Hirdetés
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
Komolyan el nem hiszem...
Nem a pépesítés szükségességét kérdőjelezem meg! A pépesítés a feldolgozás egyik mozzanata, az érett, egészséges gyümölcsöt megmosod, magozod majd pépesíted, ez az édes cefre, eztán pedig elindítod az erjedést. Így csinálja Bird is, és így is kell. DE Ő az erjedésnek indult cefrét is kevergeti keverőszárral, elmondása alapján "átmozgatás" céljából, nem pépesítés céljából, mert az már pép nála is! Átmozgatás céljából kevergeti 3 hétig az erjedésnek indult cefrét, mi mást, 3 hétig mi mást kever, mint a már erjedő cefrét??? Na ennek a miértjére voltam kíváncsi, miért teszi, mi a tapasztalata, mi van, ha nem teszi. Mert nekem mindeddig az, hogy a nagy büdös semmi! Ugyanúgy kierjed, sőt mint írtam a cukor mondhatni teljesen átalakult, az erjedés rossz irányba nem indult el.
Ez egy pép nálam is!
Hogy írjam még le?
Leszedtem a gyümölcsöt, megmostam, magoztam, pépesítettem, olyan pép hogy a pépek királya.
Na eztán pH korrigálás, ha kell (szilvánál muszáj sajnos, olyan fajta), pektinbontó (almára), élesztő, élesztőtápanyag, hordó lezár, kotyogó "beüzemelve" és kierjed, nem nyitom föl. Egyszer sem! Nem nézegetem, nem nyúlkálok bele, nem keverem, nem kavarom, nem mozgatom, nem nyomkodom, nem kiáltok bele, hogy ki van ott benn, haló... így már érthető? Nem a pépesítésről van szó! A cefre erjedés közbeni "átmozgatásáról" keverőszár névre hallgató célszerszámmal... Te is ezt csinálod? Te is kevergeted az erjedő cefrét, nyitogatod a hordót? Mert akkor veled dumálnék erről... hogy miért?
Csak azt ne mondd, hogy azért, hogy pép legyen!
Mert akkor te az erjedésnek indult cefrét még pépesíted, és ezzel azt árulod el, hogy a gyümölcs feldolgozása nálad elégtelen módon történik meg, ugyanis az édes cefre az pépesített gyümölcsből áll, az nem az erjedés során (közben) kerül pépesítésre, hanem még mielőtt az erjedést elindítanád.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Diablo IV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- 3D nyomtatás
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Autós topik
- Teljesen az új Xboxhoz készül a neurális leképezés
- További aktív témák...
- Disney gyerek elefántos falióra
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Einhell akkumulátoros fűnyíró eladó!
- iKEA Trotten állítható magasságú asztal 120x70
- Mika 6EU Konvektor helyére szerelhető gázkazán (Sosem használt,Digitális,ventillátoros,zárt égéstér)
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Tekken 7 Playstation 4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Komolyan el nem hiszem...
Na eztán pH korrigálás, ha kell (szilvánál muszáj sajnos, olyan fajta), pektinbontó (almára), élesztő, élesztőtápanyag, hordó lezár, kotyogó "beüzemelve" és kierjed, nem nyitom föl. Egyszer sem! Nem nézegetem, nem nyúlkálok bele, nem keverem, nem kavarom, nem mozgatom, nem nyomkodom, nem kiáltok bele, hogy ki van ott benn, haló... így már érthető? Nem a pépesítésről van szó! A cefre erjedés közbeni "átmozgatásáról" keverőszár névre hallgató célszerszámmal... Te is ezt csinálod? Te is kevergeted az erjedő cefrét, nyitogatod a hordót? Mert akkor veled dumálnék erről... hogy miért?