Hirdetés
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
stingy2
senior tag
válasz soldi3r #18937 üzenetére
Én pár hónapja voltam hasonló helyzetben. OMV megadta magát (nálam rendszeresen összeomlik kb. évente .) Ha már telepítés, akkor kipróbálok más NAS sw-ket is. TrueNAS jónak tűnt, van is elég RAM-om, de nem tudtam megoldani, hogy leállítsa a lemezeket, ha sokáig nem használom. A Scale-t már meg se próbáltam ezért. XigmaNAS-t fel sem tudtam hegeszteni. Végül Rockstor lett. Egyszerű telepítés, van egy rakat plugin (rock-on) és eddig - kb. fél év- atomstabil. Hátránya lehet, hogy a "stable" verzió frissítése fizetős, a "testing" ingyenes, de nem stabil. Úgyhogy én feltettem a stabil verziót, de nem frissítem.
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz lovi27 #16092 üzenetére
Vmilyen OMV verziófrissítés volt, de pontosan nem emlékszem. A rendszerlemezen is volt 100+ giga szabad hely. Újratelepítettem, és csináltam biztonsági mentést az openmediavault-backup pluginnal, dd módban. Ezzel kapcsolatba kérdezném, hogy ezzel hogyan kell visszaállítást csinálni? Találtam pár leírást, de nem éppen a két kattintásos verziónak tűnik.
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz szpeti40 #16088 üzenetére
120 gigás ssd-ről megy, csak az OMV van rajta, így biztos nem telt meg. Érdekes, hogy bizonyos frissítések után csinálja (csak épp előtte nem jelenti be, h gond lesz). Most kb. 1 évet ment gond nélkül mire beütött a baj. Eddig csak reinstall segített, legalább lefoglalom magam hétvégén.
INTJ
-
stingy2
senior tag
Nos, ismét összef.sta magát az OMV a legutóbbi frissítéssel. (pedig már kéthetente frissítem). Az admin jelszóval nem engedett be. putty/root/firstaid majd admin jelszó csere, akkor 1x beenged. Utána ismét incorrect user/pass majd putty/root/ stb. Most lehalt az egész, már root-ként sem enged be. Évente 2-3 alkalommal játssza ezt el. Most már ott tartok, h inkább vennék egy 5 terás Icedrive tárhelyet, de akkor meg mit csinálok a nas-nak csúfolt lommal?
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz lovi27 #14359 üzenetére
Nos, újra itt, OMV 5 lett a befutó. Xigmanast fel sem tudtam hegeszteni. Aztán a freenas ment kukába, majd a csináljunk NAS-t Ubuntu szerverből projekt halt meg.
Nem hardveres gond volt, mert az 5 működik, ahogy kell. Docker-től féltem kicsit - ugye nincs Transmission plug-in -de tök egyszerű használni, TM és Emby is fut szépen.(itt köszönném meg stigma részletes leírását). Ha elakadok vmivel, majd kérdezek[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz lovi27 #14354 üzenetére
HW gondolom rendben, mert frissítésig működött minden. Semmilyen tuning nincs, a hw-t direkt nas-nak vettem alacsony fogyasztás volt a fő cél. Nekem is furcsa, hogy ilyen "gyakran" meghal. Igaz nem 1-2 hetente, inkább 1- 1,5 havonta nézek rá a frissítésekre. A v.3 után is pont ezért került fel a v.4. (a v.3 halt meg ugyanígy) utána a 4-nél már ez a második. Egyszer már végigpróbáltam FreeNAS-tól Amahi-ig mindent, aztán jött vissza az OMV. Lehet, most is ez lesz
INTJ
-
stingy2
senior tag
Sziasztok,
OMV 4-et használok. Pár perce ránéztem a menüjében a frissítésekre, és látom, hogy feldobott jó néhányat.Mondom, akkor frissítsünk. Nos, ez hiba volt, mert azóta se kép se hang, nem tudok kapcsolódni az OMV-hez sem böngészőből, semm putty-al. Azóta nyilván nem látom a megosztásokat sem a gépemen. Van erre megoldás újratelepítésen kívül? Csinált már 2x ilyet, de akkor csak a reinstall segített, amihez most nagyon nincs kedvem. Ha csak ez a megoldás, akkor keresek omv helyett mást, mert már unom, h ezzel szívat.INTJ
-
-
stingy2
senior tag
Sziasztok,
miért van az, hogy a Transmission a letöltés befejezése után is az incomplete mappában tartja a letöltött fájlokat?INTJ
-
stingy2
senior tag
Sziasztok,
találkozott már vki azzal, hogy miniDLNA-n streamelve filmet a win beépített lejátszója(filmek+tv, v vmi ilyesmi a neve) nem játssza le az xviddel tömörített fájlokat, viszont ha nem DLNA-val küldöm a gépre, hanem felcsatolom a meghajtót, akkor ugyanaz a program gond nélkül lejátssza?
Végül is nem akkor probléma, mert a tv-kkel nincs gond, csak nem értem a dolgot.INTJ
-
stingy2
senior tag
Sziasztok, eddig kábelen streameltem filmeket omv-ről, de most elköltöztem és nem akarom a falat furkálni, így átállnék wifire.
A youtuberól tökéletesen megy wifin akár 8K-s stream is akadás nélkül, így router gond kizárva (meg amúgy is egy Asus ac86u van elég közel a tvhez)
OMV-ről a 720p-s film még Ok, de az 1080-as akadozik.Ha priorizálom a media stream-et a routeren, akkor ritkábban, ha nem akkor sűrűbben.
Van vmi megoldás, esetleg álljak át más sw-re?
Megköszönném , ha tudnátok segíteniINTJ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Óra topik
- Ukrajnai háború
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest