Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacc

aktív tag

válasz DNReNTi #18969 üzenetére

Én sem használnám Enterprise szintű alkalmazáshoz, bár kisebb vállalkozásnak elég egy ERP PHP-ban.
    (SEO friendly weboldalakhoz még mindig jobbnak találom a PHP-t, főleg kicsi, közepes weboldalaknál. JS-nél a SEO preloader szolgáltatással megoldható, de a legtöbb fizetős.)

De, hogy lásd nekem is van személyes előítételetem, mert jobbnak találom e kettőt mint a Laravel-t.
    A Yii tényleg szörnyű volt, de mivel én főleg ASP.NET-ben és Javascript PWA/SPA a használt prog nyelv főmunkaidőben, illetve találkoztam és programoztam Java-ban, Rails-ben, így kialakul egyfajta best-practice és akkor egész könnyen lehet alkalmazni a Yii-re.
    Az elején nem kedveltem, illetve a Symfony mégis csak profibb, több support van hozzá stb. Bár a Yii-ben pont az tetszett, hogy igaz a doksi kevés, de ennek ellenére, egy helyen sok mindent meglehet találni, sok hasznos írás van, és felszabadító, hogy nem minden OOP. Igazából ez nosztalgia is, mert egész a régi időkre emlékeztett, amikor többen írtak native php-ban (5.3-as időszak) mindent, meg performancia szempontjából igen is előny, hogy nem minden sql lekérdezés van áttranszformálva Entity-vé, hanem lehet tömb is, és egész könnyen kiderül. (Bár architektúrában a másik kettő SF és LA jobban szervezett9
    Meg ami előnye, hogy készen adja a user, login, registration, role kezelést is illetve a Grid, Listview nézeteket is és nem egy 3rd party tool-t alkalmazol hozzá, és még több mást is beépítve az FW-be.

Szívem szerint ASP.NET Core-t használnék, de annak még ki kell forrnia. Scala-t meg ilyen kis weboldalhoz, felesleges, mintha ágyúval akarnék verébre lőni :D.

Nem flamelni akartam, csak kifejtettem, hogy miért kedvelem a Yii-t. De sokszor egyet értek másokkal, hgoy miért szörnyű, de szerintem mindig a projekt határozza meg a legjobban, hgoy melyik FW-t érdemes használni.

• Vision

veterán

válasz DNReNTi #18969 üzenetére

Akkor viszont melyiket érdemes választani webes fejlesztéshez?

Mármint az összes fw közül.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés