Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
Gubek-Einste #52894 üzenetére
Még annyi kérdésem lenne, hogy vajon az AC57U is megállná a helyét fő routerként a modem módra állítótt "UPC" mögött, vagy inkább oda az AC65P lenne az ideálisabb?
-
Kenderice
senior tag
válasz
MasterMark #52947 üzenetére
Mint írtam, az eszköz és a beállításai jók, másik helyen működött minden szolgáltatása port forwarddal a net felől.
Tesztelni most nem tudom mert lakásfelújítás miatt ki lett iktatva. -
MasterMark
titán
válasz
Kenderice #52945 üzenetére
A többi port azért nem megy, mert ugyanarra az eszközre próbálod. Szerintem azzal a cuccal lesz valami, meg a beállításaival.
Könnyen tesztelhető lenne ahogy Doky586 írta.
De megcsinálhatod a telnet tesztet is ahogy én írtam. Habár abból nem derül ki, hogy hol van a gond.
-
válasz
MasterMark #52939 üzenetére
Aktív mód nem lehet, mert akkor a cliensnél is portnyitással kéne bíbelődni. [link]
-
válasz
Kenderice #52936 üzenetére
"mert ezen kívül csak telefonok vannak"
Telefonos AndFTP is ugyanazt mutatja amit a TC (#52917). Jó volna független eszközzel, PC vel bármivel tesztelni hogy pl egy egyportos webserverre tudsz e kívülről csatlakozni.Hogy kiderüljön a server 'box'-od a hibás, vagy a routered.
-
Kenderice
senior tag
válasz
MasterMark #52939 üzenetére
Köszi.
Remélem ez nem a mobilnet "sajátossága", mert akkor a mikrotik eszközzel sem fog menni... -
MasterMark
titán
válasz
Kenderice #52936 üzenetére
Lehet, hogy ez az IP változás nem tetszik neki amúgy. Gyanús, hogy annak a tűzfala blokkolja.
Azért nem feltétlen kell port nyitás a többi portnak, mert bentről kifele ki tud menni bármilyen porton, a NAT aztán visszafordítja ugyanarra.
Abban teljesen igaza van, a 21-es porton csak a vezérlő parancsok mennek, a valós adatforgalom nem ott közlekedik.
-
Kenderice
senior tag
válasz
MasterMark #52935 üzenetére
Más eszközre nem mert ezen kívül csak telefonok vannak.
Ugyanez az eszköz itthon jól működött ugyanezekkel a beállításokkal.
Átvittem a másik helyre, de ott nem megy a külső elérés, csak a belső.
Semmit nem változtattam a box beállításain, kivéve a fix IP címét mert ott más az alhálózat mint itthon.
Itthon 192.168.0, amott 192.168.8
Nem tudom mi lehet.
De annyira nem számít mint írtam, mert 1-2 héten belül le lesz cserélve a router.Csak megzavart ez az FTP port tartomány nyitás, mert eddig egyszer sem kellett. Elég volt simán a 21-est kinyitni (vagy forwardolni más portszámra) és mindig jó volt.
-
MasterMark
titán
-
Kenderice
senior tag
válasz
MasterMark #52933 üzenetére
A szerkesztés annyi, hogy a mezők értéke módosíthatóvá válik.
A portoknál van három variáció (TCP, TCP/UDP, UDP) és ki vagy be lehet kapcsolni.
Semmi különleges opció nincs benne.
[kép] -
Kenderice
senior tag
válasz
MasterMark #52931 üzenetére
[kép] Így van beállítva.
-
MasterMark
titán
válasz
Kenderice #52930 üzenetére
Akkor nincs más, mint hogy vagy rosszul nyitottad ki, amiről kértem képet, hogy tudjuk ellenőrizni, vagy pedig a tűzfal fogja. De ha ez nem valami komolyabb router, akkor aligha lehet rajta ilyen módon konfigolni a tűzfalat, szóval marad az, hogy valamit rosszul csináltál.
-
Kenderice
senior tag
válasz
Doky586 #52926 üzenetére
Igen, de én ezt nem tartom megoldásnak mert mint írtam eddig SOHA egyszer sem nyitottam tartományt a linuxos set top boxaimnak, mégis el tudtam érni kívülről az FTP szerverét mindnek.
Szinte biztos, hogy ha kiderül hol a bibi a routerben, akkor fog menni minden port. Még az FTP is, mindenféle tartomány nélkül...
Mastermark:
Mielőtt nem volt bekapcsolva a routeren a remote admin, azelőtt sem ment a portforward... -
válasz
MasterMark #52927 üzenetére
Azt írta eléri kívülről a routerét..
-
-
Kenderice
senior tag
válasz
MasterMark #52924 üzenetére
Nem tudom.
A router beállításaira gyanakszok de nem találok semmi különlegeset.
Eddig minden routerben be volt kapcsolva a tűzfal, mégis ment minden portforward rendesen... -
Kenderice
senior tag
válasz
Doky586 #52922 üzenetére
Ok
Akkor a stream, az openwebif és a transmission remote gui-nak kinyitott port miért nem működik?
Mert egyik szolgáltatást sem érem el kívülről, csak magának a routernek az admin felületét.
Már csak a router hibájára tudok gondolni.Mellesleg a másik helyen teljesen mindegy volt, hogy be volt-e kapcsolva az upnp a mikrotik vagy a tplink routeren vagy sem, a sima 21-es port kinyitásával ment minden rendesen...
-
-
-
Kenderice
senior tag
válasz
Doky586 #52915 üzenetére
Ez nem hiba, hiszen működött másik helyen mind mikrotik, mind tplink routerrel úgy, hogy az upnp be volt kapcsolva és szolgáltatásonként mindössze egyetlen port volt kinyitva!
FTP, stream, openwebif, transmission remote gui.
Innentől nem kéne magyarázni, hogy port tartományt kellene nyitni minden szolgáltatásnak!
A hiba tuti a Huawei routerben van, csak nem tudom hol.
Upnp ugyanúgy bekapcsolva, portok ugyanúgy kinyitva... -
-
válasz
Kenderice #52913 üzenetére
Nem tudok minden hibára magyarázatot nálad.. De ez nemis feladatom. Tippeltem már hogy upnp, vagy mint nálam a routerben máshol (másik menüpontban) állítható a PortForward mint a PortTartományForward.. Régen beállítottad aztán elfelejtkeztél róla. Most nézed és valóban csak a 21 szerepel a PF listában..
-
hushshs
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #52906 üzenetére
Köszi! Azt jól értem, hogy az akkor kellene, ha nem jó a minőség a másik a 2.4en mert mondjuk nagyon sok más wifi azt tolja a környéken? Vagy más értelme is lehetne?
-
Kenderice
senior tag
válasz
Doky586 #52911 üzenetére
Ez nem hit kérdése.
Azt magyarázd meg nekem akkor, hogy egy tplink és egy mikrotik routert használva miért volt elég egyszerűen csakis a 21-es portot megnyitnom kifelé, hogy az FTP szervert elérhessem a net felől!
Valamint arra is válaszolj légyszíves, hogy a box openwebif webes kezelőfelületét miért nem érem el ugyanúgy most mint az FTP szervert és miért értem el a korábbi helyén egyetlen port átirányításával!
Várom válaszod! -
-
-
Kenderice
senior tag
válasz
Doky586 #52905 üzenetére
1. TC-t használok de sehol sincs ilyen adat.
2. A box az előző helyén (ahol volt tplink és mikrotk router is) egyszerű port forward-dal a 21-es portot kinyitva szépen elérhető volt kintről is a box.
3. A boxnak van openwebif webes felülete valamint streaming portja is. Ezek sem elérhetőek port forward-dal kintről nem úgy, mint a box előző helyén, ahol ezek is hibátlanul működtek.
4. Egyedül a router webes felületét érem el kintről.
Nagyon valószínű, hogy a router a ludas csak nem tudom, mi a gond vele.
Szerintem te túlbonyolítottad.
Sehol sem olvastam eddig olyat, amit te írtál, hogy port tartományt kellene nyitni ilyenkor.
De mindegy is mert mint írtam, 2 héten belül le lesz cserélve a router mert külső eszköz lesz a nagy távolág miatt. Mikrotik LHG LTE lesz.
Mögötte meg egy tplink archer C5 fog routolni, azzal korábban nem volt gond a port nyitásokkal... -
user12
őstag
válasz
Rruuer #52901 üzenetére
Viszont ha lag-nak jelölted meg az 1, 2, 3, 4 portokat, az csak annyit csinál, hogy ezen portokat aggregálja, a többi port változatlan marad.(általánosságban ez van, bár nem használtam még ezt a fajta switch-et)
Ha pl adsz fix ip címet a gépednek (azonos tartományban a switch-el) és ezeken kívül bármelyik másik porthoz csatlakozol, jó lehet. Onnantól el fogod érni a switch-et az IP címével. -
-
válasz
Kenderice #52869 üzenetére
Megkerestem neked:
Ha egy FTP kliensel csatlakozol hozzá (Pl Total Commander) LAN-on akkor a szöveges parancs ablakban látni fogsz egy ilyen sort:227 Entering Passive Mode (192.168.1.111.203.134)
Ebből az első 4 szám az ip cím, az utolsó kettő a visszirányú passzív port kiszámolásához szükséges adat. kiszámolása: (p1 * 256) + p2 = data port, ami jelen esetben: 203*256+134=52102 a portszám ezen kapcsolathoz. Több kapcsolathoz más-más portszámok lesznek megadva, tehát a port-tartomány ennek ±10 környéke. Ezt is be kell állítani portforvardhoz.Sok sikert!
-
haxiboy
veterán
Sziasztok! Nem találtam jobb topicot, adott egy SOHO hálózat. A hálózati eszközök között egy igencsak öregecske Linksys SRW2024P
Boot Version 1.0.2 Firmware Version 1.2.9
A problémám a következő:
PoE beállítások mentése esetén nem történik semmi a webes kliensen. Ismert hibáról van szó? -
hushshs
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #52902 üzenetére
Rendben így maradt minden. Nagyon nagyon köszi a segítséget
Eléggé tartottam ettől, hogy valamit majd nem tudok megoldani, de nagyon sima volt végül így
Esetleg még a 2.4, 5 Ghz-es wifi dologgal kapscolatban: most úgy hagytam neki, hogy a 2.4-esre kapcsolódik automatikusan. És nem tudom ez jó volt e így, meg ha így használja, akkor az 5-öset nem lenne e jó valahogy lekapcsolni? (egyedül használja alapvetően, laptopja, telefonja. ritkán ha vendég van csak más)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest