- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robar
csendes tag
Na szóval. Leírom az esetet, ami a feleségemmel történt meg.
Egy napon, amikor hazaértem a munkából a feleségem nagyon feldúlt állapotban volt. Kérdeztem, hogy mi történt vele és akkor elmesélte az aznap reggeli élményét. Miután én elmentem dolgozni ő még vissza feküdt pihenni az ágyba, de nem aludt. Ahogy ott feküdt egyszercsak valaki mesimogatta a haját, amitől ő egyből kiugrott az ágyból és végigfutott a hideg a hátán. Nézett szét de nem látott senkit. Viszont kezdte érezni, hogy a már régen meghalt nagymamája van jelen. Meg is szólította a feleségemet és azt mondta, hogy ne féljen tőle, csak annyit kér, hogy imádkozzon érte. Hát nem tudott megnyugodni egyhamar a feleségem ezek után, amit nem is csodálok. Aztán hogy mégjobb legyen, délután telefonált a feleségem édesanyja, és azt mondta vagyis kérte tőlünk, hogy imádkozzunk az ő édesanyjáért, vagyis a feleségem nagyiájért(aki ott járt délelőtt), mert aznap reggel exhumálták a holttestet és áttemették egy másik sírba.
Mi csak álltunk és néztük egymást a feleségemmel és nem jöttek szavak az ajkunkra. Tehát ez jelentheti azt is hogy ha megbojgatnak egy sírt, akkor az illető aki ott nyugszik egy időre cselekvőképes lesz vagy lehet. Furcsa . A feleségemet még a mai nap is kirázza a hideg, ha arra a napra visszagondol. -
cherilady
tag
Sztem vannak szellemek! Vagyis nem is szellemek azok inkább vándorló lelkek! Én hiszek abban h vannak segítőink és rossz akaróink is.
Pl anyum érzi h a nagyszülei vigyáznak rá és ott vannak mellette.
A párom apukája pedig az álomban szokott üzenni h jól van (nem nekem természetesen a páromnak)
Nekem csak az a furcsa álmom volt ami viszont rémisztő volt.
Meg 1x éreztem egy nagyon hideg fuvallatot a nyakamnál éjszaka, nyáron a nagy hőségben. Az is érdekes volt. -
zoltanz
nagyúr
-
Robar
csendes tag
válasz
zoltanz #1287 üzenetére
Ez nem éppen így van "sajnos". Ha valaki meghal az nem jelenti azt, hogy azonnal eltávozik. Sokszor látható és tapasztalható jelei vannak annak, hogy az illető személy még itt van. De ez az állapot csak átmeneti szerencsére. A másik eset a roszabbik, amikor túlról jön vissza ártó szándékú lélek, amit általánosságban démonnak neveznek. Az elhunyt emberek lelke nincs fölhatalmazva arra hogy szabadon járkáljon tetszése szerint. Isten gondját viseli minden léleknek, aki azt kiérdemli. DE! A gonosz lelkek nem tartoznak közvetlenül hozzá, hiszen ők megtagadták Istent és a létezését is. A FŐ gonosznak tartott sátán is egy lélek, aki magaköré gyűjti a gonosz lelkeket. Ő rendelkezik fölöttük, és akár el is engedheti, sőt küldheti is őket a mi világunkba. Viszont Isten megvóvja azokat, akik benne bíznak és hisznek. De így is megmarad a kísértés, amit ők produkálnak, a rosszra való csábítás. Vannak olyan esetek is, amikor látható formában is megjelenik a kísértő, gondoljunk csak Pio atya esetére, és még sok más esetre. Viszont a hétköznapi embernek kicsi a valószínűsége, hogy látható formában jelenjen meg, hiszen az akár a halálához is vezethet, a félelem és ijedtség miatt. Ettől óv meg Isten minket. Az, hogy hallani lehet motoszkálásokat, látni lehet alakokat az igaz, mivel bizonyos okokból kifolyólag tartózkodhatnak a mi világunkban is nem ártó szándékú lelkek. Erre van egy roppant érdekes esete a feleségemnek, amit majd leírok, ha lesz egy kis időm.
-
Brent
aktív tag
-
Orsyka
tag
Na paranormális eset...
Apám most futott át a szobámba, hogy nézzek ki balra az ablakon. Kinézek, és 2 csillag szerű fényes valami van az égen, egyik fent, a másik meg egészen lent. Kukkerral megnéztem, haljak meg az egyik hol piros, hol sárga, és szabályos kör alakúak.
Ez az!!! Nagyon szar a minőság, mert a gép is ratyi meg a kezem is remegett, de látszik. A többi kép, ami éles azon nem látszik, csak ezen!!! Na ettől jobban félek most mint a szellemektől!!! -
tlac
nagyúr
válasz
frame>24 #1261 üzenetére
pedig ez egy elég érdekes érzés, nekem is ált. a rendszertelen alvásnál jött elő néha
első alkalommal sikerült kinyitnom a szemem, elég brutális volt, amikor még egy ideig őrült sebességet rángatózott előttem a plafon, a szoba
néha szokott még ilyenkor olyan álmom is lenni, hogy azt álmodom, hogy abban a szobában fekszek, ahol egyébként is éppen vagyok (vagy legalábbis nagyon hasonló) és körülöttem mászkálnak, beszélgetnek az emberek, vagy éppen vki felém hajol, és a hangok nagyon élénkek -
Orsyka
tag
válasz
frame>24 #1285 üzenetére
Szerintem az ember ilyenkor hajlamos olyan dolgokat látni/hallani, amiknek vannak magyarázatai. Amikor én még nagyon féltem, és mindig evvel a témával foglalkoztam, minden neszt meghallottam és mindenbe csak ezeket láttam. Utána belegondoltam abba, hogy eddig még egy se ártott nekem, és felesleges így félnem. Azóta ha vannak is dolgok itthon, vagy látok is dolgokat, nem veszem fel. Vannak és elfogadom őket.
A nagymamád pedig ha tényleg ott volt, csak elbúcsuzott tőletek. Amikor Párom nagypapája meghalt, ott is ment napokig a neszezés és motoszkálás, azán megszűnt. -
frame>24
addikt
válasz
parandroid #1284 üzenetére
Igen, én is erre jutottam, de akkor azt kell feltételeznem, hogy a különböző furcsa neszek, ajtónyitódások, etc. , amiket a "lerendezés" előtt hallottam/láttam, a saját beteg elmém tévképzetei. Csak ezeket más is érzékelte a családban.
Vagy arról van szó, hogy a neszekre ilyenkor érzékenybbek vagyunk?Mindegy, a másik sztorival még adós vagyok, csak most mennem kell... folyt köv. nemsoká, (bár asszem az is magyarázható lesz pszichés kivetítéssel, vagymi)
-
frame>24
addikt
De, nem volt ám ilyen egyszerű a dolog !!
Ugyanis, a mama halálakor én pont nem voltam otthon. (Barátoknál vótam aznap, mikor meghalt.) Arra jöttem haza, hogy mindenki fönt van. Miért? - hát a halál miatt.
Emiatt énbennem szörnyű bűntudat volt. Nyughatatlan.
Namost, ezek után hetekig rémálmok gyötörtek, mindig azt álmodtam, hogy Ő meghal, épp a szemem láttára, majd később áll előttem, amolyan furcsa, "számonkérő" tekintettel az arcán (az eltorzult arc, ami utoljára volt) Brrrr.... mint egy horrorban! Mindig izzadstágban fürödve keltem fel, állítólag hangosan nyögve álmomban.
Más érdekes jelenségek is voltak e hetekben: igen, olyan megmagyarázhatalan zajok, amiket írtok.
Most jön az a rész, amiért itt engem újra hülyének fognak tartani:..szóval nem bírtam tovább, kimenetm a temetőbe a sírhoz, és elmondtam neki, (magamban), hogy sajnálom, hogy így alakult, sajnálom, hogy nem voltam ott, amit tudtam megtettem érte ápolásban, és hogy legyen szíves ne kísértsen engem, se álomban, se máshogy, ha egy mód van rá.
És attól a naptól megszűntek az álmok, a zajok, a neszek, és a hidegrázó érzések...
-
Orsyka
tag
válasz
BITBOYS #1278 üzenetére
Fura érzés, de annyira nem vág földhöz. Csak azt nem tudja senki, hogy hogy halt meg. Csak megtalálták meghalva. Lehet öngyilkos lett Ő is. És lehet Ő kóborol nálunk.
frame>24: Lehet azért nincs semmi utánuk, mert békében mentek el.
Wallz: Nem bennünk van, hanem velünk, melettünk.
-
Wallz
tag
Ez érdekes itt is volt egy ilyen állítólag vki ment a diszkontba és már jött vissza,de eszébe jutott még vmi így menekült meg.
Alattunk is meghalt 1 éve valaki. Itt nem,mi voltunk az elsők.
Amúgy érdekes amit írsz szóval mindenkiben van egy szellem? hümm
Bennem is lehet ezek szerint és rossz szellem mert sokszor nagyon nagy bennem az utálat és fogalmam sincs miért igazából. Furák ezek. -
frame>24
addikt
válasz
BITBOYS #1278 üzenetére
Hmmm..én otthon abban a szobában alszom, ahol előtte öregapám, később meg öreganyám is meghalt (meg a dédszülők egy része is onnan szállt tova). Mindkettőt láttam leépülni rákban, sőt a mamit jórészt én ápoltam az utsó 2-3 hónapban. Láttam őket halottan, szürke színnel, öltönyben, az elszállítás előtt, bilétával a nagylábujjukon...nem egy boldog élmény (szörnyű és megrázó!), de ez az élet...
Nyilván a haláluk után egy jóideig szellőztetés, alapos takarítás volt a szobában. Festés. Új bútorok is.
Namost, pl. én jelenleg otthon ugyanbban a "fizikai térben" fekszem, ahol pl. a mama meghót, ráadásul ugyanolyan orientációban is, (csak az ágy új), de semmi rosszat nem érzek ettől. (Már, ehhe.)
Papával kapcs. később beírok egy érdekes sztorit, csak mert ide vág.Jah: az alvási paralízissel kapcs:
Sajnos TT22 által linkelt szövegeben nagyon későn írják a hátterét, és azt is röviden...Szal nekem mákom volt, mert pont élettanból tanultuk, nem sokkal az első ilyen élményem után, hogy ez tkp. az agytörzsi ún. --> formatio reticularis (agytörzsi hálózatos állomány) valami funkcionális hibája...(ez felel többek közt az alvás-ébrenlét váltásért)
Szerencsére nekem nincsenek hallucinációk közben, viszont az télleg elviselhetetlen, hogy a fejem/fülem úgy zúg, mintha 2 turbósugárhajtóművet járatnának max. teljesítményen stereoban mellettem. Nálam ~havonta van, mert rendszertelenül alszom. Majd ha rendezem az életem, remélem elmúlik... -
Orsyka
tag
Hát ez durva
Nálunk is történtek ilyenek, főleg, hogy a házunk 15 emeletes és örömmel jönnek ide az öngyilkos jelöltek. Kiugrott a szomszéd lány aki egy emelettel felettünk lakott, kiugrott egy nő a 13-ról, meg 2 éve egy srác jött be a házba és az is a parkolóba placcsant (Ez is érdekes volt, apám ment volna horgászni azon a napon, de valamiért inkább kihagyta, mert volt egy megérzése, hogy nem kéne. Fél 5-kor indult volna. Az ipse meg fél 5-kor ugrott ki. Most vagy előtte esett volna le, vagy a nyakába, és akkor fater is ott marad...).
Az előző lakó itt halt meg a lakásba, most vagy az én szobámba, vagy a fürdőszobába. -
Wallz
tag
Ti házatokba sok minden történt már? Itt nem tudom.
Történt.. régen mikor még kicsi voltam volt egy néni akivel tanultam néha segített a suliban.
Csak sajnos aztán mikor meghalt az anyukája,véget vetett az életének.
Egy csütörtöki nap 1 óra körül sétáltam haza suliból.. és látok egy fekete fóliát jó nagyot a bokrok mögül aztán mikor közelebb értem hozzá láttam,hogy körülötte minden tiszta vér. Tudtam,hogy ő az mert előtte már nem nyitott ajtót. Sokáig néztem az erkélyről a fóliát lent halottak napja előtt 1 nappal történt.
A lényeg hogy majdnem mellettünk lakott egy szinten laktunk vele..és a szomszédunk aki pont mellette lakik nem szeret otthon aludni mert azt mondta esténként hangokat hall neki abba az irányban van az ablaka ahol kiugrott a néni.
Ez is fura dolog lehet itt kísért még a szelleme. Meg az,hogy aki mondta hogy hangokat hall teljesen normális szóval mégis lehet ebben valami. -
Orsyka
tag
Jajj de nem szeretem az ilyen képeket... ok, hogy vannak, de én jobb szeretem nem látni őket.
Azok is itt maradnak, akiknek befejezetlen ügyük maradt, vagy éppen legyilkolták.
Leszívás alatt meg igen, az energiádat értem. Azon élősködik, hogy vtovább tudjon menni vagy épp befejezhesse a dolgát.Egyszer láttam egy nagyon durva videót, amiben külföldi túristák kamerázták az útjukat, és a metrónál voltak. Amikor szálltak fel, lehajtotta a kamerát, hogy lásson is valamit ésúgy szállt fel. A metró alól pedig egy kisfiú arca nézett vissza...
-
Wallz
tag
Nem csak az aki önkezével vet véget az életének mert pár kép szerintem tanúsága szerint nem csak annak látták a szellemét aki.. a Hvgs cikkben a 10 leghitelesebb szellemkép cikkben pl látni annak a szellemét kedvenc székében akit épp temettek,egy fotós képeket csinált a székről és aztán meglepődtek.
itt az 5ös cikk
Itt ragadnak.. mit értesz leszívás alatt? Az energiáid?
-
Orsyka
tag
Annyira hidd el nem... azok akik öngyilkosok lesznek itt ragadnak és azért élősködnek az embernen, hogy legyen elég energiájuk. Az energia meg ahhoz kell, hogy átléphessenek oda, ahova a lelkek távoznak. De a legtöbbjük sose fog tudni. Itt ragad mint kóbor lélek.
A jó és a rossz szellem között végül is szerintem csak annyi a külömbség, hogy a jó szellem nem bánt, csak leszív, míg a rossz leszív és ártani is akar. Ebbe a részbe még sose gondoltam bele.
-
Wallz
tag
Érdekes még,hogy ezek az észlelések 90%a a mostani évben történt. Az amelyik álmomban tör rám az már kb. 10 éve van,de kihagyásokkal..
Volt hogy 1 évig nem volt semmi aztán újra.
Mostanában legutóbb nyáron történt meg most ez az egész.
De az utóbbi időben igencsak megszaporodtak az észlelések ez jelenthet valamit.
Ez ami ritkán jött is nyáron többször rám tört. Volt hogy tévé mellett is.. de akkor még nem aludtam el kicsit se és hamar fel tudtam kelni. Az emberi agy jó kis szerkezet amikor történik ez az egész már tudom tudatosítom benne hogy fel kell kellnem mert valami baj lesz ha nem kelek fel.
Van bennem öngyilkossági hajlam is,néha kijön de nem miattuk szerintem inkább félek attól hogy ha megteszem bántani fognak. De lehet jó lehet szellemnek lenni. -
Orsyka
tag
Csak példának mondtam, van mellette 1000 másik ilyen. De szellemek terén tényleg igaz, amit csinálnak. A többi humbuk és pénzlehúzás. Valamit tényleg kéne!!!
Hát őszintén, nem hiszem hogy így akarna mutatni... ez inkább csak ezt élvezi. És ha nem ébrednél fel ebből az állapotból, lehet olyat látnál, amit amúgy nem akartál volna...
A másik: minden emberen van egy szellem, ami rajtunk élősködik. Lehet ez rossz, lehet ez jó. Van, aki ezeket látja, van aki nem. Ami szerintem veled van, az egy gonosz és ártó valaki, aki az életébe sem volt jobb. -
Orsyka
tag
Szerintem inkább ártani... ha mutatni akarna, azt már észrevetted volna, és nem ennyire drasztikusan tenné. Szerintem mindenképp keress valakit, aki kiűzi onnan azt a valakit, mert ez hosszú távon nem lesz egészséges. Pl.: a táltosok.
A sóra amúgy: én nem tudom kirakni, mert a macskák kiborítják. Amúgy a szoba közepére kell, de szerintem semmit nem használ. Akkor csináltam meg, amikor még csak 1 macskám volt, de ugyan úgy mentek tovább a recsegések és motoszkálások.
-
Wallz
tag
Hümm
Én még mindig nem tudom mire vélni amik velem történtek/történnek néha
Amikor alszom és félálomba kerülök.. akkor van olyan,hogy tudom mi fog történni mert elöször mindig az a nyomó érzés.. és ez mindig egy időpont között van 4 óra körül vagy előbb kicsit. Mintha vmi de nagyon egyenletesen nyom lefelé az egész testem ha épp a nagy takaróval takarózom ez elég kellemetlen érzés,de még félig alszom ezért nehéz felébredni.. utána kezdődik az egész már kicsit tudok magamról és akkor érzem hogy valami itt van és rosszat akar nekem vagy egyszerűen akar valami valamit aztán kezdődik elöször bizsergető érzés néha gyorsan erősödik néha lassabban de a vége az hogy úgy érzem rázkódom mint egy rémálomban és írtó gyorsan veszek levegőt és FIGYELEM MAGAM szóval simán megtehetem egy álomban azt hiszed az a valóság nem tudod hogy álmodsz.
De én tudom hogy ez nem a valóság ez valami.. valami rossz.Ez csak gonosz szellem lehet. Légszomjam nincs csak a félelemtől nem kapok levegőt kb.
Legutóbb pár napja megismétlődött akkor gyorsan történt és emléxem mikor 1 másodpercre kinyitottam a szemem és láttam a pólóm.. magamat.. aztán újra és végül felébredtem.Hiába nyitom ki a szemem ha nincs erőm felkelni újra kezdődik. Talán ezt használja ki az a valami hogy épp alszom és..
Valaki azt írta hogy szerinte mutatni akar valamit.
Szerinted? -
Orsyka
tag
De szokott. Huzat vagy bármi miegymás nuku. Fűteni nem fűtök, így is megfőlök. És ráadásul a gyertya lángja mindig az erkélyajtó fele dől. Nem mindig, de szokott így mocorogni. Alap van egy mozgása a lángnak, de nem ennyire durva. De érdekes, a gyertyaláng mozgása hidegen hagy. Még szeretem is nézni. Ilyenkor sose fog el rossz érzés, így tudom hogy nem kell tartsak attól, aki épp velem van
Elaludni egyszer aludt el, de akkor menekültem is ki a szobából.
BITBOYS: Ezesetben megnézem
Ahogy így elolvastam, jópofa, de most esett le, hogy ezt a filmet régen nagyon nyomták, amikor kijött. Akkor meg is akartam nézni, de valamiért nem jött össze, utána el is feledkeztem róla
-
Orsyka
tag
válasz
BITBOYS #1260 üzenetére
Nem láttam, őszintén szólva én félek a horroroktól
Wallz: Igen, panelba lakok én is. Sokszor érzem úgy, hogy valaki figyel van van körülöttem. Néha csak úgy érzem, hogy itt van és jónapot. Van amikor ki kell menjek a szobából mert rossz érzésem van. Alakot csak egyszer láttam, az fentebb olvasható. Inkább az árnyak. Bár, amelyik itt flangál nálunk, azt teljes alakba látom (meg mindenki más is, mert már vendégek is megjegyezték, hogy mintha láttak volna valakit elmenni az előszobába) de mint árny. Gyertyázni pedig szokam, minden este avval világítok
-
Wallz
tag
Az állatok megérzik.. sok mindent megéreznek amit az ember nem.
Te is panelben lax?
Érezted már azt,hogy nem vagy egyedül?
Esetleg láttál már alakokat? Gyertyázni szoktál?Egyszer gyertyáztam ott ahol elöször láttam egy nagy fogason egy inget mozogni.. és az volt a fura benne hogy olyan szabályosan mozgott és minden zárva volt ami csak lehetett,de félsötét volt mikor felkeltem egy téli nap 9 órakor azonnal észrevettem a dolgot..
nem tudtam mire vélni.. csak néztem és néztem eléggé mozgott szóval feltünő volt nem értettem.. nem féltem csak bámultam arra és gondolkodtam miért is lehet.. de nem találtam rá megoldást.. semmit.. aztán odamentem és megmozdítottam és abbamaradt a dolog.
Olyan szabályosan mozgott ez volt benne a fura. Alátettem a kezem amúgy,de nem éreztem semmit semmi szelet vagy huzatot ami amúgy is lehetetlen lett volna.
Hideg volt a szobában.. akkor mert épp nem fűtöttem túl nagyon.
A fűtőtest amúgy is messze van a ruháktól.. szóval minden kizárva mitől is mozoghatott és mindig szabályosan.
Utána mindig figyeltem,de nem volt ilyen többet aztán volt hogy mégis.. de már nem érdekelt úgyis hülyének néztek már emiatt anyuék.. de ezek szerint valami nagyon akarhat tőlem valamit.Én úgy tudom hogy sót kell tenni hogy elriaszd őket a szoba különböző sarkaiba.
-
frame>24
addikt
(aszittem kidobott a motor, és a loginhez küld, azé' írtam be a nickem először)
'Szal vártam má', hogy ezt az alvási paralízist valaki beírja
Én marhára utálom, félelmetes, az idegrendszer hogy blokkolja a motoros funkciókat.
Plusz őrült zúgás hallatszik ilyenkor a fülben, mégpedig annál erősebb, minél jobban akar az ember mozogni...El kell lazulni, akkor ~hamar elmúlik... -
Orsyka
tag
Valahol azt olvastam, hogy a krisnazene elűzi őket. Én nem próbáltam ki, mert engem idegesít az a zene. Meg addig úgy vagyok velük, hogy ameddig nem piszkálnak, csak ezek a zajok vannak, addig nem érdekelnek túlzottan. Azért van olyan, hogy majd betojok félelmemben, de az ritka.
A macskáimat viszont szokták, elég rendesen piszkálni. Volt olyan, hogy a kisebbik macskám Manó ült az ajtómba és nézett kifele az előszobába, mert játszottunk. Egyszercsak a macska ugrott egy hatalmasat és a farkát borzolva nézett be a szobámba és fújt mint az őrült. Vagy amikor Gizmó egyszercsak mint az őrült startol ki a szobámból, befut a konyhába és órákig nem jön elő, csak ül elfeketedett szemekkel az asztal alatt. Utána ha elő is jön, napokig nem megy be a szobámba.
A legérdekesebb viszont az szokott lenni, amikor beül mind a kettő a fürdőszoba ajtóba (pont az én szobámmal szembe van, szóval ilyenkor tudok örülni) és a kis szellőzőrésen néznek be, ami minden tipikus panel ajtón rajta van. Van hogy 1 órán keresztül ott ülnek és néznek be a lyukon, borzolják a hátukon a szőrt és néha megijedve elfutnak, aztán mennek vissza nézni. Nem értem mi olyan érdekes van ott, de valami biztos van, amit mi nem látunk, de ők igen. -
zoltanz
nagyúr
Én még szellemekkel nem találkoztam, habár sokszor felébredtem valamire és tisztán lápések zaját hallotam aztán még sem volt ott semmi.
Lehet UFO -k vagy ilyesmi. Az a baj paranormális kutatással, hogy csak ajtókat nyitunk amik újabb ajtókhoz vezetnek és már nagyon sok ajtó van.nem tudunk többet azóta sem.
-
Wallz
tag
Hát ez épp jó szellem volt nálad vagy akármi,lehetséges..
De nálam jó szellem nincs mindegyik ijesztgetett eddig és rosszat szült bennem.
Amúgy nem is mindig tudok ilyen dolgok után itt aludni utána 1 hétig vagy tovább a másik szobában alszom anyu szobájában,de mostmár elköltözött.
Azóta nagy csend van itt rajtam kivül csak 1 valaki van itt,de attól még nem hallok több zajt.
Múltkor is full sötétben aludtam és nem történt semmi sem.
Ez ami nem rég történt ez azután történt,hogy visszajött anyu izéje aki itt lakik
Mondta hogy nyissam ki az ajtót és úgy aludjak de akkor is jön.
Most "csak" ez van.. amikor alszom akkor tör rám.. ja meg nem régen nyitva volt az ablak ugyan de szél nem fújt és volt egy nyitott könyv az asztalon amit mintha valaki lapozott volna egy nagyon kis ideig..attól meg is ijedtem.. huzat nem volt ajtó zárva.. ablak nyitva,de szél nem fújt kint.. kislámpa égett.
Pattogások vannak nyáron is soxor mikor nem okozhatja más meg fura hangok.. tegnap is éreztem hogy valami itt van vagyis lehetséges hogy itt van. Aztán tévé maradt inkább minthogy nem tudom..
Amúgy nem tudom mik vagyunk talán kiválasztottak? Mert hogy nem mindenkinél vannak szellemek.. én azt mondom nem hiszek bennük,de csak azért hogy ne féljek tőlük tudom hogy léteznek. -
Robar
csendes tag
Érdekes, amiket leírsz. Nem lehet kellemes érzés azzal a tudattal lefeküdni este, hogy még lehet ott valaki rajtad kívül, akit nem látsz. Próbáltad már az EVP-t? Az is egy érdekes dolog. Hátha a segítségével meg tudnál valamit állapítani a zajok forrásáról.
Egy esetet leírok még, ami nemrégen történt velünk. A feleségem éppen babát várt és egy nyári estén az ágyon feküdt. Én mellette ültem az ágy szélén, együtt örvendeutünk a kicsinek, simogattam a pocakját és beszéltem a babához. Kellemes tiszta idő volt, még szellő sem volt és csak a tücsök cirippelés hallatszott a csendes nyári estében. Egyszercsak a feleségem azt kérte, hogy hajtsam be az ablakot, mert bejönnek a szúnyogok. Még föl sem állhattam mellőle, s az ablak a szemünk láttára magától becsukódott, szépen lassan-nyugodtam. Szél nem volt, húzat sem volt. Mintha valaki figyelt volna ránk és gondoskodóan behajtotta azt. Érdekes volt, és az volt a legfurcsább az egészben, hogy semmi félelmet nem éreztünk, hanem szinte jóleső érzés volt. -
Wallz
tag
Talán igen talán nem.. a szellemek szerintem valamennyire azért helyhez is kötődnek.
Amúgy érdekes volt a kaparászós eset nálam.. többször hallottam ezt a hangot az asztal felől.. de mivel egy nagy fogas választ el a gépem és aközött igazából azt hittem,hogy csak a szék recseg. De aztán többször volt,hogy volt ez a hang,de nem túlságosan érdekelt.
Aztán egyszer egy vasárnap ablak nyitva.. kint csend.. nálam mindig be van húzva a függöny valamennyire szóval nincs világos.. én nem szeretem.. lehet ezért kedvelnek a szellemek?
Na mindegy akkor aznap mégjobban behúztam a függönyt már már sötét volt.. félsötét
utána hallottam a hangot.. milyen fura,hogy pont miután besötétítettem kezdődött el.
Kaparászást hallottam..elöször azt gondoltam kintről jön,de mikor közelebb mentem már tudtam hogy nem.. ez innen jön az asztal felöl ahol a legsötétebb van és nem lehet oda bemenni sem mert hátra van tolva.
Amikor odamentem odahajoltam elhallgatott.. utána már nem volt. De azért ez fura miután besötétítettem kezdődött el.. mi ez ha nem szellem?
És panelben lakom semmiféle egér stb. nem lehet és abban a sarokban van a gép is.. ill volt aminek párszor valami leszedte az oldalát amit amúgy sem könnyű leszedni..És tudni kell itt elég jók a nyílászárók szóval ha becsukok mindent azért hallani pár dolgot.. ugyan vannak szomszédos zajok,de azok tompák.. ami itt van azok élesek.
És volt már hogy lépések vagy kaparászások zaját hallottam közvetlen mellettem.. annál is inkább lehetett mert néha "kifodrozom" a szőnyeget szóval úgy hogy tök puha legyen és ha valaki rálép azért annak hangja van és olyan amilyet én is hallottam. Szóval nálam nem tudom mi van.. de már más is észlelte amit néha én érzek.. de ő hallgat róla pl. anyunak bár én mondtam neki.. -
Robar
csendes tag
Nem tudom hogyan halt meg a lány, és azt sem tudom, hogy hogyan nézett ki. Még a barátom se látta soha, mert állandójelleggel be volt zárva a szobájába és felügyelet alatt volt. Kérdeztem a barátomat hogy hallott esetleg valamit, zajokat - hangokat a szobájából, de azt mondta, hogy nem volt soha semmi különös zaj. Valószínűleg nem az az őrjöngős fajta lehetett, mert akkor nem is lehetett volna ott tartani és ápolni a lakásban. Szomorúnak tartom, hogy vannak ilyen emberi sorsok is, és lehetnek még ennél roszabbak is, amiről nem tudunk. Mindenestre a jelenség a halála után kezdődött el, s így nagy a valószínűsége, hogy összefügg vele.
Most hogy az épületet lebontották, kíváncsi lennék, hogy az üress telken is folytatódik? -
cherilady
tag
Hey Lauro!
Nekem volt egy érdekes esetem. Egyik éjjel arra lettem figyelmes, hogy az egész testem zsibbad és nem tudok megmozdulni. Kiabálni szerettem volna de egy hang se jött ki a torkomon és a kezemnél úgy éreztem h ott van a cicám mert éreztem a kezemen a bundáját és hallottam h keservesen nyávog. Az ágy mellett meg éreztem h vki áll és figyel. Aztán hirtelen elmúlt a csibbadás és felriadtam. Felkapcsoltama villanyt és nem volt ott senki. Nem tudom ezt pl mire vélni. Nem tudom h ez emnnyire volt álom avgy valóság, de rémisztő volt átélni.
De volt már pl h olyat álmodtam h vki folytogat és felriadok és érzem h mintha tényleg valóság lett volna mert az érzés ott van a nyakamnál mintha tényleg folytogattak volna.
Amúgy foglalkoztat az ezoterika, úgy h én vmilyen szinten hiszek a szellemekben.
Röviden ennyi -
Wallz
tag
Ez találtam legutóbb
-
Robar
csendes tag
Szia.
Nem tudom, hogy olvastad-e az 1165hsz-emet. Abban írtam egy házról amiben furcsa jelenségeket tapasztaltunk meg a barátommal. Most a nyáron ott jártam ismét(mert azóta elköltöztünk abból a városból), és megdöbbenve láttam, hogy az épületet lebontották. Egy üresen álló gazos telek maradt belőle. Nagyon furcsán néz ki, mert egy házsor egyik tagja volt és most úgy virít az üres telek ott, mint a foghíjas ember mosolya. A szomszédoktól érdeklődtem, hogy mi történt az épülettel és azt mondták, hogy ott valami gondok voltak, mert több családnak, majd cégnek is kiadták, de egy sem tudott ott tartózkodni egy-két hónapnál tovább. És ami engem igazol, volt aki furcsa zajokra panaszkodott, és lépések zajára. Lehet hogy az a telek is ilyesmi lehet, amit te láttál. -
Wallz
tag
Nálam is volt ilyen.. hogy egy helyen nagyon rossz érzés fogott el még régen,de azóta is rossz ha arra megyek. Van két épület és van egy telek szerűség ahol nincs semmi csak a fű nő nagyon meg vannak ott kis izék amiket régen használhattak ott.
Az az érzésem hogy ott régem megöltek valakit.. miért nem építették be? És egyszer jártam arra nyáron és tök hideg jött ki arról a telekről. Annyira rossz érzéseim nem voltak sehol mint ott.. bemenni nem lehet csak előtte álltam és néztem.. volt ott valami rendőrségi izé szerintem bent.. ott lehet szellemek vannak.. sőt.. elmegyek még oda egyszer.. de rossz mert csak előtte állhatok bemászni azért nem másznék.. már lassan írtó nagy fű nő ott.
Mellékesen ez két ház közt van és építkezni asszem nem lehetne.. marad ez.. és marad a rossz.
Nyáron a 30 fokba onnan kb. 20 vagy annál is hidegebb levegő jött ki.. mikor az csak egy sima terület.. már évek óta úgy van.. -
Robar
csendes tag
Sziasztok.
A nyáron egyik rokonunknál voltunk vendégségben néhány napig. Egy hatalmas emeletes házban lakik egyedül, s az épület nagyon régi, de jó állapotban van. Egy este, amikor a két gyermek be akart menni az ebédlőbe, megkért a rokon, hogy oda abba az egy helyiségbe ne engedjük be a gyermekeket és mi se menjünk be ha lehetséges. Megkérdeztem, hogy mi az oka ennek, s azt válaszolta, hogy nem tudja megmagyarázni, de mindíg rossz érzés fogja el ott, ha bemegy. Napközben el voltunk foglalva a saját dolgainkal, mindenki a maga dolgára figyelt, míg egyszer csak a két gyermek sápadt arcal, lihegve szaladt oda hozzánk és sírós hangon mondták, hogy "ott" van valaki. Bementek az ebédlőbe a tudtunkon kívül. Már csak megnézem, hogy mi van ott, gondoltam, be is mentem, a feleségem is bejött, de semmi különöset nem láttunk. A két gyermek azt mondta, hogy hallották ahogy valaki ott szuszog. Az igazat megvallva nem volt jó érzés bent lenni ott, és hamar ki is mentünk. A rokonnak elmeséltem a történteket, és elárulta, hogy a nemrégen elhunyt feleségét látta többször ott.
Ez szomorú. Sajnálom szegényt, de jobb lenne, ha elmenne onnan és békében nyugodna. -
qdak
addikt
válasz
BITBOYS #1229 üzenetére
hi fura régóta van h (nem hazsnált) cserépkályha felöl pattogo hang jön ahogy fexek de nem nagyon érdekel ... am ha nappal megmozgatom semmi nem zörög rajt ... majd ha nagyon zavar alájuk gyujtok
de idáig elvagyunk meg ált hagyom halkan a zenét reggelig biztos zavarja
amugy voltak fura dolgok ha visszakerestek a topikban ... pá
nike_ én sokszor ugy alszok el ugyanaz az álom: h keringek a semmiben csak csillagok ...
biztos elveszve érzem magam ... -
Wallz
tag
Megvan már amúgy mit fogok csinálni..
Szóval fogom a digi gépet és az ágyam mellé teszem.. aztán ha történik ez elkezdek fényképezni.. minden oldalról a szobámat
csak ehhez kurva nagy bátorság kell mert félek látnék aztán valamit a képeken
Lehet nem ma mert most lett meg a gép és töltődnek az elemek. -
nike_
addikt
Nekem olyan szokott sokszor lenni, hogy ha pl. azt álmodom, hogy gyalogolok az utcán akkor billeg a kép előttem..
Tehát én maradok az úton, gyalogolok rendesen, de a kép meg billeg..
Ha elképzelem más nézetből, akkor pedig nem.. Ez mitől lehet? Szétszórt vagyok?
-
Wallz
tag
Pedig mintha kalapáccsal ütötték volna az asztalt..
fent voltam még.. kislámpa ment.. de nem ér az se semmit -
Wallz
tag
Annyira nem szoktam félni. Hát azért én féltem a kaparászástól is. Fura ez hogy valami ezt csinálja.
Szerinted amúgy mit csinálnak a jó és a rossz szellemek? Mitől jók és mitől rosszak?
Mert nálam ezek szerint rossz van.
Meg mit akarhat azzal,hogy transzba ejt álmomban? Régen láttam vmi hülyeséget akkor még nem tudtam hogy ez mi.. azt hittem álom.. kb. 10x próbáltam felébredni belőle de nem sikerült.. vmi fehér asztal.. körülötte álltak és én voltam az asztalon kb.
Lebegtem v. mi.. hogy mik álltak körülöttem fogalmam sincs..
De ez volt az első ilyen mikor még nem tudtam,hogy mi lehetett ez.Amúgy nem félek.. van amikor nem.. egyszer már az ágyban feküdtem mikor két hangos koppanást hallottam majdnem egymás után a lámpa fénye mellett láttam felszállni a port.. az asztalon kopogott v. mi.. jelzett valamit..
De akkor nem féltem..
-
BITBOYS
addikt
Érdekes, de tényleg nem foglalkozok vele. Hallottam már pattogást is, kicsit füleltem és átfordultam a másik oldalamra. Szerintem míg vizuálisan meg nem jelenik valami a sötétben nem kell nagy dobra verni, a hangok nem bántanak, max valamire figyelmeztetnek.
Orsyka: Mijaza puliszka keverő és miért van a szobádban?
szerk: Gumibooot? -
Orsyka
tag
válasz
BITBOYS #1226 üzenetére
Akkor a fogasról leteszek, van helyette puliszka keverő és gumibot
Wallz: Lehet hülyén hangzik, de minél jobban félsz, annál jobban csinálják. Állítólag a félelemből nyerik az energiájukat, de én ebbe a részbe már nem folytam bele, csak olvastam vmi honlapon. Akár milyen rossz is, próbálj meg ne bepánikolni és nem foglalkozni vele. Mert az a része tényleg igaz (állítólag), hogy élvezik ha félsz.
A kaparászás meg végül is nem furcsa, csak baromi idegesítő. A tudad is, hogy senki nincs ébren, mégis hallod, de számomra inkább az, hogy nem tudok tőle aludni. -
Orsyka
tag
Sűrűn szoktam, de már az az igazság, hogy nem törődök velük. A csörgés-zörgésre már felfigyelek, de próbálok azok felett is átsiklani. Az ember minél jobban fél ezektől a dolgoktól és minél többet foglalkozik velük, annál rosszabb lesz. Szerintem léteznek szellemek és vannak is, de nem törődök velük. Azért félelembe sem akarom élni az életemnek azt a részét, amit alvással töltenék. Akár milyen rossz is, nem kell ezekkel foglalkozni.
BITBOYS-al ellentétbe, én fogast szoktam felkapni, ha nagyon megijedek, vagy a valamelyik macskát. Ha vki bejön vagy leütöm, vagy kap egy 6 kilós macskát az arcába -
BITBOYS
addikt
Sajnálom ha nem csak ennyi a probléma oka. Nem hiszek ezekben a jelenségekben, bár ez nem azt jelenti, hogy nem létezhet egy olyan tudomisénmicsoda, ami ennyire fogva tart titeket.
Nálam ha történik valami különösebb zaj, kimászok az ágyból, fogom a kis baseball ütőmet és megkeresem a hangforrás kiindulási pontját -
Wallz
tag
Nem hullámzik.. mintha nyomódna le valami erővel.. egyre jobban és jobban és utána kezdődik az egész.
Levegőt azt nemtom hogyan kapok azt tudom hogy gyakran veszek levegőt és ver a szívem nagyon de az lehet a félelemtől is ami néha erősebb néha nem
Nemtom szédülök e nem hiszem.. -
Orsyka
tag
Nem gondoltam volna, hogy van ilyen topic is itt fent, de örülök neki, bár a történeteket elolvasván sztem én ma este nem fogok merni elaludni
Furcsa esetek nálunk is vannak dögivel. Kicsinek nagyon féltem a sötétségtől. Sose nyitottam ki éjszaka az erkélyajtót, mer attól féltem, hogy ott jönnek be az UFO-k és a szellemek (nem röhögni, 5 éves voltam
). Egyszer anyum addig piszkált míg résnyire ki nem nyitotta az erkélyajtómat, és megnyugtatott, hogy semmi baj nem lesz. Hittem neki. Hajlanba arra ébredtem fel, hogy nyikorog az ajtóm. Van egy jellegzetes hangja becsukás közbe, amit nem lehet megszüntetni semmivel. Az ágyam akkoriba az ajtóval szembe volt pont. Kinyitottam a szemem, és annyit láttam csak, hogy az ajtó ki-be jár szép lassan, és egy magas, vékony fehér alak áll az ajtóba. A legrosszabb, hogy nem emlékszem arra, lett volna arca. Annyira megijedtem, hogy a takarót felhúztam a szememig és sírtam, de nem bírtam levenni róla a szemem. Nem tudom mennyi idő telhetett el így, de semmit nem csinált, nem is mozdult el az ajtóból, sőt meg se moccant, csak az ajtó járt továbbra is. Egyszercsak hallottam, hogy anyum ébredezik és elindul ki az előszobűba, hogy átjöjjön hozzám. Abban a pillanatba az ajtó félúton megállt és az a valami eltűnt. Anyu meg futott be hozzám, hogy én miért sírok (Anyumról amúgy tudni kell, hogy semmibe nem hisz, bár mostanába már kezd). Elmeséltem neki mi volt, de persze nem hitt nekem, azt mondta, csak álmodtam biztos. Az erkélyajtómat azért becsukta. Onnantól végképp nem mertem elaludni. Erre rá kis időre, szint amikor nem aludtam, éjfélkor egy hatalmas csattanás volt az ajtóm üvegén, mintha valaki tenyérrel rácsapott volna, majd egy fél évvel később az erkélyajtó üvegén ugyan ez. Ez se tudom mi volt, de inkább nem is akarom.
Azt tudom, hogy az előző lakó itt halt meg a lakásba. Máig van olyan, hogy anyum ül a nagyszobába a foteljába, ami az ajtóval szembe van, és lát egy alakot kimenni a szobámból be a konyhába, és utána vissza be a szobámba. Úgy hogy nincs otthon csak Ő. Eleinte próbálta megfejteni miért látja, milyen árny ez, hogy biztos a macskák és a tükör, de rájött, hogy nem. Erre írtam azt, hogy kezd hinni. Szokványos, hogy mindenki alszik, macskák bent velem az ágyba, és csak annyit hallok, hogy kotorászás van a macskaalomba.Vagy a tányérok csörömpölése. Van, amikor olyan rossz érzés fog el a szobámba, hogy ki kell meneküljek onnan, mert nem bírok otmaradni. Elég ijesztő tud lenni
-
dokar
addikt
alszom aztán egyszer csak azt érzem hogy a takarót mintha nyomná le valami egyre erősebben.. és nem úgy mint akárki hanem az egész felületet erősen egyre erősebben.. aztán elkezdődik valami..remegni kezd a testem..
olyan mintha hullámozna a takaró? talán picit nehezen is kapsz levegőt? esetleg enyhén szédülsz is?
-
Wallz
tag
Hát velem már sok minden történt..
Túl sok minden.Ami gyakran megismétlődik.. alszom aztán egyszer csak azt érzem hogy a takarót mintha nyomná le valami egyre erősebben.. és nem úgy mint akárki hanem az egész felületet erősen egyre erősebben.. aztán elkezdődik valami..remegni kezd a testem.. az egész testem ez nagyon rossz érzés tudom mi van körülöttem de valami kezdődik olyankor aztán képeket látok a hang meg néha olyan mint a Mézga családban mikor üzenet érkezik.. maga a hang. fura..
és ez végig megmarad közben ez egész írtó rossz és tudom hogy ez nem álom.
Azért biztos hogy nem az mert.. volt már hogy felébredtem és kinyitottam a szemem..aztán lecsuktam mert még álmos voltam és újra kezdődött. Ilyen bizsergető érzés általában,de van hogy rosszabb annál. Mély levegő.. félelem ez az ami van bennem olyankor. Mindig félek valamennyire tőle.. ez van.
Amiket látok ilyenkor.. néha semmit néha valami fényes akármit.. szerintem olyankor transz-állapotba esem:S nem túl jó
Ez már nem álom ez rá a bizonyíték. Ezzel kapcsban még annyi hogy már jópár éve van és volt hogy évekig nem volt ez.. aztán újra.
És ezek a dolgok MINDIG EGY IDŐPONT KÖZÖTT vannak.. 4 óra körül.. vagy előbb vagy később.. de mindig ekörül.. hajnalban
Mégegy példa hogy vannak furcsa dolgok.. régen legutóbb aug.31.én kaparást hallottam az ablak felől az asztaltól azelőtt többször is,de azt hittem,hogy a szék recseg.
Odamentem és már nem hallatszott mikor közel hajoltam oda.
Itt van amúgy az egyik legsötétebb hely.. vagyis volt már átrendeztem kicsit a sarokban meg van egy gép aminek többször is lejött az oldala.. az érdekes az hogy azt elég nehezen lehet leszedni és mivel a sarokban van senki se szedhette le mert tőlem kérdezték hogy én miért szedem le.. hát én nem tettem.. és érdekesen volt leszedve csak úgy hogy elmozdult az egész,de elég durván. ráadásul meg kell húzni előre hogy leszedje valaki és ez csak oldalt mozdult el.
Volt már olyan is,hogy mozgott egy ing alja a fogason és eléggé egyenletesen.. huzat meg semmi se volt.. se fűtőtest a közelben se amitől ott mozoghatna a levegő.Voltak még ilyenek.. nem tudom mire vélni.. az egyetlen kiindulópont esetleg hogy a nagypapám 94ben meghalt és addig állt egy kunyhó ahol meghalt utána még 10 évig kb.
Aztán eladtuk azt a telket és lebontották a házat.. utána kezdődtek ezek az álmos dolgok amiket az elején írtam. Nagymamám mondta hogy vele is történt hasonló régebben és szerinte is szellem okozza.. de ő hívő és azt mondta hogy pár napja történt vele ez. -
PazsitZ
addikt
válasz
Harrylles #1208 üzenetére
Az ember időérzéke meglepően jó.
Velem pl. sokszor van olyan hogy 6-ra beállítom a telefonom, hogy keltsen és 5:58 kor felébredek magamtól.
A dolog érdekessége, hogy lefekvéskor a videóm óráját látom utoljára, ami pont 2 perccel késik a telefonhoz képest ami ébresztene.Tehát szerintem annyi, hogy ha tudat alatt is, de direkt akkor nézed meg az órádat amikor ilyen időpontok vannak.
-
Harrylles
aktív tag
Nem tudom pontosan ide tartozik-e, de már hetek óta megfigyelhető nálam, és ugyan az elején inkább érdekes volt, de most már kezd zavarni.
Tudom, hogy vannak véletlenek. Mindenkivel vannak. De, hogy napi rendszerességgel megtörténjen az, hogy ránézek az órára (nem mutatósra, hanem a digitálisra) és a két szám megegyezzen...(pl. legutóbb 21:21-kor történt ez meg velem ma este. Nyolc-kilenc perccel ezelőtt). Lehet, hogy hülyeség, de hetek óta ez van. Nem tudom szabályosan megmondani, hogy mikor, de rendszeresen megtörténik. Hol 09:09, hol 14:14, hol 21:21..bármi..Nem hiszem, hogy nagy jelentősége lenne, de akkor is különös és idegesítő picit. -
törölt tag
nehany napja felriadok, minth vki eppen a fejemben maszkalna es keszulodne kilepni...
sosem volt meg ilyen erzesem, es mikor felriadtam, rogton arra gondoltam, hogy vki gondolatolvas
szoval fura, de egymast koveto 3 nap nem tudom mire gondoljak...
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hálózati / IP kamera
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest