- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Magánnyugdíjpénztár összeget fel tudom használni akkor is ha nem vagyok tulajdonos a házban? Édesapám a tulajdonos de én is oda vagyok bejelentve
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Jelenleg van egy lakasom,amit havi 130 ert adok ki,de mar kezdem unni a sok idiota lakót. Ha eladom a lakast tegyuk fel.23M ért,mibe fektethetem amibol szinten kihozhatok legalabb annyit havi szinten,kockázat nélkül.?
-
DreXadX
friss újonc
Sziasztok!
Nyugdíjpénztárból ingatlan vásárlás az új akcióterv amivel élénkítené a kormány az ingatlanpiaci mozgásokat. Ki mit gondol erről? -
Bandit21
addikt
Családi adó kedvezmény jár a magzat 91 napos korától. Orvosi igazolással kell leadni, a bérszámfejtés felé a családi adókedvezmény nyomtatvánnyal.
Onnantól kezdve kevesebb adóelőleget vonnak majd a bevallásban/tervezetben meg majd csekkolni kell. Felmerül a megosztás de 1 gyerkőc esetében még nem olyan sok hogy ezen megérje 2 ember bevallását is szét cseszni.
Plusz ott a baba váró ami onnantól hogy útban van a gyerkőc egy kölcsön. Visszafizetni a 3 éves kora után kell kezdeni. Idéntől asszem 11 M ft. Ha terveztek még akkor a következő gyerek miatt elengednek 3 M Ft -ot (korábban volt 3 lehet ez is változott ahogy a 10 is 11 re.)
De házasnak kell lenni hozzá. Meg van elég sok feltétel, de ha úton van már a kicsi akkor nem rossz belemenni.
Plusz ott a csok is. De abba nem vagyok otthon.
Rose bringa hogy megy?
-
flash-
veterán
Sziasztok! Azt tudom hogy várandósságnál sok féle kedvezmény(adokedvezmeny, stb) van. Melyikre mikortól kell bejelenteni az igényt?
-
cs.zs.
veterán
Szia,
rendelkezned kell Cascoval, max 90 napja vetted az autót, és tartasz attól, hogy később a piaci ára fájdalmasan kevesebb lesz, mint amennyiért vetted, és félsz attól is hogy totálkáros lesz, vagy ellopják. A casco piaci árat vesz figyelembe a térítéskor, amikor kiszámolja a GTK összegét.
Az itt keletkező hiány-szeletre jön a GAP.
Címszavakban ennyi.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
GAP biztosítás kinek van? Megéri? Mire kellhet ez? gazdasági Totálkár esetén pl hasznos? Vagy mire kellhet? -
cs.zs.
veterán
Szia,
több féle is létezik,
1.,
amikor a tényleges kezelést fizeti a biztosító (a külföldi kórháznak), szaktekintélyek által javasolt, közösen kiválasztott helyen. Térítik a kísérő szállodáját is, tolmácsot, itthoni gyógyszerköltségeket. Felnőtt embernek ez kb 20.000 Ft-os havi költséggel köthető bizonyos betegségfajtákra -amik addig a szerződőnél még nem jelentkeztek, de fél tőle, tart tőle hogy ez bármikor felmerülhet. Gyerekekre fél díj.
-ÉLŐ donoros szerv- és csontvelőátültetés (ha egy családtagodnak adnál) - azaz tartasz tőle hogy ilyen előfordulhat
-Agyi idegsebészeti beavatkozás
-A rákbetegségek minden fajtája
-Szívkoszorúér műtét
-Szívbillentyű műtét
Térítés 2x 1 millió Euro (2 különböző probléma esetén)
2.,
Rettegett betegségek esetén, ez biztosítóként változik, 25-30 különböző diagnózis. A biztosító itt egy kellemetlen diagnózis után közvetlenül a páciensnek fizet, diagnózis után 30 nappal. Itt is érvényes, hogy csak akkor köthetsz ilyet, ha nálad még nincs előzménye. A díj korfüggő, 20 éves embernek 10 millió Ft havi 5000 környéke, de egy 40 évesnek már dupla kockázat. (kb számok)
Ez alapvetően arról szól, hogy legyen pénzed drága magánrendelőkre, drága gyógyszerekre, ezért kapod a pénzt.
A 2. előnye hogy itt te kapod a pénzt, és több betegség van benne,
az 1 példában pedig kevesebb betegség van, de a betegségenkénti max 1 millió Euro magasan veri az 5-10-15 millió Ft-ot, de ezt nem te kapod, hanem a kezelő hely a kiállított számla alapján.
Ha több infó kell, vagy valamelyik érdekel, keress privátban -
flash-
veterán
milyen biztosítást érdemes kötni? ezek az eü biztositások mennyire jók?
-
törölt tag
válasz
Krisztianby #175 üzenetére
A Nav láthatja, kaphat információt a Revolut számlájáról, mert meg van adva az adó azonosító, és ahogy fejlődik az AI (mesterséges intelligencia) úgy ezt egyre jobban fel tudják dolgozni. A kérdés, csak az ha rendelkezésre áll már ez az információ mennyire mennek utána, van kapacitás.
https://nav.gov.hu/sajtoszoba/hirek/A_Revolut-szamlakra_is_ralat_a_NAV
Ugyan ez igaz a legtöbb kriptóra és váltóra is.
Egyébként neked, mint "ügyfélnek", miért is kellene foglalkoznod azzal, ő adózik-e vagy sem?
-
Krisztianby
tag
Állam irreális dolgokra költi el a pénzemet?
Az én megkeresett legális és bejelentett munkámból eleve leadózok és ha én ezt oda adom valakinek még utána is vonogasson?
Egy csóró egyetemista aki ezt a bevételt kajára költi mert máshogy nem tudna enni még adózzon utána?
Ezért.Ha nagyon muszáj akkor kp-ban fizetek neki továbbiakban, fő kérdésem továbbra is fentebb leírtban szerepel.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Krisztianby #175 üzenetére
nem adózik (nem is várom el..)
miert? -
Krisztianby
tag
Hello, hirtelen jobb topicot nem találtam így ha ez nem ide való elnézést.
Én Wiset használom mint fizető eszközt 100%-ban, erre is kérem a fizetésem. Online igénybe veszek egy magán tanárt aki ezt mondjuk azt hobbiból űzi, nem hivatalos van szerintem 4-5 ember akit oktat hetente 1 órában (egyetemista). Revolut számlát vezet. A leadott magán óra után nem adózik (nem is várom el..) mivel 2500-Ft-ot kér el 1 órára. Viszont szeretné hogy én is csináljak egy Revolut számlát hogy arról küldjek neki pénzt a NAV véget. Az én pénz tudatosságom és erről alkotott jogszabályokról való ismeretem nulla. Ilyen kis összegek esetén elővehetik őt vagy engem?
-
flash-
veterán
milyen baleset biztosítast kössek?
hogy induljak neki,1-2 tipp ? -
FIREBLADE78
addikt
Szeretnék ma biztosítást kötni,amihez kocsi asszisztans is van. Amikor kérdezi,hogy autó évjárat,ekkor a gyártási év kell vagy forgalomba helyezés dátuma?
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Lakásbiztosítást szeretnék kötni, vízkár, tűzkár, viharkár, garázsban lévő gépjárművekre, és ingóságokra is.
Hol és hogyan érdemes megkötni?
Az ingatlan értékét mekkora értékre érdemes kötni?
7 éve 30M volt, most 80-at ér?
Helyreállításnál számít?
Van különbség például ha 30 vagy 80m értékre biztosított ház garázsát, alagsorát elönti a víz, és mondjuk a takarítás, festés költsége pl. 600000ft?
Tényleg igaz, hogy ha kötök biztosítás, bizonyos időn belül történt károkra nem fizet?
Mennyi idő?Köszönöm
-
bozont
veterán
Üdv
Nem tudom mennyire offtopic, de nem találtam külön erre.
Házeladásnál euróban fizetnének a vevők, de nekünk csak Ft alapú számlánk van. Érdemes így belemenni? Melyik árfolyammal kell ilyenkor számolni? Mire kell figyelni? -
I02S3F
addikt
Sziasztok! Háztartási pénzügyi tervezéssel kapcsolatos kérdéssel melyik topichoz fordulhatok? (Összevetettem a tényleges kiadásaimat a tervezettől és óriási az eltérés)
(Tehát a tervet szeretném igazítani a kiadásaimhoz)
-
EG0
aktív tag
Másik oldalról nézve is baromi kellemetlen, amikor pl. a ház gondnoka kér meg, hogy megadhatja-e a telszámodat a lányának/vejének/akárkijének, mert az belevágott "pénzügyi tanácsadásba". És akkor jófejségből rábólintasz, és elkezdesz azon gondolkodni, mivel szereld majd le a f*s unit-linked ajánlatait. (Legegyszerűbb: sajnos se befektetni való pénzem se kiváltani való hitelem nincs, napról napra élek, ezvan.)
Tanulság számomra: ha jó ismerős kérdez meg, akkor udvariasan, minden más esetben udvariatlanul kell elküldeni az összes ügynököt (megnevezés: tanácsadó) a **csába.
Esetleg viszont ajánlani pl. a kiszamolo.hu oldalt (mondjuk Miklós is sok hülyeséget leír, de pont ebben a témában elég reális). -
banánocska
aktív tag
válasz
djdaniel #166 üzenetére
Sajnos én idősebb vagyok, és benyeltem. Akkoriban jóbarátként tekintett ismerősöm keresett meg ezzel a "szuper" lehetőséggel, mert tudta, hogy épp felmondok egy nemzetközileg erősnek számító Brit alkusz cégnél. Természetesen nem ezzel kezdte, hanem egy közösségbe invitált meg, ahol biztosításokról szerzett tudásomat tudtam volna kamatoztatni, hogy segítek tanácsokkal az érdeklődőknek. Aztán majd 1 hónap múlva derült ki, hogy bizony ez nem mást mint az a szar, és szó sincs az embereknek való segítségben, csak a lehúzásokban. De akkor már tövig bekaptam a legyet. És erre pár barátságom ráment.
Hál' istennek volt egy jó megérzésem, és a fontosabb embereket nem kerestem meg, hiába erőszakolták. Mert bizony komoly több órás előadás volt "hogy na, csak ismersz még valakit, írjuk össze"! A postástól kezdve mindenkit fel kellet írni, amennyiben nem tudtál felírni senkit (vagy nem akartál), akkor bizony elég gyorsan kiutáltak a szektából, ugyanis a felfogásuk szerint te nem vagy elég elhivatott, hogy bohócot csinálj magadból. Gyönyörűen létrehozott lelkiterror. A szakma legalja, és ezt sok, a szakmában elismert ember mondta, legyen az alkusz, vagy biztosítónál dolgozó egyén. De én rohadtul makacs voltam, és nem érdekelt, és bizony fél év munka után immár hónapok óta nem hajlandóak elengedni. Hát mostmár érdekelni fog mások véleménye.. -
djdaniel
senior tag
válasz
banánocska #165 üzenetére
Szia, épp a héten voltam ennél a 3betűs sz*rnál állásinterjún, bár fogalmam se volt hogy ilyen interjúra megyek. A történet: irodai adminisztrációs munkaként hirdették az egészet, habár furcsálltam h mellékállásra 100-150k..
Bemegyek az irodájukban, bent ül egy öltönyös max 25éves srác, körbenézek az irodába és szinte full üres, még egy laptop sincs az asztalon, egyedül egy bmw autós kép a falon, kicsit paraszt vakítás hangulata van az egésznek, kíváncsi leszek mint mond.
A srác elém tesz egy kiértékelő lapot hogy töltsem ki, odaadja a "hugo boss" tollát, majd közli hogy kimegy telefonálni.. Vissza jön, fog egy üres lapot és mint ha novellát elemezne felvázolja a céget és hogy milyen könnyen kereshetek százezreket, befektetéssel és életbiztosítással foglalkoznak, látom hogy az egész egy betanult szöveg. Elkezdünk beszélgetni, mennyire fontos nekem a pénz? mennyit szeretne keresni? Próbált meggyőzni, rájött hogy kevés rá az esély így hamar befejeztük az egész beszélgetést.
Habár elégé meggyőzően tudott érvelni, ha 18éves lettem volna biztos benyelem. -
banánocska
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném a tapasztalataimat megosztani veletek, és ha sikerül akár egy embert is eltántorítani a velük való kapcsolattól, már elértem amit szerettem volna. Ez bizony a 3 betűs cég.
Sejteni lehet már a bevezetőből, hogy bizony én is tagja voltam a "közösségnek". Hatalmas hiba volt, és hatalmas tanulópénz. A cég szerkezeti szinten nagyon jól ki van találva. Ugyebár strukturális rendszerben működik, és ennek van egy központja. Még nem derült ki de most az Országos Választási Bizottságról beszélek, mert ha valaki bármit is említ a cégről, megfenyegetik, feljelentik.
Aki teheti MENEKÜLJÖN.
Az érzelmekre hatnak, és gyönyörűen masszírozzák az embert, hogy tárja fel kapcsolatait, de garantálom, hogy miután ezek megtörténtek, nem fognak a barátaid szóba állni veled. Beleestem, megetettek. Szerettem volna a szakmát kitanulni, érdekelnek a biztosítások. Sok barátom, rokon mondta akiknek már volt közük ehhez, hogy meneküljek. És igazuk lett. Mert mindenre van kifogás. Ők buták, nem értik a dolgot, majd meglátják amikor egy rakat pénzem lesz. De nem a szakmaiságodból, azt is garantálom. Bújtatott MLM az egész, az általad beszervezett emberekből lesz látható pénzed. A strukturális mivoltának köszönhetően nem nagyon akarnak majd elengedni. Borzasztó macerás, idegőrlő lesz, mert ott fognak alád tenni ahol csak lehet. Mivel az MLM rendszer mivoltából, nekik az a jó ha minél tovább a rendszerben vagy. Továbbá az általad kötött szerződések nagyon elenyésző %át adják oda, a többi a vezetők zsebébe megy. Nincs termékük, mondják ők. De van. TE!
Te, és az ismeretségi köröd. Természetesen erre az írásra is lesz kifogás, hogy nekem nem jött be, itt én vagyok a hibás. Így van. Én vagyok, aki aláírt nekik.
Az agymosás működik a legjobban náluk. 50 éves bevált recept.
Remélem tudtam segíteni. -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Cehrriskről vannak vélemények, tapasztalatok? Elvileg az Uniqa áll mögötte.
-
I02S3F
addikt
válasz
Wmwinters01 #162 üzenetére
Köszönöm!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Galaxy A40 új tulajdonosa vagyok. Akartam biztosítást kötni a készülékre, de a Telenor szar mobilos felületén szarul küldte el az adatokat(Én voltam a hülye, hogy ott rendeltem meg). Utólag valahol tudok készülékbiztosítást kötni?
-
Wmwinters01
tag
válasz
mcdennis #159 üzenetére
Szia, remélem nem késői a válaszadás!
Van elég sok kalkulátor az interneten, valamint számos cikket is írtak a témában. Mindenképp érdemes a fix kamatozást választani szerintem -beütne egy crach, vagy egy erősebb monetáris politika hatására- könnyebben védve vagytok a kamatingadozástól. Amennyire lehet, minél hosszabb ideig. Lehet h most kevesebb ha valaki változókamatozásúnak vesz fel hitelt, de érdemes távlatokat nézni. 20 évig fizeted a lakásra a felvett kölcsönt.... mi történt veled és úgy amúgy a monetáris szektorban 20 év alatt?
De elég csak belegondolni, hogy tavaly februárban bőven 6-8% körül alakultak a lakáscélú hitelek THM-jei... addig most bőven 5%alatt vannak.
Amúgy sok dologtól függ, hogy melyik bank ajánlata jó nektek. Kicsit magam felé is hajlok, de a mi havi jövedelmünkkel, messze a K&H ajánlata a legjobb, nekünk. Nektek előfordulhat, hogy más banké. Érdemes bogarászni és utánajárni alaposan mindegyiknek.
Bekalkulálni a pozitív-mindenígymarad-negatív vonzatokat is és azok alapján belevágni. Lesz pár hét/hónap amíg meglesz a tökéletes lakás, addig van idő a hitelnek utána járni.Összességében 2 dolgot két dolgot tarts szem előtt, THM és a fix kamatozás, a többi kb mellékes -vagy legalábbis nem akkor buktató, mint h mennyibe került a hiteled a végén
-.
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e de, párommal lakáshitel (pontosabban lízing, mert katonák vagyunk és van ilyen is
) felvételét tervezzük. 24 milliót tervezünk felvenni és az a kérdés hogy 20-25 éves futamidőre számolva melyik csomagot ajánljátok? Fix 10, fix 5, változó kamatozású?
-
fLeSs
nagyúr
Ismer vki olyan p2p kölcsönző oldalt, ahol magyarok tudnak kölcsönözni?
Köszi. -
Met
nagyúr
válasz
Drótszamár #156 üzenetére
Azt honnan lehet tudni hogy a tönkrement elektronikai készülékekre mit fizetnek?
Beker értéket (amennyiért vettem számlára), avultatott értéket (beker érték - x%/év) vagy mostani aktuális értéket (ha most akarnék venni egy hasonló kategóriás készüléket). -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Lakásbiztosításon gondolkozom.
Egy dolog miatt az pedig a villámcsapás kár.
Ha nem vagyunk itthon kikapcsolunk mindent, ha nagy vihar van és itthon vagyunk akkor is kikapcsolunk mindent amíg elvonul, egy dolgot nem az pedig a klíma. Attól félek hogy villámcsapás következtében tönkre megy, de nem attól hogy belecsap hanem attól hogy amikor a közelben becsap valahova az elektromos hálózaton keletkezett túlfesz hazavágja.
Szóval olyan biztosítást keresek ami a "vagyontárgyakra" fizet, de rendes összeget nem avultatottat.
Hol keressek, hol kössek?
Azt olvastam hogy neten jobb kötni. Netrisk? -
Jojo5
őstag
Sziasztok,
Most, hogy lement az elnök választás van értelme váltani gyorsan 5-10k közötti dollárt, mondjuk Huf-ra és utána kivárni egy 10-15 ft-os különbözetet majd visszaváltani a pénzt ?
Ha igen, ezt, hogy lenne célszerűbb kivitelezni? Kinek mi az ötlete ?
Várom a válaszotok!
Üdv,
J -
MPeter87
őstag
Ha lakásbiztosításra gondolsz, nekem jók a tapasztalataim velük, de nyilván csak a szerződésben foglalt dolgokra fognak fizetni.
Ha élet/balesetbiztosítás, ott is csak a vállalt dologkat fogják fizetni, de ha igazolt az esemény, egyik biztosító se fog kekeckedni, mindegyik fizetni fog. Kötés előtt nézd meg a többi biztosító termékeit is, mert mindegyik kicsit más. -
F34R
nagyúr
Sziasztok, Groupama biztositonal mik a tapasztalatok, kar eseten hogy szokott fizetgetni? Vagy itt is erdemes a legmagasabb csomagot kotni, hogy biztosak legyunk?
-
MPeter87
őstag
Azok az elemek, amiknek a nevében nincs benne a "baleseti" szó, évről évre egyre drágábbak lesznek az életkorod növekedésével. Ha sok (összegben és/vagy darabra) ilyen kiegészítő van benne, nagyon sokára lesz nullás vagy plusszos a megoldásod. Ha viszonylag sok, érdemes lenne kivenned azokat belőle és kötni egy generali testőr vagy aegon vitál jellegű, tisztán baleset és életbiztosítást, hosszú távon jobban járnál vele. Ezek többnyire a teljes tartam alatt fix díjasok vagy indexálódhat, ha kéred/elfogadod.
-
MPeter87
őstag
A groupama termékeit nem ismerem, meg kell nézni, hogy milyen, abból is van többféle. Ha van valamelyikhez eseti számla, akkor oda fizetgetheted, csak beszélj előtte a groupamás tanácsadóddal, hogy milyen bef.alapokba megy az esetin a pénz. Ha 1-2 éven belül hozzá akarsz nyúlni, akkor a kockázatos(abb) alapok kizárva; ha később akarsz csak hozzányúlni, akkor lehetsz bevállalósabb is. Remélhetőleg a rendszeres díjas rész kockázatosabb alapokba megy, máshogy nincs értelme. Ebben a 2ben vannak valamilyen kiegészítő elemek/biztosítások is?
-
MPeter87
őstag
Értem. Havi (folyamatos) díjfizetésű másik megoldást nem tudok, ami megérné 1-5 évre. Max úgy, hogy elindítasz egy 10-15+ év futamidejű megtakarítást (Unit linked életbiztosítás) minimális havidíjjal (többnyire 10.000-12.500Ft/hó díjtól indulnak), aminek van eseti számlája és a fennmaradó részt oda fizetgeted be. Ezek viszont úgy működnek, hogy a folyamatos díjas részének csak bizonyos százalékához tudsz hozzáférni és költséget is vonnak belőle, persze ettől függetlenül hozam lesz rá, ha jó a bef.alap; az eseti számlás része viszont bármikor hozzáférhető, erre is jön hozam a választott bef.alap függvényében. Ilyenből viszont rengeteg van, de 10, inkább 15 évnél rövidebb időre nem érdemes kötni.
-
MPeter87
őstag
Ha lakáscélú is lehet, akkor egyértelműen LTP és kösd is meg minél előbb, mert elképzelhető, hogy hamarosan csökkenteni fogják az állami támogatás mértékét. A már meglévő szerződéseket valószínűleg nem fogja érinteni, de itthon minden megtörténhet.... Célszerű a legrövidebb futamidőt választani, amit később tudsz növelni. Csökkenteni is tudod, ha hosszabb futamidőt választasz, de a szerződéskötési költség különbözetét nem kapod vissza, benyeli a társaság, így ne hagyd magad hosszabb futamidőre rábeszélni. Tudsz kötni többet is, szerződő lehetsz bármennyiben, viszont kedvezményezettként egy ember csak egy aktív szerződésben lehet, ezért érdemes bevonni a családtagokat is.
Más folyamatos díjas szerződést nem éri meg ilyen időtávra kötni. -
dkaro
őstag
Sziasztok!
Rövid távú (1-5 év) megtakarításra mit ajánlanátok jelenleg? A havi befizetett összeg 50-100e Ft között lenne, természtetesen nem szeretnék hozzányúlni a lekötés ideje alatt. (Lehet lakáscélú, nem kell feltétetlenül szabadfelhasználású legyen. Tudom LTP, de ezen kívül:-) )
Válaszokat előre is köszönöm! -
MPeter87
őstag
Lehet nevetni fogsz, de ilyen időtávra OTP gépkocsinyeremény betétkönyveket vennék, a címlet mindegy, 5-10-20-50ezresek vannak. Előnyei: adómentes, bármikor hozzáférhető (bemész egy OTP-be, viszed a kis nyereménykönyvet és visszaváltod kp.-re, amennyit szeretnél), nincs költsége, nem kell izgulnod, hogy az árfolyamok hogyan ingadoznak, na és persze ha kisorsolnak, akkor nyertél egy autót vagy ha 1-2 hónappal később mész beváltani, akkor az autó értékét. Nem kell OTP-s számlával rendelkezni.
Banki lekötést nem erőltetném, mert ilyen időtávnál aligha kapnál többet vissza, mint amit beteszel, költségek, kamatadó, ehó, tranzakciós díj miatt pl. Ilyen időtávra az egyösszegű befektetési életbiztosítások (UL) sem lennének előnyösek, sőt.. -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Egy nagyobb összegnél (7számjegyű) milyen befektetést tudnátok ajánlani ? -
MPeter87
őstag
válasz
ImACeltic #132 üzenetére
Bocs a késői válaszért.
Az Uniqa termékekről elég keveset tudok, nem kötöttem őket, mert drágák, így csak általánosságban írok néhány dolgot. A MABISZ honlapján van egy folyamatosan frissített táblázat, ahol minden itthoni UL biztosítás teljes költség mutatója (TKM) elérhető (5-)10-15-20 éves viszonylatban. Ezek tól-ig százalékos értékek. Ez támpontot adhat, hogy a többihez képest mennyi költséget vonnak el, de szimplán ez alapján nem szabad dönteni.
Ha ezt mondta az üzletkötő, amit leírtál, akkor ez ebben a formában nem igaz.
Te 2 befektetési egységekkel egybekötött életbiztosítást (UL) kötöttél. Ezek nagyjából 2 módon köthetőek: vagy csak szimplán megtakarításnak (ilyenkor csak egy minimális alap biztosítási védelem van benne pl 10ezer Ft haláleseti vagy 1-2 millió baleseti halál - ezek filléres tételek, ha külön vannak kötve) vagy pedig megtakarítás és különböző kiegészítő biztosítások egyben. Mindkét esetben számolni kell a szerződés alap fix vagy százalékos költségeivel, viszont a 2. esetben a kiegészítő védelmeknek a díjai is levonódnak a havonta befizetett összegből, tehát jóval kevesebb fog kamatozni Neked. A kiegészítő védelmekről tudni kell, hogy pl a haláleseti vagy kritikus betegség biztosítás minden évben egyre drágább lesz az életkor előre haladtával.
Ha nincs benne kiegészítő biztosítás, a befektetési alapok hozamától függően kb 7-8 év után lesz plusszos a szerződésed, tehát kb ekkortól lesz benne több pénzed, mint amit befizettél. Ha átlag feletti hozamot érnek el az alapok, akkor lehet korábban is. Ha van benne kiegészítő, akkor ez jóval későbbre tolódhat. Nagyon kevés olyan termék van a piacon, ami 10 évnél közel a dupláját tudja neked produkálni, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy ilyen nincs.
A kamatok, vagyis ebben az esetben hozam tekintetében olyan, hogy fix, nem létezik. Egyedül a pénzpiaci alapok hoznak fixen éves szinten 0-2% között. Ezek jellemzően nem szoktak beesni és ettől többet sem hoznak, viszont ebbe egyáltalán nem érné meg fektetni hosszú távon, mert a költség többet esz meg a befektetésből, mint amit a hozam hoz. A többi alap árfolyama viszont tud bőven emelkedni és esni is. Léteznek garantált alapok is, de többnyire ezek is egy lejárai árfolyamot garantálnak, amire nem mondanám, hogy jó befektetés volt..
Az a 3. év után +10% egyfajta bónusz. Ezt többnyire az éves díj vagy bizonyos időszak éves díja határozza meg, de ez nem tekinthető hozamnak, mert nem a befektetett összegre kapsz évente +10%-ot, hanem pl az első éves díjnak a 10%-át évente. Persze ez termékenként más és más, így tényleg csak nagyvonalakban...Tehát nem akarlak elszomorítani, de kizárt dolog, hogy 10 év múlva a dupláját vedd ki a befizetett összegnek.
A szerződési feltételeket érdemes átfutni. Az Uniqa honlapján megtalálod vagy gugli kidobja, de jól nézd meg a szerződés típusát, mert van, hogy csak egy "Plus"-t írnak mögé és már más lesz a vége.
U.I.: Nem dolgoztam az OVB-nél.
-
ImACeltic
őstag
válasz
MPeter87 #131 üzenetére
Uniqua biztosítást kötöttem velük, kettőt. Van egy amibe havi 10-et utalok, arra azt mondták, hogy 10 év múlva kb 2 milliót vehetek ki, a havi 20-ra pedig 4-5 milliót mondtak. A biztos kamat 7-9%, 3. év után pedig +10%, tehát 17-19 elvileg.
Nem vagyok túlságosan otthon az ilyesmikben, ez reális?
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Rövid kérdéssel fordulok hozzátok. Az OVB tényleg azt nyújtja amit mondanak, vagy átverés?
-
bandi0000
nagyúr
Hali
Remélem ide tartozik és vagy tudtok segíteni, euronicsnál kötöttem plusz biztosítást, nem egy nagy összeg 10k 5 év, és érdekelne hogy mekkora az esélye hogy átvernek, nem fizetnek vagy bedőlne a cég akkor mi lenne, elvileg a cég neve fény-hang kft 2013 ban alakult vagy vette át a nevet de a gyártói garik 2 év után járnak le és igazábólha sokszor sok dolog megy tönkre lehet nem tudná finanszírozni
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Remélem hogy a megfelelő topikba írok...Meg akarok venni egy teremgarázsban lévő beállóhelyet, hogy utána bérbe adhassam.
Az volna a kérdés hogy milyen költségek terhelnek engem ilyenkor?
Nyílván a vételi áron kívüli költségekre gondolok.Azok a helyek amik a belvárosban vannak és 700.000ft ért hozzá lehet jutni, mennyire jók?
Előre is köszi.
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Ebben hol az átverés?
Nekik mi hasznuk van abból, ha letöltöm a programjukat.
Egy rakat pénzt költenek a reklámra, de miért?
Piramis játék?
-
Revajzz
tag
Hello,
Most tettem le az Informatikai Hálózet telepítő és üzemeltető szakmát (Cisco).
Természetesen érettségivel is rendelkezem emelt infórmatikával. Sajnos nem találok a szakmámhoz munkát, pedig már nagyon kellene dolgoznom...Jelentkeztem és nagy esélyel fel is fognak venni BGF-PSZK-BP Gazdaságinfoirmatikai karra, és sajnos fizetősre fognak szóval kelle majd a pénz.És arra gondoltam hogy már azért van elég tudásom ahhoz hogy elindítsak egy vállakozást informatika terén, gondolok itt : Rendszergazda, hálózat tervezés,kiépítés, szervíz, karbantartás és hasonlóak.
Kérdésem, hogy mennyibe kerülne ez nekem mind?
Hogy célszerűbb elkezdeni, sajnos semmit nem tudok ezekről, de nagyon kellene valahonnan bevétel.köszönöm előre is
Revajzz.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Üdv a topiclakóknak!
Olyan biztosítás után kutatok amit tudnék köti a magamnál hordott értékesebb munkaeszközeimre (notebook, tablet, telefon, fényképezőgép, stb...), és védve vagyok elvesztés, lopás, fizikai sérülés ellen. Egyelőre megkérdeztem pár biztosítót,de mindenhonnan negatív válasz érkezett. Külhonban bőséggel lehet ilyeneket kötni,de jó lenne itthon találni az ügyintézést megkönnyítendő.
Tud valaki ilyesmiről?
-
GIJoe
addikt
Üdv! Szerintetek érdemes számláról pénzt áttenni €ba? Vagy még lentebb fog menni az árfolyam az IMF után?
-
flash-
veterán
sziasztok
érdeklődnék hogy melyik biztosítási cég ajánlott?melyik a biztos?
kérem ne küldjetek semmiféle ajánlatta privát üzenetet,és ügynökök kíméljenek!!
csak egy átlag lakossági információ szinten érdekelne hogy melyik a megbízható? -
BPFeri
senior tag
Hölgyek és Urak !
Ha valakit érdekel valamiféle megtakarítás(befektetés) itthon és/vagy külföldön esetleg szeretne a Forex ( deviza) piacon megbízható módon kereskedni ( és hozamot könyvelni ) azt szívesen elkalauzolom ebben a világban a saját tapasztalataim alapján.
Keress bizalommal !
-
VINIKOR
senior tag
A Fideszes Varga Mihály azt mondta, hogy nem baj ha néhány bank eltűnik Magyarországról. Szerintetek melyik bankokról lehet szó? Nekem a K&H-ban van 2012 októberig lekötött államkötvényem, 8,5 millió értékben. Ha a K&H eltűnne Magyarországról akkor mi történne a lekötésemmel? Van garancia az államkötvény visszafizetésére?
-
Horka1
tag
Országos lefedettségű szolgáltatóipari vállalkozás beindításához keresek, legalább 1 millió forinttal rendelkező tőkéstársakat.
A koncepció leírása a linkelt dokumentumban.
-
csaba54
tag
UP.hova lett?
-
barbiii91
csendes tag
Sziasztok!
A hétvégén kötöttünk egy megtakarítást amiben van biztosítás is, a neve my way. Nagyon jó, sok lehetőség van benne és hosszútávon nagy nyereséget fog hozni, mert a tanácsadónk figyeli a piacot és ennek megfelelően helyezi át a pénzünket másik alapba. A tanácsdót az egyik ismerősünk ajánlotta, ő talált rá a neten egy hirdetésben. Ha valakit érdekel a dolog itt az email címe(a száma is meg van, de ide nem teszem ki): tanacsadas2010@hotmail.com
üdv
Barbi -
barbiii91
csendes tag
Senki nem hallott a my way-ről?
-
barbiii91
csendes tag
Konkrétan a pénzünk szeretnénk betenni valamibe, de véletlenül sem banki megoldásban gondolkodunk, mert az semmi nyereséget sem hoz. Az csak a banknak jó ezt már tudom. Az egyik ismerősünk a neten egy hirdetésen keresztül talált egy független szolgáltatót a nevét pontosan nem tudom csak hogy köze van a mars csokihoz
, meg hogy svájci. Velük kötött egy my way nevű biztosítást amit agyon dicsért az ismerősünk, hogy miket tud és nagyon ajánlgatta, hogy legalább hallgassam meg a lehetőségeimet, de mielőtt nekiugranék szeretnék még szétnézni. Ezért érdekel ki mit tud mondani.
