- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Android másképp: Lineage OS és társai
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
L-e-f-i-e #160 üzenetére
Azért ezt kicsit árnyálnám....
1.
A klán ötlete az enyém volt, én hoztam létre és áldoztam rá időt. Automatikusan lettem parancsonk, de ennek sosem tulajdonítottam jelentőséget.
Nem panaszkodom, nekem megérte az elmúlt időszak. A WoT-os játékot részemre kiteljesítette a századokkal, nagyon jó volt nézni, ahogy a századunk teljesen PHE-s volt és rendre győztünk a t6 csatákban.2.
Alapvetően a parancsnok határozza meg milyen lesz a klán arculata. A célokat és a működési feltételeket ő szabályozza. Ehhez a legfontosabb eszköz a klán tagok felvételi szűrése és az elbocsájtás lehetősége, plusz némi kommunikáció.
Igaz, nem voltak kemény feltételek, csak 70-75-ös taglétszám felett szűrtünk erőteljesen, de arról kevesen tudhatnak, hogy sok tizenéves srácot nem vettem fel mikor csúcsidőszak volt és napi 3-5 jelentkezőtől is levelet vagy privát üzit kaptam. (kivéve, ha egy klántag erősen ajánlotta)
Lehet csúnya dolog a korosztályi szegregáció, de így lehet megőrizni egy minimum szintű játékélményt közösségi játékokban.3. A parancsnok tud kiosztani rangokat (ha ennek van értelme és jelentősége), de ettől fontosabb jogosítvány, hogy a prancsnok tudja megszüntetni a klánt.
4. Parancsnok felvételi/elbocsájtási joga egyfajta hirearchiát alakít ki. A PHE-ben eddig nem volt szükség alá/főlé rendeltségi viszonyra, mert deklaráltan a klán semmi extrát nem ad és semmit nem vár el a tagoktól ezért cserébe.
Én egy alkalommal éltem ezzel a jogommal, mikor egy tagunk végleges letiltást kért rám a fórumban. De egy lehetséges következő parancsnoknak joga és lehetősége lesz a klán céljait és működését megváltoztatni, és ez valószínűleg csak úgy működne (ha ilyen szándéka támad), ha kiépíti és alkalmazza a hirearchikus rendszert.-----
Mivel MMO-s játékokban sok közösséget (klánt és szövetséget) megjártam már vezetőként is, tudom hogy a "demokratikus" szerveződések nem életképesek ebben a szituációban. A jól kialakított hirearchikus rendszer eredményesebb.
A PHE-nél nem ez volt a cél, mert itt nem kellett más klánok ellen küzdeni (nem kellett védelmi vagy "szerzési" érdekek alapján szerveződni), az összetartó erő max. a közös játék élménye lehetett.
Én úgy gondolom ez az ami az utóbbi hónapban elillant és ezért döntöttem a megszüntetésről.
A megszüntetés mellet szól az is, hogy a jelenlegi tagság nagyobbik része már nem a PH! fórumról verbuválódott, így a név használata is egyre problémásabb.A parancsnoki státusz átdását elsőre elvetettem, épp a fentiekben leírtak miatt, de ha van rá igény és elég önszervező erő akkor átadom a parancsnoki státuszt.
Az álláspontom az, hogy nem bárki veheti át a PHE parancsnokságát.
Viszont bárki alapíthat másik klánt, ott lehet parancsnok és megvalósíthatja azt amit szeretne.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- További aktív témák...
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- iPhone 11 pro max Gold , független 64GB
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest