Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"JS jobb klikk védelmet"
Na ezt inkább ne. Legalábbis ne globálisan (úgy értem, max. csak akkor legyen érvényes, ha ténylegesen a képre kattintasz jobb gombbal). Vagy akkor már valahogy flash-sel jelenítsd meg a képet, az is nehezíti a dolgot (ehhez képest a jobbklikkes tiltás tényleg nem sokat ér). De ez a jobbklikk-tiltás engem legalábbis megőrjít, utálom, hogy egy oldal még a böngészőmnél is okosabb akar lenni, a felhasználók nagy része számára szintén rendkívül frusztráló lehet. Meg a JS-t akkor kapcsolod ki, amikor akarod."Ez lenne a cél végsősoron amit mondasz, csak egy léptethető, értelmes galériában. Olyan linkel ami nem évül el (kivéve nyilván ha törölve lett a fotó)."
Én is erről írtam korábban, hogy a photo_id-s $_GET-paraméter sem évül el... Hacsak nem törölték a képet, ekkor pedig megjeleníted a komplett galériát, és kész. De őszintén szólva még mindig nem világos számomra, ez miért is nem jó neked. Ha oldalakat akarsz megjeleníteni a képekből dátumra szűrve, az megint más. Ettől még én azt mondanám, inkább többféle megjelenítési módra is kellene gondolni: ahol összegyűjtve, galériaszerűen, albumba rendezve akarod megjeleníteni a képet, ahol dátum szerint rendezel (és nem feltétlenül albumba rendezve, hanem mindent megjelenítesz, ami adott időperiódusban készült), ahol user szerint rendezel, aztán tagek szerint, stb., és van egy, ahol csak egy képet jelenítesz meg nagyban, meg thumbnaileket (kisképeket) a nagyobb kép alatt, amire kattintva tovább tudsz menni a többi képre, meg van előző-következő nyíl.Ha az a gond, hogy több query kellene a lekérdezéshez, meg lehet oldani egy query-vel is, biztos van egyszerűbb is, de most hirtelen ez jutott eszembe, egész gyorsan lefut:
SELECT *, 'previous' FROM `photographs`
WHERE fid < 34
LIMIT 2
UNION
(SELECT *, 'current' FROM `photographs`
WHERE fid = 34)
UNION
(SELECT *, 'next' FROM `photographs`
WHERE fid > 34
LIMIT 2)Így összesen 5 kép jelenik meg, a "középső" az aktuális kép. (Persze nem "középső" lesz a 'current', ha az adott id előtt vagy után nincsenek képek.)
Most ezt csak példaként írtam, ahogy hirtelen eszembe jutott, nem feltétlenül ez az optimális megoldás.Egyébként lehet, hogy érdemes lenne keresni egy open source galériamodult PHP-hoz, és azt felhasználni, ahol már a legtöbb ilyen problémát kezelték.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen monitort vegyek?
- EAFC 26
- Mesterséges intelligencia topik
- World of Tanks - MMO
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Victus 15fa1002sf 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- X1 Yoga 6th 2-in- 14" FHD+ IPS érintő i5-1145G7 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Ps5 2 év garanciával teljesen új 1 kontrollerel számlával dobozzal
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 5-7535H/16GB RAM/512GB SSD/RTX3050VGA/15,6" 144Hz kijelző
- iPhone 15 128GB Kék Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 83%/p4563
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Számla + Garancia //
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest