Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr_Oizo
csendes tag
válasz
sghc_toma
üzenetére
display list, vertex array, vertex buffer object - ezekről már hallottam, de akkor pontosan megnézem, hogy kell alkalmazni.
A spotlightokat az utcai lámpáknak szeretném, azért kellene spot-tal megoldani.
Olyan mintha túl nagy szögben világítaná meg, tehát nem fókuszál kis területre erősen a spotlight, úgy mint a linken amit lentebb beszúrtam. Pedig ennyire állítottam:
Ja és a négyzet GL_SMOOTH-ra van állítva
glLightf(GL_LIGHT2, GL_SPOT_CUTOFF, 10);
A direction pedig ekkor jó:
float direction[] = {10.0f, 10.0f, 0.0f};
//spot direction
glLightfv(GL_LIGHT2, GL_SPOT_DIRECTION, direction);Igazából valami ilyesmit szeretnék, de nem akarok összejönni:
Nem tudom hogyan lehetne a spotlighot jól beállítani, egy textúrázott négyzethez, ami a z-tengelyen 0-ban van, x, y-on pedig kb. (0,0), (19,19) között kifeszítve.
Meg a spotlight-ot ha megtanultam használni, akkor a kocsik fényszóróját is tudnám vele imitálni, ami jól nézne ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Samsung Essential S3 S27D366GAU Ívelt VA Monitor!
- Asus Tuf RTX 5070 // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
- Oneplus 9 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z690 i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Aerocool P500B Digi ARGB 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest