- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
Elszeretném adni az EX780e tv-met.
Hogy lehet törölni a beállításokat?
Gondolok of é itt netflix, youtube fiókokra. -
Technoman
őstag
válasz
Piftuka #8832 üzenetére
Igazad van, ezt benéztem (
)
Valóban nem 50Hz-esek és ez a 94x-es család egyetlen tagja, ami tényleg VA paneles. (a többi méretben már tudtommal IPS-es)
Ettől függetlenül fenntartom a véleményemet: ennyiért már más kategóriában játszó TV-t lehet kapni (akinek OLED-re "áll a haja", annak meg ott az LG nagyon jó CX3-a , igaz "csak" 65"-ban))
Nagyon szeretem a márkát, nem egy-két termékük van itthon (most is erősen gondolkozom egy ilyen TV besszezésén, mert baromi jó ára lett) -
Gigicuci
senior tag
válasz
cocobanana #8842 üzenetére
HZ980, (game módban 25 ms körül az input lag.)
[link](Ha jól tudom egyetlen idei Panán sincs hdmi 2.1 így konzol szempontból mindegy melyik modell, de ha mozizni szeretnél akkor ez jó választás lenne.)
-
cocobanana
tag
Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani, olyan Pana tévét, amire érdemes lenne lecserélnem a közeljövőben G20 43' plazma Panámat?
Mindenképpen fontos a jó képminőség, mert imádok bluray filmeket nézni, és ps4 pro konzolon játszok. Szóval olyan Pana tévé érdekel, aminek a fekete valóban fekete, 4k tud, jó bluray filmekre minőségre, és leendő új Xbox Series X konzolt is tudna kezelni? Tehát alacsony input lagg kellene, meg megfelelő hz amit tud a 4k meg hdr. Maximum 350-400e ft szánnék rá. Nagyon szeretem a mostani kis tévémet, csak hát már nem egy mai darab. Viszont világéletemben Pana tévéim voltak és nem szívesen váltanék más márkájú tévére. Köszönöm a segítséget. -
wpwr
csendes tag
Sziasztok. Van egy tx50ds630e tv m, a plex nem akart menni ,csatlakozás hiba bejelentkezés hiba. Kikapcsoltam a tv-t csináltam egy gyári alapbeállítást és a plex ikon eltünt a menüböl a market részen sincs sehol. Fel lehet azt telepíteni valahonnan vagy az elveszett és nincs többé? Egészen jól működött idáig meg voltam vele elégedve. Köszi.
-
AL
addikt
válasz
tinca74 #8837 üzenetére
Szia. Ez egy idei VA paneles készülék. Nem tudom, hogy milyen távolságból és milyen szögből nézed. Ha közelről, kB. 1 m ről, akkor főleg szemből jó, mert oldaláról már torzulnak a színek. Minél távolabbról nézed annál jobban lehet kicsit oldalról is nézni. Ez minden VA kijelzőre jellemző, de jobb a kontrasztja és a feketéje, mint az IPS panelnek. A Panasonic tévéknek mindig a legjobbak között volt a kép beállítása, élethű színek vannak. Ezt a méretet nem láttam, de a 830 as sorozat a jobbak közé tartozik. Szerintem nem rossz üzlet. Ha tudsz vegyél hozzá + 3 év garanciát. Ez minden típusra érvényes. A display spec oldalon megnézheted az adatokat. A jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. Ha elfér Nézd meg a nagyobb méreteket is, mert sokszor hasonló áron van. A kijelző mérettől függően változatnak. Üdv.
-
tinca74
újonc
Erről van vmi tapasztalat? Így sem éri meg?
[link] -
pet175
friss újonc
Sziasztok
Van egy FX780E TV-m és egy Win 10-es laptopom (teljesen jogtiszta) és nem tudom rábírni a tükrözésre.
A laptop látja a a Tv-t,a Tv látja a laptopot és megpróbál csatlakozni.De ezután vagy nem csatlakozik vagy lefagy a gép.
20 próbálkozásból egyszer sikerült csatlakozni kb 3-5 másodpercre.Mi lehet a hiba?
-
cujo69
tag
válasz
Piftuka #8832 üzenetére
Aprón van garis TX-75 GX942E 400eft,nem rossz ár érte.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Piftuka #8832 üzenetére
Én is csatlakozom Piftukához az Edge LED-es MVA paneles Pana 50CS630 5 év aktív használat után kezdett láthatóan felhősödni, előtte semmi és szép feketéi voltak nagyon. Bizony, ha nem lenne eszement tükrös a GX és HX sorozat, egészen biztos, hogy gondolkodás nélkül újra vettem volna egyet.
Így maradt az XH90 és a sötét jó (4786 : 1 a rtings.com szerint), számomra csak picit jobb mint a Panán volt és ez is mutatja, hogy tényleg nagyon jó kombináció ez az MVA+edge led. Az androidtól én is féltem, de villámgyors és a Sony nagyon jól kitalálta a kezelését, nekem tetszik. Buggal eddig szerencsére még nem találkoztam.
-
Piftuka
veterán
válasz
Technoman #8827 üzenetére
"Attól függ mire viszed
Számomra, aki főleg házimozizik és monitorként használja a jelenlegi Panáját,
a negatívumok:
IPS, 50Hz, Edge LED, az itt felsoroltakhoz képest qva drága ár"Légy szíves, ne dezinformáld a kérdező fórumtársat!
Ugyanis mindkét említett tévé 120 Hz-es, VA panellel rendelkezik. Hovatovább a "75GX942" az "AU Optronics" kiváló, jól ismert MVA paneljével.
Az két ismert probléma ezekkel a tévékkel kapcsolatban a minden konkurenshez képest magasabb árazás, és hogy alig adtak el belőle világszerte, ezért véleményt, tesztet szinte nem lehet találni róla.
Amit igen, az alapján ezek bitang jó tévék.
Még az sem biztos, hogy az Edge LED hátrány, mert az említett MVA panelekre nem jellemző a "felhősödés", és bizony ha nincsen fényszivárgás, akkor összességében sötét tartalmaknál a kép nagyobb területén összefüggűbb, jobb fekete szintet képes produkálni, mint a kevés zónával rendelkező FALD-os tévék (amelyek a zónák határán lévő képi objektumoknál erőteljes "blooming"-ot produkálnak, főleg HDR tartalom esetén).
Ezek a Panasonic modellek is használnak egyfajta spéci dimming-et. Az elérhető review-k alapján - nem meglepő módon - nem is működik túl jól. (Van "blooming".)
Ám sajnos nem sikerült az ég világon sehol semmi info-t találnom arra, hogy ez a funkció ("Local Dimming Pro") kikapcsolható-e.
Itt egy rövidebb teszt angolul: REVIEW: Panasonic TX-75 GX942E - Giant TV for the discerning (This year's largest TV The Panasonic TX-75GX942E serves sparkling picture quality)
Nagyon remélem, hogy legkésőbb tavasszal lesz módom személyesen, és alaposan letesztelni! Én ugyanis még mindig nem vetettem el (éppen a fentiek miatt), hogy ez lesz a következő tévém.
"FALD" ide, vagy oda... a SONY XH9005 kiváló LCD tévé, de éppen a "Dark room performance" területén nem teljesít jól.
Ha valami szemnek kellemes fényforrás van mellette, és/vagy nem túlzottan fényárban úszó (sok tükröződést okozó) közegben nézi valaki, akkor remek.
Ez a két Panasonic tévé jobb lehet ezen a téren. (A képminőségük pazar, az egyértelmű.)
-
Piftuka
veterán
válasz
Kingcold #8823 üzenetére
Az a helyzet, hogy használt tévét bárkinek én nem ajánlok jó szívvel.
Pláne ennyi pénzt elkölteni egy olyan tévére, amely talán a vásárlást követő napon meghibásodik... Persze, ha legalább 1 év jótállás még él a termékre, akkor érdemes lehet megfontolni.
Ám gondolom, ezt már Te eldöntötted. Így a készülékeket illetően az alábbiakat tudom javasolni...
Túl régi darabot nem vásárolnék a helyedben. Mivel Neked játékra kell, ezért az ilyen szempontból jól sikerült "E" sorozat jó választás.
Ugyanis tizen-huszonegynéhány ms input lagot produkáltak, ami főleg a megjelenésük idején kiemelkedő volt. Emlékeim szerint közöttük is az EX700-asok voltak ilyen téren a legjobbak.
Első körben az EX780-asok között érdemes keresgélni, mert egészen kiváló MVA paneljük volt, baromi jó kontraszttal, fekete szinttel... nem volt jellemző a felhős panel.
És tökéletesen használható, egészen remek aktív 3D funkcióval rendelkeztek, annak megfelelő gyors, 120 Hz-es panellel. Akkor a piacon lévő legjobb BFI implementációval.
(Azóta csak gyengültek a Panasonic tévék ilyen téren.)
Ez utóbbi az EX700-asra is igaz; annyi a különbség, hogy már csak 60 Hz-es panelt használt, ezért mozgásmegjelenítésben nyilván nem érte el a 3D-s "nagytestvér" szintjét.
Képminőségben, árban (főleg a kifutása előtt) "Best Buy" kis tévé volt azok számára, akik nem tudtak vagyonokat költeni.
Amennyiben nem ragaszkodsz a VA panelhez, akkor még az "EX633"-at is érdemes figyelembe venni! Nagyon szerethető kis IPS paneles tévé volt.
Tudásra minden egyéb szempontból közel az EX700 szintjét hozza, és (több példányt is teszteltem), kifejezetten precízen illesztett "panelszendvicset" használt; nem volt jellemző rá a felhősödés.
A magam részéről a rajtuk lévő OS-t is kedvelem; kicsit "pórias", de áttekinthető, könnyen kezelhető, rendkívül felhasználóbarát.
Ezeket érdemes nézegetned. A régebbiek közül már kicsi az esély, hogy nem "leharcolt" példányt találsz...
Persze olcsón egy "DX900" pazar készülék házimozira; válogatott MVA panel, 512 zónás FALD háttérvilágítással (megelőzte a korát), és még akár átlagos játékra is okés, de 40 ms körüli input lag-ja van, szóval nem az a manapság jellemző és elvárt tipikus "Gamer TV".
A 2018-as "FX" szériát felejtsd el! Minden szempontból csalódás volt az az év minden Panasonic tévét kedvelő felhasználó számára. A remek "EX" szériához képest minden szempontból gyengébb, butább, rossz készülékek.
FYKI... 55 colos modellt nem, de 58-asokat találsz a fentiekből, ugyanis az a fajta MVA panel csak abban a méretben létezik a kettő közül.
Egyébként pedig van ennyiért új modell is: Panasonic TX-50HX810E
Ez - leszámítva a modern "sallangokat" (pl. újabb HDR szabványok támogatása, új OS, fejlettebb HDMI csati) - kb. az EX700-as szintje.
És két év gyári jótállást kapsz rá.
-
Piftuka
veterán
válasz
Laca19 (a) #8814 üzenetére
Maximálisan egyetértek veled. A 2019-es széria legalább bíztató volt a borzalmas előző évi "IPS áradattal" szemben.
Ám az, hogy ismét visszatértek a "csúcs" LCD sorozatban az IPS panel alkalmazásához (kivéve a 75 colos példányokat), remekül érzékelteti, mennyire fontos ez a piac a Panasonic számára.
A csodás "DX900"-as, és nem kevésbé remek "EX780"-as "forog a sírjában" ezt látva...
-
Technoman
őstag
Attól függ mire viszed
Számomra, aki főleg házimozizik és monitorként használja a jelenlegi Panáját,
a negatívumok:
IPS, 50Hz, Edge LED, az itt felsoroltakhoz képest qva drága ár
Ami ennél sokkal jobb és most ráadásul még negyed milla a zsebedbe is maradhat
SONY BRAVIA KD-75XH9005
-100Hz, valós 10 bites VA panel, ami FALD megvilágítású
(Talán egyetlen negatívum, hogy a TV androidos)
Hogy tovább szemléltessem a Pana irreális árazását ezen átmérőnél, hozzáteszel 30K-t és megveheted a 85"-os, szintén csúcs 9xx-es Sonyt -
lovi8
tag
Sziasztok,
esetleg erről a két tv-ről vélemény:Panasonic VIERA TX-75HX940E
Panasonic VIERA TX-75GX942Ea válaszokat előre is köszönöm
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Használt Panasonic TV t vennék, 200.000Ft alatt.
50-55" között. Főleg játékra (PS4Pro) használnám. Ha a hangzása jobb minőségű, az nem lenne gond.Meliyk típust ajánlanátok?
Köszönöm előre is!
-
Technoman
őstag
válasz
sladka_pani #8820 üzenetére
Szerintem én még vénebb vagyok, csak hát én ebben a világban forgok , vagy 100 éve
Mi az ami nem világos?
Rámész erre az Amlogic topikra és az összefoglalót elolvasod. Jó hosszú, de utána már érteni fogod a dolgot.
A Tv-be integrált lejátszók mindig korlátozva vannak, még a 20 milkás LG OLEDben sem lesz 100%-os. Erre valók a media playerek. -
sladka_pani
senior tag
válasz
Technoman #8818 üzenetére
Hallod, amit most leírtál az enyhén volt csak kínai, vagy akár mandarin nyelven is lehetett volna
Pedig nem vagyok már huszonéves (vagy tán az a baj), és műszaki/technikai emberkének tartom magam (autószerelő és villanyszerelő vagyok)
Na jó, azért a nagyját értettem, de egyelőre még tapogatózok..
-
batuz
csendes tag
válasz
sladka_pani #8817 üzenetére
Végül egy új USB-s routerrel ( wifi hálózat) és Amazon Fire Tv-vel oldottam meg.A routerra mehet a pendrive vagy SSD vagy HDD. A Fire Tv-n jól fut a VLC player. A távszabályzók pedig oda-vissza kompatibilisak.
-
Technoman
őstag
válasz
sladka_pani #8815 üzenetére
Nem minden esetben (csak okosan kell választanod playát)
Veszel egy olyan Androidos Amlogic playát, amin fut a CoreElec op rendszer (ezt neked kell egy SD-n feltenned), majd a beállításokban, a HDMI CEC-et kijelölve máris a TV távoddal tudsz mindent irányítani. (én még sosem használtam a Minix U9-esm távját)
Egyetlen egy dolgot nem tud (ill, én még nem jöttem rá) a playa bekapcsolásra. Erre van egy külön légegeres távom, azzal viszont az erősítőmet is tudom vezérelni.A TV-n természetesen engedélyeztetni kell a Viera LInk összesét, így ha bekapcsolod a playát a Pana is bekapcsol, sőt -ha úgy van beállítva- az adott HDMI-re is átkapcsol. Iez a helyzet a playa kikapcsolásánál is, a TV-d/erősítőd is kikapcsol.
Isten hozott a XXI. században -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Piftuka #8813 üzenetére
Az érdekes amúgy, hogy az új HX sorozatban a 9-es széria IPS panelt kapott (kivéve a 75-ös modell, az VA), mert általában pont a drágább kategóriában használják a VA-t. Nem tudom mit csinált a Panasonic, de azért egy félmilliós TV-ben IPS panelt nem szeretnék látni. De persze nem láttam mit tett az IPS panellal, meg kellene nézni.
-
Piftuka
veterán
válasz
btibiii #8805 üzenetére
Ebben a hozzászólásban írtam a "GX8"-as sorozat tagjai közötti különbségről.
A "HX8" szériára teljes egészében ugyanaz igaz.
Egyedül az OS lépett feljebb 1 verziót.
Szvsz ezért érdemes azt megvásárolnod, amelyiket a legolcsóbban kapod meg.
-
Piftuka
veterán
válasz
sladka_pani #8804 üzenetére
-
Technoman
őstag
válasz
Ez érdekes, mert az én 6 éves TV-mnél (TX-48AS640) ezt adja ki, ha rátolok az usb-n egy
pendrive-ot:Az eredeti és az 1 képarány uaz, gondolom nem kell magyaráznom
A Képerány 2 viszont nagyit kb, mint ha zoom 1-be tennéd a képe.Miért nem veszel egy olcsó media playert? A kínai oldalakon "11.11 akcióban" fillérekért fogják mérni.
-
Technoman
őstag
válasz
btibiii #8805 üzenetére
A 800-as nem mo.-i forgalmazásra gyártja cég. Tudtommal angol modell. Erre utal, hogy az angol avforums ls a What Hifi oldalán is tesztelték (érdekesség, hogy míg az előző kicsit lehúzta, addig a másiknál ***** kapott (bonyolítva a dolgot, náluk van egy 820-as is, de csak a talp a különbség.
Ez a változat nálunk is 80 vs 630-asnál van meg. Ma direkt megnéztem a panasonic hu-n a kettő speckóját és csak ezt a difit találtam:
[link]
[link]
Az oldalt tekerd le és a képeknél a TV állványt nézd. Ennyi.+ ahogy btibiii kolléga is írta, a mo.-i modelleknél nagyobb a mozgásmeglenítés értéke (BMR1600 vs 1800)
-
batuz
csendes tag
válasz
Nem müködik. Egyszerübb lett volna, ha megírják, hogy nem állítható ennél a típusnál.
-
btibiii
csendes tag
Lenne egy kérdésem, meg tudnátok mondani, hogy mi a különbség a 65" Panasonic TX-65HX800E és a 65" Panasonic TX-65HX810E között, ha mind a kettő egy árban van?
Sőt találtam olyan oldalt ahol a 65" Panasonic TX-65HX810E olcsóbb volt. -
sladka_pani
senior tag
Ma kaptam a Panasonic VIERA TX-58GX700E képarány probléma emailezésemre... légyszi az érintett próbálja ki, most munka miatt nekem nincs lehetőségem. Aztán kifogom én is próbálni, de mintha ezt már csináltam volna, csak nem húztam ki és dugtam be újra a pendrive-t
Szerintem kamu duma, simán nem tudja a tv és emiatt hatalmas a csalódásom.
Tisztelt Horváth Zsolt!
Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt, és a kérdésével az Ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
A mérnök tájékoztatása szerint ennél a modellnél aZ USB-ről lejátszott filmek képaránya nem módosítható. A TV készülék az USB csatlakoztatása előtt használt képarányt tartja meg.
Ha ez a képarány nem megfelelő, azt javasoljuk, távolítsa el az USB eszközt állítsa át a képarányt az Önnek megfelelőre és csatlakoztassa újra az USB eszközt.
Ekkor az aktuálisan beállított képaránnyal fog megjelenni a tartalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Egészséges életmód
- Milyen okostelefont vegyek?
- Harcművészet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen videókártyát?
- Háztartási gépek
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest