- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Nekem ez egy kicsit furcsa elgondolás. Én létrehoznék 100 linket a 100 ingatlannak, és pl. colorbox-szal galériaként megjeleníteném a képeket, minden ingatlan egy-egy galéria.
Tehát lenne minden ingatlanhoz egy ul, aminek az elemei hivatkozások <a> a képekre. A rel taggal lehet colorbox-nál csoportosítani a képeket. Vegyük a könyvtár nevét: bp001, ezt teszed be a a rel-be <a href="#" rel="bp001>bp001: ez a szöveg a link</a>, így amikor rákattintasz a hivatkozásra, colorbox-ban megjelenik az első kép, mint kép 1 / 4 és szépen végig lehet lapozni. Másik hivatkozásra kattint, másik galéria jön fel.Szerk: persze minden képhez kell egy linket generálni, de csak egy hivatkozást jelenítesz meg, a többit css-szel elrejted.
-
Sk8erPeter
nagyúr
flock($fp, LOCK_EX)
exclusive lock-ot raksz a fájlra írás előtt, majd flock($fp, LOCK_UN) kóddal pedig feloldod a zárolást. Ez most a korábbi fwrite()-os példádra vonatkozik.
Ennél viszont egyszerűbb talán a file_put_contents() megoldása, mert itt a fentit végzi el helyetted automatikusan, ha beállítod a LOCK_EX flaget.
Arra viszont figyelj, hogy ez csak PHP 5.1.0-tól elérhető, győződj meg róla, nálad magasabb verziószámú PHP fut-e.
A hivatalos oldalon található egy egyszerű példa, ami pont hozzáfűzést ÉS zárolást mutat be, neked pedig pont ilyen kell, ha a korábbi példádból indulok ki:$file = 'people.txt';
// The new person to add to the file
$person = "John Smith\n";
// Write the contents to the file,
// using the FILE_APPEND flag to append the content to the end of the file
// and the LOCK_EX flag to prevent anyone else writing to the file at the same time
file_put_contents($file, $person, FILE_APPEND | LOCK_EX); -
Sk8erPeter
nagyúr
Különösebben nem tanulmányoztam át a kódodat, de a $fields_string miért nincs inicializálva egy üres stringgel? Ha valami query stringet építesz össze, akkor miért nem a http_build_query() függvényt használod?
Fájlba írásra miért nem a file_put_contents() függvényt használod, a FILE_APPEND flaggel az egyszerűség és szebb kód érdekében? -
jeszi
tag
Megvan!
Az NLS_LANG változó és a html kódolása a döntő.
Az NLS_LANG elvileg működik, ha putenv függvénnyel beteszem a php fájlba:
putenv("NLS_LANG=AMERICAN_AMERICA.UTF8");
Ehhez az is kell hogy a php.ini fájlban a safe_mode_allowed_env_vars változónál engedélyezve legyen ezen környezeti változó beállítása (ha üres az értéke, bármit beállíthatsz putenv-el)
+ ne legyen tiltólistán a safe_mode_protected_env_vars változónál.
Ezeket beállítottam, fel is szedi az adott php oldal a változót, lekérdeztem a phpinfo(INFO_ENVIRONMENT); függvénnyel, ennek ellenére nem jelentek meg helyesen a karakterek.
Globálisan is beállítottuk a szerveren, de nem hozott eredményt.Végül külön az apache webszerveren is beállítottam, így most már működik (/etc/apache2/envvars).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged