Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xerxész
őstag
válasz
Hawk1979 #139 üzenetére
Nem úgy értettem, hogy szűk a hely.
A procihoz és annak hűtőjéhez hozzáférek, kivettem a videókártyát is, így még könnyebb.
A szűk helyet úgy értettem, hogy a csavarnak (vagy nem tudom, mi az, amivel rögzítve van a CPU venti a hűtőhöz) a lyuka szűk és nem férek be semmivel sem, hogy megcsavarjam.De pont ez a baj, hogy nem szokványos csavarral van rögzítve, hanem úgy néz ki, mint a csillagcsavar feje, csak ez hogyismondjamcsak...nem homorú fejű (azaz a csillagcsavarhúzót nem tudod a csavar fejébe helyezni), hanem domború... Nem tudom, érted-e, hogy mit akarok mondani.
Pedig tuti biztos, hogy le lehet szedni a ventillátort a hűtőstestről.
-
Xerxész
őstag
Hát, egyelőre ezzel a módszerrel nem jártam sikerrel...
Te hogy csinálod? Egyszerűen benyúlni sem tudok oda csavarhúzóval, olyan szűk a hely...és akkor még fogást is kéne találni rajta, hogy eltekerjem.Néztem Auchanban ilyen csavarhúzót, de nem találtam... Hogy a fenébe lehet ezt a fajta csavart kicsavarni? Ilyen hülye megoldást...
-
Xerxész
őstag
Nyugi srácok, értettem a poént, nah, ezért ne essetek egymásnak.
Abszolút laikus vagyok, de azért annyira hülye nem, hogy nekiálljak a monogramomat belegravírozni a CPU hátába.
Amúgy amikor a régebbi gépemen próbálkoztam, ott úgy ahogy van, ki is jött a CPU a foglalatból, amikor a hűtőt le akartam venni. Aztán mivel nem tudtam, hogy miért ragadt rá a hűtőre a proci, nem is kíséreltem meg leszedni róla. Ezért így hűtővel együtt csak érzésre próbáltam meg visszaügyeskedni a a procit a helyére (ugye mert nem láttam alá, hogy minden tüske a helyére megy-e)...hát, először nem is mertem rányomni, nehogy a tüskék elgördüljenek, ha nem pont a lyukakba illeszkednek. Aztán végülis kénytelen voltam visszanyomni a helyére, de nem lett semmi gond. Működött...
Mondjuk az adrenalinom az egekben volt a bekapcsolás és bootolás során... -
Xerxész
őstag
válasz
Realradical #74 üzenetére
De akkor megkarcolod mind a hűtőtestet, mind a procit is, nem? Az pedig nem egészséges egyiknek sem gondolom...
Amúgy a procit az oldalán meg lehet fogni, ugye? -
Xerxész
őstag
De ez akkora nonsense. Én nem értek a praktikákhoz, hogy hogy lehet megfelelően hűteni, meg ilyesmi, de fizikát még én is tanultam, ott pedig esett szó a hőmérsékletkiegyenlítődésről.
Egy 25 fokos szóbában nem lehet ekkora hőmérsékletkülönbség. Az alkatrészek meg hőt termelnek, de keményen... -
Xerxész
őstag
Gyári a CPU hűtő is, bezony.
Laposfejű csavarnyúzóval? Hmm...oké, kerítek majd otthon egyet, aztán nekiesek.Még egy kérdést engedj meg...
Ha a CPU ráragad a hűtőtestre a paszta miatt, akkor hogyan ajánlatos leszedni onnan? Csak mert ha jól tudom, a procit akárhol nem lehet megfogni, márpedig ha le akarom szedni a hűtőtestről, akkor valahol meg kell fognom.
A régi gépemen próbáltam a hűtőt kiszedni (az újon, amit most használok, még nem mertem kísérletezni), hát kijött vele az egész proci a socketból. Viszont azt már azon a gépen sem mertem, hogy procit valahogy lekanalazzam a hűtőről. Ezért kérdezem ennek a módját... -
Xerxész
őstag
Hát a GPU-n van egy bazinagy hűtőbordázat (gyakorlatilag már rendszernek is tekinthető, foglalja is a helyet rendesen), gondolom ez a passzív hűtése. Ez gyári, nem nyúltam hozzá. A CPU hűtője is gyári, még tisztítva sem volt, most fogom leszedni és megpucolni a procihűtő bordákat, csak az a bajom, hogy ha jól láttam, nem csavarral van rögzítve a ventillátor a hűtőbordákra...ilyenkor hogy lehet leszedni? Abszolút laikus vagyok, szűz kezű, géphez még mertem nyúlni.
Félek, hogy hazavágom...
Amúgy a házam ilyen, csak a nagy ventillátor van benne oldalt, elől-hátul nincs venti, viszont ma veszek egy 9 centiset hátra még a biztonság kedvéért. Még előre a HDD hűtésre is kéne talán egy, a HDD hőmérséklete szerintem határon mozog, 40 fok körüli. Olvastam, hogy 40 fok felett már nem árt odafigyelni.
-
Xerxész
őstag
Segítséget kérnék én is! Mi a véleményetek az alábbi hőfokoról:
GPU: Asus EN8600 GTS Silent
CPU: AMD Athlon 64 AM2 5600+Semmi sincs húzva.
Everesttel teszteltem, az eredmények (csak kb-re, mert most nincs előttem az eredmény):GPU: alapjárat 50 fok körül, terhelés mellett nem emlékszem de 70-80 között lehet
CPU: alapjárat mindkét magnál 42 fok, terhelés mellett 60.Ezek nagyon rossz adatok, ha nincs húzva a gép?
Új hozzászólás Aktív témák
- EVGA SuperNOVA 850 GA 850W 80 PLUS Gold Fully Modular
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- ALPENFÖHN MATTERHORN Black Rev. C - processzor hűtő!
- EVGA SuperNOVA 750 G2L 750W 80 PLUS Gold
- Cooler Master Master Fan MF120 RGB Duo-Ring (Hibás+Hiányos) INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest