Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hintalow
senior tag
válasz
szabo01
üzenetére
Szerintem a statusznál írtaknak ehhez semmi köze.

Pénzfisszafizetésnél ha eredetileg csatolt kártyával történt, akkor a paypal fiók csak egy technikai állomás, ahol kb 1 mp tart a tranzakció, és van 2 bejegyzés róla a paypal számlatörténetben (refund from, transfer to credit card)
és 2-3 napon belül megjelenik a bankszámlánnem kell túlspirázni
-
Hintalow
senior tag
Háát ott, valami rendesen beakadt annál az eurós átutalásnál.
Ha jól emlékszem azt írtad, hogy már a paypal forintra váltotta az összeget, onnantól már nincs extra az ügymenetben, esetleg próbaképpen hívd fel a bankodat, lehet, hogy ők tökölnek vele, a konverziós jóváírások nem szoktak instant lenni. -
Hintalow
senior tag
válasz
hanett00
üzenetére
Bankszámla csatolásának csak akkor van szerepe, ha paypal egyenlegről szeretnél kikérni pénz a bankszámládra
Fizetéshez két lehetőséged van:
- sima belföldi utalással teszel pénzt a paypal egyenlegedre, amiből utána vásárolhatsz
- kártyát csatolsz hozzá, onnantól a vásárlásaidat automatikusan intézi, mint bármilyen egyéb bankkártyás fizetést -
Hintalow
senior tag
Háát az eladás valóban ingoványosabb talaj.
Amúgy ez normál ügymenet a paypalnál, adott ország beli reg csak adoot ország pénznemében fizet ki (gondolom nem lenne nekik túl gazdaságos fizetgetni a konverziós devizautalásokat világszerte)
Amúgy elég olajozottan működik a kifizetésük, csak ha ilyen extrém dolgokat csináltatsz velük, akkor nagyon lassúak, gondolom bele kell nyúlni kézileg.luimapeiz:
ha jól emlékszem a végső paypal fizetési összesítő oldalon van coupon code mező, ahová be lehet írni.
-
Hintalow
senior tag
Megakadt valahol a folyamat, mégpedig azért, mert sajnos belefutottál abba, hogy a paypal magyar regnél csak forintban utal ki pénzt (nem is tudnának máshogy, 1 db forintszámlájuk van ilyen célra az unicreditnél)
két kimenetele lehet:
- hibára fut a kiutalás, ilyenkor levonnak 1500Ft büntetést, de ezzel még jobban járnál, mert ha:
- teljesítik a kiutalást, akkor először forintra váltják az összeget (itt nem tudom, hogy ilyenkor a paypal, vagy a bank árfolyamán teszik meg, mindkett mellett szólhat logika) után a forintösszeg szépen megérkezik az eur számlára, ahol pedig normál ügymenet melett euróra váltják, itt már tuti a bank árfolyamán, és keletkezik egy jó kis bukó a dupla konverzióból
B@ldrick:
ha az otp netbank a zárolt tételeknél is mutatja a tranzakció részleteit/közleményét, akkor akár már most is meg tudod nézni, ha nem akkor csak miután könyvelték, ez 2-3 nap.
A bank vált / paypal vált beállítás nem függ attól, hogy verified user vagy -e (a 400Ft-os kódos sztori) bármikor állítható.
A 400 forintot elhasználhatod egyenlegből vásárlásra, mert először onnan fizet, csak a különbözetet intézi majd kártyával. Viszont ha átállítod, hogy ne a paypal váltogasson, hanem a bank, akkor azt a 400Ft-ot is át kell majd váltanod currency converterrel arra a devizára, amiben vásárolnál, csak akkor fogja felhasználni
(vagy esetleg az első vásárlást paypal vált beállítással csinálod, akkor forintban történik az egész, és automatice levonja a 400Ft-ot) -
Hintalow
senior tag
válasz
k0pasz
üzenetére
Ha jól értem a paypal egyenlegen lévő pénzhez nem nyúlt.
A bankszámlán meg valószínűleg elindult a vásárlási folyamat (aminek első lépéseként zárolják az összeget) de nem fejeződött be, viszont ottmaradt a zárolás.
A következő lehetőségeid vannak:
- felhívni a bankod, és megkérdezni, hogy látszik e a tranzakciónál, hogy gond volt vele/nem teljesült. Ha igen, akkor általában van lehetőségük feloldani a zárolást.
- Ha nem látszik gond vele, akkor bizony várni kell, amig lejár a zárolás határideje (jellemzően két hét körül szokott lenni) akkor magától felszabadul a pénz
- Ha esetleg mégis levonnák (könyvelnék) a számláról, akkor reklamálni.Mivel sikertelen vásárlás, ezért a paypal valszeg nem fogja leszedni a számláról.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Sas madár
üzenetére
Ezer éve regisztráltam, mail megerősítésre nem emlékszem, de valszeg az a kód csak olyan esetre van, ha a link nem menne, nem találkoztam még olyan hellyel, ahol többlépcsős lett volna agy sima email confirm.
Limitet nem tudom, hogy van -e verified accountra, szerintem nincs is (legalábbis vásárlásra) -
Hintalow
senior tag
válasz
Sas madár
üzenetére
Olyankor mint "vendégfelhasználó" fizetsz a paypalon keresztül, nem tárolja el a kártyaadatokat, ugyanúgy érvényes rá a vásárlóvédelem.
Limitekről nem tudom, hogy vannak olyankor, nekem az lenne a logikus, hogy "unverified" paypal reggel lenne egyenértékű.
Ami a hátránya (szerintem)
- minden egyes vásárláskor be kell pötyögnöd a kártyaadatokat
- ha regisztráció nélkül vásárolsz, akkor minden alkalommal csinál elötte a paypal egy 1 dolláros próbaterhelést, ezt levonni nem fogják, viszont ezek az összegek kb 2 hétig ott figyelnek zárolva, mielött ivsszakerülnek az egyenleghez. -
Hintalow
senior tag
válasz
hamham
üzenetére
Itt valszeg a maestro kártya lesz a ludas, azzal szoktak ilyenek előjönni. (továbbra is "hendikeppes" kártya online vásárlásra)
Megpróbálhatod a bankodat kérdezni, (hiszen a szöveg szerint a kártyakibocsájtó utasította el) de szerintem a próbálkozást sem fogják látni, nem náluk lesz probléma.
Kicsit késöbb próbáld meg újra
Esetleg nem olyan helyről rendelnél, ami más mind az eddigiek? Volt egyszer egy kérdező, aki valami olyasmit írt, hogy a csoda maestrojával ebay-en kínainak gond nélkül fizet, angliai partnert meg nem engedi...
-
Hintalow
senior tag
válasz
Sas madár
üzenetére
Amikor vásárlás esetén átdob a paypalra, hogy bejelentkezz, ott lesz, hogy xy számú kártyát terhelné x forinttal, és annak a környékén lesz az állításának a lehetősége. Egyszer kell állítani, onnantól úgy működik, amíg nem állítod vissza.
Vásárlás nélkül a paypal menűjében is beállítható, de jóól el van dugva. (fejből nem tudom hová) -
Hintalow
senior tag
válasz
Sas madár
üzenetére
Igen előnyösebbek, lévén a paypalnak egyik fő bevételi forrása a váltáskori marzs (nyereség az árfolyamkülönbségen), ezért ott elég vastagon fog a tolluk.
paypalon keresztül két módon fizethetsz:
- banki utalással töltessz fel pénzt a paypal egyenlegedre, ez egy sima belföldi utalás lesz, a paypal az unicreditnél vezet számlát. Itt az esetleges költség attól függ, hogy a bankodnál fizetősek -e a bankon kívüli forint utalások.
- a másik lehetőség az, hogy hozzákapcsolod a bankkártyádat a paypal számlához, innentől bármit vásárolsz, sima bankkártyás vásárlásként terheli a paypal a számládat, mintha csak a sarki abc-ben vásárolnál kártyával.
A paypal oldaláról ez díjmentes, viszont a fantasztikus tranzakciós adónak hála, sok bank áthárítja azt a kártyás vásárlásoknál is, ezért lehet költséged a kártyás vásárlás miatt. (viszont ha igen, akkor eddig is volt, ha kártyával vásároltál bárhol) -
Hintalow
senior tag
válasz
Sas madár
üzenetére
Kicsit elvesztem az adatok között.

Telefonszám lényegtelen, soha a büdös életbe nem fogja senki hívni
Címnél annyi a lényeg, hogy akinek a nevén a paypal számla van, annak a tényleges banki címe is legyen beírva paypalra (alapvetően a paypal számla is egy "bankszámla" itt nem lehet, szabadosan bánni a dolgokkal)
Regisztráció után úgyis lehet adni másodlagos címet oda (is), ha nem oda akarnák a vásárolt cuccokat. -
Hintalow
senior tag
válasz
Sas madár
üzenetére
Az 1500 Ft csak akkor van ha paypal egyenlegeden lévő pénzt szeretnél kikérni bankszámlára, és nem megfelelő adatokat adsz meg a kiutaláshoz.
Paypal számlára utalással feltölteni csak akkor lehet, ha azonos néven van a bankszámla és a paypal számla.
Nem otp-s számla, amit említessz? (tudtommal csak ott lehet úgy többtulajdonú számlát nyitni, hogy a számlatulajdonos nevénél pl. "XY és XYné" szerepel)
Ebben az esetben szerintem működne a dolog.Viszont ha esetleg más banknál van, ahol nem így van elnevezve, akkor nem működne szerintem, mert hiába teljeskörű meghatalmazott Y a számlán, ha egy kiutalásnál csak X szlatulajdonos neve szerepel, a paypal nem fogja ráengedni az összeget Y nevén lévő paypal számlára. (remélem érthető vagyok)
Tehát a kérdés, hogy pl egy kifele utaláskor, milyen név látszik?
Az ebay - paypal reláció pedig nem gond, ha megveszel valamit, simán lehet más paypaljával fizetni (csak a címekre figyeljetek, mert van külön az ebayen is, és a paypalon is, és eladófüggő, hogy éppen melyik alapján küldi, ha eltérnek)
-
Hintalow
senior tag
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Feltéve ha nem "for family and friends" opcióval utaltad, mert arra nem nagyon van vevővédelem.
-
Hintalow
senior tag
válasz
samgar
üzenetére
paypalról paypalra küldés esetében nem igazán kellene díjnak lennie. mindkettő magyar reg gondolom.
kelly7:
nem egy túlbonyolított dolog, az ottani paypal fiókban kijelöli, hogy utalni akar, megadja a mailcímedet, megadja az összeget, és eldönti, hogy a költségét a küldő vagy a címzett fizesse -e.
kb ennyi -
Hintalow
senior tag
válasz
samgar
üzenetére
Gyakorlatilag bármi lehet a gond.
A vásárlásnál lehet limit, (valszeg "unverified" felhasználó a kártyahiány miatt) lehet, hogy a másik félnél van úgy beállítva, hogy kártyával lehet csak fizetni.
Viszont az átküldésnek mennie kéne a te paypalodra, abban az esetben mit ír ki? -
Hintalow
senior tag
válasz
sotetlovag97
üzenetére
Rendben.
Örülök, hogy megoldódott.
Ha újraregisztrálnál, akkor remélem csak az ebay-t törölted, mert a paypalnál szerintem nem csak úgy megy, hogy törlöm-újraregisztrálom.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Marci79
üzenetére
Mi a számlával a gondod, rendesen hozzá lett adva.
Ha esetleg a "checking account" zavart meg, akkor no para, az nem folyamat, nem csekkolják a számládat, hanem angol nylevterületen ez a folyószámla hivatalos neve
szerintem az a survey, meg rendes paypalos (emlékeim szerint én is töltöttem már ilyet, nem nagyon kérnem adatokat/jleszavakat gondolom)
hakydakillah:
elég jól leírták, hogy mi a gond, "most éppen nem tudjuk elküldeni a pénzt (mert éppen döglődik a rendszerünk ", csak ezt nem írják mellé
)próbáld meg később, sima rendszerakadozás, elő szokott náluk fordulni, fölösleges a supportot buzerálni, szerintem órán belül megoldódik.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Alapesetben a paypalnak jól működő vevővédelme van, ami elméletileg személyes átvételkor is él. (legalábbis most átpörgettem a user agreement-jük vonatkozó részeit, és nem találtam kizáró részt)
Itthoni vásárlás lenne? kicsit nekem gyanúsnak hangzik...erikke17:
ha euróban fizetsz, és a paypalodon is euró van / v. euró szlához kapcsolódó kártya van csatolva, akkor termsztesen nem lesz semmilyen váltás.
sotetlovag97:
ezt passzolom, (és szerintem sokan mások is)
viszont próbáld meg az index fórumon az ebay topikban (remélem nem minősül reklámnak)
ott van több tag, akik már hosszú évek óta nagyüzemben eladók, van aki német oldallal is képben van emlékeim szerint, itt sajnos kevés az a fórumozó, aki eladóként is tapasztalt
-
Hintalow
senior tag
Ez csak rutinellenőrzés a paypal részéről, te megadod a kért doksikat, a paypal örül, a limit meg szerintem marad a régiben, gondolom a levélben sem ígértek olyat, hogy ennek hatására megemlik/eltörlik a limitet.
Emeltetni szerintem lehet ettől függetlenül, nincs ott a fiókodban vmi "raise limits" rész? ott kell leírva legyen mi a teendő. (valszeg supportal történő mail/telefonos egyeztetéssel lehet) -
Hintalow
senior tag
válasz
wolf88
üzenetére
Ahogy lentebb írták, a paypal szabályzata tiltja. (pénzmosás elleni törvény)
Azonban a szűrőrendszerük hajlamos engedékeny lenni, ezért sikerült korábban.
Viszont ha beindul a gépezet, akkor hajlamosak pár hétig elszüttyögni az összeggel, mielőtt visszaküldik. (gondolom amíg manuálisan felülvizsgálják)
És a legjobb, hogy ilyenkor egy büdös szavad nem lehet ellene, mert ők csak betartják a szabályokat... -
Hintalow
senior tag
válasz
boroszsuzsa
üzenetére
Azért így egyik napról a másikra furcsa.
Valami változás történt banki/kártya oldalról (lejárt kártya, változás a banki adatokban?)
Bankodat felhívtad már, hogy látnak -e valamit?verti1:
semmi extra nem kell hozzá, csak a neved, számlaszámod, bankod neve kb. átfutási ideje pár nap, díjja nincs.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Erre tuti ötletem nincsen, de az ebay adatok között is van cím, én akkurátusan mindent átnéznék, és mindenhová beírnám a megyét (mert valóban elvárják), majd save-elgetném, és utána csak megjelenik.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Hurkafej
üzenetére
Azóta semmi levél, hogy postázták, semmi egyéb infó? több levélre sem válaszoltak?
Ha mindre nem a válasz, még írnék egy szigorúbb hangvételű utolsó levelet, hogy nem rosszindulatból, de ha semmi választ nem kapsz, akkor kénytelen leszel a paypallal intézetni a dolgot, mert nem érzed biztonságban a pénzedet blablabla.
Ha erre sincs válasz pár napon belül, akkor case-t kell nyitni. -
-
Hintalow
senior tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
kézzel kell beírni, kötőjelek, szóközök nélkül, a normál belföldi 3x8 jegyű szlaszámot, bank nevét pedig "hivatalosan", ahogy a szlakivonaton is szerepel.
Paypal számla és a bankszámla is ugye a te neveden van? (bár itt nem tenném fel a vacsorámat, hogy kizáró tényező) -
Hintalow
senior tag
válasz
takessz
üzenetére
Az instant top up elméletileg napon belül kéne, hogy működjön, de mivel bankon belüli utalást használnak ki a működésénél, ezért, ha olyan bankból csinálod, ami nincs a listájukban, nem hiszem hogy gyorsabb lenne a sima top up-nál.
1-3 munkanap között mozog.iRico:
withdraw menűpont az amitre szükséged lesz

-
Hintalow
senior tag
válasz
bgabi1
üzenetére
Ilyen esetben case-t (ügyet) kell nyitni paypalon v. ebay-en. (ha ebay-es vásárlás)
Viszont ebben az esetben nem az az első, hogy vevővédelemért kiáltunk, mert semmi olyan nem történt, ami ezt indokolná.
Meg kellene nézni, hogy nem refundolta -e automatikusan az eladó a pénzt. (jó eséllyel már megtette)
Ha még esetleg nem, akkor írni kellene neki, hogy no problem, elfogadod, de akkor kérnél egy refundot.
Hétköznapi hasonlattal élve, ha valakinek kölcsönadsz pénzt és a megbeszélt napon nem fizeti vissza mondjuk délig, első körben gondolom beszélnél vele, nem pedig rohannál a közjegyzőhöz fizetési meghagyást intézni
(a vevővédelem használatát ésszel kell csinálni, olyan esetekben amikor már más megoldás nincs, mert figyelik azt is hosszú távon, hogy mennyit használod, és ha minden apró cseprő problémát "erőből" kívánsz megoldani, akkor előfordulhat, hogy elérve a rendszer ingerküszöbét, szankcionálhatnak érte)
-
Hintalow
senior tag
Ez alapján csak akkor van díj, ha a tranzakciót kapcsolt bankkártyával csinálod.
Tehát ha elötte felutalod az összeget a paypal egyenlegedre, akkor elméletileg a paypal nem-túl-jó árfolyamán történő váltáson kívül nem lesz költség (leszámítva az esetleges banki utalási díjjat, ha van)Lehet még szó "cross border fee" -ről, de nem tudom, hogy ez mikor, és melyik félre alkalmazandó, erre (és minden költséggel kapcsolatos kérdésre) itt van a válasz, de ember legyen a talpán, aki egészében átlátja, hogy mi a dörgés

-
Hintalow
senior tag
válasz
pakriksz
üzenetére
Már lentebb írták, hogy mi a helyzet.
Te azon a vonalon gondolkozol, hogy ha forintod van, hogyan tudsz más devizában vásárolni, úgy hogy ne bukj a konverzión (leginkább sehogy
)
Ő pedig arról beszél, ha alapból devizája van (jövedelem, eladás stb.) hogyan tudja felhasználni váltás nélkül
-
Hintalow
senior tag
válasz
Declare
üzenetére
Ahogy látom már megválaszolták, hogy nem fogsz itt választ kapni a problémádra

No nem azért, mert nem akarunk segíteni, hanem mert a bankrendszer/paypal működése országonként más és más. A német oldalon gondolom ez valami direct debit (itthon a csoportos beszedés talán a párja) működés lehet, de ennél többet nem fog szerintem senki segíteni.A németeknél alapjáraton mindenhol maestro/electron kártyák vannak, amiken nincs cvv kód, ott a teljeskörű online használatra dombornyomott kell (ami arrafelé mindig a hitelkártyával egyenlő)
És igen vannak olyan elfogadóhelyek, amik nem igényelnek cvv biztonsági kódot, tehát gyak. bármilyen kártyával lehet náluk fizetni. Ilyen az amazon, meg még hirtelen az abeebooks.co.uk jut eszembe, ahol így működik. Ennek annyi a titka, hogy a cvv kód használata nem kötelező, ha az elfogadóhely megfelel bizonyos kritériumoknak, elfogadhat anélküli kártyákat is.
bgabi1:
ne görcsölj, a pénzed nem fog eltünni, viszont ahogy írtam, készülj fel rá, hogy elbuzerált sokáig tart majd, amíg visszakapod (főleg ha elszúrták a nevet is)
A névsorrend is túl van görcsölve, a havi fizum tenném rá, hogy mindkét esetet gond nélkül kezeli a paypal, ha voltak is annó emiatt fennakadások, amikor elindult Mo-on, valszeg hamar rájöttek, hogy a saját érdekükben ne nézzék a sorrendet, hiszen a világ nagyrészéhez képest mi pont fordítva használjuk a kersztnév/vezetéknév párost, nem teheti meg a paypal, hogy csak egyfélét fogad el, mert a népek fele magyarosan írja, hiszen magyar, a másik felük angolosan, hiszen egy amerikai szolgáltatást használ.
A paypal meg kb letojja a sorrendet, csak stimmeljen a név. -
Hintalow
senior tag
válasz
bgabi1
üzenetére
Ha másképp is megoldható a feltöltés, akkor szerintem ne görcsölj ennyit a befizetéssel, főleg, mert a paypal szabályzata szerint nem is lehet (korábbi válaszomból)
"Lehet befizetni is, saját felelősségre.
A paypal szabályzata világosan kimondja, hogy csak utalással lehet feltölteni a számlát.
A tapasztalatok alapján sacc 70%-ban működik, de ha éppen beletenyerelsz a maradék 30%-ba, és fennakad a könyvelési folyamatuk szűrőjén, akkor eltökölnek vele pár hetet,(esetleg egy hónapot is) amíg megszülik a megoldást, és vagy visszaküldik a pénzt ahogy tudják (pénztári befizetésnél ez postai pénzutalvány szokott lenni) vagy végül mégis jóváírják a paypalodon.
És ilyenkor reklamációnak helye nincs, mert ők csak betartják a saját előírásaikat.
Ha fontos számodra a befizetés, akkor nyugodtan, elveszni tuti nem fog a pénzed és (a tapasztalatok alapján) büntetődíjjat sem vonnak ilyenkor, de mint írtam belefuthatsz kellemetlen extra körökbe. " -
Hintalow
senior tag
-
Hintalow
senior tag
Itt a fantasztikus maestro kártya lesz a hiba oka.
Alapvetően az a gond ezekkel, hogy eredetileg ez a tipus egy "buta" kártya, csak fizikai használatra, és jellemzően belföldre.
Azóta már elméletileg ez is képes online tranzakciókra, csak a nagytesókkal (visa,mastercard) szemben amik köré alapvetően az online fizetési rendszerek épültek, a maestro utólag lett többé-kevésbé integrálva ebbe a rendszerbe (sok helyen még most is csak sima vásárlásra/kp felvétre használható)
És egyszerűen egy ilyen kontinenseken és jópár szereplőn keresztülfutó tranzakcióknál nem megbízható. -
Hintalow
senior tag
válasz
erikke17
üzenetére
Nem igazán értem, hogyan lett belekeverve a trustpay, meg a bankkártya, kicsit túl lett bonyolítva.
A paypal feltöltés egy sima belföldi utalással történik. Nem tűnik el semmilyen pénz, szép is lenne, naponta százezres nagyságrendben történnek utalások az azt bonyolító GIRO rendszerben. (tudom, hogy nem Mo-ról vagy, de ezzel könyebb példáznom)
A trustpay, egy külső cég, aki annyit csinál, hogy szinte az összes nagyobb bankban vezet egy számlát, így ha az ügyfél pl az erste bankból utalna, akkor neki a tustpay ersténél vezetett szlájára kell utalnia, ami bankon belüli utalásként AZONNAL megtörténik (munkaidőben)
Ezt érzékelve a trustpay a saját unicreditnél vezetett számlájáról ugyanekkora összeget áttesz a paypal unicredites számlájára (megfelelő adatokkal) ami itt is AZONNAL megtörténik, lévén bankon belüli utalás.
Ergó nem csinálnak mást, csak köztes szereplőként meggyorsítják az ügyfél és a paypal közötti pénzmozgást. (gondolom Szlovákiában is ugyanilyen elven működnek)
A bankkártyát meg végképp nem értem, hogyan sikerült idekeverni
Röviden:
Ha a Szlovák paypal reg lehetőséget ad top-up ra banki utalással, és trustpay opcióval is, tökmindegy melyiket választod, csak átfutási időben lesz különbség (meg esetleg díjban, ha a bankodnál eltérnek a bankon belüli és a más belföldi bankba menő utalások díjjai) -
Hintalow
senior tag
válasz
erikke17
üzenetére
Azért ezt illik az elején leírni, mert sem a paypal, sem a bankrendszerek nem franchise rendszerben működnek, hanem országonként változó sajátosságokkal

gondolom a szlovák paypal eurót fogad (csak) mivel nálatok az a hivatalos fizetőeszköz.
Valószínűleg sima belföldinek számító utalással tudsz eurót tenni a paypal egyenlegedre (gondolom ott is valamelyik helyi banknál vezet ehhez számlát a paypal.
A trustpay egy paypal jóváírást gyorsító szolgáltatás, ahogy látom szlovákiában is elérhető, annyit csinál, hogy azonnal (pár órán belül), biztosítja a pénzed odaérkezését. -
Hintalow
senior tag
válasz
erikke17
üzenetére
Működik az általad leírtak alapján.
De a paypal csak forintban fogad feltöltést (lévén a számla, amire utalnod kell ehhez, az egy Unicreditnél vezetett forint számla) ha eurót utalnál oda, azt az unicredit saját árfolyamán szépen átváltja., aztán a paypal is forintból dollárba.
Inkább forintot utalj, kissebb lesz az árfolyamveszteséged. -
Hintalow
senior tag
válasz
artiny
üzenetére
Azért nehéz válaszolni, mert a paypal felhasználási feltételei, lehetőségei országonként változóak lehetnek, és itt főleg a magyar szabályokat ismerjük.
Ha abból indulok, ki, hogy ott is hasonlóan működik, akkor kártyát nem kötelező hozzáadnod, az csak egy lehetőség, simán utalással is tudsz pénzt tenni a paypal egyenlegedre.
Hogy a banki utalásnal van-e díjja a paypalra (gondolom ott is országon belüli sima belföldi EUR utalásként oldható meg) az a bankodtól függ. -
Hintalow
senior tag
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Ez fogalomzavar.
utalni a SAJÁT NEVEDEN lévő bankszámláról tudsz a SAJÁT NEVEDEN lévő paypal számlára. (vásárláshoz)
Paypalon a bankszámla hozzáadása pedig akkor kell, ha a paypal egyenlegeden lévő pénzt (eladás, munkabér stb.) szeretnéd áttenni a bankszámládra.két külön dolog, amik nem feltételei egymásnak.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Hurkafej
üzenetére
Igen, nem csak az ebayre vonatkozik a vásárlóvédelem, bárhol fizetsz paypallal működik ha:
- az eladó számlát (invoice) küld, és az alapján fizetsz (ez a folyamat ebay-en is)
- te kezdeményezed a pénzküldést az eladónak "paying for goods and services" (ha jól emlékszem a nevére) opciót választva.Viszont soha ne menj bele abba, hogy "for family and friends" opcióval küldjél pénzt a partnernek, ez a magánszemélyek közötti pénzküldés, erre nincs védelem (ha így akarják, hogy fizess valalmiért, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy át akarnak vágni, sokszor csak azért akarják ezt, mert így jóval kisebb, vagy éppen semmilyen díjjat nem von a paypal a partnertől)
-
Hintalow
senior tag
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Lehet befizetni is, saját felelősségre.
A paypal szabályzata világosan kimondja, hogy csak utalással lehet feltölteni a számlát.
A tapasztalatok alapján sacc 70%-ban működik, de ha éppen beletenyerelsz a maradék 30%-ba, és fennakad a könyvelési folyamatuk szűrőjén, akkor eltökölnek vele pár hetet, amíg megszülik a megoldást, és vagy visszaküldik a pénzt ahogy tudják (pénztári befizetésnél ez postai pénzutalvány szokott lenni) vagy végül mégis jóváírják a paypalodon.
És ilyenkor reklamációnak helye nincs, mert ők csak betartják a saját előírásaikat.
Ha fontos számodra a befizetés, akkor nyugodtan, elveszni tuti nem fog a pénzed és (a tapasztalatok alapján) büntetődíjjat sem vonnak ilyenkor, de mint írtam belefuthatsz kellemetlen extra körökbe. -
Hintalow
senior tag
válasz
Roxkex
üzenetére
Két lehetőséged van:
- vagy utalással töltessz pénzt a paypal egyenlegedre (bár írod, hogy ez az átfutási idő miatt nem bejövős)
- vagy igényelsz a bankodtól egy kártyát, ami nem vicc kategória, hanem valóban TÉNYLEG MEGBÍZHATÓAN használható online fizetésre (mastercard/visa) -
Hintalow
senior tag
Vissza fogják küldeni a pénzt (vagy végül jóváírják a paypalodon, de ennek sokkal kisebb az esélye) tehát eltűnni nem fog a pénz, viszont ilyenkor, ha porszem kerül a gépezetbe, akkor simán produkálnak 4-5 hetes reagálási időket is. supportal tudsz egyeztetni, de akár mailben, akár telefonon teszed, csak angolul tudod megtenni.
-
Hintalow
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Minekutána paypalra csak forintban lehet befizetni/utalni, vagy átváltod te forintra ahogy akarod (pénzváltóval ha kp, a bankoddal ha számlapénz) vagy ha euróként utalod, akkor odaát fogják váltani (de az sem a paypal lesz, hanem az unicredit, mert náluk vezet forint számlát a paypal, így nem ők váltogatják, hanem a bank rendszere)
-
Hintalow
senior tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Nem tőlük kapod postán a kártyát

A bank a kibocsátó, csak a licenszet veszi a mastercardtól. (a velük való kapcsolatfelvételhez pedig sok szerencsét) nem valami maestro szörnyűség a kártyád? azok szoktak ilyen "jól és megbízhatóan" működni online fizetésre.
Ha korábban nem volt gond, és nem változott semmi, akkor marad a próbálkozás, előbb-utóbb sikerül. -
Hintalow
senior tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Első körben meg kellene kérdezni a bankot, hogy mit látnak, mert az üzenet szerint a kártyakibocsátó utasította vissza a tranzakciót.
Zolar:
a kiutalás ingyenes. paypal transaction historyban mit látsz? withdrawnál van ugyan 1500 Ft díj, ha rossz adatokat adsz meg, de akkor nem jut el a bankszámládig. forintban volt? mert ugye csak forintot utalnak ki, nem lehet, hogy a váltásnál veszett el belőle? esetleg a banki számlatörténetben érdemes még megnézni, ha esetleg a bankod vont volna le valamit.
-
Hintalow
senior tag
Az 1 dollár zárolva lesz kb 2 hétig (ennyi szokott lenni a bankok zárolási határideje) aztán visszakerül az egyenlegedhez.
A kártya módosítás azért esélytelen, mert ahogy te is írtad, kártyaszámot nem enged. Ez valószínűleg ismét egy olyan dolog, ami amerikában evidens, és a paypal elsődlegesen a hazai igényeknek kíván megfelelni.
A hazai bankrendszerben inkább az ritkaság, ha kártyacserénél marad a szám, így ha lejárt a kártyád, akkor új hozzáad, régi töröl a menet, amit végül is abszolváltál
-
Hintalow
senior tag
válasz
DEGU83
üzenetére
Itt sem értem igazán, hogy mire irányul a kérdés, refundod, tehát visszafizetést az eladó tud kezdeményezni. illetve ha ő nem hajlandó a paypal tudja visszatéríteni tőle a pénzed jogos probléma esetén.
Ha bármi gondod van, először az eladóval célszerű felvenni a kapcsolatot, ha vele nem jutsz nevezőre, case nyitásával (a paypal tranzakciós listájában adott tétel mellett van a gombja) tudod elindítani a paypal vevővédelmét.axioma:
nekem most volt némi időm

(a "hol van a négyjegyű kód kezdetű dolgokra már nekem sincs türelmem, ezek legalább azon túlmutattak) -
Hintalow
senior tag
Nincs különbség, ugyanaz a váltási folyamat játszódik le mindkét esetben.
sbesbe:
1. nem igazán értem ezt a fizetési kötelezettséget. ha csak vásárlásra használod, nincs külön költsége, ha utalásra, eladásra használod viszont van.
2. két módon tudsz utalni paypalról:
- vagy a paypal egyenlgedről, ilyenkor nincs külön díjj (viszont ehhez az kell, hogy te a bankszámládról banki utalással küldjél pénzt a paypal egyenlegedre)
- ha bankkártya van kapcsolva a paypalodhoz, akkor ha utalsz simán a bankszámládról szedi le a pénzt kártyás vásárlásként, (így neked nem kell utalgatnod a paypalodra) ennek van díjja: 3,4% + 90 HUF -
Hintalow
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Regisztrálnod kell egy angol accountot.
-
Hintalow
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Az egyenlegedből lejöttek az összegek? akkor valószínüleg még csak zárolva vannak (könyvelésre váró tételek) ez annyiból rosz, ha a partner nem sztornózza ilyenkor a tételeket célzottan a bank felé (szerintem a paypal nem fogja) akkor meg kell várni amíg lejár a zárolási határidő, az 10-14 nap szokott lenni bankfüggően.
De erről a tutit úgyis csak a bankod tudja megmondani. -
Hintalow
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Igen, a képe alapján ezek már vissza lettek fordítva, nem kell külön ügyintézni, és igen, ha már a számlát elhagyták, lekönyvelődtek a tételek, akkor lesz némi átfutási ideje (azért nem 30 nap
) amíg visszaérnek.Mr. Csonti:
a diákszámla ténye nem lehet probléma, az is csak egy olyan folyószámla mint a többi.
nem valami speciális számlát akarsz hozzáadni? webkártyához tartozó technikai számla, megtakarítási számla stb. -
Hintalow
senior tag
válasz
Mr. Csonti
üzenetére
Beírtad az összes számot? kötőjel szóköz nem maradhatott benne, elötte mögötte? Ez jellemzően akkor szokott történni, amikor copy-paste módszerrel teszik be, nem pedig kézzel beírják.
-
Hintalow
senior tag
válasz
tread777
üzenetére
Itt főleg várni tudsz, mert a paypal szabályzatával ellenkező dolgot csináltál (saját névre szóló paypal számlát csak saját bankszámláról tudsz feltölteni) ezt nem túl következetes módon kezelik, néha engedik, de ha elkapja őket a gépszíj, akkor ülnek rajta jó darabig, és visszaküldik, ráadásul ilyenkor reklamációnak helye nincs, mert csak betartják a saját szabályzatukat.
Én azt mondanám, ha 5-6 munkanap alatt sem kerül fel a paypal egyenlegre/vissza a bankszámlára, már lehet elkezdeni érdeklődni náluk. -
Hintalow
senior tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Csak ő, ha jól értettem, nem kártyát akar csatolni, hanem számláról pénzt utalni...
-
Hintalow
senior tag
válasz
petipetya
üzenetére
Az új bankszámládra biztos nem.
Ilyenkor szépen visszafordul a kártyatranzakció (nem egyenlő utalással) ami beér a volt bankodba, jellemzően ilyenkor egy banki "vakvágányra" függő technikai számlára érkezik.
onnantól bankja válogatja, hogy mit reagálnak, de jellemzően azt jó lassan, mert ez már nem rendszer automatika, hanem kézi feldolgozás. Amivel ilyen esetekben találkoztam:
- küldenek egy levelet, hogy kifizetik pénztárban
- kiküldik postai utalványon
- szimplán nem csinálnak semmit
Ha elkezdesz utána érdeklődni, arra készülj fel, hogy az ügyfélszolgálatosnak / fiókosnak derengése sem lesz, hol lehetne ennek utánanézni, mi történik ilyenkor, mert egy alapból nagyon ritka folyamat, nem illeszthető bele a használt sémákba. Ezért kitartóan, legroszabb esetben panasz megadásával lehet végigverni a rendszeren.
Most sikerült jól megijesszelek, nagyobb esélyel magától megoldódik, csak várnod kell türelmesen
kippedli:
Elég lesz, nem fognak a néven problémázni, esetleg mehet mögé a zrt. ha a hivatalos nevében úgy szerepel
maggi1886076:
ugyanúgy, mint bármi mást, aktív legyen a kártya, pénz legyen a hozzá kapcsolódó számlán az 1 dollár + 400 Ft regisztrálási folyamatokhoz, limite ne legyen 0 (webkártyákon szoktak ilyet) és ennyi.
Esetleg elakadtál valahol? -
Hintalow
senior tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Ha paypalon fizettek neked, az azonnal megérkezik a te paypal számládra, viszont onnan magától nem megy sehová, ha szeretnéd bankszámlára, akkor neked kell lehívnod (withdraw menűpont)
-
Hintalow
senior tag
-
Hintalow
senior tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Akkor próbáld meg nagyobb felbontásban, mindennek minden oldalát elküldeni, ha ismét ez jön vissza (gondolom automata üzenet) akkor válaszolni kell rá, és pontos választ kérni, elöbb utóbb fog élő ügyintéző válaszolni, jobb ötletem nekem sincs.

-
Hintalow
senior tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Szerintem igen, tudnak címadatokat egyeztetni.
Nem indokoltak semmit, hogy miért nem fogadták el?
Én megpróbálnám a banki címmel. -
Hintalow
senior tag
válasz
nincskedvem
üzenetére
Az szívás.
A 400 Ft-os terhelésnek a közleményében van a kérdéses kód, a legtöbb banknak a netbankja pedig azokat az adatokat csak könyvelés után mutatja, ami pár munkanap (valszeg azért, mert egy ilyen spec eseten kívül abszolute lényegtelen infó az ügyfeleknek)
Ha nincs idő várni, akkor telefonos ügyfélszolgálat, ők tuti bármelyik banknál meg tudják mondani azonnal.
De nálad ez már nem járható út sajnos, ha tiltott a paypal rendszere a próbálkozások miatt (biztonsági visszacsatolás gondolom) akkor szépen le kell futni velük a köröket, amíg nem tudod velük, élő ügyintézővel lerendezni a dolgot, mert különben ha megszakadsz sem fogod tudni regisztrálni azt a kártyát.Victoryus:
ha új kártyát adsz hozzá, először egy 1 dolláros terhelsé lesz, utána, ha a verifikációt is megcsinálod, akkor lesz egy 400Ft-os terhelés, aminek a közleményéből van szükséged a kódra, ezt a kártyád adatainál tudod beírni, ha jól emlékszem.
Bankszámlát megadni vásárláshoz szükségtelen, az csak pénz kikéréséhez kell. -
Hintalow
senior tag
válasz
nincskedvem
üzenetére
Mi volt a gond a kártya hozzáadásánál?
Ha adatokat kérnek be, az büdös lassú tud lenni, simán hetekbe telhet, mire lesz valami (nálad sem kapkodják el)
Kapcsolatba lépni velük a contact menűpont alatt lehet, vagy levélben (itt kell a nagyobb kitartás, elsőre tudti valami sablon levél fog visszajönni, arra kell válaszolni, előbb-utóbb lesz élő ember a folyamatban)
vagy telefonon, értelemszerűen külföldi számon.
Amivel számolni kell, hogy akár levél, akár telefonos support, angolul kell kommunikálnod velük.Aullah:
ez úgy konkrétan kaki ügy, ha family & friends módon küldtél pénzt, arra kb semmi vevővédelem nincs, mert arra van, hogy a tengerentúlon tanuló huginak zsebpénzt küldjön vele a család, nem visszakövetelhető.
A supportal lehet még felvenni a kapcsolatot (kitartás kell hozzá) de nem sok jót ígérhetek, mert semmi kényszerítési lehetőség nincs a kezedben. -
Hintalow
senior tag
válasz
sanyi0627
üzenetére
Igen oda fog visszamenni, ahonnan indult, tehát a folyószámládra. a paypal a saját részét azonnal intézi, a banki rész, tehát a kártyás vásárlás visszacsinálása időbe vesz pár napot.
huliganboy:
mert kettébontja a payal a folyamatot, a transfer from credit card azt jelenti, hogy kártyás vásrlásként leszedte a számládról, a másik pedig, hogy az így kapott pénzt elküldte a partnernek.
Így normális, semmi gond nincs vele -
Hintalow
senior tag
válasz
gologolo
üzenetére
Sehogy nem jön képbe, az értelemszerűen csak akkor játszana, ha hozzákapcsolt bannkártyával, közvetlenül a folyószámládról szedné be a pénzt (gyak. vásárlási tranzakcióként) de ahogy te is írtad, ez pluszköltséges.
Ha utalással teszed a paypal számládra a pénzt, ez a pluszköltség nincs, viszont ekkor kénytelen vagy a paypal árfolyamát használni.alratar:
lehet, ha vásárlási tranzakció volt, vagy fizetségként küldtél valakinek pénzt. Ilyenkor a paypal tranzakciós listájában a tétel mellett lévő case gombbal tudsz ügyet nyitni.
Ha csak úgy küldtél valakinek pénzt (family and Friends) az szerintem nem visszahívható -
Hintalow
senior tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Ha tényleg ilyen a kártya, és semmi egyéb adat nincs rajta, akkor azzal bizony nem fog online fizetni, németeknél osztrákoknál dívik országon belül, ez a maestro megoldás, ami teljesen alkalmatlan online használatra.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Simi37
üzenetére
Azért mert egy kakitalicska maestro kártya, hónapok óta teljesen random nem enged vásárolni maestro kártyákkal, ország elfogadóhely függő.
Próbáld meg úgy, hogy felutalsz összeget a paypal egyenlegedre. (ha pedig amúgy gyakran használod a paypalt, akkor kérj valami normális mc vagy visa kártyát a bankodtól)ricsiii01:
kell a számlatulajdonos neve (paypal LTD) a te neved (az úgyis rajta lesz, hivatalból kérnek ugye személyit & lakcímkártyát) és a user ID-d a közleménybe, (amiről fogalmam sincs hol van, valahol a top up menűpont a fiókodban)
pénztári befizetést pedig csak saját felelősségre, mert hivatalosan nem lehet, többnyire működik, de ha éppen olyanjuk van, akkor eltilitoliznak pár hetet-hónapot a pénzzel mielött visszaküldik. (ha van lehetőséged, inkább utalj, persze saját névre szóló számláról) -
Hintalow
senior tag
válasz
secler07
üzenetére
Ha vendégként, reg nélkül használod a paypalt, minden vásárlás elött csinál egy 1 dolláros próbaterhelést, ezt nem könyvelik, a zárolási határidő után (sacc 2 hét) visszakerül az egyenlegedbe.
Ha reggel használod, akkor nincs ilyen, viszont amikor a paypal regedhez hozzáadod a kártyádat, csinál egy ugyanilyen 1 dolcsis próba tranzakciót, de az csak 1x, és ugyanúgy visszakapod majd.
Szerintem a kártya hozzáadásakor történtet láthatod, több ilyen nem lesz, ha már van fiókod. -
Hintalow
senior tag
válasz
zolipapa66
üzenetére
Amit kérnek.
Ez jellemzően személyi okmányok/közműszámla/bankszámlakivonat kérdéskörben szokott mozogni. -
Hintalow
senior tag
válasz
szpirit
üzenetére
A paypal tranzakciós naplójában van valami? bármilyen mail-t kaptál?
Azért nehéz ügy, mert eléggé eltérhetnek országonként a paypal jellegzetességei, ez a telefonos, meg %-os aktiválás itthon abszolút ismeretlen.
Elsőre amúgy azt mondanám, hogy valamiért betegeskedik a szolgáltatás, azért mutat hülyeséget (mostanában kicsit leromlott a szolgáltatás szinvonala, gondolom a háttérben az ebay/paypal különválása áll) -
Hintalow
senior tag
válasz
trialboj
üzenetére
Meh, ez a gond a paypallal, ami infót találni róla, az jellemzően az angolszász területeken érvényes szabályokról szól (usa+anglia) közben mindenhol máshol eltérő szabályok lehetnek.
A view limits szerintem nem fog megjelenni, mivel az verified felhasználónál nincs. (megnéztem a saját personal accom, kártya csatolva van, verified felhasználó vagyok, view limits nekem sincsen, de ne legyen igazam)
Set up bank fundingnál szerintem számláról való feltöltést értenek, de annak abban a kontextusban szintén valami kódbeírós vonulata van, hasonló lehet a kártya hozzáadása körüli 400Ft-os megoldással.
Ahogy már írtam, teljes katyvasz, mert sehol nincsen leírva számszerűen, hogy milyen országból milyen korlátok, metódusok vannak érvényben
-
Hintalow
senior tag
válasz
trialboj
üzenetére
Sajnos így olvasgatva elég nehezen fogsz tanácsot kapni, ha jól látom nem is magyar paypal/bankszámla kombóról beszélünk? (itthon nem nagyon van ING bank)
Ha verified vagy, akkor a kártyád hozzáadása rendben van, ennél többet nem tehetsz.
A paypalnak a havi kivételi limite, ha jól emlékszem egységesen 500$, ezt feljebb emelni szerintem csak egyedileg lehet, okmányok bemutatásával.Közben megtaláltam ezt a leírást, itt legalább értelmesen összefoglalják, hogy milyen lehetőségek vannak (ráadásul a végén meg is erősíti valaki pár hónapos dátummal, hogy még mindig valid a dolog.
-
Hintalow
senior tag
-
Hintalow
senior tag
A számla hozzáadása ahhoz kell, hogy a paypal egyenlegeden lévő pénzt ki tudd kérni bankszámlára.
A kártya pedig ahhoz jó, hogy azon keresztül tudsz vásárolni.
Mivel két teljesen külön dologra kellenek, semmi olyan megkötés nincs, hogy összetartozó szla-kártya kellene. Ha ahhoz van kedved, simán hozzáadhatsz X bankból bankszámlát, és Y bankból bankkártyát, amíg mind a neveden van, nem zavar senkit.regener:
jó a statisztikád

ilyen leírás nincsen (főleg eladásról)
hol / mit adsz el? gondolom ügyet nyitottak rád a tranzakció után, és visszaveszi a paypal a vevő pénzét?
Ugye nem valami elektronikus dolgot adsz el? kód, játékbeli pénz/tárgy/karakter? mert ezekkel csak a szívás van, nem bizonyítható az átadásuk, hivatalosan nem is támogatja a paypal a nem kézzelfogható dolgok adásvételét, ezért csomó csaló van, aki ezt használja ki.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Router gondok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor
- IPAD 7 2019 Wifi+Cellular 128GB , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s
- Ps5 slim digital bontatlan 2 év MM gari!
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

V/