Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz hcl #12 üzenetére

Logout írás nem lesz az biztos és nincs sok képem. A fehér egyensúlyon is lehetne állítgatni, de íme pár darab:

Nyers bükk rétegelt lemez. Erre ment a felirat

Nem színhelyes, de látható, hogy milyen amikor rövid pácolás és egészen 800-ig vissza lett több lépésben csiszolva és kenve ecetes acélgyapjú páccal a teteje, az alja simán olajotzott, majd az egész viaszolt. A háta mögött az alsó fiókok 1 hetes áztatás utáni páccal triplán készültek, azért lett annyira sötét. De nem lettek csak valami 200-ig csiszolva.

A két íróasztalból a világosabbik kapta a csipkebogyós szinezést, látható a vörösesebb beütés. A sima pedig megint acél ecetben, de nem lett nagyon felcsiszolva és a viaszolás is másként készült. Az ok az, hogy nekem így mattabb lett, jobban tetszik.

A viaszolás nem nagy tudomány, de fárasztó tud lenni és érdemes nem tisztán tolni, vagy szivacsorongos géppel, különben leesik a végére az ember keze. Itt látszik, hogy milyen amikor az ember felkeni és elkezdi dörgölni. Ettől még jobb lesz, de dörgölni kell. Nem keveset, de legalább unalmas. A trükk az, hogy felmelegítettem és minimális olajjal elkeverve paszta szerű állagú izével kentem de. A befőttes üveg látszik bal oldalt, azt raktam a forrásban lévő vízbe. Kb. ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák