- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- MasterDeeJay: Mindkét irányból bedugható USB-A?
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
template-ből kétfajta van - egyszerű php-s vagy valamilyen template rendszerrel működő. alapjaiban véve mindkettő ugyanaz.
igazából arról van szó, hogy a program logikai részét és a megjelenítést különválasszuk. a logikai részben található a post/get/request feldolgozása, az adatbázis műveletek, stb., a megjelenítés részben pedig az, amit kirakunk a képernyőre.
például egy html oldal fejléce lehet egy template. itt található a doctype, a head, stb. ez egy php file, amiben sima html található. ha pl. az oldal címe (title) változó, akkor ott nyilván van egy kis php betét a template file-ban, ami azt kiírja. a template-et úgy tudod kirakni a képernyőre, hogy egyszerűen inclue-olod (vagy require, ízlés szerint).
lehet használni template rendszereket, pl. smarty, amik valójában ugyanezt tudják csak pepitában.
(#848) Tele von Zsinór - ezzel két baj van
- baromi lassú lesz az oldalad a sok fölösleges regexp miatt. egyébként sem értem, hogy a {{{valtozo}}} forma miért különb bármiben is, mint a <?= $valtozo ?> .
- ha mindenképp akarsz még 1 layert a php fölé a sablonodba, akkor használhatsz valamilyen előre gyártott sablonrendszert. -
Tele von Zsinór
őstag
Működés közben még én sem láttam, de mostanság készítek egyet
az én elképzelésem az, hogy {{{valami}}} módszerrel "változókat" rakok a tpl fileokba, és phpben feldolgozás-kiírás közt cserélem őket. Lesz (header|footer|info|stat|menu|...).tpl. De persze ez a profik szemében ugyanolyan béna lehet, mint kicsit korábban, amikor a session objektumomnak db-objektum referenciát adtam át, hogy azzal dolgozzon
-
cucka
addikt
igazából semmilyen nagy trükk nincs, session-ba el kell pakolni az aktuális nyelvet. nyelvváltásnál ezt cseréled, a komponenseid (menü kirakó, cikk kirakó, stb.) pedig az aktuális nyelv függvényében rakják ki a tartalmat. ha template-eket használsz, akkor meg nyilván azokat is meg kell csinálni többnyelvűre.
a megvalósítás leginkább attól függ, hogy az oldal hogyan van felépítve/megírva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASrock B460 Steel Legend LGA1200
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged