Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
paizinho
tag
opnSense 24.1.8 --> 24.7.x upgrade utáni hiba
Csendes vasárnap reggeli programnak indult.
A 24.7-re frissítés után még minden renden működött. A 24.7.6-ra frissítés után az AdGuard plugin nem indult el és nem tudtam életre lehelni. Nálam Unbound és Adguard teszi a dolgát, így megszűnt a net hozzáférés ("No address found for the selectec mirror" update keresést követően). A DNS szervernek 8.8.8.8-t beállítva az update már lefutott, de net nem volt a lokál gépen. Családi program miatt nem volt időm tovább keresgélni, így a Proxmox backup-ból visszaállítottam a 24.1.8-t.
Nem tudom valaki belefutott-e (bocs, hogy nincs több részletem)
Nekifutok még valamikor az upgrade-nek, de esélyes a Proxmox miatt az opnSense Clean install is. -
paizinho
tag
Nálam 900+/300+, amikor mértem, most épp 881/325. (inferno által hivatkozott még nincs beállíva.
Méréshez a szelessav.net-t használom, mert a Digis szerelők javasolták.
Még 2.4.5 korban cli-ből felraktam a speedtest.net csomagot és onnan méregettem, azzal is 800-900+/180-300+ volt általában.
De, ahogy a többiek is írták a vonalon kívül számít a vas és a futtatott szolgáltatások is. -
paizinho
tag
válasz KaqXar19 #680 üzenetére
Hali!
Nekem is Digi1000-m van pppoe-val. A felhasználónév jelszón kívül mást nem kellett megadnom.
Nálam is csak egy sor van és Offline státuszú, de vígan megy minden (lenne is nagy felfordulás eme remek digitális oktatás és home office érában).
Valahol a +sor környékén lehet a probléma, nem tudom mi alapján konfigoltad be (sajna nem én lennék aki megmondja a tutit, mi a hiba).
Esetleg próbáld meg 0-ról nekifutni, csak PPPOE-t beállítva, kipróbálva. Majd 1 változtatás, teszt. Szép sorban, így kiderülhet mi a gond oka (mi már csak az eredményt látjuk).Nekem ez volt az (több mellékvágány után), ami alapján a 2.4.5-t felraktam (most 2.5.0-n vagyok) https://nguvu.org/pfsense/pfsense-baseline-setup/
-
paizinho
tag
válasz Véreshurka #602 üzenetére
Abban egyetértünk sok tényező befolyásolhatja a működést. Az én kronológiám:
A 2.5.0-ra a pfNG 3..10-el váltottam, ott napokig nem volt melegedés (dashboard-on kint van a thermal sensor).
A pfNG 3..14 következett, ezután tapasztaltam a túlzott melegedést.
A pfNG 3..15 óta megint visszaállt a normál állapot.
Én ezért tippeltem a pfNG3-ra.
A pfNG 3 újratelepítése alapértékre már gyorsan megy a beépített wizard-al, de utána valóban el lehet molyolni rendesen.[ Szerkesztve ]
-
paizinho
tag
válasz Véreshurka #600 üzenetére
Köszi az infot. Én is egy Qotom mini PC-t használok.
A reboot megvolt, nothing happend.
Újratelepítést nem próbáltam, mert ott volt a frissítés (megnéztem a changelog-t, ránézésre nem volt benne erre utaló javítás, ezért írtam esetlegesre)
Nálam csak pfBlockerNG van, ntopng egyelőre nincs. -
paizinho
tag
Szombat reggel zökkenőmentesen frissítettem én is 2.5.0-ra.
A pfBlockerNG DNBSL-t reload-lni kellett, de egyébként más probléma nem volt.A frissítéskor nekem is 3.0.0_10-s volt.
A pfBlockerNG 3.0.0_14-s verzióval nekem rossz tapasztalatom volt, mert felmelegítette a kütyüt 78C-ra és kézrátétellel is igen meleg volt a ház.
Jelezte a frisítést 3.0.0_15-re, amit nemrég megcsináltam, azóta kezd hülni. Felételezem a 14-sben valami hiba lehetett, ami ezt okozhatta (korábban nem volt ilyen melegedés).
Ha 14-s vagytok figyeljetek az esetleges melegedésre. -
paizinho
tag
válasz Véreshurka #124 üzenetére
Szia!
Ezt választottam a leírás alapján. Más szállítások alapján, az átfutási időt figyelembe véve, ez igaz is lehet. Bízom benne, így lesz. Visszajelzek.
Free Shipping! 4 Gigabit LAN ports Mini PC Celeron 3215U/Core i3/Core i5-5250 using pfsense as Router/ Firewall, x86 Linux
2. UPS to European, DDP
Seller will ship the goods by Yun Express/UPS Express Saver and prepay the duties, Buyer won't be charged any extra fees but have to wait about 15~25 days. Only for European Union but can not deliver to all islands and overseas territories. -
paizinho
tag
válasz MasterMark #121 üzenetére
Szia!
Én egy ilyen i5-s, 4LAN-ost néztem, 128 SSD-vel, 288$-ért szállítással.
Azt javaslom, gondold végig, milyen net-el és mire szeretnéd használni, mert erősen befolyásolja a hardvert.
A fórum alapján vannak akik nem is dedikált géppel használják, hanem csak VM-ben. -
paizinho
tag
Szia !
Köszi a segítséget. A VPN-k miatt jogos lehet az i5.
"az IDS-t hagynám is a DIGI esetén" - ez azt jelenti, hogy DIGI esetén nem állítanál be IDS-t? Vagy én értem félre?Akkor az már csak teoretikus kérdés, hogy a J3160 milyen netre/funkcióra lehet elég a fenitek esetén?
Köszi. -
paizinho
tag
Sziasztok!
Először is Boldog Új Évet Mindenkinek!
Új év, új feladványok . Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy a sógoromnak milyen gép lenne megfelelő az alábbi paraméterekkel/feladatokra:
- önálló gép, nem virtuális
- DIGI1000-s net,
- IDS (melyiket javasoljátok : snort / surricata, nekem nincs még benne tapasztalatom)
- pfblockerNG,
- kimenő VPN (NordVPN) : külön VPN szerver torrent (20-30 seed párhuzamosan) és külön az egyéb kapcsolatokra
- bejövő VPN (openVPN) a belső hálózat elérésére,
- proxy azt gondolom nem szükséges ilyen net mellett
- site to site VPN (nyaraló lokális kamera képek áttolása otthoni épített NAS-ra biztonsági mentésként)
A fentiek alapján a CPU / RAM / SSD-ben szeretném a tanácsotokat kérni, 3 gépet néztem:
- J3160 elég vagy i3 ?
- mennyi memória és SSD-t javasoltok?
Én i3, 4 GB RAM-ra gondoltam, és pendrive boot-ra, vagy max minimális SSD, mert nem használja ha jól gondolom működés közben és a telepítendő package-k sem hajtják szét a pendrive-t.+1 : UPS-t használtok NUT package-el, ha igen, akkor milyen típust?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Én ezeket nézegettem:
- Qotom Quad core Mini PC with Celeron J3160 dual NIC
- Pfsense Qotom Mini Pc 4 Gigabit Micro pc Core i3
- Minisys In stock Intel Celeron 3865u Pfsense Mini PC Dual Core 6 Lan Port -
paizinho
tag
Szia!
Én a pfblocker-t telepítettem. Itt találsz hozzá linket. Nekem látványosan javult a böngészés gyorsasága. -
paizinho
tag
válasz Véreshurka #67 üzenetére
Szia!
Én is a TARA által leírt konfigot javaslom/használom gond nélkül. Jótanácsait javaslom megfogadni, mindig legyen mentésed! Unifi vonalon nincs tapasztalatom.A gépre én is kíváncsi leszek, ha esetleg VPN-t is bekonfigurálsz / használsz érdekelne a teljesítménye, mit bír, mert konfig alapján tudnia kellene.
-
paizinho
tag
válasz Véreshurka #58 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors, részletes infokat , lesz mit olvasnom -
paizinho
tag
válasz Véreshurka #55 üzenetére
Szia!
A Unifii-ről próbáltam keresgélni olyan leírást, amiből megérthetném, hogy mire jó, hogyan áll össze a rendszer, milyen komponensek szükségesek hozzá, otthonra vagy irodába érdemes,..... Eddig nem jól kerestem , mert nem áll össze a kép.
Ha tudtok ilyenről (akár angolul is), megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
paizinho
tag
válasz Véreshurka #48 üzenetére
Szia !
Amikor én keresgéltem gépet akkor ebben a fórumban találtam infókat, segítséget:
-
paizinho
tag
válasz Véreshurka #48 üzenetére
Szia !
Én is router-t váltottam pfsense-re átlagos user-ként, kb azokra amire Te is. Nem bántam meg.
VPN-t csak mostanság állítottam be ez alapján.
pfSense 2.4 OpenVPN Setup Foolproof Step-by-Step!Másik amit nekem segített reklámszűrés beállításra:
Block Ads & Malvertising on pfSense Using pfBlockerNG (DNSBL)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hardcore café
- Manor Lords
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
- iPhone 13 128gb fehér, gyári független, hibátlan
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest