- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Ha Isten létezik...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Rgabor23
üzenetére
Hali!
Szerintem megéri, mert 7600GT-t azért nem hinném, hogy totál ki tud hajtani egy 533FSB-jő 2.8-as pentium, meg hát pl. * 640-es intel is igen baráti áron van kb. 15-16 használtan
és tuningal az is simán tép megfelelő gépben 3.8-4.0Ghz-n 
A memóriaátvitel biztos nagyot nőne a 800FSB miatt meg hát +400Mhz, haveromnál 533FSB procc van neki memolvasás ~4000-4300 nálam a saját memóival 6200-6400-at ment alapon
* A 640-es 3Ghz 800FSB 2Mb cache a 2X annyi L2 tár nem feltétlen jelent nagyobb teljesítményt, ez látható volt tesztekben is mikor a Prescott magos cpu (2Mb) ugyan annyit teljesített mint Northwood magos cpu (1Mb)
MOD: mycso ''Ja és a 3.2-es prescott vagy nw magos??''
Ezt azért kérdezed tőle mert tuningba gondolkodsz, vagy hűtermelés, vagy amit én is írtam csillagozva az L2 tár ??? tanulok tőled közbe csak azért
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
Hi, lehet túljárattad esetleg ?
megyek megkérdem az Abit ni8 sli topicba, hogy van-e valaki aki bármilyen cpu-t 235FSB-felett járat-e, ha van és neki megy a szekér, akkor én most írom meg a végrendeletem 
MOD: én már mindenre gyanakszom, lehet tápot is cserélek, próbaidőre...
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
ClockGen progival megnéztem és szerintem minden jó most=
CPU: 3509,87 FSB: 233,99 RAM: 267,42 PCI-E: 99,95 PCI: 33.32
Szerintem ez így jó
lehet váltok 805-re az 190FSB-vel elketyeg 3.8-on is sok szerencsével vagy 180-al 3.6-on esetleg de már 3.4-en is állítólag gyorsabb mint a 630-am 
De ha télleg az FSB-t nem bírja a deszkám 235 felett akkor LOL az, hogy 100-325-ig állítható, a RAM 400-1300-ig meg hát...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
zsbacsi
üzenetére
Hi!
Manualba sincs AGP fix-ről infó ha jól néztem...
Neked nincs valami ABIT féle érdekes bios-os esetleg, hogy Ctrl+F1 és rejtett menü előjön
(csak tipp)
Nekem volt egy sis645DX chip-es Asus-om és abba se volt AGP/PCI fixálási lehetőség, mégis a 2000-res cerka vígan szaladgált 2600-on bár ott 100FSB-ről 133-ra lett csak emelve, de 133-at tudott a deszka
semmi baja nem lett a ki FX5700-amnak 
Várd meg a nagyok véleméynét
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
Igen fixáltam a PCI-E írtam is

Abit AA8 XE deszkába ment 4.3-at
Nem adtam neki + feszt 3.5-nél, mert 3.6-ot még az Asrock-ba is ment alapfeszen
+ kegyetlen forró ez a Nforce4 északi híd, igaz hőcsöves hűtés van rajt de attól, hogy máshova vezeti el a meleget attól még kávét főzhetnék rajt
ráadásul nagyon rossz helyen van az egész, ventit is a ház kűlső felére tettem most nagyon jól szívja a meleget a bordáról, volt vagy 60C venti nélkül most kb. 30C mostmár téleg szuper a hűtés mindenhol 
Köszi a választ
és mért nem olyan jó tunigba az én drágaszágom 
-
Mr.Skynet
senior tag
Halihó!
Valaki mondja meg nekem mit nem bír a gépem
konfig az adataimnál
Default minden tökéletes
Tuning: PCI-E fix 100Mhz memó mindig 533Mhz (4-4-4-12 cr1) LTD szorzó 4X, 234FSB atomstabil az egész (3510Mhz) de ha 240FSB-re rakom (3,6Ghz), amint elkezdené tölteni az XP-t kajakra befagy! az érdekes, hogy csökkentett módban hibátlan 
Csökkentett módban ugye nincs EIST, erre kikapcsoltam a bios-ba hátha akkor jó lesz, a procc 4300-at is ment már (1.433V), hűtések is rendben, régebben olvastam itt, hogy sata vezérlők eltűnnek bizonyos FSB felett ezeket is kikapcsoltam
Valaki tudna nekem 5letet mondani?
-
Mr.Skynet
senior tag
Valaki #1934-re tudna ajánlani valamit
plííz valaki... 
-
Mr.Skynet
senior tag
Hi mesterek!
Légyszi ajáljatok nekem valami olyan alaplapot, amivel jól tudnám tuningolni a 630-as N0 steppinges procimat (max 4.3Ghz-t tud menni), és az A-data Vitesta 2*512Mb 533-as DDR2 memóimat, ami 800 körül tud repeszteni elvileg...
Ami kitétel, hogy legyen rajt az PCI-E vga csati, aminek örülnék az a sata2 de ez már mellékes, firewire, 20usb
, 8 sata csati nem kell, mert nem használnám őket 
Lehetőleg olcsó deszkát szeretnék, gondoltam pl. az Abit AA8-XE csak nemtom jó lenne-e az nekem
A válaszokat előre is köszönöm
-
Mr.Skynet
senior tag
Hallihó!
Tudna nekem valaki válaszolni a 745hsz-ben leírkált, hőfokokkal kapcsolatos kérdéseimre??? Csak mert nem merek semmit csinálni (tuningolni) amíg nemtom meddig hagyhatom melegedni a dolgokat!
Help Me!

-
Mr.Skynet
senior tag
OK!
Már az se biztos, hogy még nem adta el a csávó! 
De hogy tuningról is legyen szó, mivel 3,6Ghz-ig jutottam el egyenlőre, és tuningkor mindíg mindent végig szoktam tapizni, a déli hidat, mindíg eléggé féltettem, mert azon nincs hűtő, és a hőfokát se tudom figyelni!
Na a helyzet az, hogy amikor tapizok, a cpu melletti elektrolitikus kondenzátorok, elég melegek, a déli híd is elég meleg, az északi híd az szerintem ok max terhelés 40-42fok, a memória slottok között is van 1-2 kondi, azok is elég melegek!
Most a kérdéseim:
Asszem van valami amit PWM-nek hívnak... ezek a cpu körüli sok kondi, a kis 3 lábú stabi IC-k kis tekercsfélék stb.??? ezeket meddig hagyhatom melegedni?
Azt tudom, hogy minden chipset más hőfokot bír, pl. hallottam olyanról, hogy az NVIDIA északi hídja valami 130 fokot bír...
na nekem viszont, egy VIA pt880pro chip és VIA 8237R chip van rajt a deszkámon! Ezekenk mennyi a határ, vagy kb. max mennyi lehet?
A procc az tudom, TM1 75C ezért határnak, 70C... Ja és a TM1 az mennyit mérhet félre szerintetek? csak mert én azzal szoktam ellenőrizni, hogy hány fokot mér félre az alaplap!!! Venti kihűz és várom a TM1 bakapcsolását, és nézem a hőfokfigyelő progimat, és nézem a 2 között a különbséget! A régi Asus s-x-eayz 8C, mér alá, az Asrock lapm meg 4C már fölé! -
Mr.Skynet
senior tag
Szóval aszondod jó???

Mert nézd meg ezeket az hsz-eket a vége felé, amiket kaptam[link], majdnem összeestem, mikor megláttam, hogy ennyire sz@r lenne??
Most már valami igazán hozzáértő mondhatna valamit, mert egyik azt mondja király, a másik meg azt hogy ''ha 2e lenne akkor se kellene''!!!
Most akkor meg merjem venni vagy ne???
Mennyire tudhat hűteni, venti nélkül???
Írjon valaki valamit jót vagy rosszat, de akkor az legyen már tuti!!!!
Előre is köszi! -
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok guruk!
Most, hogy már tudok tuningolni, elmentem, 3,6Ghz-ig ( 630 cpu ), alapfeszen és 2 prime95 3 óra teszt után, stabilnak ítéltem meg, így holnap megint megyek tovább!
És már kezdem látni a magas hőfokokat! Ezért most lenne alkalmam venni egy utolsó db Thermaltake Tower 112 hűtőt, és a véleményetteket kérném... hogy mennyire jó, ez persze az árához mérve, itt az infó [link] haverom ismerősének a boltja kissé csődbe ment és csak ez van már amit el kell adnia, és 7-8e lenne az ára!
Megéri? Vajon mennyire halk? Mennyire tudhat jól hűteni? (persze tuninghoz kellene)
Előre is köszi!
-
Mr.Skynet
senior tag
Csak azért írok off-ba mert a bios-os ügyetlenkedésem, nem éppnen, a P4 tuninhoz tartozik...
Ja, és nézegettem, a PCI-E sehol nincs fixálás
... mindegy ha lesz majd PCI-E kártyám, akkor majd úgy is csarélem a deszkát ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja és érdekes dolgot vettem észre, ha 5-10mhz fsb emelést csinálok, tegnap este eljutottam, alapfeszen 3,8Ghz-ig de nem teszteltem, csak lefuttattam a szuper pí-t,
azt kikapcsoltam a gépet, fél órára, és mikor bekapcsoltam írkált valamit, csak nem volt időm elolvasni, és a bios visszaállt alpbeállításra, gyorsan kipróbáltam, ha csak 3,3Ghz húzom a 630proccom, akkor megint kikapcs és bekapcskor megint tölti vissza az alapot!
Gondoltam biztos az elem nem jó a lapban, kiszedve megmérem, és 3,4V van tehát tele van! Aztán gondoltam, biztos nem bírja a 400W codegen, a nagy áramfelvétel induláskor, azt beraktam, az 500W Q-tec bigfan tápomat, azzal is ezt csinálta!
Tudja valaki mi ennek az oka, hogy kikapcs után nem megy a tuning? -
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok, megint!

Sikerült feltenni, a modbiost
, amit be is linkeltem, csak nem jó a hozzá mellékelt, uniflash.exe és a gyártó oldaláról letöltött asrflash-ból se bármelyik! (nem értem mért)
Na tehát akkor most már tudom fixáli az AGP/PCI frekit, és remélhetőleg tudok tuningolni is!
És nekem ezeket ajánlja fel mikor rányomok:
AUTO
Synchronous Mode
66,0 / 33,0 Mhz
75,4 / 44,0 Mhz
88,0 / 44,0 Mhz
Régebbe, olvastam Rezi bácsi 1hsz-át, és asszem ott azt írta hogy 66 / 33-ra kell rakni, ha pedig PCI-E akkor 100Mhz fixre!
Most csak annyi lenne a kérdésem, hogy mégis mire jók az utolsó két beállítások?
És mivel nálam van AGP és PCI-E akkor most ha majd váltok VGA kátyát, és PIC-E lesz, akkor azt hogyan kellene nekem fixálnom?
mert olyat már nem látok, hogy PCI-E 100Mhz fix!
És most akkor szépen elkezdem rángatni a 630 proccom, kíváncsi vagyok mit tud maximum, álítólag 3,8-3,85Ghz-n ment az előző gazijánál alpfeszen!
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Mr.Skynet
senior tag
Szia! köcce a választ!

Ne vedd sértésnek, de nem lehet, hogy elfelejtetted fixálni a PCI frekit ???
Mert nekem az Asrock dual775-880pro lapomba mint mondtam, nincs fixálás, és próbáltam így is tuningolni, és a hangkari totál azt csinálta mint neked, csak nekem, égtelen zúgásba kezdett!
De ez már +10Mhz fsb-nél előjött! 
-
Mr.Skynet
senior tag
Köszi a választ!

Hát igen egy elég komoly lap az ENYÉMHEZ képest!
Abit AA8XE most néztem az adatlapján!
Igen az egy tesz, róla de nincs semmi arról, hogy milyen bios-t használtak, és így elég nehéz elkapnom... akiknek ''régen'' megvolt azoknak meg már nincs meg ezért írkáltam, már minden féle topicba, de semmi válasz
Az a baj, hogy éppen ezzel a modbiossal tudnám fixálni, és igen az egy modbios-os lap volt!
Nem tud valaki segíteni? Most találtam ezt, [link] álítólag ebbe van fixálás ez is moddolt! De nem tudtam feltenni, valami nem ok, és bevallom sose csináltam bios frissítést!
Valószínű hogy én vagyok láma! 
Légyszi segíts/estek! -
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!

Sokszor elnézést az off-olásért!
De mivel sehol nem tudtak nekem segíteni, így mivel ti biztos ''soxor'' kerültök, tuning miatt abba a helyzetbe, hogy valami más bios kell, így remélem ti tudtok segíteni!
Van egy Asrock dual775-880pro deszkám, és benne egy Intel 630 procc amit pár hete vettem, és a régi gazdája (rento) 4.3Ghz-stabilan tudta használni (1.46v feszen), a procc N0 steppinges! Alapfeszen álítólag 3,8-3.85Ghz -ig ment!
És most az lenne kérdésem, hogy tud-e nekem valaki a lapomhoz, olyan moddolt bios-t, amibe tudom fixálni, az AGP/PCI frekit???? Mert 1000% hogy létezik, csak nemtom hol lehet letölteni...
Vagy tudnáok nekem ajánlani, valami honlapot, hol keresgéljek modbios után???
Mert hiába keresgélek, már kb. 3-4 napja semmit nem találtam csak ezt [link]
Ja most az 1.30 bios van fenn, az és az újabbak meg állítólag total no tuning
A válaszokat előre is nagyon-nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Napelem
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- VGA-kavarás, CES-ciki, AI-túltolás — HTTP #1
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium 100% Akku
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ez PH-s teszt tuningramokról elején van egy ''kis'' bevezetés az időzítésekről is
már csak a saját cumóm forog a láma fejembe ami 3Ghz 630-a
a tokozást meg marha fejemmel meg se néztem
és tuningal az is simán tép megfelelő gépben 3.8-4.0Ghz-n 

(csak tipp)

konfig az adataimnál

... mindegy ha lesz majd PCI-E kártyám, akkor majd úgy is csarélem a deszkát ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)