Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pitterix: Gyógytorna
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Nem tudom, mitől szebb. Ha arra van szükséged, hogy 2 query-t lefuttass egymás után, akkor azt le kell futtatni egymás után, miért csúnya ez?"
Hát nem tom, szerintem jobban mutat.
Pl. adott a következő:
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_egyik` WHERE `tbl_egyik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n";
$query = @mysql_query($query)
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_masik` WHERE `tbl_masik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");
$query = ""DELETE FROM `adatb`.`tbl_harmadik` WHERE `tbl_harmadik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");Ehelyett lehet így is:
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_egyik` WHERE `tbl_egyik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n"
. "DELETE FROM `adatb`.`tbl_masik` WHERE `tbl_masik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n"
. "DELETE FROM `adatb`.`tbl_harmadik` WHERE `tbl_harmadik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
if ($mysqli->multi_query($query)) {
do { /* ... */ }while ($mysqli->next_result());Számomra utóbbi áttekinthetőbb...
Szerinted? 
"Annak idején az első munkámat úgy kaptam meg, hogy lóf*szt se értettem az egészhez. Konkrétan javascript-et az első, beugró feladatomnál írtam először
."
Én is az első munkámnál tanultam meg a(z) (X)HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL alapjait, haverom faterjának csináltam egy honlapot baráti alapon (nem fizetős), kutyatenyészetről volt szó, és meg kellett csinálni hozzá a szép, felhasználóbarát (és egyben foolproof) admin felületet is, hogy tudjanak képet hozzáadni, a kutyához törzskönyvet kitölteni, meg minden egyéb adatot, törlés, módosítás, a honlap szerkesztése és minden egyéb finomság belekerült, szoptam vele elég sokat. Szerencsére nem tűztek ki szoros határidőt (főleg mivel tisztában voltak vele, hogy ingyé' csinálom, meg csak most tanulom az egészet), szóval eltökölhettem vele egy pár hónapot, mire nagyjából fullos lett. A dizájnon mondjuk lenne mit csiszolni, de valahogy a dizájn egyáltalán nem érdekel.
De majd ráérő időben ráfekszem arra is. Egyedül azért mindent megcsinálni kicsit sokáig tartott... 
Most utólag javítgatom a kódot, és röhögök a saját hibáimon. És még mindig érzem, hogy az igazán komoly webfejlesztéstől elég messze vagyok, de folyamatosan tanulok.
"Senki sem fog fizetni azért, mert megspóroltál 0.3% processzoridőt, vagy hogy 0.2 másodperc helyett 0.13 alatt jön be a weboldal."
Ez igaz, de saját kíváncsiságom kielégítésére jó móka ilyenekkel szórakozni.
Persze ha már komoly munkánál szoros határidő lesz, akkor valszeg nem apróságokkal fogok tökölni. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Lenovo ThinkPad L480 i5-7300u / 14" FHD IPS / 8GB / 256GB m.2 SSD / jó akku /
- PRÉMIUM WHITE PC - 9800X3D / 9070 XT Hellhound Spectral White OC / ASRock X670E Taichi Carrara (L)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pl. adott a következő:
Szerinted?
De majd ráérő időben ráfekszem arra is. Egyedül azért mindent megcsinálni kicsit sokáig tartott...