Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
NEm értem, miért kell mindent szénnéhúzni!

Egy C2D alá már legalább egy 1900XTX, de inkább egy 8800 dukál, addig semmi értelme a húzásnak, mert egy ''szaros'' 7900GS szintű karit alapjáraton is kihajt! feltételezve, hogy 1024x768 4XAA 16XAF-be van a gamma. A 17-19''-os TFT-k natívjáról már nem is beszélbe!
Tesztelgettük haverral, és egy 4GHz környékére hajtott P4 elég kellemesen kihajt egy 7900GT-t is. Egyik barátomnál láttam a legjobb dolgot életemben!
Vett egy gyönyörű Asus lapot, bele egy 6300-at, 1GB ramot és egy 7600GT...
Mondom neki, hogy ennek nem sok értelme volt.
Erre gyűjtött durván 1 évig vazze. Mire vesz másik Videókártyát, addigra már bőven kevés lesz az 1GB ram is. Szerintem inkább egy jó kis D820-915 , 2GB ram, meg egy 7900GS kellett volna, annak azért durvább lett volna a teljesítménye, Szerintem! 
-
mycso
veterán
Hát ez végülis csak a pénztől függ.
Jelenlegi lapoddal:
marad az 512 ramod, a lapod - 0
eladod a procid, vga-d - 10k + 8k
veszel 3gigás prescott + 512 ram + 7300GT - 15k + 9k + 23k
Durván 30k-t kéne ráfordítani.
/bár nemtom milyen tápod van, lehet abból is kellene egy normálisabb/
Másik megoldás: /bár nemtom mik az elképzeléseid/
Asus p5b - 28k
E6300 - 38k
2x512MB DDR2 - 26k
7300GT - 21k
Az összes cuccod kb 32k-ért eltudod adni, tehát itt a ráfordítás: 81k
Bár nézhetünk gyengébb rendszert is:
Asus p5nd2 /vagy hasonló/ - 16k
D805 - 18k
2x512MB DDR2 - 26k
7300GT - 21k
Bár itt is hozzá kéne dobni még a géped árához majdnem 50k-t -
mycso
veterán
Hát csak everest proci tesztem van, amivel mindegyik procit teszteltem: /bár p4-nél van több is, de könnyebb összehasonéítás miatt, csak ezeket írtam össze/:
![[kép] [kép]](http://jeghegy.uw.hu/Procik.png)
Próbáltam sorba rakni a procikat a teljesítményük szerint, természetesen a C2D és az X2 alapon ketyegett, a többinél ott a teszt órajel.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Neked nem így néz ki a biosod??? [link]
Ha igen, akkor alulrol a második.
Ha nem, akkor nem lehet mem feszt állítani.
Biosokkal érdemes szórakozgatni /általában a legújabb a leg jobb, bár nem minden esetben/ --> ettől is függhet a tuning/hőmérséklet, stb....
A 10fok csökkenés valószínűleg egy szenzor mérési hiba kijavításából adódik, de néha 1-2-3 fokot a bios is szokott számítani.
Legjobb proci a lapodba, amit már pár hsz-el feljebb írtam: 3 gigás prescott E0 vagy G1 steppinges.
Az, hogy a kétmagosak mennyivel és miben jobbak keressél teszteket, akár itt ph-n is.
Nekem van pár húzott eredményem D805, 3, 3.2-es procival, ha érdekel előkeresem őket. -
Sh4rKy
senior tag
nha új fejlemény...
bios frissítés után eljutottam a gyári feszültségen 3GHz-ig és a hőfok alaphelyzetben (0% terhelés) 10 fokkal alacsonyabb =D
lényegét nemértem, hogy miért van ez, talán lehetséges az, hogy a régi biosban ez hibásan volt megírva az érzékelő programja vagy nemtudom
(nemhiszem hogy egy program [így] lehűti a procit
)
nhamind1, amúgy nemtaláltam meg azt hogy a memória feszültségét hol tudom állítani a bioson belül úgyhogy légyszi aki tud segítsen
még mindig várom a válaszokat =) -
Sh4rKy
senior tag
nos, haladtam tovább...
3,05GHz volt a legtöbb amit eddig elértem, ehhez 1,525-ről 1,575-re emeltem a feszültséget és stabilan ment 100%os terhelés mellett 5 percig
a ramokat ekkor mégjobban vissza kellett osztanom, magyarul effektív 360 körül mentek a 400-as ramok
ezen a feszültségen tovább már nem jutottam mert a windows általában nem bírt bebootolni...
gondoltam emelek tovább így 1,6ra álítottam a feszültséget az órajelet meg 3,1 GHz re, itt a melegedés sem volt vészes, szóval az újrapasztázott gépezet 2,9GHz-n 40-44 fok körül volt/van 0% terhelés mellett itt pedig biosban 45-48 fokon volt... szal még ez sem volt vészes... de amikor a windows elindult én már megőrültem magamnak, beírtam a jelszavamat és akkor fagyott meg a rendszer és újraindult...
szóval kérdés: ez akkor processzor korlát lehet, hogy az alap feszültségen 2,95Ghz-ig tudom húzni és ha emelem a feszt akkor se megy túlzottan 3,0GHZ fölé???
vagy itt már más korlátoz?
és ha igen akkor mi lehet az?
a ramokat tudom hogy lekéne cserélnem mert kábé 7-8 MHz overclock után kipusztulnak és azmiatt nem képes elindulni a gép rendesen, de akkoris vissza osztva már más a szitu...
válaszokat előre is köszönöm -
mycso
veterán
Lehetséges, mivel egy 400MHz-es ram 400MHz-et tud elvileg, felette nem muszály mennie egy fél MHz-el sem.
Előző kérdésedre:
1, még fesz a procinak és stabil lesz
2, a procinak itt a vége
3, esetleg a ram van túlhúzva és amiatt fagy/indul újra
4, lap, táp miatt is lehet
Tehát tesztelni-tesztelni: keresd meg a proci és a ram végét is külön-külön. -
nokia3650365
aktív tag
Na fsb 220 proci 3300mhz-en megy a memok meg ugye 1:1ben 440 teljesen stabilan hőfokok olyan 58-ig ment fel a proci 10 perc izzasztással a memo meg 55 fokra kérdés memok 60ig még jók onnan már érdemes rárakni hűtést?Ja feszkót nem kellett eddig még emelnem,mondjuk a kingston 2,6v-on megy alapban a proci 1,44-en....

-
nokia3650365
aktív tag
Hát amikor 1,5éve megvettem a sigmaline-ban amikor hazavittem nekem is 60-65fok körül ment terhelésnél,mondom ez sok megnézem a hűtőt,hogy jól van-e rajta erre amikor levettem meglepetés ért,nem volt rajta semmi paszta 0 értitek?
Aztán normálisan felkentem a pasztát azóta semmi gond nincs vele,a hűtő egy olcsó titan ami rajta van.A Proci D1 L2:512kb
de én nem veszem észre,hogy forrófejű lenne.Mondjuk az Aerocool házban jól megy a levegő 2 nagy és 2 kicsi gondoskodik a megfelelő levegőszállításról winyó pl 22fok körül szokott lenni.A Kingston memok mennyire bírják a húzást kell nekik is feszt adni? Párban vettem őket
kifejezetten egymáshoz párosítva egy csomagban a duall miatt. -
mycso
veterán
Jelenleg /elviekben/ a ramod 1:1 -ben megy az FSB-vel, tehát 200FSB --> 400MHz ram.
Ahogy az FSB-t emeled, úgy emelkedik a ram freki is, tehát pl.: 230FSB, 1:1 beállítás mellett 460MHz-es ramórajelet feltételez --> na ezt nem minden mezei 400-as ram bírja.
Erre vannak a biosba /általában ott, ahol az FSB-t emeled/ olyan lehetőségek, amelyek az FSB-hez képes visszaosztják a ram órajelet, tehát nem 1:1 lesz az arányuk, hanem a ramot lassabban fogja hajtani, mint amennyi az FSB.
pl.: szintén 230FSB, DRAM : FSB = 4:5 --> így a ram 368MHz-en fog járni, tehát nincs meg az az esély, hogy a ram miatt nem indul a gép vagy instabil a rendszer. -
mycso
veterán
Hát ezek a régebbi nw procik általában nem annyira széthúzhatóak, bár volt belőlük 1-2 extrémen húzható széria.
Egyébként ahogy fentebb is írtam, FSB emelés ha nemmegy tovább akkor kis plusz fesz a procinak, ramot visszaosztani és figyelni a hőfokot, hogy terhelve ne érje el a 70-et.
Hát vagy vedd ki a gépet az asztalból, vagy esetleg a gép elejébe rkjál egy 12-es a hátuljába egy 8-as ventit. /az asztal hátulja ugye nyitott???/ -
mycso
veterán
Szió, ha húzod a procit, akkor nő a rendszer teljesítménye.
Tehát minél jobban húzod, annál gyorsabb lesz a gép.
A legjobb, ha az FSB-t a ramokkal 1:1-ben tudod húzni, mert az hoz igazán gyorsulást???
A procid 133 vagy 200FSB-s???/HT-s?/
Az everes progival tudod figyelni a proci hőfokát folyamatosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem véletlenül lett lecserélve
(nemhiszem hogy egy program [így] lehűti a procit
)