- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Továbbá biztosítani kell, hogy ez esetben óránként (vagy akármikor) csak és kizárólag egyszer fusson le, ezt nem teljesen triviális jól megcsinálni."
Ezt nem igazán értettem. Miért, mi benne a bonyolult?"fölösleges minden egyes olvasási műveletnél lefuttatni az ellenőrzést, hogy kell-e frissíteni, tekintve, hogy az olvasások száma várhatóan sokkal nagyobb, mint az írásoké. Plusz ez web, itt több szálon történik a dolog, tehát lock-okat is kell alkalmazni, szóval tovább rontod az alkalmazásod teljesítményét."
Az írásra vonatkozó rész még okés, de maga az ellenőrzés miért lenne olyan nagy gond? Eleve az aktuális manna értékét ki kell olvasni, akkor még az utolsó írási művelet dátumát kiolvasni, majd aktuális dátummal összevetni minden, csak nem egy igazán erőforrás-igényes művelet. (Jó, ha nagyon akarom, ilyen alapon az aktuális dátum és idő lekérdezése miatt szükséges OS-szintű rendszerhívás is erőforrás-igényes.)
Hangsúlyozom, itt az ellenőrzéssel kapcsolatos aggályaidra reagáltam elsősorban, nem az írási műveletekre. Bár hozzáteszem, az ilyen szinten egyszerű félóránkénti (!) írás csak elég durva felhasználószámnál jelenthet szerintem gondot, szóval picit úgy érzem, ebben az esetben túl van parázva a dolog. Ha ötpercenkénti írási műveletekről lenne szó, akkor jogos.(#12990) Soak :
hogy a másik oldalhoz is szóljak
"> A cron pedig simán futhat akár 30 másodpercenként is.
Alapból nem, de nyilván megoldható."
Ezt hogy érted? Az adott script futtatása olyan időközönként fut, ahogy konfigurálod... Itt mi az, hogy "alapból"?"> Továbbá a cron az maga egy daemon, ami pont arra van, hogy megoldja ezt a problémát, minek erre fejleszteni egy másik daemont?
Fejleszteni nem kell, mert már megtették mások, ezért nem nehezebb semmivel mint egy cron job-ot beállítani. Ha már feltételezem a LAMP környezetet akkor miért ne? Sokkal jobban illeszthető a környezetbe és egyszerűbben is konfigolható. ( a futás gyakoriságától kezdve a kiépitett logolásig) ."
Másik daemont fejleszteni? Nem világos. Mire? Az időzített feladatok futtatására? Vagy nem vágom. -
Soak
veterán
A mana érték egy játékban sokszor frissül, ergo rengeteg olvasási művelet lesz.
Jah, épp ezért lehetne megoldani egyszerűen, hogy ha belovassuk akkor már a jó értéket jelentítsük meg (egy egyszerű matematikai müvelet és kész), nem lesz semmivel nagyobb terhelés, mert csak akkor írunk ha változás történik.
Továbbá biztosítani kell, hogy ez esetben óránként (vagy akármikor) csak és kizárólag egyszer fusson le, ezt nem teljesen triviális jól megcsinálni.
épp ezért irtam, hogy el kell tárolni egy utolsó frissitést plusz egy mana/h-t és nem is kell frissiteni feltétlenül.
A cron pedig simán futhat akár 30 másodpercenként is.
Alapból nem, de nyilván megoldható.
Továbbá a cron az maga egy daemon, ami pont arra van, hogy megoldja ezt a problémát, minek erre fejleszteni egy másik daemont?
Fejleszteni nem kell, mert már megtették mások, ezért nem nehezebb semmivel mint egy cron job-ot beállítani. Ha már feltételezem a LAMP környezetet akkor miért ne? Sokkal jobban illeszthető a környezetbe és egyszerűbben is konfigolható. ( a futás gyakoriságától kezdve a kiépitett logolásig) .
Persze vannak hátrányai is, meg előnyei is.
DeltaPower : Nem 30sec, hanem 30perc, igaz. Nem a sebesség miatt irtam feltétlenül, csak ha belegondolok, hogy a kérdező valószínűleg mit akar elégni akkor nem vagyok benne biztos, hogy 30percenként érdemes frissiteni. Mi van ha egy felbuffolt embernek 1 perc alatt megtellik? Tudom, hogy kicsit tovább gondoltam mint az alap kérdés, de ha már ugyis megnézzük mennyi a manna az adatbázisban éppenséggel frissitett adatot is vissza adhatunk, akcio után meg a jo adatot beirjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Formula-1
- iPhone topik
- 2025 - Íme a 25. héten megjelenő játékok listája
- PlayStation 5
- Peugeot, Citroën topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Nintendo Switch 2
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- Dell 24" 1920x1080 full HD - webkamerás konferencia monitor hangszóróval! - gyári garancia 2028ig
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest