Hirdetés
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Itt a "direkt link" alatt nem azt értettem korábban, hogy megnyitod a képet külön fülön mondjuk (bár jogos, tulajdonképpen általában erre vonatkozik), hanem arra, hogy közvetlenül a kép id-ja szerint tudod belinkelni, és ezt a felhasználó is el tudja menteni kedvencek közé, elküldheti, stb...
Ez lenne a cél végsősoron amit mondasz, csak egy léptethető, értelmes galériában. Olyan linkel ami nem évül el (kivéve nyilván ha törölve lett a fotó).
Egyébként ha meg szerzői jogokra hivatkozva nem akarod, hogy megjeleníthető legyen külön, akkor már eleve buktad a dolgot, ami az internetre felkerül, az már csak úgy védhető le, ha föléraksz egy vízjelet, vagy legalább nehezíted a dolgát a júzernek. Viszont az nem megoldás, hogy ne tudjon közvetlenül hivatkozni egy képre, ha az mondjuk tetszett neki, és később is meg akarja nézni, az oldalad keretével együtt; mert ahogy most szeretnéd, úgy első ránézésre nem fogja tudni csak azt a képet megnézni.
Már közeledünk, de egyikünk még mindig a holdon áll
. Tisztában vagyok vele, hogy ami egyszer kikerül a netre az szabad préda, de ahogy tudom megnehezítem azoknak a dolgát akik az egyik "userem" képét szó nélkül akarják vinni, amennyiben ő ezt nem akarja. Az első lépés az, ha kerettel linkelnek, mert ott már akinek esetleg tetszik tudja, hogy kié volt a kép és kérhet engedélyt a felhasználásra, lementésre. Plusz, ott akkor már egy JS jobb klikk védelmet is beállíthat magának a user(tulaj),bár ez kicsit olyan mint a légzsák... sok esetben megvéd, de azért nem 100%-os ... meg még pár ilyen dolog.Amúgy az ötlött fel bennem, így hsz írás közben, hogy simán beteszek egy photoid-t GET-be (de parasztul hangzik ez így
) , lekérem az összes photot, megjelenitem az aktuális photoid-t, ugy, hogy melléteszek még két kis thumbnailt valahova (amik maguk léptető linkek), ez által ugye a következő photoid már ott lesz mivel a thumbnail az eredetinek csak egy kisebb keretbefoglalása. 3-ra limitálom ezzel az oldalon lévő fotókat (érdemben csak egy, mivel az elfoglal szinte mindent) . Ezzel csak az a baj, hogy miként oldom meg azt , hogy a két kis thumbnail képet nem úgy kérem, le hogy photoid = x, hanem úgy, hogy a táblában a következő. Mivel így nem évül el soha.Plusz lehet, hogy hülyén hangzik, de szerintem egy link minnél egyszerűbb annál jobban szeretik a userek. Őket nem érdekli mi történik a háttérben, csak a végeredmény.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Inkább úgy mondom ,hogy nem hasznosat generál.
Közben összeraktam, hogy wis mit mond, elösször félreértettem. Most kicsit visszamegyek a rajz asztalhoz, megprobálok összedobni valami értelmeset. Köszönöm az eddigi eszmefuttatást.
wis : Köszönöm szépen, valami hasonlót összedobok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Automata kávégépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Witcher topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Netfone
- BestBuy topik
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Xbox One / Series X Játékok
- Új 2TB 2000GB m.2 Külső SSD, tesztelt, garancia
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Garanciás - LG C2 55 OLED TV 4K, 120Hz, 2.1 - OLED55C21LA
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W11 I HDMI I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Tisztában vagyok vele, hogy ami egyszer kikerül a netre az szabad préda, de ahogy tudom megnehezítem azoknak a dolgát akik az egyik "userem" képét szó nélkül akarják vinni, amennyiben ő ezt nem akarja. Az első lépés az, ha kerettel linkelnek, mert ott már akinek esetleg tetszik tudja, hogy kié volt a kép és kérhet engedélyt a felhasználásra, lementésre. Plusz, ott akkor már egy JS jobb klikk védelmet is beállíthat magának a user(tulaj),bár ez kicsit olyan mint a légzsák... sok esetben megvéd, de azért nem 100%-os ... meg még pár ilyen dolog.
) , lekérem az összes photot, megjelenitem az aktuális photoid-t, ugy, hogy melléteszek még két kis thumbnailt valahova (amik maguk léptető linkek), ez által ugye a következő photoid már ott lesz mivel a thumbnail az eredetinek csak egy kisebb keretbefoglalása. 3-ra limitálom ezzel az oldalon lévő fotókat (érdemben csak egy, mivel az elfoglal szinte mindent) . Ezzel csak az a baj, hogy miként oldom meg azt , hogy a két kis thumbnail képet nem úgy kérem, le hogy photoid = x, hanem úgy, hogy a táblában a következő. Mivel így nem évül el soha.