Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kuponok....
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
Új hozzászólás Aktív témák
- 

drShaman aktív tag Ez nem igazán PHP kérdés, de hátha mégis tudtok segíteni... Flash menüt használok a honlapon, de a rövid URL-ekkel gondja van. Ha www-vel írom be a címet, tehát megegyezik a megadott base URL-lel, akkor működik a menü, ha www nélkül írom, akkor nem működik. Hogy lehetne ezt kiküszöbölni? 
- 

drShaman aktív tag Sziasztok! Írtam egy ilyen kezelőt, de valamiért nem jeleníti meg a főoldalt. Minden más, amihez tartozik "cím", megy. Help, please! $request = request_uri(); 
 if (array_key_exists(1, $request)) {
 $alias = $request[1];
 } else (array_key_exists(0, $request)) {
 $alias = $request[0];
 } else {
 $alias = 'fooldal';
 }
- 

drShaman aktív tag válasz  koxkids

üzenetére koxkids

üzenetéreÍgy tudod megadni az ikon helyét: <link href="favicon.ico" type="image/x-icon" rel="shortcut icon" /> Itt készíthetsz a képedből ikont: 
 FavIcon Generator
- 

drShaman aktív tag Folyamatosan akadályokba ütközöm... Van egy formom, ahonnan átadok pár változót. Azt szeretném, ha az egyik változó értékéből ki tudnám venni az ékezeteket, illetve az írásjeleket. Ez utóbbi megy is az alábbi függvénnyel: function no_accent($str) { 
 $str = strtolower($str);
 $search = array ( 'á','é','í','ó','ö','ő','ú','ü','ű',
 '~','!','@','#','$','%','^','&','*',
 '(',')','=','+',']','[','}','{','\'',
 '\\','|','"',':',';','?','/','>',',',
 '<','%20',' ','.' );
 $replace = array ( 'a','e','i','o','o','o','u','u','u',
 '_','_','_','_','_','_','_','_','_',
 '_','_','_','_' );
 return str_ireplace($search, $replace, $str);
 }Én arra gondolok, hogy a lap és az adatbázis UTF-8-as kódolása áll a háttérben, de lehet, hogy tévedek. 
- 

drShaman aktív tag Igen, le is írnám a megoldást, ha tudnám. Szóltam még egyszer a tárhely szolgáltatónak, hogy ellenőrizzék, hogy valóban van-e mod_rewrite, és másnap már ment. Szóval, szerintem ők voltak sárosak. A <?= $cim?> működik, azzal nincs gond. 
 És nem lehetne ezt valahogy kiküszöbölni?
- 

drShaman aktív tag válasz  Panther

üzenetére Panther

üzenetéreA probléma megoldódott, viszont most van egy másik gondom. A <title></title> részbe szeretném beírni az include-olt oldal címét. Arra gondoltam, hogy tennék a <title></title> közé egy ilyet: <?= $cim?> és az include-olt fájlban pedig beállítanám a változó értékét. Viszont ez így nem működik.  Hogy csináljam? Hogy csináljam?
- 

drShaman aktív tag válasz  Panther

üzenetére Panther

üzenetére"/?p=kapcsolat" esetén: array(1) { ["p"]=> string(12) "kapcsolat" } print: kapcsolat $request = request_uri(); 
 var_dump($_GET);
 if (!array_key_exists('p', $_GET)) {
 print("print: " . $request[0]);
 } else if ($request[0] == 'kapcsolat') {
 print("print: " . $request[0]);
 }"/kapcsolat" esetén pedig 404-es hibát dob csak, viszont akkor sem az index.php jön be, ahogy azt a .htaccess fájlba írtam: Options -Indexes 
 Options +FollowSymLinks
 ErrorDocument 404 index.php
 <IfModule mod_rewrite.c>
 RewriteEngine on
 # RewriteBase /
 RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
 RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
 RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [L,QSA]
 </IfModule>
- 

drShaman aktív tag válasz  Tele von Zsinór

üzenetére Tele von Zsinór

üzenetéreVan, direkt rá is kérdeztem. 
- 

drShaman aktív tag Sziasztok! Keresőbarát URL-eket szeretnék használni, és arra gondoltam, hogy lenne az index.php-ben dolgoznám fel a "http://www.domain.hu/kapcsolat" utasítást az alábbi módon: function request_uri() { 
 $uri = array_key_exists( 'p', $_GET ) ? $_GET['p'] : '';
 $uri_parts = explode( '/', $uri );
 return $uri_parts;
 }$request = request_uri(); 
 if (!array_key_exists('p', $_GET)) {
 @include_once(ROOTDIR . 'mod/start.php');
 } else if ($request[0] == 'kapcsolat') {
 @include_once(ROOTDIR . 'mod/contact.php');
 }A .htaccess fájlom valahogy így fest most: Options -Indexes 
 Options +FollowSymLinks
 ErrorDocument 404 index.php
 [...]
 <IfModule mod_rewrite.c>
 RewriteEngine on
 # RewriteBase /
 RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [L,QSA]
 </IfModule>A feltétel első felét szépen végre is hajtja, de az else ág nem akar működni. Hol hibáztam? Előre is köszi a segítségeket! 
- 

drShaman aktív tag Egy "csúnya szó" moderátort csinálok. Egy tömbben tárolom a cserélendő szavakat, egy másikban pedig azokat, amikre cserélje. Ezzel nincs is gond. Viszont kéne nekem egy olyan függvény, melynek segítségével figyelmen kívül hagyhatnám a vizsgálat alatt, hogy kis vagy nagy betűvel írták be. Az StrToLower-rel próbáltam, de így az összes szó kisbetűs lett. 
- 

drShaman aktív tag Lehet, hogy nem jó helyen kérdezem, ez esetben elnézéseteket kérem. Hogy lehet ilyet csinálni?  
- 

drShaman aktív tag Ebből "Y-m-d H:i:s" a formából szeretnék ilyet "D, d M Y H:i:s" csinálni. Tudna valaki segíteni? 
- 

drShaman aktív tag Van egy oldal, ahonnan adatokat kéne lekérdeznem így: <form action="http://www.xyz.hu/vmi.php" method="get"> 
 <input type="text" name="nev" lenght="13" />
 <input type="submit" value="Elküld" />
 </form>Az oldal, amin a form van UTF-8, amelyik php-t meghívom, az ISO-8859-1. És így nem találja meg a keresett nevet. Mit lehet ilyenkor csinálni? A meghívott php-be nem tudok belenyúlni. Hogy kéne átkonvertálni? 
- 

drShaman aktív tag válasz  Louloudaki

üzenetére Louloudaki

üzenetéreOké. A belépésnél is azt használom védekezés gyanánt. Ha már belépés... brute force ellen mit tudok tenni? Gondoltam arra, hogy naplóznám a belépési kísérleteket, és 3 rossz kísérlet után letiltanám X időre. Valami jobb megoldást nem tudsz rá esetleg? 
- 

drShaman aktív tag Van nekem egy ilyen SQL kérésem: mysql_query("INSERT INTO tabla (cim, tartalom) VALUES ('$cim', '$tartalom')"); Az a baj vele, hogy, ha a $tartalom változóba " ' " (aposztróf) kerül, akkor meghal, nem tárol el semmit. Mit lehet ez ellen tenni? 
- 

drShaman aktív tag Köszönöm mindkettőtöknek. 
- 

drShaman aktív tag válasz  Louloudaki

üzenetére Louloudaki

üzenetére$datum = getdate(mktime(date("Y-m-d H:i:s"))-3600); 
 $korlat = $datum[year]."-".$datum[mon]."-".$datum[mday]." ".$datum[hours].":".$datum[minutes].":".$datum[seconds];Így írtam meg, de az így kapott dátumnak köze sincs a valósághoz (értsd: ma: 2008-10-20). Az óra-perc az jó, csak a dátum hibás. A date("Y-m-d H:i:s") fv. jó értékeket ad vissza. A lekérdezés pedig így nézne ki: mysql_query("SELECT * FROM forum WHERE felhasznalo_id=$suti_id AND (letrehozva>='$korlat' AND id=$azonosito)"); 
- 

drShaman aktív tag A hozzászóláshoz el van tárolva egy dátum "0000-00-00 00:00:00" formátumban. Azt szeretném megoldani, hogy a tárolt időponthoz képest 1 óráig szerkeszthető legyen a hozzászólás. Hogyan tudnék 1 órát hozzáadni a tárolt időponthoz? 
- 

drShaman aktív tag válasz  fordfairlane

üzenetére fordfairlane

üzenetéreKöszönöm. 
- 

drShaman aktív tag Fórumot fejlesztek. Egy olyan problémám van, hogy mikor a textarea-ban Entert nyomok, akkor így is kerül be az SQL-be is. Azt szeretném a sortörések a táblában már mint "<br/>" jelennének meg. Milyen karaktert kell cserélnem tárolás előtt? 
- 

drShaman aktív tag válasz  Tele von Zsinór

üzenetére Tele von Zsinór

üzenetéreDe buta vagyok.  Köszi. Köszi.
- 

drShaman aktív tag Hogy tudom azt ellenőrizni, hogy most épp melyik .php oldalon vagyok? 
- 

drShaman aktív tag Sziasztok! Hogy tudnék ebből - 2008-07-30 10:50:00 - a dátumból ilyet - 2008-07-30 - csinálni? A dátumot SQL-ből (DATETIME) olvasom ki. Így - date("Y-m-d", $datum); - próbáltam, de nem ment. 
- 

drShaman aktív tag Sziasztok! URL Rewrite kérdéssel fordulok hozzátok. 
 Azt szeretném, ha a "www.domain.hu/index.php?q=3" helyett a "www.domain.hu/3", illetve a "www.domain.hu/index.php?q=3&k=2" helyett a "www.domain.hu/3/2" rövid címen lehetne elérni a kívánt tartalmat.
 Ehhez én ezt írtam a .htaccess fájlba ezeket írtam:<IfModule mod_rewrite.c> 
 RewriteEngine on
 #RewriteBase /
 RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [L,QSA]
 </IfModule>Ezt az utasítást szeretném feldolgozni php-ban. Ehhez kérném a segítségetek. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad E15 Gen2 15.6" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Samsung S25 128GB Navy Blue makulátlan állapotban garival eladó
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (2 akku) RC Pro - drón szett újszerű állapotban
- Akciós áron eladó ÚJ HP Dragonfly G4 /I7-1355U/16 GB/1000GB SSD/13,5"/FHD+/400nit/1 ciklus
- Lenovo ThinkPad P15v Gen 3 i7 12800H 16GB 256GB SSD
- 2025.10.29 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro 7 (RTX 5070Ti / 5080 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Hogy csináljam?
  Hogy csináljam? 

Köszi.
 Köszi.