket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest