- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: 2025 dude
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
Tudom, hogy a PHP script nyelv, de az is baj, hogy ebből nem bír kinőni, pedig egyre komolyabb dolgokra képes, illetve a Zend is próbál mindig jobban arra sarkallni, hogy objektumokkal dolgozzunk. Ezt annyira komolyan gondolom, hogy hobbiként fejlesztett rendszeremben a super global tömböket se kell használni.
Emellett nem is szeretek úgy gondolkodni, hogy van egy feladat, aztán azt a lehető legegyszerűbb, legrövidebb módon oldjuk meg, mert mi történik akkor, ha jön egy hasonló? Duplikálás. Nyilván a fenti kérdés egy kis dologra vonatkozott, de, ha esetleg van valami cifra folytatása, már megérhette, illetve abban az esetben, ha több helyen kell valamit használni (itt például a táblázatos történetet, a parser sántít).
Azt mondom, nem érdemes kicsiben gondolkodni.Mikor van hatalmas előnye annak, ha mindent a lehető legabsztraktabb módon írunk le? Akkor, ha tesztelni is akarjuk a kódunkat! Ha valaki fejlesztett már TDD módon úgy, hogy nem csak a covarege-et nézte, és gyártott a smoking test-eket, akkor tudhatja, hogy a jó tesztek kikényszerítik a fentebb látható kódstruktúrát, mert egyszerűen kell.
Mindenki elindulhat a saját útján, én megmutattam egyet, én hogyan csinálnám, akinek tetszik, használja, akinek nem, az ne (csak nehogy egyszer én legyen a projektvezetője
).
---
"amennyiben valaki már érti" - ez a varázsgondolat
Ha jó a kód, ordít magáról, hogyan kell használni. Nyilván, a PHP-nak itt vannak korlátai, de azért nem olyan rossz a helyzet. A fenti kódra szerintem senki sem tudná azt mondani, hogy nem tudja használ (a parser itt is kivétel, annak még bőven alá kellene dolgozni).---
Nem vagyok programozó, szoftverfejlesztést szeretem, illetve az architect jellegű kérdésekkel, megoldásokkal foglalkozni.---
Egyik tervezési mintát sem kell vakon követni, hiszen nem előírások, csak megfigyelt jó fogások, vagy épp rosszak. Amit mindig be kell tartani: egy osztály/metódus egy problémát oldjon meg, mindig mondja el, mire van szüksége a működéséhez, és minden a lehető legabsztraktabb maradjon. Ha valaki ezeket szemmel tartja, nagy baj nem történhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest