Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fsb1000

nagyúr

válasz L-e-f-i-e #160 üzenetére

Azért ezt kicsit árnyálnám....

1.
    A klán ötlete az enyém volt, én hoztam létre és áldoztam rá időt. Automatikusan lettem parancsonk, de ennek sosem tulajdonítottam jelentőséget.
    Nem panaszkodom, nekem megérte az elmúlt időszak. A WoT-os játékot részemre kiteljesítette a századokkal, nagyon jó volt nézni, ahogy a századunk teljesen PHE-s volt és rendre győztünk a t6 csatákban.

2.
    Alapvetően a parancsnok határozza meg milyen lesz a klán arculata. A célokat és a működési feltételeket ő szabályozza. Ehhez a legfontosabb eszköz a klán tagok felvételi szűrése és az elbocsájtás lehetősége, plusz némi kommunikáció.
    Igaz, nem voltak kemény feltételek, csak 70-75-ös taglétszám felett szűrtünk erőteljesen, de arról kevesen tudhatnak, hogy sok tizenéves srácot nem vettem fel mikor csúcsidőszak volt és napi 3-5 jelentkezőtől is levelet vagy privát üzit kaptam. (kivéve, ha egy klántag erősen ajánlotta)
    Lehet csúnya dolog a korosztályi szegregáció, de így lehet megőrizni egy minimum szintű játékélményt közösségi játékokban.

3. A parancsnok tud kiosztani rangokat (ha ennek van értelme és jelentősége), de ettől fontosabb jogosítvány, hogy a prancsnok tudja megszüntetni a klánt.

4. Parancsnok felvételi/elbocsájtási joga egyfajta hirearchiát alakít ki. A PHE-ben eddig nem volt szükség alá/főlé rendeltségi viszonyra, mert deklaráltan a klán semmi extrát nem ad és semmit nem vár el a tagoktól ezért cserébe.
    Én egy alkalommal éltem ezzel a jogommal, mikor egy tagunk végleges letiltást kért rám a fórumban. De egy lehetséges következő parancsnoknak joga és lehetősége lesz a klán céljait és működését megváltoztatni, és ez valószínűleg csak úgy működne (ha ilyen szándéka támad), ha kiépíti és alkalmazza a hirearchikus rendszert.

-----

Mivel MMO-s játékokban sok közösséget (klánt és szövetséget) megjártam már vezetőként is, tudom hogy a "demokratikus" szerveződések nem életképesek ebben a szituációban. A jól kialakított hirearchikus rendszer eredményesebb.
    A PHE-nél nem ez volt a cél, mert itt nem kellett más klánok ellen küzdeni (nem kellett védelmi vagy "szerzési" érdekek alapján szerveződni), az összetartó erő max. a közös játék élménye lehetett.
    Én úgy gondolom ez az ami az utóbbi hónapban elillant és ezért döntöttem a megszüntetésről.
    A megszüntetés mellet szól az is, hogy a jelenlegi tagság nagyobbik része már nem a PH! fórumról verbuválódott, így a név használata is egyre problémásabb.

A parancsnoki státusz átdását elsőre elvetettem, épp a fentiekben leírtak miatt, de ha van rá igény és elég önszervező erő akkor átadom a parancsnoki státuszt.
    Az álláspontom az, hogy nem bárki veheti át a PHE parancsnokságát.
    Viszont bárki alapíthat másik klánt, ott lehet parancsnok és megvalósíthatja azt amit szeretne.

• Gyuri27

félisten

válasz L-e-f-i-e #160 üzenetére

:K
    Valaki vállalja el. Ne dobjon ki fsb 2500 goldot az ablakon.

Új hozzászólás Aktív témák