-
barbiii91
csendes tag
Sziasztok!
Anyukám szeretné félretenni egy kis pénzt, hogy a jövőben legyen mihez hozzá nyúlni, ha kell. Tudtok mondani egy jó tanácsadót, aki tudna ebben segíteni és elmondaná a lehetőségeket? Kecskeméti vagyok, tehát helyi kellene.
Üdv
Barbi -
Balinov
titán
Üdv Srácok,
kérdeznék Ahico-s ft alapú,20éves életbiztosítással kapcsolatban,amit 10éve kötöttem.
Díjfizetési mentességet kértem írásban,jelezvén,hogy a 10év elteltével fel szeretném venni a biztosításomat. Visszaigazolták,hogy xxxkHuf a biztosítási összeg és a turnover Március 25-e. Anyum biztosítós ismerőse azt ajánlotta,25-én kérjük egyből a kifizetést. Ahico-nál ez mennyi időt vesz igénybe mondjuk folyószámlára való utalásnál? Ezt a pénzt - IS - be akarjuk feleségemmel váltani eur-ra,mielőtt kiutazunk melózni Írországba és nagyon nem mindegy,egy telefonos interjún,vagy a repjegy foglalásnál mit mondhatunk.Köszönöm a segítséget!
üdv
Balinov -
mynames
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam másik topicot ahol ezt megkérdezhettem volan ezért választottamezt. Elnézést kérek ha mégis van másik topic ami jobban passzol a kérdésemhez. Egyedül ezt találtam [link], de ez sem az igazi és nem is "pörög".
Sz'al a kérdésem a valuta/deviza árfolyamokhoz kötődik azért is mert én Skóciában dolgozom és a fizumat GBP-ben kapom. Abban GBP-ben ami nagyon jó volt eddig. Augusztus végén mikor utaltam haza pénzt akkor még 379.03-on váltotta az Erste. Azóta eltelt 4.5 hónap és most az árfolyam 334.80.
Igazábol azon tűnödtem hogy ez a zuhanás még meddig folytatódik, hol lesz a vége a trendnek. Hogyan és milyen hatásoktól függenek a GBP-EUR-HUF árfolyamok. Hiszen az Euro emlékeim szerint majd mindig 250 +25 -15 körüli sávban mozgott. Ha az Euro árfolyama "stabil" akkor a Fonté miért nem?Köszönettel: mynames
-
Hetes
csendes tag
igen
befektetési jellegűeknél, ha rosszul fekteted be a pénzt, vagy vegyes életbiztinél is símán előfordulhat, ha pl idősebb a biztosított, vagy sok kiegészítő van mellé kötve, aminek a díja elmegy a kockázati alapba és ez nem képezi a megtakarítások részét, vagy csak egyszerűen rossz befektetési politikát folytat az alapkezelő. -
Jarod1
veterán
Üdv: Létezik olyan hogy 1 biztosítás lejáratkor felvehető összege kissebb legyen mint a befizetett összeg? 15 év után..
-
Levin01
őstag
Üzletkötői munkakörbe várok jelentkezőket. (befektetés, biztosítás, hitel)
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
- Nagyon kedvező jelzáloghitelek
- 20%-os hozamú befektetés módozatok (árfolyamkockázat nélkül is)
- kedvező (banki kamatnál magasabb) hozamú nyugdíjpénztár
- ügyintézési díj NINCS!!! -
Levin01
őstag
Reggeli Up!
-
Levin01
őstag
Új és használt lakás vásárlása esetén kedvező konstrukciójú jelzálog hitel ügyéntézése:
THM: 3,60%
Kamat: 1,49%
Kezelés költség: 2,04%
Külön ügyintézési díjat nem számolok fel (mint sok más helyen)!!!! -
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Fel
-
Levin01
őstag
UP!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Anikben tudok segítséget nyújtani:
- életbiztosítás (annak minden módozatára)
- nyugdíjpénztár
- hitel
- befektetési módozatok (min. 1év futamidővel) -
Levin01
őstag
Up
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
up
-
Levin01
őstag
válasz
CriticalHit #75 üzenetére
Hello!
Ne haragudj, de az OTP-ről nekem nincs túl jó véleményem. Az egyik leg........... cég a piacon. Tudnék neked egy jó befektetési módozatot de nem az OTP-nél. Ha érdekel akkor Priviben írj! -
CriticalHit
addikt
Miért ilyen gyenge az OTP Maxima alapja? Tavaly ilyenkor 20% körüli hozamot mutatott, ma 1,67%. Várható javulása?
Befektetési alapok közül melyiket javaslod 1-3 évre? OTP Quality részvényalap? -
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
A szeptember előtt megkötött befektetési módozatokra nem vonatkozik a kamatadó.
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
válasz
AMD The Best #59 üzenetére
Vissza is!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Ne haragudj, hogy ilyen megkésve, de nem igen voltam gépközelben a napokban.
Hát ilenről én még nem hallottam, hogy ha van valamihez számlád akkor azt nem fogadják el, hanem új számla kell. Hogy a fenébe kérsz egy már kiszámlázott alkatrészről megint egy számlát?
Itt erősen az a gyanúm, hogy mondtak neked egy nem igen teljesíthető feltételt, hogy fizessenek, persze azért, hogy ne kelljen fizetniük.
Én amit tudok neked javasolni, hogy menj el egy számtech boltba vagy nagykerbe és kérj egy írásos árajánlatot IC7-re lepecsételve, aláírva ahogy kell és dugd az órruk alá, hogy ''ez a jelenlegi ára''. Vagy elfogadják vagy nem. Egy próbát megér. -
shteer
titán
szia
nekem egy kérdésem lenne:
meghibásodott az alaplapom a gépemben (Abit IC7)
szerviz bevizsgálás megtörtént, túláram-villámkár
meglévő lakásbiztosításunk (ne kérdezd milyen, nem tudom) fedezné az alaktrészt, DE nem jó nekik az eredeti számlája (ráadásul nem is az én nevemre szól)... hanem ''friss'' számlát kérnek, mert ''jelenlegi áron'' térítenek - ez viszont lehetetlen, ki ad nekem csak 1 számlát?
1. mit tehetek?
2. ha más fajta alaplapot veszek, arról viszek számlát, godolom az nem jó
köszi, üdv! -
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
up
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
-lakáshitelek lakásvásárlásra és felújításra(deviza (svájci frank) alapú hitelek)
-életbiztosítások
-nyugdíjbiztosítások és nyugdíjpénztárak
-forint alapú befektetések,
-euró alapú befektetések
Ha valaki szeretne valamelyik lehetőségről bővebb felvilágosítást kapni, az privátban üzenjen és ha megadja a telefonszámát akkor felhívom. -
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
-euros befektetési alapok
-életbiztosítások
-kölcsön
-önkéntes és magánnyugdíjpénztár
-megtakarítási lehetőségek -
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
válasz
macilaci78 #14 üzenetére
Egyetértek. Mindenben nem lehet első egy cég sem. Viszont akkor ilyen alapon mindenki lehúzhatná a rolót mert a másik úgyis ebben és ebben jobb. Ördögi kör.
Amúgy nem csak ebben az üzletágban igaz, hogy az emberek nagyon nagy része szimpátia alapján is dönt nem csak a számokat nézi. Ott van pl a Raifaisen bank. Biztosan jó konstrukciójuk van hitelre, de ez az idióta reklám a PÁPÁPÁPÁ miatt nekem annyira egy komolytalan idióta Bank lett a szememben, hogy az nem igaz. -
macilaci78
nagyúr
Gondolom, nem azt csinálja az ember, hogy a másikank direktbe a legsz@rabbat ajánlja, természetes módon legjobb tudásod szerint akarsz neki segíteni, hiszen pénzt ad érte valamilyen formában.
De nekem van némi ellenérzésem: mi van, ha valamelyik területen ugyan van a cégednek megoldása, de a piacon ez elmarad a legjobbtól? Megmondod az ügyfélnek, hogy annál a másik biztosítónál olcsóbb a Casco?
Nem akarok kötöszködni, biztosan van a cégben egy olyan rendszer, mely ápolja a tudást az üzletkötőkben és ápolja az ügyfélkapcsolatokat is, mindemellett a piaci igényekhez és a versenytársakhoz igazítja a portfóliót, de Te is érts meg: nem lehet egy cég egy adott piacon mindenben abszolút első. -
liquidmoon
aktív tag
válasz
zolinemvicc #8 üzenetére
MPK RT
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
válasz
zolinemvicc #6 üzenetére
Hello!
Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy nem csak egyféle konstrukciót ad az én munkahelyem sem. Van választék. Amúgy egyenlőre elmondhatom, hogy a cégem benne van az első 5 legnagyobb és legnevesebb biztosítójában. Azért ez elég jó ajánló szerintem.
Nem csinálok elvi csapdát a dologból, mert nem azzal foglalkozok, hogy másnak milye van hanem, hogy a számomra adott lehetőségek közül a lehető legjobbat tudjam nyújtani az ügyfélnek az igényei szerint. Ha az igényeit én nem tudom lefedni akkor úgyis megy máshová.
Annak azért örülök, hogy legalább értelemes hozzászólásod volt.
A HWSW-n hihetetlen bunkó módon szóltak hozzá a topichoz. -
macilaci78
nagyúr
válasz
zolinemvicc #8 üzenetére
OVB?
-
zolinemvicc
csendes tag
válasz
macilaci78 #7 üzenetére
hideg
-
macilaci78
nagyúr
válasz
zolinemvicc #6 üzenetére
Nyugodtan nevezd nevén a BNET-et!
-
zolinemvicc
csendes tag
Szervusz Levin01!
Én olyan munkát végzek ahol szintén segíteni tudok a felsorolt dolgokban, és még másokban.
Csakhogy mi nem tartozunk egy pénzintézethez sem, objektívek vagyunk.
Kérdésem: mi van, ha a te Bank és Biztosítód egyik termékénél van valamilyen jobb az adott kategóriában a piacon, Te, mivel ott dolgozol, mégis csak a sajátotokat intézed ügyfelednek?
Én ezért nem dolgozom pénzintézetnek.
Az ügyfél igényeihez nem csak 1 xy p. bank termékeit, hanem több intézet konstrukcióit igazítjuk.
Meg ha ott vagy, nm is foglalkozol más intézetek dolgaival, annak ellenére, hogy azok is jók lehetnek.
Nem elvi csapda? -
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Up!
-
Levin01
őstag
Üdvözlök Mindenkit!
Egyik vezető európai Bank és Biztosító-nál dolgozok és a következő területeken tudok nektek segíteni vagy felvilágosítást nyújtani ha igényt tartotok rá:
-lakáshitelek lakásvásárlásra és felújításra(deviza (svájci frank) alapú hitelek)
-életbiztosítások
-nyugdíjbiztosítások és nyugdíjpénztárak
-forint alapú befektetések,
-euró alapú befektetések
Ha valaki szeretne valamelyik lehetőségről bővebb felvilágosítást kapni, az privátban üzenjen és ha megadja a telefonszámát akkor felhívom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Dell notebook topic
- Politika
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Óra topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest