Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
raskolnikoff
őstag
220:176 5:4 esetén...az tízzel több.
Kérdés a többiekhez:
227 FSB-nél (3.4 GHz) elindítottam 2 prime95-öt, a gép lefagyott. Gondoltam biztos a RAM miatt, ugyanis itt már 182 MHz volt a 166-hoz képest. Átállítottam 3:2-re, 151 volt, de így is fagyott.
Második gyanúm volt hogy nem kap elég feszültséget, tettem rá egy egységnyit, így 1.55V lett, de így is fagyott.
220 FSB-n jól ment a tesztlegalábbis 4000 mittudoménmin (az első szám amit kiír a prime95).
Mit tegyek? Mit állítsak? Vagy lehetséges, hogy ennyit bírna? Azt kétlem a példák alapján...az everest is azt írja hogy elvileg 4GHzig mehet (persze tudatában vagyok hogy ez csak egy szám).
Várom a segítségeket,
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Lécci olvasd el még1x a 680-as és az 1. hsz.-eket.
Majd értelmezd amit elolvastál.
És ne írkáljál egymás után 1-2 szavas hsz.-eket. /piros: ''MOD'' gomb/
Mert így szerintem nemfogod sokáig élvezni ezt a fórumot.
Egyébként röviden tömören:
Mivel intel lapod van --> ennél már oly sokszor bebizonyosodott, hogy a biosbol nemigazán vagy egyáltalán nem lehet tuningolni!!
Erre az esetre vannak különböző win alatt futó tuningprogik, amik pár oldallal előrébb voltak linkelve /bár intel lapnál kétlem, hogy valamelyik is működne, de hátha/
Másik, ha 800QDR-nél 200 az FSB, akkor vajon 1000QDR-nél mennyi lesz??????
250 lesz az fsb. --> szerintem elég egyértelműen kikövetkeztethető és le is lett írva.
Még 1: ha tényleg tuningolni szeretnél, szerintem ne tedd!!!!
Ha mégis, akkor először mindenképp olvasd át ennek a topicnak a kezdő hsz.-ét és esetleg nagyjából átfuthatod a topicot is, hogy tisztában legyél 1-2 alapvető fogalommal mielőtt nekikezdessz.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
A 800Mhz-t osztani kell négyel, mivel quad pump processzor, minden P4 és Conroe ilyen, tehát 200Mhz a procid alapórajele, ezt lehet arányítani a DDR-hez. 1:1-nél a memóriádnak is 200Mhz lesz az alapórajele, amit kettővel kell szoroznod, mivel a DDR-nél duplázódnak az alapórajelek, tehát 800Mhz QDR (1:1) -> DDR 400Mhz-n.
800Mhz QDR (4:5) -> 800/4 x 4/5 x 2 = DDR 320 Mhz-n.
ez akkor hasznos, ha a QDR 1000Mhz, mert 1000/4 x 4/5 x 2 = DDR 400Mhz, de itt már 250Mhz az FSB, a lényeg
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
ezt a linket az alplapom topicjába találtam!