Új hozzászólás Aktív témák
-
FOX888
tag
Tudom, hogy a pfSense egy nagyon profi szoftver, de csak nekem van problémám a beállításokkal? Nem vagyok profi a tűzfalak konfigurációjában! Már egy csomó dokumentációt és oktató videót is megnéztem, de vannak olyan beállítások, melyek nem akarnak működni.
- sávszélességet szeretnék korlátozni, megadott IP című gépeknél, megadott időintervallumban
- FTP hozzáférést szerettem volna külső címről, de ez sem működik megfelelően. Belső hálózatról működik.
Az egyszerű routerekben ezzel sosem volt problémám. A pfSense-t azért szeretném használni, mert sokkal jobban paraméterezhetők a beállítások. De lehet én vagyok kevés hozzá.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy másnak is nehézkes a beállítása bizonyos feladatokra vagy nekem kell elgondolkodni egy "gyári" megoldásban?
Nyugodtan lehet kritikus a válasz. Elfogadom, hogy kevés a tudásom hozzá. -
FOX888
tag
Sávszélesség korlátozásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Megnéztem már egy pár oktató videót és leírást, de nekem nem akar működik.
Annyi a különbség, hogy nálam Bridge-ben van 3db Lan csatlakozó és ezt is választom ki Interface-nek. Le-feltöltési limit beállítva.
Mit ronthatok el? pfSense 2.5.0 -
FOX888
tag
válasz
Multibit #696 üzenetére
#inf3rno
A közvetlen tesztelésre még nem volt érkezésem, de hamarosan leellenőrzöm, hogy mekkora is a valódi bejövő sebesség. A beállításokat átnéztem és rendben találtam őket.#qqcqqc
És alapból tudta ezt a sebességet vagy finomhangolásra volt szükség?#Patice
Ilyen értékkel már nagyon elégedett lennék!#Multibit
Melyik hw-re gondolsz? A router-re vagy a gépre, amin tesztelek?
Semmi különleges nincs használva. Egyenlőre otthoni teszt környezetben fut a router. -
FOX888
tag
Aki digi-s pppoe (FTTH 1000/300) kapcsolatot használ, milyen le/feltöltési sebességet tud elérni pfSense 2.5.0 használatával?
Tudom, hogy a BSD nem kedvez az ilyen kapcsolatoknak, de nálam a letöltés a felét sem éri el. -
FOX888
tag
válasz
KaqXar19 #680 üzenetére
Igaz én nem vagyok nagy szakértője a témának, de leírom, hogy nálam mi a különbség.
Nekem is digi pppoe-s kapcsolatom van.
A gateways ablakban csak egy bejegyzés van.
Azt nem tudom megmondani, hogy ez okozza-e a hibát. Én csak ebben látom a különbséget.
Esetleg ezen az oldalon leírt beállításokból a harmadik lépést a "LAN" hálózatodra beállíthatod.
https://www.cyberciti.biz/faq/how-to-pfsense-configure-network-interface-as-a-bridge-network-switch/[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest