Hirdetés
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- bitpork: 2025, zárás
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
KaqXar19
üzenetére
igaz ez már nagyon régi post, de én is belefutottam ebbe, csatlakozva volt viszont nem pingett semmi és el sem értem semmit publikon.
nekem régebben DMZ-ben volt a pfsense egy másik gateway-el és a "System -> Routing"-nál a régi gateway volt az aktív és default. disabláltam és jó lett.
Az, hogy a GW offline-t jelez "normális". úgy nézi meg, hogy online-e, hogy pingeti a gw-t, viszont ez gondolom filterezve van és ezért nem mükszik.Illetve az elején még azt gondoltam kelleni fog neki a VLAN 201/0 de az sem kell
user/pw, többi default és megy is.Akinek PF+ nekik egy note: van ott van egy bug, hogy ha simán bemész a WAN interfész beállításokba és ott átbököd PPPoE-re és rányomsz, hogy save akkor törik az oldal
Először menj az Interface -> Assignments -> PPPs oldalra és csinálj egy PPPoE assignmentet a WAN-ra, majd az Assigments részen legyen a WAN-nál PPPOE0 (amit létrehoztál az imént). aztán jó lesz
-
paizinho
tag
válasz
KaqXar19
üzenetére
Hali!
Nekem is Digi1000-m van pppoe-val. A felhasználónév jelszón kívül mást nem kellett megadnom.
Nálam is csak egy sor van és Offline státuszú, de vígan megy minden (lenne is nagy felfordulás eme remek digitális oktatás és home office érában).
Valahol a +sor környékén lehet a probléma, nem tudom mi alapján konfigoltad be (sajna nem én lennék aki megmondja a tutit, mi a hiba).
Esetleg próbáld meg 0-ról nekifutni, csak PPPOE-t beállítva, kipróbálva. Majd 1 változtatás, teszt. Szép sorban, így kiderülhet mi a gond oka (mi már csak az eredményt látjuk).Nekem ez volt az (több mellékvágány után), ami alapján a 2.4.5-t felraktam (most 2.5.0-n vagyok) https://nguvu.org/pfsense/pfsense-baseline-setup/
-
FOX888
tag
válasz
KaqXar19
üzenetére
Igaz én nem vagyok nagy szakértője a témának, de leírom, hogy nálam mi a különbség.
Nekem is digi pppoe-s kapcsolatom van.
A gateways ablakban csak egy bejegyzés van.
Azt nem tudom megmondani, hogy ez okozza-e a hibát. Én csak ebben látom a különbséget.
Esetleg ezen az oldalon leírt beállításokból a harmadik lépést a "LAN" hálózatodra beállíthatod.
https://www.cyberciti.biz/faq/how-to-pfsense-configure-network-interface-as-a-bridge-network-switch/
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Monitor hiba topik
- GTA V
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- MacBook Air 13" M1 16gb ram
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Asus Rog Strix G531GV /i7-9750H/2060 6 GB/16 GB/120hz/
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB minden szín KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- Canon EOS R6 - Csak 3000 expó! - Újszerű -
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő