Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
halisa
tag
Hát ha valaki kipróbálná: Q-Feeds plugin . Én már jelentkeztem és regisztráltam várom a további instrukciókat.
-
-
R̲e̲m̲
senior tag
Sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni
Proxmox alatt fut egy opnsense, up-to-date.
csináltattam a pve-vel egy full backupotvzdump 102 --mode stop --storage vmstore --compress zstdna ennek az lett a vége, hogy még a serial console (fizikai serial console, nem ethernet alapú) is sloppy lett, gyakorlatilag másodpercenként jó ha egy karaktert kaptam. Valami beakadt, de nagynehezen meglett a 100%, de onnantól alig lehetett bármi parancsot bevinni. Mondom akkor restart, nagynehezen újraindult, és itt kezdődtek a bajok. A hálózat elment nyaralni. Konzolon kiderítettem, hogy opnsense alatt az összes adapter assignment visszaállt alapértelmezettre. Se wan, se lan, se semmi. a PVE-nek van egy usb-s fizikai backup adaptere, ami bennvan a vmbr0-ban, innen vissza tudtam éllítani mindent, de bosszantó, hogy valami miatt eltűntek az assignmentek.
Mi okozhatta, hogy az opnsense eldobta az adaptereket?
köszönöm előre is! -
Multibit
nagyúr
Időnként (kb. fél évente) lekapcsolom a fogyasztókat a hálózati feszültségről, hogy dolgoztatva legyen az UPS. Az elhasználódott gyári Eaton akku után jó minőségű akkut választottam pótlásként egy évvel ezelőtt (CSB HRL 9Ah 12V HRL1234WF2, High-Rate + Longlife). Az asztali PC-m alatt is egy Eaton UPS van (5E 850i), ebben is csak egyszer kellett akkut cserélni. Persze, a céges és a privát használat/terhelés eltér.
-
-
kutga
félisten
válasz
Multibit
üzenetére
Olyanom nekem nincs.
Egyelőre a 'Protocol timing' alatt beállítottam a ''Freebsd default' értékeket, ezt gondolom lehet növelni, ahogy viselkedik a következő áramszünetnél, ami szerencsére ritka, de amikor beüt, akkor ez kis kényelmetlenség.MOD
ViZion
Nem, ez bare metal, minipécén fut a modem mellett. -
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Opnsense alatt be tudom valahol állítani, hogy a wan interfész a router indulásától számítva mikor kapcsoljon be? Az a problémám, hogy áramszünet esetén a router hamarabb áll fel, mint a hgw, és a wan interfész nem kap ip címet, csak router újraindítást követően. Pár perccel ha később indulna, akkor nem lenne ilyen gond.
-
válasz
inf3rno
üzenetére
Tippre többen használjuk itt az OPNsense-t, illetve lehet a ddns+wg helyett a Tailscale-t is, ami NAT mellett is megy, ha ez irányba mennél, Tailscale oldalán látható az összes eszközöd kapott IP-je, amire Aliast kell létrehozni és mikor engeded a Tailscale interfészen a forgalmat, Source alá megy az Alias.
Tailscale esetén fix 100-al kezdődő IP címet kapnak az eszközök, amik nem változnak, ellenben WG alatt max. annyit lehetett tenni, hogy ha csak mondjuk telekomos mobilról akarjuk elérni az otthoni hálót, akkor az Aliast arra a tartományra hozzuk létre (ami nagyjából ismert telekomnál), ha nem elég ez a tartomány akkor lehet nyilván tágabb is, mint magyar IP, lényeg ha nem jársz a világ másik végén, akkor onnan nem kell elérhetővé tenni a VPN-t. Itt is a korábban létrehozott WG interfész alatt ha engeded a forgalmat, akkor a Source alá kerül a létrehozott Alias. -
drzsolt74
csendes tag
Köszi a gyors választ. Sajnos nálam nem ez volt a gond.
Többször újra telepítettem Proxmoxban, aztán az utolsónál elindult az ipv4 is.
Ugyan azokat a beállításokat adtam meg mindig. Valszeg valamit benézhettem. De végre a kapcsolat már megvan. Most lassan megkezdem az átköltözést pfsense-ből. -
inf3rno
nagyúr
Nincs az Opnsense-nek külön topikja, gondoltam ide írok. Sikerült belőni az otthoni hálózatot vele, de egyelőre a szolgáltatói cucc mögött van, duplán natolt. Beállítottam a VLAN-okat, AP-ket, ilyesmik. A következő lépés az lenne, hogy bridge mode-ba rakom az egészet, aztán felteszek rá egy WireGuard-ot meg egy kis scriptet, ami bizonyos időközönként elküldi az IP-t valamelyik szerveremre. Nem akarok DynDNS-t, mert sokkal könnyebben megtalálják, mintha IP alapon tolom, és úgy emlékszem már egy ideje fizetősek is ezek a szolgáltatások. Kérdés, hogy mire figyeljek tűzfal kapcsán, amikor a WireGuard-ot összekötöm az otthoni szerveremmel, illetve, hogy létezik e valami fail2ban megoldás, amit érdemes használni? Port knocking-al szerintetek van értelme szórakoznom, vagy azt inkább hagyjam?
-
fsdb
aktív tag
Nézegettem, a hmzs féle s920-as megoldást. Ha jól láttam talán még az ecc memórát is visz. Azután olvasom itt a Suricata, nézem Zenarmor más layer. Mit bír ez a KK vas?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyelőre a 'Protocol timing' alatt beállítottam a ''Freebsd default' értékeket, ezt gondolom lehet növelni, ahogy viselkedik a következő áramszünetnél, ami szerencsére ritka, de amikor beüt, akkor ez kis kényelmetlenség.