Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ƬΛЯΛ
senior tag
Üdvözlök mindenkit!
Keresgéltem a fórumon, de élő, vagy konkrétan ezzel foglalkozó topicot nem találtam, így úgy döntöttem nyitok neki egyet, hiszen valószínű elég sokan használjuk otthoni/vállalati környezetben. A topic célja az, hogy a pfSense-t használó kezdő/haladó/profi userek megoszthassák tapasztalataikat a többiekkel, esetleg segítséget kérjenek/nyújtsanak. Remélhetőleg családias, baráti hangulatot sikerül kialakítani, ami mindenki számára kellemes időtöltést eredményez a topicban.
Egy pár szó annak, aki nem feltétlen tudja mi az a pfSense:
A pfSense egy FreeBSD alapú standalone operációs rendszer, ami arra hivatott, hogy minden funkciót megadjon egy számítógépnek, amivel routerré válhat. Sokaknak a költségkímélés a cél, hiszen akár egy régebbi 775-ös géppel is létre lehet hozni egy gigabites routert és ezzel együtt egy komplett hálózatot, de vannak akiknek a sokszínűség és a funkciók hada a kecsegtető.Nálam először egy Fujitsu Esprimo brand gépen futott, Intel E8400 processzorral és 4x1GB DDR2 rammal. Ez egy 4 portos PCIe x8-as gigabites Intel kártyával volt megtámogatva. Mondanom sem kell, kinyílt előttem a világ vele. Mostanra már ESXi virtuális környezetből fut és továbbra is elégedett felhasználóként állok mögé.
A legfontosabbat elfelejtettem, ez az egész teljesen INGYENES, a telepítőt innen tudjátok beszerezni:
https://www.pfsense.org/download/A későbbiekben tervezek komplett leírásokat készíteni, mit hogy kell, azok számára, akik esetleg nincsenek kibékülve az angol nyelvvel, így nincs segítségükre a Netgate fórum.
Igyekszem majd a legjobb tudásom szerint segíteni mindenkinek, aki kérdéssel fordul a topichoz, továbbá remélem sokan összegyűlünk, és tényleg közösséget építhetünk.
Köszönöm előre is az aktivitást, érezzétek jól magatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Láncfűrész topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jövedelem
- Okos Otthon / Smart Home
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Eladó Canon 700D kamera váz
- BESZÁMÍTÁS! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 48GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest