Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
Vessetek a mókusok elé, és tudom, hogy nem leszek túl népszerű most, de ha a szoszéd kutyája egy hétig minden éjjel nonstop ugatna, megmérgezném a gecibe... És nem, nem fogok elköltözni azért mert a szomszéd jó arc és menhelyi kutyákat hoz haza. És nem, ez rohadtul nem ugyanaz mint ha a gyereke üvöltene egész éjszaka, mert beteg/fogzik/akármi...
Holnap majd jól beletépünk...
-
Freddy76
addikt
Nyugi, ha esetleg eljönnél hozzánk, kizárt, hogy vállaljunk. Szerintem már a telefonos bejelentkezésen nem mennél át. De tudod, igazad van. Ha kell ügyvéd valaha, nyugodtan kezdjed azzal, hogy fent van-e a prohardveren, és szokott-e állatokat kínozni.
Amúgy rájöttem, hogy tényleg nem tudsz olvasni, és láthatóan a szövegértéssel is gondjaid vannak. Tudod, olvasni nem csak azért tanácsos, mert különben mérges lesz a tanár az érettségin, de a tiedhez hasonló esetekben is sokat tud ám segíteni.
Én azt hittem, hogy iyf-nél nem jöhet rosszabb, de lám tévedtem. Mint az egyszeri amcsi republikánus, aki ifjabb George Bush után azt mondta, hogy ez a legalja...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
aleister
veterán
Költözzön el? Most komolyan? Amikor arany áron vannak már az albérletek is, pláne ha meg valaki, valahogy ki tud fizetni egy lakást, akkor szerinted el fog költözni a kutyaugatás miatt? 50-60 éve ott élő emberekről beszélünk.
Sokkal valószínűbb, hogy feljelenti a kutyatulajdonost, vagy ami rosszabb, megmérgezi szerencsétlen állatot."és a vonyítást nem oldja meg az ugatás gátló arról nem is beszélve ugye"
Érdekes, mert MINDENHOL azt írják a felhasználói tapasztalatok, hogy de. Megoldja. Vajon Te milyen tapasztalatok alapján mondod ezt? Csak mert nagyon elítéled, így feltételezem, hogy nem használtál ilyet. Vagy mégis?"Ja és aki sokkolni akarja a kutyát annak ajánlom a villanypásztor érintését,"
Láthatóan nem vagy tisztában a működésével. Az ugatásgátló első sorban nem sokkol. Ultrahanggal működik, ami zavaró az állat számára. Bizonyos modellek kiadhatnak elektromos impulzust is, amit ki lehet kapcsolni. Az elsődleges hatása az ultrahang.(#61545) kátú
Ez valami gyönyörű volt.(#61548) Freddy76
Mérgezni sose! Az valami hihetetlen szenvedést okoz az állatnak, és egyben roppant aljas jellemre vall az elkövető oldaláról- Mondjuk a paprika spray nem méreg..
Inkább szúrd le (bár ehhez elég képzettnek kell lenni), vagy verd szét a fejét egyetlen, hatalmas csapással. De -ahogy írtad- inkább a gazdáján kellett volna ezt-azt elvégezni.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Freddy76
addikt
Na ne vicceljünk, hogy pont te mondod meg, hogy ki a komoly ember. Meg aztán azzal se vicceljünk, hogy én költözzek el, ha a szomszéd kutyája egész éjjel vonyít. Láthatóan esélyed sincs arra, hogy végiggondolj egy összetett (azaz legalább két nézőpontból értelmezhető) problémát. Anno Spanyoll is mókás volt, amikor ifjonti hévvel ment neki minden hasonló kérdésnek, de nála legalább minden esetben látható volt az, hogy képes és tud gondolkozni, emellett nem egy két colos csövön keresztül néz a világra. Persze az is sokat számított, hogy ő tudott fogalmazni, és helyesen írni is.
Tudod, őszintén örülök, hogy a kettőnk életének teljesen biztos, hogy nem lesz közös metszéspontja (már csak azért sem, mert büntetőügyekkel nem foglalkozok).
-
kátú
őstag
és igen igen, persze nyugodtan mond azt, hogy paraszt vagyok, azt könnyű utánna vágni egy "műveletlen" és "hirtelen haragú" embernek, de azt megérteni, hogy az elektrosokk nem megoldás, úgylátszik "parasztnak" kell lenni
És amúgy az szerinted, ha befogadta a kutyát akkor feljogosítja arra, hogy kínozza akkor komoly gondok vannak az agyadban... Persze úgy könnyű a kutyát kínozni, hogy gyengébb mint ő meg ugye a kutryának arról fingja sincs, hogy amit kap a nyakára az rázni fogja.
kifutottam az időből bocsi
[ Szerkesztve ]
It still works!
-
Freddy76
addikt
Fú, nagyon menő...
Nem olvasom napi szinten ezt a fórumot, de az megvan, hogy földúton 160-nal döngetsz a Rav 4-gyel úgy, hogy kevesebbet fogyaszt mint egy Toyota Prius; és büszke vagy arra, hogy műveletlen vagy (bocs, nem tudom szebben írni, tényleg büszke vagy arra, hogy sötét vagy történelemből, irodalomból, és hasonló tárgyakból). Ezek után még arra is büszke vagy, hogy miután paraszt (ez itt nem a földművest jelöli, pejoratív jelzőként használom) módon parkolsz, és szólni meg neked valaki, te aztán tettlegességre viszed a dolgot, azzal együtt, hogy a gyereke ott ül hátul a gyerekülésben.
Ha lenne még Balázs show (azaz Mónika show junior), símán hoznál több tízezres kattintást a youtube-on.
Szerkesztés: bocsánat, ez gondolom szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Alapból azt tanácsolta nekem is a szalonos srác, de én sedanos vagyok. Pontosabban az egy dolog, hogy mi vagyok. Vannak jól kinéző SUVok, meg rosszul kinéző sedanok, szóval ez még nem ok. Viszont a CX5 külsőleg nem olyan nagy szám szvsz, ellenben az új Mazda 6 meseszép. A régiek is tetszettek, de ez tipikusan az az autó, ami esetleg még eltántoríthat az új Mustangtól.
(#61088) Novics:
Mit nem néznének, ha visszaadnám a kombit tök cementes, sittes csomagtartóval, egy istenes fürdőszoba felújítás után.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Freddy76
addikt
Helyes, twin turbó fasza, dízel fasza, 200.000 km után százezreket rákölteni a kettőstömegű lendkerékre, turbóra, befecskendezőre, kuplungra szintén fasza! Hidegben induláskor kelepelést hallani, hátra az ocsmány fekete füsttől nem kilátni pláne fasza!
Ez egy 2,5 literes szívó benzines 192 lóerős gép. És nem, ez a tisztán hengerűrtartalomból jövő 192 lóerő nem olyan, mint a turbóból jövő 192 lóerő, ezt bármelyik autóbuzi megmondja. Leszarom, hogy mennyit húz el homokon (mondjuk vonóhorga sincs), vagy hogyan megy kavicson, én aszfalton használom, ott pedig qrva jó, élmény vele autózni. Sokkal inkább, mint bármilyen általam próbált turbódízel.
T_amás: azért elég merész kijelentés pl. az összes Ferrari-t munkagépnek nevezni . Amúgy én is így voltam sokáig, aztán rájöttem, hogy szedán lényegében a legértelmetlenebb autóforma...
Spanyoll: Hm. Elgondolkodató...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Freddy76
addikt
A Toyota szerintem pont letojja, hogy mit írtok neki, kaptok egy sablon választ, miszerint forduljatok a helyi képviselethez. Persze ez nem biztos, de fogadni mernék rá, ha valaki állja.
Igen, én vettem a Mazdát, nektek is azt kellene venni, az soha nem romlik el. Én is beletoltam már 3.100 km-et, és még nem romlott el. Igaz, tíz litert eszik százon, de nagy a ménes...
Aleister: ne ferdíts már megint, légy szíves. Tudomásom szerint semmi bizonyíték nincs rá, hogy a sumérok ne ismerték volna (és nevezték nevén) az anal intrudert. Akár az is lehet, hogy ez okozta a birodalom bukását.
[ Szerkesztve ]
-
-
j.bravo
addikt
Ismerek Ajándékot, nem panaszkodott hogy érték volna rossz élmények a neve miatt. Igaz, nem is kérdeztem, rá, gondolom elég sokan kérdezték már Csinos, okos, a neve tulajdonképpen helytálló.
Mondjuk ha lenne lányom, én se adnék ilyen nevet neki...Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
spanyoll
addikt
Az nem szégyen, de lehet mindig fejleszteni. Hasznos dolog az alapvető dolgokkal tisztában lenni, mert ha bárhova hivatalos levelet kell írnod, és ilyen jellegű hibákat ejtesz benne, akkor nem valószínű, hogy komolyan fognak venni.
Én is hibázok bőven, bár én inkább vesszőhibákat meg egyéb apróságokat; a lényeg, hogy nem árt ha megy az alap nyelvtan. Nem kötekedésből persze, csak jó tanács"Super perfundo on the early eve of your day."
-
t_a_m_a_s
addikt
Mindig megy ez a fillérbaszás a mobilnettel. Mert a pénzt azt sajnálják rá, de azt meg nem állja meg egyik sem, hogy ne netezzen munkaidőben...
Tudom, büdös köcsög vagyok, de mit csináljak, az életem 95%-ában van wifim...
Illetve bocs a királyi többesért, ez természetesen csak Mercire vonatkozik!
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
aleister
veterán
No problem! Legközelebb majd jól csinálod. Egyébként én is mindig képként illesztem ide be a dolgokat, csak nekem nem mernek szólni, mert félnek, hogy a legközelebbi talin megkínálom őket a "jó" kis házipálinkámból.
-
-
daniduke
tag
Felreertes ne essek, "ilyenek" alatt nem a te szemelyedet értem, hanem az ilyen helyzeteket, mikor azt is ategnedik, aki megszolalni se tud, olyan kamu indokokkal, hogy hat ö minden masban jó, de az x targybol pont nem. Ugy gondolnom igy latatlanban neked is siman menne, egy kozepszintu erettsegi tenyleg nagyon egyszeru ma. Csak sok benned a sorbol kilogasi vagy, meg a "csak azert sem".
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
Novics
senior tag
A ki a hibás egy érdekes kérdés. Mint már korábban zseniális módon kifejtettem tény, hogy elég rosszul - idejétmúlt módon - közelítenek a tanárok az egészhez. (Az egészet újra kellene gondolni, az óvodai "oktatástól" kezdve felmenő rendszerben.) A régi poroszos módszer már nem hatékony. Mi ha kaptunk egy nyaklevest a tanártól és otthon elpanaszoltuk, akkor megkaptuk a párját is. (De természetesen én már akkor is áldott jó gyerek voltam. De tényleg. ) Ma a gyereknek csak jogai vannak, a tanárnak semmi nincsen a kezében, ellenben még a régi kényszerítős módszerrel kéne tanítania. Csoda, ha nem megy? Szerintem az egész általános iskolának az élménytanulásról kellene szólnia, hogy a gyerek megszeressen, megtanuljon tanulni, érdekelje a világ, aztán középsuliban már lehet őket terhelni, de akkor sem csak a magolás. Gondolkozni kell megtanítani őket, és keresni, önállóan feldolgozni az információkat. Csak az a pár csodabogár tud mindent megjegyezni, akinek fotografikus memóriája van, jegyez meg minden infót, nekünk "halandóknak" be kell érnünk azzal, hogy azt tudjuk, hogy mit hol találunk meg. De ez szerintem nem mond ellent annak, hogy vannak dolgok, amiket tudni kell. És ez nem Lesoto fővárosa, de pl Japán fővárosát illik tudni. A memóriám amúgy nem a legjobb, pl az Árpád-házi királyok sem mennének, mert igazából sosem érdekeltek, de a Walesi bárdokat ma is el tudnám "szavalni" - többé kevésbé, de 2-3 olvasás után menne végig valószínűleg.
A traktorok és a mezőgazdaság valóban nem nagyon hoz lázba, sőt már gyerekként sem érdekelt, pedig falun nőttem fel, és a kert végében már a "hegy" kezdődik. Viszont bármennyire elcsépelt, vagy a számból önigazolásnak hangzik, de a történelmünk ismerete nélkül senkik vagyunk. A történelem és az irodalom a nemzettudat fontos alappillérei szerintem. Nem pedig az, hogy mennyire hangosan tudunk mocskos románozni egy válogatott mérkőzésen. Az olyan "fanatikus állat" a szememben nem magyar.
Nálunk a fizikatanár mondta azt 4. második félévben, hogy aki nem érettségizik fizikából, és az év végére jó lesz neki a félévi jegye, az üljön a hátsó sorokba és kussoljon.Fizikai vs szellemi. Az tény, hogy a Gizike az önkormányzaton nagy valószínűséggel nem szakad meg a munkában, de ő igazából nem is szellemi munkát végez. Az igazi szellemi munka simán felér a fizikaival, ugyanúgy le tudja fárasztani az embert. Csak azt még nehezebb is kipihenni. Ráadásul a világ arra halad, hogy a legtöbb fizikai munkát kiváltják a robotok, a gépek. Az ipari forradalom előtti időkhöz képest a mai fizikai munkák nagy része smafu. Ül a Józsi a légkondis, "önvezető" kombájnban, issza a hideg ásványvizet a frigóból, rádiót hallgat, és nem kaszával a kezében izzad a napon napkeltétől napnyugtáig. De az erdőgazdálkodás sem olyan, mint régen. Kézifűrésszel megnézném, hogy mit szenvedne egy mai favágó. (Attól függetlenül, hogy engem így is összecsomagolna, és feladna postán.)
Ja, nagyon nincsen kedvem dolgozni.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
-
Freddy76
addikt
Várjál, jól értem, te most büszke vagy arra, hogy történelemből és irodalomból is sötétség van nálad? És szerinted ez így van rendjén? Vagyis követendő példa, hogy ha valaki nem lesz történelemtanár és/vagy irodalomtanár, annak nem kell történelmet és irodalmat tanulnia?
-
Mercutio_
félisten
Ne kezdjük ezt a csak a fizikai tevékenység a munka hülyeséget, ide felnőtt emberek irkalnak.
Azt már meg se említem, hogy ezt általában olyanok hangoztatják akiknek a szellemi munka nem opció...Meg ugye te se redneck szeretnél lenni hanem photography
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Lassú Víz
addikt
Mercsak a lapát a meló, mi?! Emlékeztetnélek rá, hogy pár évvel ezelőtt, mikor Gaskóék baszakodtak, a MÁV vezérigazgatója ledőlt hajnalban egy kicsit az irodájában pihenni. Soha többé nem kelt fel. Ma már egy korszerű traktor GPS-sel centire pontosan végig tudja szántani a földet, akár nélküled is. Ja, azt a traktort néhány pávagyerek tervezte, aki nem volt rest leérettségizni meg egyetemre járni.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mercutio_
félisten
Középsuliban?
Mert a vidéki általánosban mondjuk nem akkora cselendzs, hozzánk jött olyan csóka aztán év végén 2-3 jeggyel gyengébbet kapott és nem a tanár volt gekkoEz mekkora már
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
tvamos
nagyúr
Szakközépiskolába jártam, engem nem érdekelt a magyar / történelem, de a tanárnő örült, hogy én legalább tudomásul veszem, hogy neki le kell adni az anyagot, meg számon kell kérnie.
Az általános volt rázós... Volt, hogy majdnem megbuktam a véleményem miatt. Megtanultam befogni..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Mercutio_
félisten
Azért "kell erőltetni ", hogy ne egységsugarú
büdösbunkótanulatlan szakbarbár legyen mindenki, hanem aki egy kicsit is fogékony rá az ebbe az irányba is elmozdulhasson.
A többinek meg egy minimumszint amit illik megugorni.Gondolom nálad se az a szitu, hogy ebből megvágtak pedig amúgy minden másból 4-es/5-ös voltál.
aleister: ugyanazt másként értelmeztük.
Novics: azt a SAP cuccot át tudod dobni?
-
Novics
senior tag
Azért a magas irodalom pallérozza az elmét, nem hülyeség, csak a helyén kell kezelni. Előbb szeressen meg a gyerek olvasni, előbb érje el azt az értelmi színvonalat, azt az érettséget, hogy egy komolyabb szépirodalmi művet is megértsen. A tanároknak max utat kéne mutatni, hogy hogyan elemezzünk egy verset, de nem úgy kéne a verselemzést is visszakérni, mint magát a verset.
Nekem amúgy van egy történész diplomám, a szakdolgozatomat meg a XIX. sz-i hadviselésből írtam, szóval nálam azt hiszem, hogy érthető, hogy miért van a "bakancslistámon" a Война и мир. De egy random embernek kb a hátán áll fel tőle a szőr. Már csak a hossza miatt is. Meg majd még Zola nagy regényciklusát kell egyszer elolvasni, de az 22 kötet - azt hiszem. (Tévedtem, csak 20.) De most jelenleg SAP doksit olvasok.szerk: Eddig a legnagyobb "irodalmi" élményem egy, a sedani ütközetről (1870) 1871-ben Svájcban kiadott, gót betűs könyv volt. A proffom szerezte meg nekem a szakdolgozathoz.
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
Én egyedül az Arany virágcserepet nem bírtam elolvasni, azon kívül minden megvan. Az Egri csillagokat 2,5x olvastam el. A fél az az ostromos rész volt.
De amúgy Alinak igaza van, kell hozzá egyrészt affinitás - és rajongok a klasszikus irodalomért -, de bizonyos életkor, élettapasztalat sem árt a legtöbbhöz. Itt baccák el a mai irodalomoktatást, hogy olyan könyvek a kötelező olvasmányok, amiket a gyerek egyszerűen nem ért. Régen sem volt egyszerűbb, de a mai világban egy Jókai érfelvágós. Asszonyka most esett neki először a Háború és békének, és azt mondta, hogy majdnem lerakta 50 oldal után, annyira lassú. Pedig imád olvasni. Aztán kicsit lelassult a tempójára, és azóta tetszik neki. Pedig nem is mai csirke.A mire gondolt a költő, meg egy ordenáré faszság. Annyira ordenáré, hogy nem is cenzúrázom ki. Pont megöli a gondolkodást, mert csak azt várják el, amit egyszer valaki kitalált, hogy mire gondolt. Pedig lehet, hogy nem is arra, csak esetleg kint szépen sütött a Nap, és ennek megörült, semmi metafizika. Petőfit pl ezért nem szeretem, mert annyira egyszerűen írt, hogy abba lehetetlen mást belelátni, de a sok foteltudósnak sikerült, szegény gyerek meg magolhatja utána.
Ugyanitt gratula Bálintnak a melóhoz! Hol-merre ha nem titok?
-
aleister
veterán
Én kb 10 éve rájöttem, hogy a legtöbb kötelező olvasmány tényleg jó. A baj, hogy egy 14-18 éves fiatallal teljesen feleslegesen olvastatják ezeket el. Szinte mindent bepótoltam, amit anno elsunnyogtam, és egy percét sem bántam meg a dolognak.
Igaz ezek nem kimondottan tankönyvek.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
jjeahh
nagyúr
Ezek munkavédelmi cipők nem? Azokból itt a macskabakancsokat (CAT) dícsérték anno a srácok, azóta nekem is van, de az enyém max csak 1 éves és egy Palladiumot is strapálok mellette, szal a tartósságáról még nem tudok nyilatkozni... Ahogy elnézem a neten a Hanwag és Lowa bakancsokat dícsérik még nagyon, bár azok nem melóra valók. Erről is sok helyen jókat írnak és nem tűnnek annyira drágának, nálam lehet egy ilyen Grisport lesz a befutó Vibram talpal...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Én manapság már biztosan nem venném meg azt sem, akkor már inkább gm1, de persze ez csak az én véleményem, nem kell halálkomolyan venni. Ha olcsó videós cucc, akkor a g6/hackelt gh2/gx7 alá nem adnám.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mercutio_
félisten
-
TayRol
nagyúr
a turbó azért kapcsol be, mert nyomok neki egy kis gázt.
gázadás nélkül váltani? alapjáraton közlekedni? hehe...Bali: ma reggel voltam, azt mondta a kipufogó oldalon valami apró lyuk lehet, de ő tuti nem nyúlna hozzá, mert egyrészt most van a kocsiban 235e tényleges km, kb 50-60e km múlva úgyis turbófelújítás, és minek javítsák kétszer, ha majd elég lesz egyszer is? teljesítményvesztést, fogy. többletet nem okoz, nagyon megy, meg is dicsérte a kocsit, és mondta, hogy ez nem a turbó sípolása, hanem valami kis cső-é, de drága mulatság annak a kiderítése, mert le kell bontani a rendszert. úgyhogy most van egy kis hang, de semmi komoly. 1 órát voltam ott, pénzt nem kért - korrektek. Szóval köszönöm Freddy-nek a tippet.
[ Szerkesztve ]
-
-
spanyoll
addikt
Miért küldenélek? Simán csak nem értettem, és gondoltam, hogy akkor bennem van a hiba egy fáradt nap után, mert nem tudom eldönteni, hogy ezt most büszkeségből írtad vagy miért.
@ali&bali (pfej de hányásul hangzik ez így elolvasva :
Én biztos nem, én szifon alatt nem igen érzem ennek szükségét. Talán furkoo?
Amúgy én ha már telefonos fotós appoknál vagyunk, akkor a gyárin kívül még a Manualt szoktam használni, amiben van majdnem full manuál beállítási lehetőséged. Ha videó akkor hyperlapse néha, de ritka nagyon, talán fent sincs most."Super perfundo on the early eve of your day."
-
m3ss
veterán
biztos van, passz. en sajat kocsirol beszeltem. azt nem vitatom, h egy uolyan motor ugyanannyit, vagy kevesebbet fogaszt egy konnyebb, jobb legellenallasu kasztniban
mondjuk a 190-es atlagnal a 6.5, az tovabbra is hiszem ha latom kategoria, egy ingyenfotozast fel tudok ajanlani, ha azt tudja a kocsi ket benzinkut kozotthttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
ez egy 1.8-as, kb 150 le-s szivo benzines. ha elvaltod 2000-nel akkor se fog 6.5-et enni. foleg nem 180-nal ilyen vegattetellel. ott majd inkabb tizenhatfelet(t)
(#59544) Studi 1.6-tal autouton nekem is sikerult hasonlot, 7.x. sztem ezzel nem lehetne.
nem tudom pontosan, de velem egyutt, fel tankkal pont 1000kg. suzuki meg kevesebb, nem? mondjuk nyitott teto meg bukolampa miatti legellenallas,,,tuti legalabb 1l-rel megdobja a fogyasztast varoson kivul.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Real_Necro
veterán
1.4-es G Astra fogyasztása nálam lement 6,1-6,5 környékére. Pedig dinamikusan haladok, igaz egy ideje vidékről járok be Fővárosba. Anno mikor keresztül kellett gályáznom városon 9-9,5 volt.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
m3ss
veterán
akkor vagy a leggyorsabb kanyarban papiron, ha nincs hajtva semelyik kerek se pluszban, es csak a kanyar miatti terhelessel van elfoglalva a gumi. ha csak azt nezzuk, hogyan lehet leheto legnagyobb sebesseggel bevenni egy kanyart vagy kanyarokat, akkor papiron nincs elonye az osszkereknek.
ilyenkor a kanyarodas pillanataban nem allsz gazon, hanem tartod a maximalis sebesseget amit a gumik meg a kocsi engednek, majd amikor kiegyenesedik a kanyar, akkor kezdesz kigyorsitani. nem veletlenul nem osszkerekesek a versenyautok. suly, hajtaslanc miatti veszteseg.
ha ugy vezetjuk az autot, hogy alulkormanyzottsagig nyomjuk kanyarban...akkor gyorsabb az osszkerek.(#59491) rbalint88 Persze ez csak tartott gazas vagy gyorsitasos kanyarodasra ertendo.
naja valojaban real world korulmenyen kozott lehet elonye, de ha kotozkodni akarunk, szimplan papiron lassabb"atlagembernek mind a suv, mind a 4wd az ev 360 napjan csak szopas. Tobbet eszik, szarabbul fordul (a suv), dragabb megvenni, dragabb szervizelni. Az egyetlen elonye, hogy az elso gumikat kevesbe eszi. Sima szemelyautoval meg nem a 4x4 lesz a donto folduton, hanem hogy felakad-e. Ezutan meg az utcai gumi sarturese es csak utana a 4wd."
igen...azert budan van par olyan hely, ahol telen nem szivesen jarnek haza 4x4 nelkul...sajnos nem ott lakom(#59499) rbalint88 nincs neked dslred, azert fersz el ilyen konnyen
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
rbalint88
addikt
Nekem meg 9-12 kozott volt a Passate kozmetika nelkul. Persze tudott az is 6,5-et enni, csak nem azert van az embernek 170-180 loeros sportfutomuves autoja, hogy a fogyasztasra gyurjon vele.
Freddy: akkor kevesebbet kell csomagolni nekem a 380 literes csomagtarto fele foglalt alapbol a segitsegnyujto eszkozok (bikakabel, vontatokabel, porolto, stb), bevasarlokosar es kutyas cuccok miatt es eddig meg mindig befertunk az autoba. Ha a felesleges cuccokat kivennem, meg lotyogne is a csomag igaz mi keveset pakolunk, tengerpartra telikabatot nem viszunk, meg hegyre se furdoruhat. Plusz minden ruhadarabbol csak plusz egyet a szuksegeshez kepest, azert civilizaltsbb helyeken lehet mosni valahol.
-
TayRol
nagyúr
szerintem te kicsit más életvitelt folytatsz a havas hegyekben miközben rajtolsz a lámpától.
nekem az első kerék meghajtás az évi 2 max 3 síelésre eddig mindig elég volt, a fogyasztás több, rajtolni nem szoktam olyan módon, hogy szükség legyen rá, szóval nem annyira előny...
itthon az utakra nem kell 4x4.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Ja, csak a SUV-ból sok a játékszer, ami terepnek tűnik csak éppen nem az. Nagy lomha dög egy "laposhoz" képest.
Kollégám most vett 2012-es Kia Sportage-et. Kívülről még okés, de nekem a belseje nem tetszik. Biztosan nem adnék érte 4-4,5 millát.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
pikszel
addikt
Ha összehozná a sors egy pár bepipázott niggerrel, akkor átértékelné a méretekről alkotott fogalmát.
[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
aleister
veterán
Ha vigasztal, van akinek az sem tűnik fel, hogy egy váltó automata vagy manuális, ezért végigmegy Pesttől Pécsig 1-esben.
-
-
Mercutio_
félisten
Egyszer már jeleztük, hogy szakmai kérdéssel fáradj a szaktopicba, vegyük úgy, hogy ez volt az "eljátszom az értetlent" hsz-ed, a következőnél kérni fogom a moderálás(oda)t...
Coxer + ali: ezt itt csak akkor, ha gép elé ülés előtt mindketten belebújtatok a latex naciba, esetleg még a leggings elfogadott, de pics or it didn't happen!
Nemtom volt -e már...
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 2042
- Klasszikus, átlátható HardverApró listanézet (2025-01)
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Milyen processzort vegyek?
- Spórolós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla