- Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Pulsar X2 V3 Size 2 Gamer Egér és Pulsar 8K Wireless Dongle
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Hogyan turbózd fel a NAS-od sebességét olcsón és egyszerűen?
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez sajnos nem volt egy túlzottan érdemi reakció.
Pl. miután kijelentetted, hogy nem igazán tudsz olyan frameworkről, ami exceptionökre építené a működését, megmutattam a Symfony-t, mert próbáltam érdemben vitatkozni, nem csak általánosságban beszélni. A Symfonynál meg most hirtelen nem tudom, milyen meggyőzőbb frameworköt kellene neked mutatnom, hogy az exceptionök létjogosultsága valamennyire világosabbá váljon.Egyébként a gyakorlati ellenpéldákat én is hiányolom, ha már kritizálod azoknak a programozási szokásait, akik a kivételek használatára építenek. Azt érezteted, hogy a kivételekre építés rossz programozói gyakorlat (tehát valamit rosszul csinál az, aki erre alapozva kezeli a program menetében felmerülő hibákat), miközben nálunk okosabb emberek komplett keretrendszert építettek erre. Én jobban hajlanék az érveid elfogadására, ha alátámasztanád őket konkrét példákkal - attól függetlenül, hogy "minden probléma egyedi". Igen, a formvalidálás problémája is egyedi, meg az is, hogy hogyan kezelj le egy 404-es hibát. Én mindkettőre elmondtam a saját megoldásom (privátban komplett pszeudokódot is mutattam, ezt alátámasztandó), úgy tűnt, belátod az átláthatóság előnyeit kivételkezelésnél. De saját példát is mutathatnál, mert én nyitott vagyok más megoldásokra, ha az érdemi javulást hozhat a kódban.
Ha valaki vitatkozik az álláspontoddal, nem azért teszi, mert feltételezi, hogy hülyeségeket beszélsz, épp az a jó szakmai vita ismertetőjele, hogy szakmai szempontokkal győzzük meg egymást (én erre törekszem), nem pedig bezárkózásunknak adunk jelet.
A magasabb szintű programozói nyelvekben meg a kivételkezelés nagyon nem ördögtől való.
Kicsit számomra is olyan ez a vita, mintha arról beszélnénk, hogy mennyire nem éri meg objektumorientáltan programozni, mert az akár lassulást is hozhat. Ugyanez igaz C++-ra is: az OOP-s megoldás továbbra is lassabb marad, ezzel nyilván nem mondtam újat.
De ettől még megkérdőjelezni az OOP előnyeit nem érdemes, mert tény, hogy az átláthatóságban, követhetőségben, az objektumok logikai összetartozásában, kapcsolódásában, annak szemléltetésében, az emberi gondolkodáshoz való hasonlóságában, stb. annyi előnye van, ami miatt bőven van létjogosultsága (ez sem új, de elmondom).
Ettől függetlenül mégis hosszas érvek vannak, amik miatt pl. a Drupal még mindig nem állt át a teljes objektumorientáltságra: Drupal programming from an object-oriented perspective. De ennek nagyon sok történelmi gyökere is van (PHP 4 miatti kompatibilitás - most már erre nem terveznek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Native Instruments Kontrol S49 MK3
- ELADÓ i5 14600KF + RTX5070 + 32Gb DDR4 + 600W Platinum + Wifi + SOK GARI + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS IS!
- Nintendo Switch Lite CFW 20.4 + 256GB microSD, Dual Boot + Atmosphere 1.9.4 + 3 hó garancia!
- Lenovo Thinkpad T14 -50% 14" Brutál AMD Ryzen 5 PRO 4650U 6Magos 16GB 512GB SSD FULLHD IPS MATT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- HP OEM VGA kártyák garanciával - RTX 2060, 2070, 3060, 3070, 3080, 4060
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest