Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChrissTa
tag
válasz
pechman8
üzenetére
Nekem is volt hasonló problémám régebben. Sajnos az egyetemi könyvtár szinte összes gépén ott volt az a betolakodó, egészen pontosan egy kis férgecske. Az autorun állományok törlése a legrosszabb, amit lehet tenni (ez volt az első próbálkozás), mert ilyenkor azonnal másolódik az összes meghajtóra, ami az OS által elérhető. Nálam a nod32 a frissítés után azonnal szólt és letakarította a kis mocskot. Utána ment a cCleaner és utána már minden ok volt. A fájlok és könyvtárak utána rendesen elérhetőek voltak.
Amúgy nem csak usb-s cuccról terjedhet. Én sajna egyszer egy régi IDE-s mobil racken is hazacipeltem magammal ezt a vackot és sikeresen megfertőztem vele az otthoni gépet is.
-
válasz
pechman8
üzenetére
Nos igen, megvan a megoldás. Sajna vírus....
Egy régi tiszta HDDre telepítve a rendszert (a gépben lévőt lehúztam!) és víruskeresőt minden kiderült.A kártevő minden USB-s eszközt megfertőzött, legyen az pendrive, fényképező, mp3 lejátszó.
Nagyon agresszív. Egy autorun.exe állomány módosításával terjed. Úgy sikerült megszabadulni tőle, hogy mindent de mindent le kellet formázni! EGY TISZTA GÉPPEL!Védekezés ellene? A fontos adatok CD/DVD-re írása. Semmilyen USB-s eszköz nem jöhet szóba mint adatmentő. Sajnos ha rádugjuk a fertőzött pent a gépre a víruskereső nem riaszt! Csak akkor vette észre, ha "mély" vizsgálatot futtattam az eszközön.
Remélem segítség valakinek a bejegyzés!
Legyetek óvatosak és a fontos adatokat rendszeresen írjátok ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- Formula-1
- Apple asztali gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- DJI topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Western Digital WD Purple 2TB - WD20PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Purple 8TB - WD82PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Gamer PC Ultra 7 265K // RTX 5070 // BOLTBÓL 27%-os SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL //
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

..köszi