- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
macy
addikt
Na én is ezzel küszködtem a minap mert fater kivette az akksit. Szerencsére megvolt a kód és valahol itt olvastam hogy kell beütni. Észrevettétek már hogy ha menet közben az óra két beállító gombját nyomva tartjátok kiír valami KMH értéket? Kevesebbet mutat mint a kilométeróra és 60 felett csak +53 KMH-t jelez ki. 99-es astra classic.
[Szerkesztve] -
tiv61us
őstag
le kell venni aksirol, elemrol mindenrol, oszt annyi
-
Scream007
őstag
legtöbb magnónál a letárolt rádiók egyes gomjaival lehet egyes számjegyeket állítani.
én úgy tom ha hibázol 3x újra kell kódolni -
Joco
aktív tag
Használati útmutató megvan hozzá? Abban ha gyári a magnó, akkor le van írva. Opel már volt otthon rengeteg, de egyikben sem ilyen magnó volt. Megane-ban szenvedtem ilyennel. Ott úgy volt, hogy egyesével végig léptél a számokon +/- al beállítottad utánna meg ha jól emléxem 4 secig nyomni kellett a mute-t. Ha rosszul ütötted, akkor büntetett és 1 percig nem írhattál újra, aztán 2-4-8 stb.
Hf -
roPHka
senior tag
UP
úgy látszik mindig gondunk van ezekkel
most egy másik opelről van szó. bár a kérdés nem feltétlen az autóra irányul, hanem inkább a benne található szintúgy philips autórádiósmagnóra.
akksi kivétele után elfelejtette a jelszót, és most újra kéri. a jelszó meg is van, azzal tán nem lesz gond, a kérdés csak az, hogy miként kell beírni?
van vmi különleges gombkombináció vagy hogyan? -
roPHka
senior tag
mail-ben lécci küldd el a címet...
-
panizzi
aktív tag
max mailben
egyébként ki lehet kódolni a letiltottat is
kiolvassák az eepromból a számot, és felülirják egy másikéval (vagy ilyesmi a menete, én konkrétan nem csináltam ilyet)
13e HUF az egy lehúzás
apróneten kapsz Car 300-at 10 pénzért, RDS-es, vezérli az astra kijelzőt
erről kapcsrajzom is van -
roPHka
senior tag
komolyan mondom jó ez a topic, felkapott lett
és még azt hittem hogy senki sem lesz aki hozzászóljon, de nem így lett
köszi az eddigi tippeket
várok még ötleteket, hogy esetleg hogy lehetne kiüttetni.
szerintetek műszerész ember megtudja oldani??? -
-
panizzi
aktív tag
ha tudod a kódot, akkor ki lehet kapcsolni, ekkor már nem fogja kérni
menete asszem az, hogy kikapcs, AS gomb 3mp nyomvatartása mellett bekapcs
kód beüt
van egy érdekes oldal, ott még kikódolási trükköket is láttam -
Som@
őstag
válasz
TheVeryGuest #24 üzenetére
Amúgy nem olyan nagy a gáz. Ha jól tudom, ki tudod kapcsolni ezt a kódkérést.
Legalábbis mintha tegnap ezt olvastam volna a rádióm leírásában. De majd ma pontosan utánanézek, amint otthon leszek.
És ugye akkor nem gond, ha lemerül az akksi. -
-
Som@
őstag
válasz
TheVeryGuest #22 üzenetére
Az én rádióm manuáljában nincsen benne.
Amúgy pedig a törzskönyvben és az eredetvizsgát igazoló papírban bizto nincsen benne. Az nem oda való. Különben is: a hatóságoknak ehhez semmi köze. -
TheVeryGuest
senior tag
A középső képen olyan mintha a rádió manuáljába lenne beragasztva a Radio Pass, persze lehet, hogy csak rátették.
-
roPHka
senior tag
akkor jó.
igaz a törzskönyv meg az eredetvizsga sincs meg
na jó megvannak. tényleg, azokon valahol nem lehet kód??? -
roPHka
senior tag
konkrétan milyen kártyát vagy mit kell adniuk ami bizonyítja a kocsi tulajdonjogát, meg amin rajtavannak a kódok?
faterék ugyebár használtan vették, valami suzuki kereskedésben...
a kocsi évjárata pontosan 1996. júliusi asszem. úgy sejtjük behozott autó mert i betűs rendszáma van...
és ha jól értettem akkor azt is mondták hogy Mo-n forgalomba 2001-ben lett behelyezve?! szervízkönyvet meg ilyeneket nem kaptunk...
meg drága faterék a magnót pont elfelejtették kipróbálni. minden más eddig ok, csak a magnót nem próbálták ki és az a gáz
de mondom ők azt mondták hogy semmi kártyát sem kaptak...
törzskönyv meg eredetiség vizsga meg ilyenek azok megvannak... az nem elég ahoz hogy bizonyítsák a kocsi tulajdonjogát???
azért nem hiszem el hogy ekkora pancserok vagyunk, látszik hogy nem évente cserélünk brümit
[Szerkesztve] -
Én egy nagy cég gépjármű osztályán dolgozom, ahol OPELek vannak szép számmal, ezért elég sokat tudok a témáról. A rádió konkrétan egy PIN kódot kér biztonsági okokból. Ezt mindig megkérdezi, akárhányszor valami miatt megszűnik az áramforrás (pl az akku csontra lemerűl, kiveszik az akkut, vagy csak a sarukat húzzák le). A kód egy kis kódkártyán található, amit a kocsihoz adnak, amikor megveszi az ember, és ezen a kódon van pl a kormányzár kódja is. Egy 97-es Astrához már tutira kellettek lenniük ezeknek a kódoknak, szóval ha nincs meg ez a kártya, akkor valszeg megszívták, mert nem lehet megszűntetni, resetelni őket. Csak hogy érzékeltessem, mennyire fontos az a kártya leírom, hogy ezzel a kártyával lehet bizonyítani a kocsi tulajdonjogát is.
-
-
TheVeryGuest
senior tag
Képek:
Mondjuk az enyémen a jobbra-balra nyíl helyén van a kivehető LCD-s CODE panel.
Itt egy másik, asszem ilyen volt a régi Corsa-ban: -
_Volkovy_
nagyúr
bios reset a rádiósmagnón
-
TheVeryGuest
senior tag
Az enyém nemtommilyen, az ótó import ('92-es Astra Classic FCC 1.7D), mondjuk minden gyári benne kivéve az akkut, de van hozzá egy piros kártya:
RADIO PASS
Type: SC 303 D (C)
Serial: GM1303N4596070
Code: 8556
A net szerint viszont ez Grundig, csak hogy ne legyen olyan eccerű. -
roPHka
senior tag
köszi a tanácsokat.
hát, hogy őszinte legyek, ezzel már sokx volt próbálkozva előttünk is, szal' már letiltott a magnó.
amúgy szerintem nem gyári benne, mert én is úgy tudom hogy blaupunkt a gyári magnó az opel-ekben.
hát ettől több hasznos tanáccsal nem hiszem hogy szolgálni tudtok, de ezeket is köszönöm.
marad a szerviz, de nem BP-Philips mert az drága. úgy néz ki lesz 60-ban akik értenek hozzá -
simonzé
addikt
válasz
TheVeryGuest #9 üzenetére
A philips és a Blaupunkt is szállít nekik. A Corsában az egyik, az Astrában a másik van. De lehet, hogy fordítva.
-
TheVeryGuest
senior tag
Asszittem a gyári OPEL magnó az Blaupunkt.
-
Som@
őstag
Hm. Sajnos nem találtam egyelőre rá megoldást.
Az viszont biztos, hogy nem érdemes vele próbálkozni, mármint fals kódokat beírni, mert egy idő után letilt a rendszer, aztán nézheted.
És azt már tényleg csak szervízben tudják kikódolni.
De talán érdemes lenne benézni az Index Opelos topicjába. Igen segítőkészek. Nekem is szolgáltak már hasznos információval.
Bővebben: link -
roPHka
senior tag
hali!
köszönöm az eddigi hozzászólásokat. azért kaptam segítséget, és a lényeget már értem (szervíz-10eHUF)
azért várnák még egyéb ötleteket, mondjuk valamilyen olcsóbb megoldást -
haris
őstag
ezek közül 1-ik sem az,
A kod 4számjegyü, 0-9-ig terjedö számokkal.
Az 1-4-ig billentyűkkel kell beállitani a számokat, az 1-es az első, a kettes a második stb számot állitja.
pl a kod 1354
Akkor az 1-est addig nyomod amig a kijelző az elsö szám 1nem lesz.
Ezután a 2-est nyomkodod, amig a második szám 3nem lesz stb
De ha azt irja SAFE, akkor nem tudsz nyomkodni semmit.
Marad a szerviz -
haris
őstag
Bp-en van a philipsnek márkaszervize, ami autorádiokkal foglalkozik.
Ott ki tudják kodolni, egy havernak uez volt, csak Corsa-val.
Ha jol emlékszem 10-13eHuf körül volt a kikodolás, bár én tennék mellé másik 10-et, és vennék bele vmi mást, mert annak a Philips-nek szerintem igen doboz hangja van....
(A cégnél 5corsa és 3Astra van, persze lehet csak nekem nem tetszik a hangjuk)
Holnapra +probálom +tudni hova vitte a kocsit a haverom -
roPHka
senior tag
nos, akitől véve lett szerintem az sem tudná megmondani
bár az a baj hogy rá sem kérdeztek, mert elfelejtették anyumék
mivel deutsche-ből lett behozva szerintünk a kocsi, ezért gondolom már úgyhozták be hogy akkor sem volt jó a rádiósmagnó...
a philips panel levétele után a hátulján ez áll :
1 614 438 PHILIPS
GM 90 506 173
>PA6 - GF15<
ezek mik?
nem lehet valamelyik a kód?
bár nemhinném hogy ezek közül valamelyik kód, hiszen a panelon csak 1,2,3,4,5,6 gombok vannak, és a fent szereplő ''sorszámok'' közt van 6tól nagyobb szám is... -
roPHka
senior tag
faterék vettek egy Opel Astra Sedan-t 1.6 16v-t
. 97'es évjárat. de ez most mindegy. és azt elfelejtették megkérdezni, de valszeg a ''kereskedő'' sem tudta volna megmondani a rádiósmagnó kódját...
nem tudjuk hogy gyári e a rádiósmagnó (Philips), de az biztos hogy a bekapcsoláson kívül semmi mást sem csinál. azt írja ki hogy SAFE.
Ha pedig levesszük az rádiósmagnó ''gombsorát'' (mivel lepattinthatós), akkor azt írja ki hogy PANEL.
A panel levétele a CODE gombbal történik ami pirosan villog (azt most nem tudom hogy mikor, de villog pirosan) és mikor bekapcsoljuk szvsz valami KÓDOT kéne beütni a magnón de fogalmam sincs hogy mit...
aki tudja miről van szó az ebből már érti, szal' tovább nem is mesélem...
a lényeg hogy valaki tud segítséget adni?!?!
hálás lennék..
köszi előre is
Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nintendo Switch
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Honor 200 Pro - mobilportré
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Honda topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politikai mémek
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest