Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacob Gibbs
tag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Pénteken reggel vittem a Corsa-t szerelőhöz, délután hozhattam is el.
A műhelyvezető elmondása szerint egy vékony vezeték okozta a check-engine/ gázpedál-jel problémát. Hogy pontosan melyik vezeték, az nem derült ki számomra, pedig még rá is kérdeztem.
A hiba nem volt állandóan jelen, hol előjött hol nem, attól függöen hogy mekkora volt az ellenállás a kábelen. Amikor megtalálták 5ohm körül volt, míg a többi ilyen 2-2,5 ohm.Jelen pillanatban teszt üzem van, a kocsi megy, check engine még nincs, és remélem nem is lesz.
-
Jacob Gibbs
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Nem próbáltam. Igazság szerint az első az volt, hogy vittem vissza a szerelőhöz, hogy mondja meg mi a baja, főleg, hogy még benne vagyok a "garanciás" vagy "szavatos" időszakban.
2016-os 1.4-es benzines Corsa. Azt hiszem ez a szentgotthárdi motor, de mérget nem vennék rá.
Ezt a pedál tesztet kipróbálom!
-
Jacob Gibbs
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Csak az amit a kocsi kidob a műszerfalon, code 84. Ezen felül más nincs. Hibakód olvasóm nincs, lehet érdemes lenne beszerezni egyet.
Egyet értek, gyári minőség a cél. Nálam a probléma az jelen esetben hogy egy napot se bírt check-engine nélkül a gyári sem, meg az utángyártott sem. Nem tudom elhinni, hogy tényleg gázpedál gondja legyen... volt szó még kábelkorbácsról meg motorvezérlőről is. Gondolom az lesz a következő.Már az is eszembe jutott, hogy megmondom az embernek akitől vettem, hogy vegyék vissza, a pénzemet meg adják ide, aztán felejtsük el egymást. Időm, energiám nincs hetente rohangálni a szerelőhöz, hogy "látod, még mindig nem jó". Pénzt meg nem akarok egy ilyen "bizonytalan" kocsiba tenni. (Februárban lett véve a kocsi, próbakörön semmi gondja nem volt, április közepén jött elő a hiba).
-
Jacob Gibbs
tag
válasz
DjDanee87
üzenetére
Köszi a linket!
84-es hibakódot írt a műszerfal, hogy a kocsiból milyen kódot olvastak ki, azt passzolom.
Délután el akartam menni a kocsival boltba, ~200 méter után újra csökkent motor erő... fordultam is meg, vittem vissza a kocsit, hogy tessék, még mindig nem jó.
Mondják, hogy továbbra is gázpedál probléma van, annak ellenére, hogy raktak bele egy ÚJ utángyártott darabot. Most beszerltek egy gázpedált egy másik Opelből, gyárit. Egyenlőre jó... Valahogy nem áll össze nekem a sztori, hogy mi a különbség egy gyári és egy utángyártott között, specifikációnak nagyvonalakban illene egyezni (főleg, hogy a gázpedál kritikus alkatrész).
Az egy aggályom az hogy elmolyolnak ezzel addig amíg kifut a "garanciából" és fizethetek, amíg a kocsi jó nem lesz.

Hazafele, meg bolt-körön működött a cucc, most megfigyelési időszak van. Mondtam feleségemnek, hogy hajtsa, és bizonyosodjunk meg róla, hogy nem jön elő a hiba.
4-én lesz egy újabb autó-villamossági vizsgálata. Kíváncsi leszek addig történik-e valami, vagy ott tudnak-e valami pontosabbat mondani.
-
Jacob Gibbs
tag
Sziasztok,
Feleségem 9 éves Corsa-jában check engine és csökkent motorerő lámpa villant fel pár hónapja. Először a vásárlás után 2 hónappal jött elő a hiba, aztán egy idő után már el sem akart tűnni.
Visszavittem a kocsit a kereskedő/szerviz párosba, ahol vettük. Ott hibakód kiolvasás után azt mondták gázpedál jelhez köthető a hiba. A szerelvényt múlt héten cserélték, villamossági ellenőrzés után tegnap visszakaptuk a kocsit. Ma reggel újabb check engine és csökkentett motor erő...
Valakinek van tapasztalata ilyennel? 4 hónapja van nálunk a kocsi, de sok egybefüggő check-engine mentes időszaka nem volt. Kezdem megbánni ezt a vételt.
-
Jacob Gibbs
tag
Sziasztok,
H Astra 1.4 benzin mellé/ helyére (még nem tisztázott a sorsa) szeretnék egy kombit, amit lehet pakolni. K Astra 1.4T-n gondolkozom vagy 125 vagy 150 LE-s konfigurációval.
Mik a tapasztalatok, megéri beruházni? Mikre érdemes pluszban figyelni?
Ahogy olvastam a GM féle 1.4-es konstrukció továbbra is jónak számít, Sharp kijelző és beeső kuplung pedál problémát láttam "jellemzőként". Kollégám férje autószerelő, ő hűtés hibáról is beszélt, meg hogy megfő a motor - én pl. nem láttam ilyet neten sehol.Köszönöm a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Spórolós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Yettel topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest