- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Egy teljesen új platformot kapunk! Új korszak kezdődik?
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
L-e-f-i-e #160 üzenetére
Azért ezt kicsit árnyálnám....
1.
A klán ötlete az enyém volt, én hoztam létre és áldoztam rá időt. Automatikusan lettem parancsonk, de ennek sosem tulajdonítottam jelentőséget.
Nem panaszkodom, nekem megérte az elmúlt időszak. A WoT-os játékot részemre kiteljesítette a századokkal, nagyon jó volt nézni, ahogy a századunk teljesen PHE-s volt és rendre győztünk a t6 csatákban.2.
Alapvetően a parancsnok határozza meg milyen lesz a klán arculata. A célokat és a működési feltételeket ő szabályozza. Ehhez a legfontosabb eszköz a klán tagok felvételi szűrése és az elbocsájtás lehetősége, plusz némi kommunikáció.
Igaz, nem voltak kemény feltételek, csak 70-75-ös taglétszám felett szűrtünk erőteljesen, de arról kevesen tudhatnak, hogy sok tizenéves srácot nem vettem fel mikor csúcsidőszak volt és napi 3-5 jelentkezőtől is levelet vagy privát üzit kaptam. (kivéve, ha egy klántag erősen ajánlotta)
Lehet csúnya dolog a korosztályi szegregáció, de így lehet megőrizni egy minimum szintű játékélményt közösségi játékokban.3. A parancsnok tud kiosztani rangokat (ha ennek van értelme és jelentősége), de ettől fontosabb jogosítvány, hogy a prancsnok tudja megszüntetni a klánt.
4. Parancsnok felvételi/elbocsájtási joga egyfajta hirearchiát alakít ki. A PHE-ben eddig nem volt szükség alá/főlé rendeltségi viszonyra, mert deklaráltan a klán semmi extrát nem ad és semmit nem vár el a tagoktól ezért cserébe.
Én egy alkalommal éltem ezzel a jogommal, mikor egy tagunk végleges letiltást kért rám a fórumban. De egy lehetséges következő parancsnoknak joga és lehetősége lesz a klán céljait és működését megváltoztatni, és ez valószínűleg csak úgy működne (ha ilyen szándéka támad), ha kiépíti és alkalmazza a hirearchikus rendszert.-----
Mivel MMO-s játékokban sok közösséget (klánt és szövetséget) megjártam már vezetőként is, tudom hogy a "demokratikus" szerveződések nem életképesek ebben a szituációban. A jól kialakított hirearchikus rendszer eredményesebb.
A PHE-nél nem ez volt a cél, mert itt nem kellett más klánok ellen küzdeni (nem kellett védelmi vagy "szerzési" érdekek alapján szerveződni), az összetartó erő max. a közös játék élménye lehetett.
Én úgy gondolom ez az ami az utóbbi hónapban elillant és ezért döntöttem a megszüntetésről.
A megszüntetés mellet szól az is, hogy a jelenlegi tagság nagyobbik része már nem a PH! fórumról verbuválódott, így a név használata is egyre problémásabb.A parancsnoki státusz átdását elsőre elvetettem, épp a fentiekben leírtak miatt, de ha van rá igény és elég önszervező erő akkor átadom a parancsnoki státuszt.
Az álláspontom az, hogy nem bárki veheti át a PHE parancsnokságát.
Viszont bárki alapíthat másik klánt, ott lehet parancsnok és megvalósíthatja azt amit szeretne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Go konzol 512GB Z1 Extreme + Garancia
- Eladó TRYX PANORAMA ARGB 360!
- P17 Gen2i 17.3" FHD IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 5820 XL PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB HDD RX 580 GTS 8GB Win 11
- Akció! HP Elitedesk 800 G1 USDT számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD 4600 WIN
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest