Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
White24
csendes tag
válasz
d@minator #117 üzenetére
Szeretik a nagy szàmokat ez tény . Olcsó és hasznàlható kisembereknek, sok autóban, lakásban jártam már vele ismerősöknél. Ezért ajánlottam nektek aki kipróbálná ezzel nem veszít semmit
Nálam három kicsi gyerek van wc körül állandó vizelet szag volt hiába hipóztuk naponta. 2 kezelés után eltűnt. Autóklíma tiszta már nincs poshadt szaga leállítás után. Tartóssága kérdéses egy szezont kihúz már nyertem. + Költség 1600 Ft volt és 15 perc a kéterest földeltre cseréltem .
-
d@minator
addikt
Ott a hozzászólásoknál vannak fotók és úgy néz ki, hogy 2x2db hűtőborda nélküli 5 grammos lap van benne. Mivel nincs bordás hűtésük és egymásnak háttal vannak nagyon melegedhetnek ezért a 20 gramm kérdéses...lenne...de a teljesítménye alapján (~120W) olyan 10g körül lehet. Szerintem.
Grammonként 7W + a venti folyasztása, olyan 250W körül kellene fogyasztania. Ettől függetlenül jó ára van. -
White24
csendes tag
Spanyol raktárból már a másodikat vettem akit érdekel, dugvilla csere volt az első földeltre. Vágni lehet az ózont egy nagyobb szobában fél óra után. Egyáltalán nem melegszik szerintem a venti szépen pörgeti a levegőt. [link]
-
a2d2
addikt
Mi is a kb 10-15m2-es szobákat 30 percig szoktuk külön-külön.
A közlekedő-nappali-konyha-étkező még nem kapott a jóból mert valahogy fóliával el kellene szeparálgatnunk őket (sima falnyílás van köztük ajtó nélkül).
Meg a kocsiba is 30 percre tettem be ami jóval kisebb térfogat. -
NdrewSunix
őstag
Szobánként szoktam. A házat nem hagyjuk el, csak abba a helyiségbe nem megyünk be olyankor. Az ajtóink a legegyszerűbb OBI -s ajtók, szóval ezek sem nagyon zárnak légmentesen. A küszöbhüz szoktunk tenni egy rongyot, amelyik ajtónál nagyobb a rés. Ott annyira minimálisan jön ki az ózon, hogy a miatt nem kell aggódni. Vagy nyiss ki egy ablakot bukóra ami közelebb van az ajtóhoz, ha aggódsz e miatt. ( Mármint az ózonozott szobán kívüli helyiségben.)
-
Monya78
veterán
válasz
NdrewSunix #107 üzenetére
Szia!
Szobánként szoktál ózonozni? Olyankor is teljesen elhagyod az épületet vagy a mellette lévő szobában nyugodtan tartózkodol? Nálunk egyik beltéri ajtó se légmentesen zár....
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Vásároltam egy AIRCLEAN 10G-WL készüléket, házat /100m2/ is megózonoztam 60percig, elvileg minden élőlényt kinyír, de csalódottan vettem észre, hogy egy-két eldugott helyen lévő kaszáspókok élnek és virulnak, felmerült a kérdés bennem hogy a jóval kisebb atkákkal, gombákkal csinál e valamit.
Ti mit tapasztaltatok, ózonozás után találtatok élő rovarokat, bogarakat? Köszi! -
d@minator
addikt
válasz
d@minator #104 üzenetére
Természetesen van benne ventilátor. A 20G-ECO képei voltak igazán megtévesztőek, mert azokon nem látszódik, hogy lenne [link] .
A nappali kapott 45 percet a 2db 10G-WL géppel (az 20 gramm). A két kisebb szoba egyenként 1x30 percet. Növényt, felbontott csomagolású termékeket kivittem a helyiségekből, biztonság kedvéért a nagy értékű elektronikákat is. Utána 30 perc múlva szellőztetés órákig. A tapasztalat az, hogy ahol sok ruha van ott valamiféle klórszag maradt, illetve a délutáni ózonozás után a paplanból takaróból este is jött az ózonszag, ezért érdemesebb ezt reggel csinálni. Így két nap után frissebbek a helyiségek de úgy gondolom a művelet meg kell majd ismételni. -
d@minator
addikt
Behúztam én is 2db 10G-WL-t, 18.819Ft-ba jött ki darabja, kíváncsi leszek milyen. A képen nem látszódik, hogy van benne venti de mindenhol az írják van benne. Na meg a képeken hűtött ózonlap látszódik arra nem jöttem rá melyik van benne. Azért köszönöm a kupon tippet
lehet elsiklottam volna felette. Fura volt, hogy ennyi kedvezményt ad, na meg fizetéskor előbb kérte a bankkártya számot csak továbblépve jelent meg a kuponkód lehetőség.
-
NdrewSunix
őstag
Igen, elméletileg hűtőbe is lehet venni kis teljesítményű ózont előállító kis valamit, szóval feltehetően nem okot gondot ha bent marad amúgy.
Elméletileg ugye korrodálja a nem kezelt fémeket, valahol azt olvastam a rezet különösképp.
Nem tudom mennyi idő alatt öl meg egy elektronikai eszközt, TV-t, PC-t, monitort, laptopot, de egyelőre az enyémek még mennek. A ruhadarabbal letakarás megítálásem szerint nagyon kevés ahhoz, hogy a gáz ne szivárogjon át a készülékig. -
a2d2
addikt
válasz
NdrewSunix #101 üzenetére
Na pont a hálóban kezdtem a tesztelést, ott a projektor mondjuk.
De szerintem csak azért mondták mert rozsdásodást okoz fémekkel érintkezve.
Lehet tényleg nem túl jó ha bejut a gépekbe.
Szerintem az élelmiszernek már mindegy, az kipurcant -
NdrewSunix
őstag
Mi a növényt és esetleg bontott elelmiszeres zacskót ( édességek) mindig kivisszük.
A növényt egyesek szerint nem feltétlen kell, de mi inkább kicipeljük.
Páromék munkahelyén ózonoztak és megkérték őket, hogy takarják le a monitorokat egy ruhadarabbal, na ezt azóta sem értem mire volt jó. -
a2d2
addikt
válasz
NdrewSunix #98 üzenetére
Most jött meg a gép.
Két kérdésem lenne:
1. Azt írja hogy ne legyenek a kezelt szobában olajok/zsírok illetve ezekkel kezelt tárgyak. Miért?
2. Ember és állat ne legyen a szobában. Ok. De szobanövény lehet? -
a2d2
addikt
válasz
NdrewSunix #9 üzenetére
Köszi, én is behúztam egy ilyent.
Most van 8500Ft-os anyáknapi kupon is 33e Ft felett. Szóval nagyon baráti lett az ára. -
Nikaré
őstag
Nem feltétlenül bomlik le rövid időn belül.
A ruha/kárpit szöveteiben a molekulák csapdába "eshetnek".
A szag az lehet az ózon reakcióba lépésének maradványa.
Mondhatni természetes, hiszen megannyi féle anyaggal találkozik a fal felületétől kezdve a bútorok, kárpit, műanyagok stb amit csak az ember képes volt gyártani és utána zárt térben felhalmozni. -
d@minator
addikt
Köszi! Elméletileg ez van a tiédben: [link]
Visszaolvastam ahol írtad, hogy lehet 5g-os. A jó hír, hogy 4db 8g lap van benne (alul a leírásban 28g). Bár erősen melegedhetnek amiről nem tudom még, hogy az élettartamot befolyásolja vagy a termelt ózon mennyiséget is.
A másik a fogyasztás kérdése. 120W van megadva, a drágább gépek cirka kétszer ennyit fogyasztanak. Valahol azt is írták, hogy kb 6-7W kell egy 1g ózon előállításához + a ventillátor fogyasztása. Tehát nálad 32*7W + 25W = 250W kellene legyen.
Szóval jó a géped de sok a kérdőjel. Kár, hogy halott a topik és nincs hozzáértő. -
d@minator
addikt
Na akkor elemezzük ki, mert a képek ugyanannak tűnnek de eltérő értékeket írnak alattuk.
Ha belenézel látsz benne két lapot, melyek távtartókkal vannak elválasztva. Ilyen vagy ehhez hasonló mintájú lapokból mennyit látsz és a másik oldalukon is van minta? Elvileg két ilyen lap fér bele kis méret miatt kérdés a másik oldalán is van e minta? -
d@minator
addikt
Sziasztok! Én is vennék ózóngenerátort ezért yorsan felmértem a piaci lehetőségeket és az alábbiakra jutottam. Nagyjából 4 féle generátort lehet kapni.
1. Ezek az ebay-en és banggood-on kapható generátorok. Rém olcsók és nem igen tudnak kevesebbet, mint a 2. "fajta".
Egyszerű lemezház, olcsó időzítő, kis légszállítású ventilátor, általában a földelés hiánya ami azért jó ha van viszont egy 30g-ost 24 ezerért, kisebb teljesítményűeket 16 ezerért árulják. Cseh, Spanyol raktárból ingyen postával pár nap alatt itt van.
Ezekből ha többet veszel elromlik ott a másik vagy egy időben használhatsz kettőt olcsón.
Persze vannak hazudós árusok. pl. [link] ez nem tudhat 50g-t csak 30g-t. Ez már igaz: [link]
Ha két ózonlapot látsz benne nem lehet 24g, mert egy ózonlap tipikusan 5grammot tud (de van 3,5g, 6g, 7g is). Fentebb említett kétoldalas ózonlapot nem találtam.
Nem gondolnám, hogy az ózonos része hamar tönkremegy esetleg az időzítő ami pótolható ha meg nincs földelt kábel az is pótolható olcsón.2. Ugyanaz, mint az 1. csak Magyar bolt árulja 30-60 ezer forintért ugyanazt. Kifizeted az ÁFÁ-t, bolt hasznát, garanciát stb. Kapsz 1 év garit, ami kopó alkatrészekre nem vonatkozik.
Itt is van átverés pl. ez biztos nem tud 32g-t. [link]3. Ezekbe nagyon nem lehet belelátni de valami hűtőbordás belsejük van Airthereal, Ulsonix. Akár igaz is lehet a "gramm" paraméter, de a ventik elég picik.
4. Magyar (és egyéb) gyártású minőségi generátorok. Ezek minőségiek, tartósabbak, nagyobb a légszállításuk így nagyobb helyiségben is elérhető velük az az ózon koncentráció ami a fertőtlenítéshez szükséges. 2-3 év garanciásak de viszonyításképpen egy 30g-os 136-160 ezer Ft körül van.
Szerintem mindegyiknek van előnye attól függ kinek mi a fontos. Ha másképp látjátok vagy van tapasztalat ne tartsátok vissza.
-
Keem1
veterán
válasz
NdrewSunix #84 üzenetére
Rendben, meggyőztél, köszönöm a tanácsot
-
NdrewSunix
őstag
SZia! Többünknek van itt a topicban özongenerátora, ha nem is vagyunk szakemberek, de tapasztalatokat tudunk megosztani egymással.
Nekem úgy tűnik az általad kiválasztott készülök brutál gyenge, nem tudom elképzelni,hogy alkalmas lehet akár a kisebb 220V-ról működő generátorok teljesítményére is akár. Autóban sem tudom elképzelni, nem hogy egy szoba korrekt fertőtlenítésére.
Ha megveszed, olyan helyről ahova a netes vásárlás miatt fennálló 14 napos visszaküldés biztosan megoldott, azaz kizárólag megbízható,referenciával rendelkező helyről.
A helyedben vennék egy 3-5g-s normális 220V-ról működőt otthonra, az autót meg elvinném évente egyszer fertőtleníteni valahova, manapság tényleg 1-2 EFt. -
Keem1
veterán
Sziasztok, nem tudom mennyire hozzáértő társaság gyűlt itt össze, de megpróbálkozom tanácsot kérni ózongenerátor vásárlásához. Az ózonnal nincs tapasztalatom még, kb. tudom mi a fogalom, de hogy tudjak is dönteni készülékvásárlásban, az már nem megy.
Amihez kellene: nemrég kifestett, de penészedésre sajnos hajlamos belvárosi bérlakás fürdőszobája, esetleg gardrób, illetve hűtő, autó. Ami fontos lenne, hogy hordozható legyen, egyrészt ott tudjam használni, ahol csak akarom, másrészt az autóban is tudjam (a kocsihoz nem tudok konnektort kivinni, mert lehet hogy épp 1 km-re találtam csak parkolóhelyet).
Két esetet kerülnék el minden körülmények között:
- a céljaimhoz képest feleslegesen nagyméretű/drága/nagyteljesítményű gép, csak azért, hogy pl. 1 óra helyett 15 perc alatt végezzen. Ez nem szempont, hetente/többhetente lenne csak használva háztartási körülmények között, nem pedig üzletszerűen járnék fertőtleníteni. Ha csak annyi a különbség két ajánlott gép között, hogy az egyik drágább de gyorsabb, a másik olcsóbb és lassabb, akkor nem választanám a drágábbat
- a fentinek a másik véglete: feláldoznám az olcsóságot akkor, ha a gép nem érné el célját: pl. túl kicsi a teljesítménye, és (ha van egyáltalán ilyen) hamarabb elpárologna az anyag, mielőtt célba érne (megölné amiket meg kell). Ez se jó.
Tehát valahol a kettő között, nem elszállt áron, a használati terveimnek megfelelő stabil teljesítmény, ami sem alul, sem túlméretezve nincs.
Ahogy látom, itt röpködnek az ezermilligrammok, ami kicsit elbátortalanított, mivel kinéztem egy gépet, ezt, ami eddig látszólag szimpatikus volt, de az ózontermelése szó szerint eltörpül az általatok említettekhez képest. Ennek egyébként az ára baráti, ha nem muszáj, 30k fölé nem mennék (már csak azért is, mert mikor tervbe vettem a vásárlást, árak ismerete nélkül tizen-huszonezrekre gondoltam).
Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.
-
modflow
veterán
válasz
NdrewSunix #81 üzenetére
Hátha valaki tudja itt, de majd utána nézek. :)
-
modflow
veterán
És a nappaliban is használhatom?
Tele van elektronikai eszközökket, TV, erősítő, konzol.
Az ózon nem bántja, oxidálja ezeket?
A TV-n is van spéci bevonat, stb. Ezeknek nem árt, csak az élőlényeknek? -
modflow
veterán
Az normális, hogy ezt autóban ma, azaz 24 órával a kezelés után is érezni egy furcsa szagot?
Igaz azt autó csak a garázsban áll azóta.
-
NdrewSunix
őstag
Ha évente egyszer csinálod alkalmas lehet annak cseréjére egyuttal, de sehol nem írnak ilyet.
Belegondolva nincs is túl sok jelentősége amikor évente többször - főleg nyáron - ózonozod az autót. Logikusan belegondolva az ózongáz játszi könnyedséggel halad át a szűrőn, mivel gáz, ráadásul fertőtleníti is eközben.
Mondjuk més kérdés, hogy mennyire megy át a levegő azon a pollenszűrőn ami arra szolgál, hogy a külső levegő pollenjét szűrje meg. Te meg ugye belső keringetést használsz ózonozáskor. -
modflow
veterán
válasz
NdrewSunix #74 üzenetére
Nekem mindig kiszedték ózonozás előtt a pollenszűrőt....
-
NdrewSunix
őstag
Attól függ milyen rég volt cserélve. Nyáron pl szoktam többször is ózonnal kezelni a légkondit, akkor nem veszek minden alkalommal újat. Az ózonozással nem a pollenszűrőt tisztítjuk, hanem a légkondi hőcserélőt fertőtlenítjük. Teljesen mindegy, hogy benne van-e a pollenszűrő közben vagy sem. Nem szedik ki szervízben sem ózonozás közben, a gáz kiválóan áthalad rajta. A pollenszűrőt legalább évente érdemes cserélni mindentől függetlenül.
-
modflow
veterán
válasz
NdrewSunix #71 üzenetére
Nem volt egyáltalán büdös a klíma.
Az ózongenetátor készülék bekapcsolása előtt természetesen beindítottam az autó motorját, kivettem a pollenszűrőt, bekapcsoltam a belső keringetést, max-ra tettem a klímát (15 fok), így a venti is maxon ment és az első szélvédőre nyomattam a levegőt.
Majd bekapcsoltam az ózongenerátort és becsuktam a kocsiajtót. A végén kiszellőztetem, és új pollenszűrőt tettem bele. -
Nikaré
őstag
válasz
NdrewSunix #71 üzenetére
Na jó, de ez amit írsz akkor helytálló, ha a pollen szűrő (ha van/volt benne) az is cserélve illetve jobb ha nincs benne, ha koszos.
Nem kötekedés veled csak kiegészíteném. -
modflow
veterán
No beizzítottam a készüléket a kocsiba.
Még 5 perc van hátra a 15-ből.
Elvileg übersterilnek kellene lennie... -
modflow
veterán
válasz
NdrewSunix #53 üzenetére
Erről amúgy az jut eszembe, hogy:
1. A pázsitomra nem vehetek ****** gyomirtót, mert kiskönyv kell hozzá, ellenben biztos tök hülye vagyok és kiirtom az emberiséget
2. A pázsitomra 2021-től már nem vehetem meg azt a műtrágyát, amit eddig vettem, mert 23% benne a nitrogén és azt túl magas már és biztosan bombát fogok készíteni és kiirtom az emberiséget
3. egy egyszerű permetszert nem vehetek neten, mert kiirtom az emberiségetDE vehetek neten bármilyen ózongenerátort, aminek a rossz használatával simán el lehet halálozni.
Aha, értem, minden rendben van.
Azért a tek ne jöjjön ki hozzám, a fentieket csak az irónia miatt írtam.
-
modflow
veterán
válasz
NdrewSunix #65 üzenetére
Köszönöm!
-
modflow
veterán
válasz
NdrewSunix #63 üzenetére
Oké, akkor 15 perccel tesztelem.
Utána viszont elég szintén 15 perc szellőztetés?
Vagy van erre valami szabály? -
modflow
veterán
válasz
NdrewSunix #60 üzenetére
A héten az autóban kipróbálom.
Vagy egy olyan szobában, ahol nincs csak pár növény, ami hamar át tudok tenni egy másikba.
Aztán meglátjuk. :)
Bár attól tartok mivel láthatatlan az egész, nem tudom majd ellenőrizni, történt e bármi is. :) -
modflow
veterán
válasz
NdrewSunix #51 üzenetére
De amúgy az egy dolog, hogy 32g/h van ráírva, de lehet csak 5-öt tud.
Nincs ózonmérőm, így sosem fog kiderülni...
-
modflow
veterán
válasz
NdrewSunix #53 üzenetére
Nem, nem ülök be mellé a kocsiba.
De pár méterről nézhetem. -
Nikaré
őstag
válasz
NdrewSunix #53 üzenetére
Ezért kérdeztem én is.
-
NdrewSunix
őstag
Nézd, gagyi cuccokat lehet venni komolyabb cégektől is, az igaz.
Nekem továbbra is fura, hogy majd tizedáron be lehet szerezni egy hasonló minőségű eszközt, de bízzunk benne, hogy simán, gond nélkül elmegy éveket.
Majd a teszteket oszd meg velünk, kívánicsak vagyunk rá mi is mik a tapasztalataid. Nem csak kimondottan az eszközzel, hanem az ózonos fertőtlenítéssel is kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest