- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bobace #11976 üzenetére
Hát szerintem a "check_mysql" mindent kifejez, csak azt nem, hogy egy lekérdezés eredményét fogjuk megvizsgálni, és mindezt logolni vagy kivágni a képernyőre, ha mondjuk a fejlesztői módon engedélyezve van.
Ilyen névnél egy jó hosszú függvénynév is szerencsésebb, még a check_result_of_query_and_log is jobb.(vagy mindez camelCase-ben; persze lehet simán checkQueryResult is, vagy mittomén, ízlés dolga, de legyen beszédes)
Egyébként a PDO-t már csak ezért is érdemes használni, mert para esetén képes kivételdobálásra, a kivételeket meg a megfelelő helyeken el lehet kapni, és logolni mindenféle hibát. Plusz saját exception osztályokat is lehet definiálni, amiben alapból benne van a logolás, és még lehetne sorolni.cucka leírta az alapvető problémát.
De a #11977-ben írt okfejtésedben nem látom azt az esetet, ha épp csak másfél kifizetetlen számlányi összeg érkezik be. Ha nem akarsz nagyon átalakítgatni, akkor ezt valahol jelezned kéne, hogy egy adott számla végösszegének hányad része érkezett be eddig, azt' csókolom (mondjuk ezt írtam már korábban is). De tényleg a megrendelőnek kéne felvetned ezt a problémát, hogy na most akkor hogy legyen az elszámolás, nehogy aztán az legyen, hogy dehát ez nem is úgy működik, ahogy én gondoltam (tipikus ilyen rejtett elgondolás a megrendelő részéről, amikor azt hiszi, hogy amit ő gondol, az triviális másnak is, és nyilván ő is úgy gondolta, nincs is más lehetőség).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- ASRock lapok általában
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Linux kezdőknek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- IPhone 16 Plus 128GB One függő 2025.12.17. Apple jótállás
- IPhone 12 64GB gyári független szép új akku!!
- IPhone 12 128GB gyári független gyári 99%-os akku
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged